Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, miro20 написа:

И какво е в Украйна ? - Война. Непоискана натраена от рашистите война.

Не е за завиждане , да.

Алтернативата да капитулират е още по зле - видяхме какво е в окупираните от рашистите територии. Там не само стандарт на живот, а живот въобще няма.

Защо украинците трябва да се примиряват с това  унищожение ?

между другото, в рашистката провинция живеят далеч по зле.

Москва и Петербург не е РФ.

Данон продължава с ръст и без рашисткия пазар. ФАКТ.

Както и 1000 фирми за които ревете че напуснали рашисткия пазар.  По добре дайданни кои са фалирали заради напускането . Аз не знам за такива.

Гърчете се копейки .

Ма, нали Курск за три дня щеа да го зимат укрите, шо става?!

Па, те го - рашките зеа Новогродовка с 14-15 иляди хайвани население, три пъте больше чем Суджа? Де го чукаш, де са пука, ръиш ли...

Те, уж Токмак щеа да зимат укрите, па май жа губат Торецк... Ич са объркаа нящо... :lock:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 17 минути, kosyo написа:

Ами то сте си бъзик да ти кажа. Ти сега да не искаше да кажеш че нищо не са взели и едните и другите, и още се изчакват? Помисли малко преди да отговориш- може да е да бъзик.

Изненадай и ти един път като напишеш нещо по темата. Активи в ЕС и Русия.....

преди 10 минути, M.Николов написа:

Косе, мъкааа, няма ли какво да постваш?

Гледам още се ровиш в 2022г.😄

Вече съм на 2023. Не че няма, ама ми е удоволствие да ви ровя в мненията от преди години и да ви се подигравам за тях. Нека се посмеем заедно над тях.

преди 2 минути, kosyo написа:

и да ви се подигравам за тях.

И от време на време го правиш за хуманитарна помощ станала обект на търговска дейност и се налага да ти се покаже, че има такава.

току-що, maxthon написа:

Изненадай и ти един път като напишеш нещо по темата. Активи в ЕС и Русия.....

Ами аз съм писал и дори съм ти казвал че имам участие в едно спиране на едни работи дето вървят там. И дори дочух на опашката за банани,  че понеже го конфискували се съдят. Ех каква си златна рибка значи, как можеш да забравиш това.

преди 16 минути, kosyo написа:

Вече съм на 2023. Не че няма, ама ми е удоволствие да ви ровя в мненията от преди години и да ви се подигравам за тях. Нека се посмеем заедно над тях.

Е, колкото и да се напъвам, не виждам нищо смешно в мненията ми от 2022г., които цитираш.

Ама щом ти е интересно продължавай.

....в тая суша.

😄

на 5.09.2023 г. в 9:41, Киро Н. написа:

Амебке, какво става с зърнената сделка. - товарят ли кораби :)

Няма кинти за оръжие, няма заеми, няма Байдън - какво следва :)

Какво стана с тая сделка че вече никой не говори за нея? И пари няма пак... Ужас просто , а @nikolov2020? Какво следва сега-подигравки много ясно.

преди 39 минути, Мечо Хубавеца написа:

Русия е много общо казано. Има и затънтена провинция където нещата хич не са добре...

По твоята логика демек като в България, високи заплати само в столицата, всичко друго в графа "бедни". И в Северозападна България нещата не са хич добре, мизерията е потресаваща, въпреки че вече 17 година сме част от ЕС.

Ако ще сравняваме стандарт на живот в България и Русия според БВП на глава от населението, то по този показател цифрите са почти еднакви, около 15 000 долара. 

Само дето в Русия един литър бензин е 0,64 USD/литър, а в България е 1,45 USD/литър. 

И така е за всички стоки и услуги.

Не знам защо продължавате да си въобразявате, че вие в България имате по-висок стандарт на живот от руснаците. 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita

https://tradingeconomics.com/country-list/gasoline-prices?continent=europe

преди 7 минути, Flashback написа:

Ако ще сравняваме стандарт на живот в България и Русия според БВП на глава от населението, то по този показател цифрите са почти еднакви, около 15 000 долара.

на Швеция и САЩ са повече от на Русия:)

на 6.09.2023 г. в 9:50, Flashback написа:

Миро, колкото да не ти се нравят и да не ти пасват на кухите опорки - това са фактите!

Примири се - руснаците в Украйна се връщат при майка Русия и отказват да възвеличават нациста Степан Бандера като национален герой!

Както гласи старата мъдра поговорка "Насила хубост бандеризация не става!".

Тук си прав между другото. Лошото е че в Курск отишли с оръжието си и портретите на Бандера :)

на 6.09.2023 г. в 10:21, Flashback написа:

@N47X, този фейк как пет "орки" воюват с една пушка (дори превзеха Бахмут с лопати🤣) - докога ще го повтаряте като папагали?!

Само пред дни имаше статия в Kyiv Independent, според която руските сили превъзхождат украинските по опит, мотивация, техника и въоръжение, богато снабдени с артилерийски снаряди,  ракети MLRS и дронове..

https://kyivindependent.com/new-brigade-bears-heavy-brunt-of-russias-onslaught-in-kharkiv-oblast/

Ех,не остаря това болднатото от тебе самия добре.

преди 14 минути, Flashback написа:

Това хвалба или оплакване трябва да е?

Че държавата с най-големите ресурси има БВП на калпак колкото една клета майка България.

преди 17 минути, Flashback написа:

По твоята логика демек като в България, високи заплати само в столицата, всичко друго в графа "бедни". И в Северозападна България нещата не са хич добре, мизерията е потресаваща, въпреки че вече 17 година сме част от ЕС.

Само дето в Русия един литър бензин е 0,64 USD/литър, а в България е 1,45 USD/литър. 

Не знам защо продължавате да си въобразявате, че вие в България имате по-висок стандарт на живот от руснаците. 

знаеш ли че Швеция е на път да стане най големия спонсор на Киев

на 6.09.2023 г. в 14:01, Flashback написа:

Косьо, първо - "гаврите" не ти се получават!

И това не са никакви "гаври", а фейкове,  дезинформации и пожелателни мисли!

Второ - Аман от твоите любовни драми с бъдито!

Превърнал си темата в "Лична драма"!

Това е несподелена любов, приеми този факт, остави човека на мира и продължи напред!

1 година не ми се получават гаврите, фейковете, дезинформацията и любовта към бъдито.. обаче няма доказателства за това( е освен любовта да къпя бъдито повече от веднъж седмично ) . Толкова е тъжно.

преди 20 минути, Flashback написа:

Ами по-добре сме от Русия, а от Украйна сме светлинни години напред.

Над 2000 долара имаме повее на глава от населението, а от на Украйна над 11000 долара. 

Не заравяй, че част от продукта на Русия е производство на оръжие и боеприпаси, което реално не е никакъв продукт, защото го изразходват във войната, а не го продават. 

В Русия три неща са по-евтини от в България. Горивата, токът и цигарите....Някои казват и  жените....

преди 2 минути, M.Николов написа:

Отишли, ама за кратко.😄

Три дни? :lol6:

Не минаха ли вече тези три дни? :lol6:

на 8.09.2023 г. в 16:43, royalpiggy написа:

Поредната серия от провалени терористични атаки с дронове, целящи "просто някакъв успешен удар на каквата и да е инфраструктура", за да може този удар да се използва в ПР пропаганда, представяща нещата така, че да изглежда, че прокси армията на САЩ ("армията на Украйна"), "разрушава" Русия, за да може да се отклони вниманието от провалените опити за превземане на значимо количество територии от страна на Украйна:

"Russia’s Defense Ministry says it has foiled a “terrorist attack” by Ukrainian forces against targets in Bryansk Region.

Russian air defense systems reportedly intercepted three Ukrainian plane-type drones, two of which were destroyed in the air, according to a report issued on the ministry’s Telegram channels on Friday.

Earlier in the day, another Ukrainian UAV was also reportedly shot down by the Russian military over Belgorod Region.

An attempted attack was also reported on Thursday, when the ministry said that Russian air defense systems had intercepted two Ukrainian UAVs over Bryansk. Оne of the drones was reportedly destroyed in the air, while the other crashed into the administrative building of a local industrial enterprise, causing a fire. According to Bryansk Governor Aleksandr Bogomaz, no one was injured in the incident.

Bryansk Region borders Ukraine and has repeatedly been targeted by Kiev’s forces, who have used drones and artillery to attack civilian infrastructure and residential buildings in cities and villages.

Ukraine has significantly stepped up UAV and missile strikes on Russian territory in recent months, amid a ground counteroffensive that has failed to provide Kiev with any notable territorial gains."

Източник: https://www.rt.com/russia/582596-drones-intercepted/

Нищо не става от тия дрончета -2 то документирано мнение от спеца по биоса. Всичко е било PR акция :)

преди 27 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ами по-добре сме от Русия, а от Украйна сме светлинни години напред.

Над 2000 долара имаме повее на глава от населението, а от на Украйна над 11000 долара. 

Не заравяй, че част от продукта на Русия е производство на оръжие и боеприпаси, което реално не е никакъв продукт, защото го изразходват във войната, а не го продават. 

В Русия три неща са по-евтини от в България. Горивата, токът и цигарите....Някои казват и  жените....

Ами не сте по-добре, стоките и услугите в Русия са два пъти по-евтини отколкото в България!

Аз съм бил и в Санкт Петербург, и в Москва. Дигитални услуги, метро, инфраструктура, поддръжка, чистота - са на светлинни години от София. Винаги съм се удивлявал как се поддържа тази чистота в Москва, където населението е над 13 милиона души или колкото е населението на две Българии. Бил съм в Париж и там мръсотията е потресаваща. 

Накратко София изглежда като мизерна изостанала кочина от Третия свят в сравнение с Москва и Санкт Петербург. 

преди 2 минути, Flashback написа:

Ами не сте по-добре, стоките и услугите в Русия са два пъти по-евтини отколкото в България!

Аз съм бил и в Санкт Петербург, и в Москва. Дигитални услуги, метро, инфраструктура, поддръжка, чистота - са на светлинни години от София. Винаги съм се удивлявал как се поддържа тази чистота в Москва, където населението е над 13 милиона души или колкото населението на две Българии. Бил съм в Париж и там мръсотията е потресаваща. 

Накратко България изглежда като мизерна изостанала кочина от Третия свят в сравнение с Москва и Санкт Петербург. 

Покупателната способност на българите и руснаците е почти еднаква.

През едно място сме в класацията по паритет на покупателната способност на глава от населението.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

Вече ако за теб признака за покупателна способност се изразява в това колко е чист един град няма какво да се спори.

преди 14 минути, Flashback написа:

Аз съм бил и в Санкт Петербург, и в Москва.

а в САЩ - защо го пропускаш

също е важно да кажеш и кога, в последната година и половина, две в Русия всичко скочи

преди 2 часа, Flashback написа:

Мирчолинке, според теб алтернативата е само една - прокси война до последната бандерлога!

Радвай се, точно този финал ще дочакаме!

Капитулацията наближава!

Онзи ден си дадохме и гаубиците!

Уж войната е в Украйна, а България така между другото беше успешно демилитаризирана!

Утре Путин ако реши да изпробва член 5-ти на НАТО и направи едно показно в България, ние нямаме нищо за отбрана. Сал само едни американски самолети на чертежи. 

Според договора с НАТО трябва да устоим сами първите десет дни, докато и ако дойде помощ. 

Според теб какъв ни е шансът да устоим в този хипотетичен сценарий? 

Стандартът на живот в Украйна винаги е бил по-нисък от този в Русия. Преди войната беше 2,5 пъти по-нисък и затова между 70 000 - 100 000 украинци всяка година се изселваха да бачкат в Русия заради по-високите заплати. 

Каква отбрана, каква милитаризация бре, ти нали си за мир? Солдатите малко ще изнасилят жена ти и да ти вземат пералнята най-много. 

преди 1 час, BANKATA написа:

Това хвалба или оплакване трябва да е?

Че държавата с най-големите ресурси има БВП на калпак колкото една клета майка България.

Горките години наред го повтарят като някаква гениална затапка и все не осъзнават какви глупости говорят. 

преди 3 минути, N1K17Y написа:

Каква отбрана, каква милитаризация бре, ти нали си за мир? 

Мирът се поддържа с неутралитет!

А наш'те политически марионетки се чудят как още повече да се нагъзят на Чичо Сам и поради тази причина се изживяват като най-яростните натовски ястреби срещу Русия.

Да не се чудим един ден откъде ни е дошло!

току-що, Flashback написа:

А наш'те политически марионетки се чудят как още повече да се нагъзят на Чичо Сам и поради тази причина се изживяват като най-яростните натовски ястреби срещу Русия.

Така е, аз откога ви приканвам да заживеете в Расията, чичко путин даже ви улесни миналия месец и език не ви трябва вече. Там ще не на хубаво и сигурно. И по-богати от българите дори. 

преди 3 минути, Flashback написа:

Уктайна бяха неутрални ама ги нападнаха.

Литва не са неутрални и не ги закачат.

Измисли нещо друго.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.