Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Aхахаха, вижте в Германия какви партита е имало преди месец в няколко града!

Това видео е от Дортмунд.

Матушка-земля, белая березонька,

За мен - Света Русия, за другите - трън в задника. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, Nikita' написа:

Първо нямат необходимото военно оборудване.

Това от първа ръка ли го знаеш?

Второ: нямат достатъчно хора за да победят Украйна, а ти за САЩ ми говориш. :lol6:

5 милиона малко ли са?

Трето: къде забравяш НАТО?

НАТО е САЩ. Но виждам, че за доста неща си заблуден.

Предстои трагикомикът Зеленски да произнесе реч на срещата на върха за бъдещето в централата на ООН.  А утре ще участва в заседание на Съвета за сигурност.  По план в сряда Зеленски трябва да говори по време на общия дебат в Общото събрание.    Пак ще говори за победа,  за която са му нужни още много пари и оръжия.       Баламите и наивниците от католическия Запад може пак да му се вържат  и конфликтът още да продължава.   На тези заблудени западни  шматки изглежда единствено Доналд Тръмп може да им влее здрав разум.  Руските казаци ще се обединят - независимо от мненията в католическия Запад.  Хохлите никога не са били равностоен противник на казаците,  няма и да бъдат.   А Зельо напразно ги тероризира да умират за и заради НАТО!  

преди 1 час, maxthon написа:

Тези бяха много интересни наскоро. За първи път от 2021г. решиха да се обадят по отношение на икономиката на Русия и да направят препоръки. Омръзна им да чакат руската икономика да рухне и решиха да се намесят лично за да "помогнат".

Може би след такова изказване няма да ме упрекваш в изместване на темата и ще ми отговориш на нещо, което питам няколко пъти тук - 

защо преди 5г. 1 долар струваше 40 рубли, а сега 92 рубли по официален курс?

Проблема за отворковци като теб парамобил е че те се откачиха от долара

и извършват финансовите си операции в рубли. Както по времето на СССР

Отказа на РФ да се откаже от доларовата система беше последвана и от края на "нефтодолара"

от Саудитска арабия.

Така че меренето на благосъстоянието трябва вече да е в злато. 

Гривната пък отива смело към 45 броя за един инфлирал долар - което е страхотно

преди 15 минути, parmobil написа:

Защото федералния резерв е частна фирма и си печата доларите. Ама на всичко си има край.

Може би след такова изказване няма да ме упрекваш в изместване на темата и ще ми отговориш на нещо, което питам няколко пъти тук - 

Какво му има на изказването? Споменава се МВФ и Русия и аз отговарям само за това. Сега вече се усетих, че започна да търсиш сметка защо се отговаря и на други без да се цитират изцяло. Къде точно видя изместване на тема? Проблема не е дали долара преди е струвал 40 рубли, а сега 92. Проблем би бил ако сега със 92 рубли може да си купиш по-малко неща от преди с 40. И ако наистина намекваш за проблем следва да се аргументираш в тази посока.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Печатането вече е проблем защото шейха с камината продава в юани 

Трябва дебело да се подчертае. Тоест Китай не трябва да купува долари че да плаща на саудитите.

Този факт всеки ден ми оправя деня ....

Френското петле Маню е започналo да мисли трезво. 

Русия отдавна ви казваше, че географията не може да се промени и ви предлагаше обща европейска сигурност, според която сигурността на една държава не трябва да бъде за сметка на друга държава, но САЩ и европейските васали игнорираха това руско предложение, което беше за доброто на всички в Европа, но беше неизгодно само за метрополията във Вашингтон.

Сега, когато затънахте до ушите в укропското прокси блато -  дойдохте на акъла на Русия и вече се замисляте да я включите в общата европейска сигурност. Ако бяхте независими лидери на суверенни държави, а не жалки васали на Чичо Сам, тази прокси война в Украйна въобще нямаше да се случи:

Макрон: Световният ред е несправедлив, трябва да преразгледаме отношенията ни с Русия

Европа трябва да вземе под внимание своята географска реалност и да преразгледа отношенията си с Русия в бъдеще, каза френският президент Еманюел Макрон на международната мирна конференция в Париж, а речта му беше излъчена в акаунта на Елисейския дворец в социалната мрежа X.

"Трябва да мислим за мира под нова форма. Трябва да вземем предвид географската реалност на Европа, която не се ограничава до ЕС и със сигурност не до НАТО. Трябва да помислим за нова форма на сигурност за Европа и да преосмислим отношенията с Русия в бъдеще, както и мира на този континент", каза Макрон.

Макрон припомни, че сегашният световен ред, появил се след Втората световна война, е несправедлив.

"Нуждаем се от ред, в който страните ще бъдат представени с достойнство и следователно се нуждаем от промяна и нова колективна сигурност в Европа с участието на Русия", отбеляза Макрон, като обеща да повдигне този въпрос на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН следващата седмица.

https://epicenter.bg/article/Makron--Svetovniyat-red-e-nespravedliv--tryabva-da-prerazgledame-otnosheniyata-ni-s-Rusiya/361493/7/0

Планът за победа на украинския президент Володимир Зеленски, който той ще представи на държавния глава на САЩ Джо Байдън, предвижда продължаване на операцията на Въоръжените сили на страната (ВСУ) в Курска област и получаване на усъвършенствани оръжия от Запада, разкрива британският вестник The Times.      Милиардите в пари Зельо ги счита за предварително обещани.   Западът напълно и съвсем е изкудкудякал!?  

Изглежда, че @В. Велев, @maxthon, @nikolov2020 не четат руски медии и най-вече форуми, защото щяха да са наясно, че със сегашната "средна" заплата в РФ не си купуват повече неща спрямо 5 г. назад. И щото днес си ровех за Автоваз, та коментарите бяха, че колите им са поскъпнали с 50% за последните 5 г., като има компромиси в екстрите, щото лошите се изтеглиха и не снабдяват. Но интересно как само аз намирам такива неща, а вие как намирате този подем, за който ми говорите - ох, не знам, не знам.

Дерзайте! Преструвайте се, че там не поскъпна живота.

преди 55 минути, Flashback написа:

"Трябва да мислим за мира под нова форма. Трябва да вземем предвид географската реалност на Европа, която не се ограничава до ЕС и със сигурност не до НАТО. Трябва да помислим за нова форма на сигурност за Европа и да преосмислим отношенията с Русия в бъдеще, както и мира на този континент", каза Макрон.

Много добре го е казал. Това показва че гледа на още по голямо разширение на европейската общност и военната НАТО .

Преразглеждане на отношенията с рашистан аз  го разбирам като осъзнаване че РФ отдавна е един репресивен мракобесен режим и агресор.

И всякаква "мека " политика /каквато бе до сега/  спрямо този кремълски режим трябва да бъде преразгледана .

Мирчолино, марш в първи клас да усвоиш четене с разбиране!

Макрон е казал точно обратното на твоите полюции, а именно, че с Русия делим един континент и географията няма как да се промени, затова трябва да живеем в мир с обща архитектура за сигурност!

преди 10 минути, parmobil написа:

та коментарите бяха, че колите им са поскъпнали с 50% за последните 5 г.

А в "процъфтяваща" България, под крилото на ЕС и НАТО...

Години наред Западът харчи много милиарди и бандеровците пак нямат сили да защитят Бандеристан.  Погиват хора и западна всякаква военна техника.   Какво следва после?  Минаха 10 години от бандеровската АТО и още не им се преговаряло.     А като ги изпотрепят нима е по-добър вариант?   От католическият Запад пак ще кажат,  че не са успели да победят и да защитят западната демокрация.   

преди 8 часа, nikolov2020 написа:

Никитка 

Кой е в Угледар ?

пили пили пили 

Здрасти...

преди 30 минути, parmobil написа:

Изглежда, че @В. Велев, @maxthon, @nikolov2020 

А къде не поскъпна жовота заради фалшивият грип? Нали не си забравил, че и у нас инфлацията дойде заедно с Ковид, още преди 22-ра?

пп: някой ще ми каже ли защо през телефона не мога да изтрия отбелязванията от поста, който цитирам?

преди 45 минути, parmobil написа:

Ама, разбира се, само в Русия е поскъпнал живота, а в ЕС и НАТО всичко е цветя и рози! :clown:

Ти си същият ограничен и смешен индивид като Ванката, който три дена злорадстваше как в Русия имало наводнения, а после мълчеше като пукал, когато наводненията отнесоха Централна Европа. 

преди 4 часа, nikolov2020 написа:

Гъци гъци гъци - къде е бате Косьо този титан ?

В последните си 5-6 поста Никитка избълбука яко количество тъпотии

a917248e6a87a993-58eab9ae707466bc.jpeg

Малко съм зает днес, но за дамите съм винаги готов да им обърна внимание.

Мина 2,5 години от 3 дневната война. Москва бомби Курска област:

Всичко е точно по ПЛАНА!

преди 20 минути, ivottoshev написа:

пп: някой ще ми каже ли защо през телефона не мога да изтрия отбелязванията от поста, който цитирам?

Ако си с различен от Самсунг телефон и ползваш клавиатура Gboard в това е проблема ,с AnySoftKeyboard няма проблем :)

преди 26 минути, AAUUXX написа:

Ако си с различен от Самсунг телефон и ползваш клавиатура Gboard в това е проблема ,с AnySoftKeyboard няма проблем :)

Не е Самсунг но си е под Android, а клавиатурата е ai.type Keyboard. Явно ще свалям и твоето предложение за да го ползвам тук. Мерси. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.