Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, Тhе Monstеr написа:

Но като цяло, в БНА на турчин пушка не се даваше. Даваха им кирки и лопати.

Въпроса е, че дори не можеше да се допуснат до приемни изпити във военно училище. За редовната служба нямаше такива стриктни ограничения.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 6 минути, Тhе Monstеr написа:

Трябва да са били мнооого доказали се верни. Но като цяло, в БНА на турчин пушка не се даваше. Даваха им кирки и лопати.

Знам, затова и се бях амбицирал да докажа на шовинистичните цървуля, че времената вече са  други, и щат не щат ще имат и турчин за офицер, все пак това не е само тяхната земя и държава... особено след първото кандидатстване когато във военното окръжие един майор ми каза пряко в очите че това  не може да стане...  не може , ама стана, а после при поредна среща с него,вече  като офицер, едва ме гледаше в очите тъпака...

П>С да уточня, че все пак не всички офицери бяах шовинисти, много от бяха и са ми приятели и досега,спечелили моето уважение завинаги, свестни, кадърни и истински патриоти ...  на тях държа много , за подкрепата морална, и със съвети, и добра дума казана за мен.. истината казана за мен ...и за това какво е да си истински офицер също...

преди 20 минути, absurt написа:

После дойдоха НПО-тата, "Америка за България" и другите Соросоидни пиявици- за тях, Аглая Епанчина  може да разкаже от първо лице. На тяхната ясла е отрасла и се е изучила. 

Дам, а в същото време в САЩ са забранени НПО-тата и циците във филмите се цензурират. Ама за източна европа всичко може, разврат!!!

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Въпроса е, че дори не можеше да се допуснат до приемни изпити във военно училище. За редовната служба нямаше такива стриктни ограничения.

Очевидно през 96 та вече е можело.

преди 17 минути, absurt написа:

Много от тях не бяха агенти, но набързо обърнаха верността от единия Биг Брадър към другия. Лесно стана- американците извадиха доларите, създадоха опозиция в лицето на СДС, платиха за наемане и оборудване на офиси. Всяка вечер вървяха инструктажи директно в американското посолство. Масата- народа, беше подлъган, че новите ценности ща надградят постигнатото и ще изправят кривиците. 

Отново всичко наопаки .

Първо - защо стремежа на една държава и хора за по добър живот и демократична система след фалирането на соц системата повсеместно, трябва да е платено от хамериканците ? ??

Второ - СДС се оказа продънено но не от хамерикански пари и влияние, а от червени задкулисни зависимости и слуги на ДС.

Както винаги съм ви цитирал, самия Костов в едни по късни години все още е назначавал стотици ченгета във властта.

Това е всичко друго, но не и хамериканско или прозападно влияние. :hush:

Всички тези срамни неща за псевдодемократите ,които нямат нищо общо с истинските антикомунисти, се потвърждават и до ден днешен !

Гномовете и алоМаджовците клекнаха на БСП и корнела и сега са щастливи коалиционни партньори  в поредното съсипническо червено мафиотско правителство.

Затова се радвам че се избистря плявата и кой е истински десен .

Към момента , освен ГЕРБ няма такива . :hush:

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Знам, и мен се опитаха да ме спрат, първите документи просто резолюираха с негоден след училище във военното окръжие.. Но аз от казармата пак подадох документи, и точно там ме подкрепиха и ротен, и командира на поделението... Все пак се бях доказал вече там...А служех в секретно поделение, ПВО на страната, команден пункт... На изпитите във военното не можеха да ме спрат вече, взех всичко на 6 

преди 15 минути, Moriati написа:

и моя портрет беше там до 3-ти курс, а после го махнаха когато трябваше да дойде една турска делегация на посещение ... мдам, такива неща, не искаха да видят навярно снимка с турско име под нея....

преди 6 минути, Moriati написа:

Знам, затова и се бях амбицирал да докажа на шовинистичните цървуля, че времената вече са  други, и щат не щат ще имат и турчин за офицер, все пак това не е само тяхната земя и държава... особено след първото кандидатстване когато във военното окръжие един майор ми каза пряко в очите че това  не може да стане...  не може , ама стана, а после при поредна среща с него,вече  като офицер, едва ме гледаше в очите тъпака...

П>С да уточня, че все пак не всички офицери бяах шовинисти, много от бяха и са ми приятели и досега,спечелили моето уважение завинаги, свестни, кадърни и истински патриоти ...  на тях държа много , за подкрепата морална, и със съвети, и добра дума казана за мен.. истината казана за мен ...и за това какво е да си истински офицер също...

Кога ще правите КНДР ?

Кърджалийска народна република ?

Ще викате ли маскиран тежковъоръжен необозначен аскер с полумесеци на реверите ?

Виждам че активно защитаваш рашистката политика и терористи от ЛДНР  , затова ми е интересно по тези въпроси какво би казал ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 30 минути, Тhе Monstеr написа:

Аз не се смятам за патриот, за разлика от русоробите упражняващи патриотизъм на запад. И ти не си патриот а рашист. И не разбирам що за извращение е това, да възхваляваш Русия пък да работиш за враговете и? Да хвалиш руската култура и да слушаш Айрън Мейдън! Е разбирам, Кобзон и Алла Пугачова не стават много за слушане, ама тогава си кажи че не стават, недей да ми ги хвалиш. Караш си мерцедеса и убеждаваш леваците, колко е хубава ладата. Вземете си лада. Ми вземи си ти лада... Имах лада и станах автомонтьор. Всеки автомонтьор в Източна Европа е имал Лада или Москвич...  така се е почнало.

Хората са различни. Някои, като теб, не са прочели една книга в живота си, затова могат да правят сравнения само с песни- Айрън Мейдън срещу Кобзон. Едва ли си стъпвал на опера, на балет, на симфоничен концерт, затова идея нямаш за какво иде реч, когато се говори за култура. А, културата и въобще, стойността на един народ не се оценява по марката на колата. Няма как да разбереш, че каква кола караш, не те прави по- стойностен. Освен в очите на каките, които си търсят паралия и вида на колата им е отправната точка, но не и финалната. 

преди 11 минути, miro20 написа:

Кога ще правите КНДР ?

Кърджалийска народна република ?

Ще викате ли маскиран тежковъоръжен необозначен аскер с полумесеци на реверите ?

Виждам че активно защитаваш рашистката политика и терористи от ЛДНР  , затова ми е интересно по тези въпроси какво би казал ?

Зависи от поведението на такива тъпоумни сорсоидни хохлолюбители като теб... И в Донбас нямаше да стане нищо, ако не бяха укропитецките националистически напъни подкокоросвани от запада срещу всичко руско...

Така че, седи мирен, не рипай, не се прави на велик и ще живееш мирно и безпроблемно, уважавайки другите, за да те уважвават и те, честно и почтенно... ако ли пък не, е тогава, всякакви варианти има...  Може и не само КНР а и ДТР ( Делиорманска турска  Република ) да се появи ,кой знае :whist: :wub: :D

П.С А ако стане нещо такова, бъди сигурен, зелени човечета с турския полумесец и звезда ще се появят, неофициално разбира се...както разира се и други, знаеш какво беше в Босна и Косово... и за  двете страни помощ от братя...  

НО засега такава опасност няма, вервай ми.... когато се появи ще разбереш много ясно... никой не воюва ако ножа не е опрял до гърлото, а засега се ядва , няма ексцесии, няма крайни идиоти във власт...  войната е крайно средство, всички искат да живеят мирно, в честни и справедливи условия за всички като цяло...

преди 41 минути, Joss Bomon написа:

Стана ми интересно след това уточнение, как аджеба турчин е приет във ВВОВУ което е с това име от 1991 до 2002г. ?  

Това е мит. Приемаха се турци и по мое време, т. е. през комунизъма.

Освен това не беше задължително членство в БКП за да завършиш и да те произведат.

Завърших си рахат. Никой не ме е натискал и никога не съм искал да ставам комунист и никога не съм бил член на БКП.

Това са митове и легенди от расли в саксии, много такива у темата.

Аз още отначало казах, че нивото на публиката е много ниско.

преди 9 минути, Moriati написа:

Зависи от поведението на такива тъпоумни сорсоидни хохлолюбители като теб... И в Донбас нямаше да стане нищо, ако не бяха укропитецките националистически напъни подкокоросвани от запада срещу всичко руско...

И за теб ли трябва да преповтарям хронологията на събитията ?

украинските "напъни" за проевропейско развитие ,борба с корупцията и всичко останало за което бе многомесечния Майдан си е работа на независимата държава Украйна.

Путлер използва ситуацията за да вкара войски в Крим, после и на Донбас. С напълно фейкова пропаганда.

Украинската АТО бе реакция на това рашистко вторжение и цепене на територии, а не ПРИЧИНА.

Точно това ви куца на вас, шовинистите рашисти , че поставяте наопаки причина-следствие.

:hush:

преди 13 минути, Moriati написа:

Така че, седи мирен, не рипай, не се прави на велик и ще живееш мирно и безпроблемно, уважавайки другите, за да те уважвават и те, честно и почтенно... ако ли пък не, е тогава, всякакви варианти има...  Може и не само КНР а и ДТР ( Делиорманска турска  Република ) да се появи ,кой знае :whist: :wub: :D

П.С А ако стане нещо такова, бъди сигурен, зелени човечета с турския полумесец и звезда ще се появят, неофициално разбира се...както разира се и други, знаеш какво беше в Босна и Косово... и за  двете страни помощ от братя...  

Ясно .. поредния шовинист сепаратист антибългарин.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Това е мит. Приемаха се турци и по мое време, т. е. през комунизъма.

Освен това не беше задължително членство в БКП за да завършиш и да те произведат.

Завърших си рахат. Никой не ме е натискал и никога не съм искал да ставам комунист и никога не съм бил член на БКП.

Това са митове и легенди от расли в саксии, много такива у темата.

Аз още отначало казах, че нивото на публиката е много ниско.

Айде бе.. баш баш, ама не е баш така.... такива лакърдии ги разказвай другаде... Може да са приемали както казах в разни транспортни, духови, средни сержантски, но във арилерийското в Шумен, в военновъздушното в Долна Митрополия, и във Търновското сухопътно не са... освен ако не са били разбира се с български имена, и проверени до 9-то коляно

То по мое време още проверяваха службите, какво остава за през комунизма да не са....мдам...

преди 3 минути, БаалБек написа:

Коментираш само това, което ти изнася. Защо не коментираш това, което те питах преди известно време?

А и се убедих, че наистина имаш комплекс за малоценност, който избуява в мания за величие, но без реално покритие. А и си тролиш и пишеш несвързани неща. 

Какво ще кажеш за това:

От тук започваш ТИ!!!!

Хайде сега УМНЬО ми покажи, къде аз съм те цитирала първа, а?

Ти постоянно си търсиш поводи да се дракаш с някого. И веднага да му лепнеш етикет, че едва ли не е глупав. Пример с @jhoro

Има и други, но няма смисъл да ги коментирам. В теб е проблема. Реши си го, но явно те е страх от диагнозата, която ще ти определят психолозите.

Душко тенекиена, ти определено не можеш да схванеш, че сама себе си излагаш.

Доколкото си спомням, това, което ме караше да коментирам бе защо има две отцепили се републики в Донбас - ДНР и ЛНР.

Казах ти, че имам някакво мнение, въпреки, че не смятам този въпрос за интересен и не съм следял случващото се в подробности.

Какво е казал Мирко, нито съм чел, нито пък ме интересува.

Ако не ме лъже паметта, то тези две "народни републики" по едно време се бяха обединили за кратко, но пак се разделиха, което е явен признак за "несходство в характерите" на лидерите им.

Подобни битовизми могат да бъдат интересни само за такива като теб, Мирко и останалите ви дружки, за мен са това, което са - битовизми.

И я ми кажи в първия ми пост към теб къде има заяждане?

Просто казвам, че това, което си написала като свой пост е копирано от някъде, нещо, което ти казвам още от темата за короната, да не постваш като свои мнения такива, които копираш из недрата на нета, защото съдържат абсолютни глупости.

Там обида към теб няма, а просто намек да се замислиш, преди да копираш нещо.

Нещо, което се оказа извън силите ти.

Що се отнася до jhoro, то мисля, че той ме разбра правилно и както виждаш никога с него не съм се държал така, както с тебе и подобните ти.

Той е достатъчно разумен човек и може сам да се защити, а не да чака помощ от твоята коруба и кукувицата в нея.

Ако не ме лъже паметта, то дори се съгласи с поста ми, който цитираш сега.

За това, че не можеш да правиш разлика между добронамерена забележка и подигравка, аз вина нямам.

Както и нямам комплекс за малоценност избуяващ в мания за величие (Боже мой, по-тъпа и абсурдна квалификация не бях срещал, осъзнаваш ли каква поредна глупост си написала?), за разлика от теб, която просто си малоценна във всеки един аспект.

Както ти казах, ако имам някакви проблеми, то те определено са си мои и не те касаят, съсредоточи се върху своите, които хич не са малко, както сама доказваш със всеки един пост към мен.

И определено нямаш нужда от психолог, нито от психиатър.

Единствено сама можеш да си помогнеш.

Стига да ти стиска, което силно ме съмнява.

Но ако ти харесва да си такава, каквато си, мен също не ме бърка.

както казах вече, вероятността да се срещнем в реалността не е невъзможна, но е изключително малко вероятна.

Манталитета ни е различен, средата ни е различна, начинът ни на живот е различен.

Но дори и да се случи това, пак не съм аз този, който трябва да се притеснява.

П.С. Е, поне доказа какъв талант имаш - да издирваш стари постове.

Все е нещо, но в реалността с този талант си за никъде.

Още повече, че изобщо не можеш да осмислиш, какво всъщност си прочела и цитирала.

Щом държиш да ме забавляваш и занапред, тъй да бъде.

Както вече казах аз съм изключително търпелив човек и нищо не е в състояние да ме извади от равновесие.

Особено пък от хора с твоите възможности.

Очаквам продължението вече с интерес...

В университетите турците ви приемаха без приемни изпити бре. И още една камара привилегии.

преди 3 минути, miro20 написа:

Ясно .. поредния шовинист сепаратист антибългарин.

Не бойся  сорсоидотрол, ятагана все още е заровен .... :biggrin: 

току-що, miro20 написа:

В университетите турците ви приемаха без приемни изпити бре. И още една камара привилегии.

Ахам, поредните митове като за мотокарите.... 

преди 1 минута, Moriati написа:

Не бойся  сорсоидотрол, ятагана все още е заровен .... :biggrin: 

Не ме мисли мен. Просто имах някои съмнения които ти ги потвърди . И ти изкарах на светло какъв си що си . -  турски шовинист антибългарин, по съвместителство и рашистки пропагандатор.

Други въпроси нямам :hush:

преди 11 минути, Coco1 написа:

Пуснала му на горкия бедна рускиня той се възгордял и станал тотален русороб :giggle1: 

Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора, на открито и текст, който гласи 'молодежь за путина! CC. HIUOCM'

А на теб коя рускиня ти би шута поради некадърност, тъпоумие и негоднот а?  И затова си станал хохлолюбител нацик, навярно се надяваш сега да приютиш случайно някоя бежанка украинка младичка  :biggrin:, така де, да и дадеш убежище :whist: Или направо 2, като тези по долу :newspaper:

Може да бъде изображение с 2 души

преди 4 минути, miro20 написа:

Не ме мисли мен. Просто имах някои съмнения които ти ги потвърди . И ти изкарах на светло какъв си що си . -  турски шовинист антибългарин, по съвместителство и рашистки пропагандатор.

Други въпроси нямам :hush:

Брех, какво прозрение значи, шовинист съм бил... и то   казано от  националшовинист ,дебел, с комплекси , при това на сорсоидална хранилка :whist:  

Пускай си опорките, не се занимавай с моята личност, че си далече от истината ;) 

....

А ето така украинците гонят военните си от градовете, за да не се крият зад тях като жив щит...

https://www.facebook.com/yordan.nikolov.58/videos/687190355943577

преди 2 часа, Hristo52 написа:
Бежанците от Украйна се жалват от условия в Германия 
А те какво очакваха - по един апартамент в Париж или вила на Лазурния бряг може би …
И ги карали сами да си готвят , чистят …, и да си намират работа .
Ами така сме всички, бе . Всеки се грижи за прехраната си , домакинството си и дохода си ! Какво повече искат ?!
В България искам да знам защо трябва да се предлагат различни условия ? Толкова ли са си “ надвили на масрафа “?

Относно това , забравихте ли  преди войната какъв имидж имаха руснаците по нашите курорти ??

:)

А отделно.. ти нали се хвалеше че щерка ти в Италия или някъде на Запад ... че си си уредил старините с добра пенсийка , е можеш да заминеш в Европа, и т.н. и т.н.

Ето едно мнение прекрасно описващи вашия гьонсуратлък :

"Колко сте лицемерни от нула до българи, отишли да живеят на социални помощи на запад, но сега мрънкащи, че се давали пари за украински бежанци?"

преди 6 минути, miro20 написа:

Става въпрос за висши военни училища.

Кандидатстваха наравно с нас, тези които бяха допуснати до изпит. Допускаха много малко, единични случаи, но допускаха.

преди 1 минута, miro20 написа:

Относно това , забравихте ли  преди войната какъв имидж имаха руснаците по нашите курорти ??

:)

А отделно.. ти нали се хвалеше че щерка ти в Италия или някъде на Запад ... че си си уредил старините с добра пенсийка , е можеш да заминеш в Европа, и т.н. и т.н.

Ето едно мнение прекрасно описващи вашия гьонсуратлък :

"Колко сте лицемерни от нула до българи, отишли да живеят на социални помощи на запад, но сега мрънкащи, че се давали пари за украински бежанци?"

По скоро украинците имаха такъв имидж в България, а не руснаците.... хехех... Знам , обърка се, нормално, все пак и украинците повечето майчиния им език е руски, а не мовето на галичанците дето са смешани с полските шляхтичи ... :newspaper:   Същия имидж укропите имаха и имат  в Турция де, не само в Бг..

преди 2 минути, Moriati написа:

А на теб коя рускиня ти би шута поради некадърност, тъпоумие и негоднот а?  И затова си станал хохлолюбител нацик, навярно се надяваш сега да приютиш случайно някоя бежанка украинка младичка  :biggrin:, така де, да и дадеш убежище :whist: Или направо 2, като тези по долу :newspaper:

Много лимонади-русороби има като тебе на които като им пусне гладна рускиня и политат на луната, друга не си и виждал затва.

Пази се само да не додат другарите с новичока. И по-полека с лосиона :giggle1:

преди 2 минути, Coco1 написа:

Много лимонади-русороби има като тебе на които като им пусне гладна рускиня и политат на луната, друга не си и виждал затва.

Пази се само да не додат другарите с новичока. И по-полека с лосиона :giggle1:

Ко ко коош пак рече па па гаааллл... :D 

Не бъркай другите със себе си, дето жена е видял в живота си само по милост от някоя , или по порнофилмите  :biggrin:

П.С А ти подай документи за прием на украински бежанци, пък може и да спечелиш от тотото хубавичка и млада да ти се падне.... в краен случай някой мужик с голям, дето ще те олабва от напъните с запек  тука :hush:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.