Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Детальная сводка 4 ноября. ВС РФ заняли Максимовку, Первомайское. ВСУ сдают позиции.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 16 минути, Киро Н. написа:

Толкова умилително ми е да гледам как Парамобил се напъва.

Виж сега чукча - след Курск др. Путин може да прави каквото си поиска.

Имам предвид от военна гледна точка. И днес той каза какво :)

Ти обаче си се напушил с гъба и повтаряш едно и също.

Пускам една снимка от атмосферата на Киев.

Взети са мерки умнокрасивитета там да се позамисли по някой теми.

ПП

В края на този месец соросоидите пак ще питат общественото мнение :)

IMG_20241104_021854_559.jpg

Путин прави каквото си иска САМО и ЗАРАДИ ядрен арсенал и с това рекетира. Иначе РФ са си в кофите. И двамата го знаем. Икономика "цъфти", та "връзва". чЕкам да ме обориш, разбираш ли. 

Парамобил

Трябва да намалиш гъбите ...

Да напомня че една велика нация- хегемон няма да може да си плаща лихвите.

По тази причина и естествено деиндустрализацията  например не могат да доставят Хаймарси на Украйна, за Полша да не говорим - поръчали са 538 - кога ще ги получат - не е ясно.

Това е само един пример.

През това време РФ се готви да продава Су-57 на едро

преди 52 минути, parmobil написа:

Киевска Русь или Московия? Защото са две различни неща. Или и по това ще се ограмотяваме?

Явно ще трябва.

Тия двете дето ги споменаваш са различни неща и след това се обединяват в руснаци. Руснаци са сборно (обединително) понятие както е американци.

Да ти обяснявам ли какво са американци? От колко различни "неща" са съставени.

преди 16 минути, parmobil написа:

Путин прави каквото си иска САМО и ЗАРАДИ ядрен арсенал и с това рекетира.

Също като Байдън.

Парамобил

Байдън забрани swift на руснаците.

Това оръжие беше определено като над-ядрено защото е супермощно и като атомните бомби има странични щети.

Е демиджа е изцяло за американците (съставени вече 30% от испаноговорящи)

ПП

Просто прекрасно е че Байдън беше на власт :) Ефекта от този демент е покъртителен

преди 4 минути, Киро Н. написа:

Парамобил

По тази причина и естествено деиндустрализацията  например не могат да доставят Хаймарси на Украйна, за Полша да не говорим - поръчали са 538 - кога ще ги получат - не е ясно.

Това е само един пример.

Те продават, ама има ли някой, който да иска? Скоро се присмя, че авиокомпания почнала да прави полети. Компанията не беше руска, ама както и да е.

Къде са руските? Заеби това - къде са руските граждански самальоти. Къде са Ту, Ан, Як в международното въздушно пространство?. Ми няма ги. Почему?

преди 15 минути, parmobil написа:

Къде са Ту, Ан, Як в международното въздушно пространство?. Ми няма ги. Почему?

Една дестинация Москва - Владивосток си е повече от международна.

преди 2 часа, В. Велев написа:

Ами какви са? Американци?

Леле, колко си зле. Чукчите били руснаци. :lol6:И дагестанците, чеченците, ингушетите и още поробени народи са руснаци, нали? 

Добре че англичаните не превзеха Сибир иначе щяха да ги изтрепят като индианците.

Все още има индианци в САЩ, но в РФ липсват цели народи, които са били изтребени уж от "пионерите" пристигнали в "необитаваните" северни земи, мхм.

Като ти напиша тракийци, добруджанци или шопи ти за какви ги имаш?

Ти кажи? Има ли разлика с това, че приравняваш руснаци с чукчи, дагестанци, ингушети, саха, чеченции? 

преди 1 час, В. Велев написа:

Всъщност цяла украинска област си е руска земя от векове.

Ама не можеш да го докажеш, защото е плоска лъжа.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Една дестинация Москва - Владивосток си е повече от международна.

Ти си пробвай. Аз до Япония летях с неруски самальот.

Ама защо няма международни полети с руски самальоти? Един другар ми редеше нещо за кахъри в Boing, ама колкото и да летя из земните кълбета, все е с Boing и Airbus. Нещо не ги "карат" руските. Аз съм само пасажер и не знам. Ти нещо да знаеш?

преди 2 минути, БаалБек написа:

Ама не можеш да го докажеш, защото е плоска лъжа.

Малорусия и Новорусия какво друго да са ???

преди 1 час, Киро Н. написа:

Парамобил

Това е само един пример.

...има вероятност да се измъкнат кучетата...

...ако златото удари 5200 за тройунция...с наличните запаси които имат ще занулят тези трилиони...

...китаеца купува като бесен и нищо чудно да стане номера...

преди 35 минути, БаалБек написа:

Все още има индианци в САЩ, но в РФ липсват цели народи

Значи няма проблем да изброиш липсващите народи? И след като си построила изречението по този начин може да започнеш с липващите народи в днешен САЩ и после същите такива и в днешна Руска федерация.

преди 5 минути, maxthon написа:

Значи няма проблем да изброиш липсващите народи? И след като си построила изречението по този начин може да започнеш с липващите народи в днешен САЩ и после същите такива и в днешна Руска федерация.

Това ми е любимо! Посочи ми липсващите народи в южна и централна Америка, пожалуйста! Защото все се почва с "онези" , а испанците не ги споменавате, нали?

на 3.11.2023 г. в 17:51, Киро Н. написа:

Косе щях да ти повярвам - за малко

Обаче се оказа че Украйна имала финансов министър - та той е меко казано в стрес

Бюджета е 3 ПЪТИ по малък от миналата година и пак не е ясно ще ги има ли

Тия бюджет нещо не знам защо ама май го закърпиха. Не знам защо ама мисне струва ще с едни пари дето нямаше как да ги "откраднат" или беше да ги дадат. Иначе имаш устойчиво влечение към парите - толкова ли нямаш?

на 3.11.2022 г. в 8:55, maxthon написа:

E така де гледахме сателитни снимки всеки ден. Кой ни ги показваше - Максар? А тази дълбоко свързана с Пентагона високотехнологична фирма какво ни показа покрай Буча? Снимка заснета на една дата, но пък се оказа заснета на друга дата. Е как да повярваме, че са снимали 60 км колона в Украйна? Могат да я снимат в Беларус, Русия дори и някъде около Русе и пак да кажат в  Украйна е.

Все забравям бъдито, че беше артилерист и би трябвало да ни да чете карти и да се привързва към местността. А за Буча, така и не го изгледа това видео на BBC-не ти стигна смелост. Аз не напразно ти казвам че си най- жалката отчаяна тролка тук.

на 3.11.2022 г. в 20:17, gagodrago написа:

Ако българия започне открито да доставя оръжие на нацисткия режим на Зеленски, почти сигурно РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ ОТВЪРНЕ НА ПРОВОКАЦИЯТА.

Ще бъде интересно да гледаме как българските подлоги и марионетки на Запада ще бягат от страх и паника на всички страни, когато руските крилати ракети завалят като град над София, и когато руснаците започнат масирани удари с крилати ракети с въздушно и морско базиране по тецовете на Доган, Ковачки и по оръжейните заводи в бг-то....

Страх ме е да погледна през прозореца да не фрасне някоя ракета от масирания удар..

на 3.11.2022 г. в 21:05, Anneliese написа:

Един безплатен съвет от мен: почвайте да се запасявате със свещи и консерви, да слагате пари на сигурно място, че не се знае знае ли се. При война банките не работят, защото няма банки.:popcorn2:

С радост ще ви гледаме сеира и истинския ви сървайвър, на вас, разглезените софиянчета. В провинцията знаем 2 и 200.

Продавам буркани от предното запасяване, че им изрича годността вече. Също така търся нови- за тая зима , за всеки случай.

Безплатен съвет- патроните са по важни в случая.

на 3.11.2022 г. в 21:56, Anneliese написа:

Няма още дълго да се радвате на вашата власт, предатели! Още малко, и ще изринем веднъж завинаги всички предатели, и всички, които работят за САЩ, Великобритания и Германия, ще се погрижим да унищожим децата, внуците и правнуците на "жертвите" на Народния съд!

Сред вас тук има такива, нали!? Но не искате да си признаете.

Е не , какво са ти направили колегите ти дето са заминали и защитават "самая болшая" и им слугуват на тия англо-саксонци?

Това "малко" скоро ли ще се случи че ми се изчака чакането вече, а имам едни планове за другата седмица и не искам да го изпусна?

преди 1 час, parmobil написа:

Това ми е любимо!

Не може ли първо и в Африка да обсъдим как стоят нещата? Споменаха се Сащ и Руска федерация. Логично е да се продължи за тях. И мен ми е любимо когато някой се чуди как да смени темата на разговор. Или се включвай по темата на разговор или си мълчи.

преди 15 минути, maxthon написа:

Не може ли първо и в Африка да обсъдим как стоят нещата? Споменаха се Сащ и Руска федерация. Логично е да се продължи за тях. И мен ми е любимо когато някой се чуди как да смени темата на разговор. Или се включвай по темата на разговор или си мълчи.

И как и с кое смених тема на разговор?

Раздели ми поста на срички и действай, пожалуйста!

преди 2 минути, George1 написа:

С извинения парамобиле ❤️

Аз съм новобранец, който мрази администрацията тука...

Заповядай! На никого не съм забранил да се изкаже и не съм докладвал, тоже! А ме пратиха да се "обработвам" с майка ми. Но не докладвам, защото съм във ФОРУМ и "чета" всички, независимо от пристрастията.

И как и с кое смених тема на разговор?
Раздели ми поста на срички и действай, пожалуйста!
Както написах споменаха се САЩ и Руска федерация. Южна Америка няма нищо общо с това. Освен ако успееш по някакъв начин да се аргументираш защо.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Макстоне, стига бря!
Изборите са зад ъгъла...не че нас ще ни стопли...

Не става дума за изборите. Малко нагоре ще видиш за какво става дума когато съм цитирал един любител на историята, който не може да изброи няколко имена на народи.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Аман вече от дълбоко философско исторически спорове Парамобил.

СССР. 

даваха равни условия за всички етнически групи - ако си амбициозен - имаш поле за действие. 

Доказателство са получилите образование и старт в соц-а като тебе които плюят като водоструйка :)

Сега обаче Путин смени системата - който издуха навън няма да може да се върне :) И да папка като преди - няма безплатен обяд.

ПП

Руснаците пробиха на Кураховско направление на още едно място.

Новия президент (който и да е той) ще бъде осведомен че Укрия е вече за боклука.

Демек за хуманитарна помощ - прочутите американски храни - брашно от тапиока и яйца на прах

️ Сводка Министерства обороны Российской Федерации о ходе проведения специальной военной операции (по состоянию на 4 ноября 2024 г.)

Вооруженные Силы Российской Федерации продолжают проведение специальной военной операции.

▫ Подразделениями группировки войск «Север» на Харьковском направлении нанесено поражение формированиям 71-й аэромобильной, 95-й десантно-штурмовой бригад ВСУ, 113-й бригады теробороны и 5-го пограничного отряда погранслужбы Украины в районах населенных пунктов Волчанск, Липцы, Уды и Одноробовка Харьковской области.

Потери ВСУ составили свыше 25 военнослужащих, три автомобиля, два 152-мм орудия Д-20 и две 122-мм гаубицы Д-30.

▫ Подразделения группировки войск «Запад» улучшили положение по переднему краю, нанесли поражение живой силе и технике 43-й, 60-й, 630-й, 92-й механизированных, 3-й штурмовой бригад ВСУ, 115-й, 125-й бригад теробороны и 1-й бригады нацгвардии в районах населенных пунктов Боровская Андреевка, Першотравневое, Ковшаровка, Сеньково, Богуславка Харьковской области, Петровское Луганской Народной Республики и Терны Донецкой Народной Республики.

Отражены четыре контратаки штурмовых групп 3-й танковой и 60-й механизированной бригад ВСУ. Противник потерял до 440 военнослужащих, танк, два автомобиля, 155-мм гаубицу М198 и 105-мм орудие M119 производства США, 122-мм гаубицу Д-30 и два 105-мм орудия L-119 производства Великобритании. Уничтожены три склада боеприпасов и станция радиоэлектронной борьбы «Анклав-Н».

▫ Подразделения «Южной» группировки войск продолжили продвижение в глубину обороны противника, нанесли поражение формированиям 30-й, 33-й, 54-й, 67-й механизированных, 46-й аэромобильной, 5-й и 79-й десантно-штурмовых бригад ВСУ в районах населенных пунктов Константиновка, Предтечино, Миньковка, Часов Яр, Курахово, Дальнее и Северск Донецкой Народной Республики.

Отразили контратаку подразделения 33-й механизированной бригады ВСУ. Потери противника составили свыше 490 военнослужащих, боевая бронированная машина «Kirpi» турецкого производства, два автомобиля, 122-мм гаубица Д-30, два 105-мм орудия L-119 производства Великобритании, два склада боеприпасов и шесть станций радиоэлектронной борьбы.

▫ Подразделения группировки войск «Центр» улучшили тактическое положение, нанесли поражение живой силе и технике 32-й и 110-й механизированных, 59-й мотопехотной, 25-й воздушно-десантной, 68-й егерской бригад ВСУ, 35-й бригады морской пехоты, 101-й, 117-й, 119-й бригад теробороны, 12-й и 14-й бригад нацгвардии в районах населенных пунктов Димитров, Барановка, Клебан-Бык, Дылеевка, Новоселидовка, Дзержинск, Берестки, Щербиновка, Миролюбовка, Шевченко и Нелеповка Донецкой Народной Республики.

Отражены 10 контратак формирований 35-й, 93-й, 100-й, 117-й механизированных, 152-й егерской бригад, 49-го и 425-го штурмовых батальонов ВСУ и 37-й бригады морской пехоты. Противник потерял свыше 420 военнослужащих, бронетранспортер М113 и боевую бронированную машину HMMWV производства США, боевую бронированную машину «Козак», три пикапа, 152-мм гаубицу «МСТА-Б», 152-мм орудие Д-20, 122-мм самоходную артиллерийскую установку «Гвоздика», две 122-мм гаубицы Д-30 и 100-мм пушку «Рапира».

▫ Подразделения группировки войск «Восток» улучшили положение по переднему краю, нанесли поражение формированиям 37-й бригады морской пехоты и 123-й бригады теробороны в районах населенных пунктов Успеновка, Островское, Великая Новоселка и Раздольное Донецкой Народной Республики.

Отражены три контратаки формирований 23-й механизированной бригады ВСУ и 123-й бригады теробороны. Потери противника составили до 110 военнослужащих, две боевые бронированные машины, четыре автомобиля, две 155-мм самоходные артиллерийские установки «Caesar» производства Франции.

▫ Подразделениями группировки войск «Днепр» нанесено поражение живой силе и технике 110-й механизированной бригады ВСУ, 124-й, 126-й и 129-й бригад теробороны в районах населенных пунктов Никополь Днепропетровской области, Осокоровка, Никольское Херсонской области и города Херсон.

Потери ВСУ составили до 65 военнослужащих, два автомобиля и два склада с боеприпасами.

▫ Оперативно-тактической авиацией, ударными беспилотными летательными аппаратами, ракетными войсками и артиллерией группировок войск Вооруженных Сил Российской Федерации нанесено поражение инфраструктуре военных аэродромов, объектам энгергетики и нефтеперерабатывающему заводу, используемым для обеспечения ВСУ, цехам производства и месту хранения безэкипажных катеров, скоплениям живой силы и военной техники противника в 132 районах.

▫ Средствами противовоздушной обороны сбиты четыре реактивных снаряда системы залпового огня HIMARS производства США, управляемая авиационная бомба «Hammer» производства Франции и 42 беспилотных летательных аппарата самолетного типа.

▫ Всего с начала проведения специальной военной операции уничтожены: 647 самолетов, 283 вертолета, 35258 беспилотных летательных аппаратов, 585 зенитных ракетных комплексов, 19038 танков и других боевых бронированных машин, 1484 боевые машины реактивных систем залпового огня, 17295 орудий полевой артиллерии и минометов, 27972 единицы специальной военной автомобильной техники.

🔹️ Минобороны России
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.