Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Все забравям че никой не ме чете , особено когато станете за смях с тъпата руZка пропаганда. Някак рязко забравяте всичко дето се го изплющяли без да мислите въобще.

Rapid unscheduled disassembly!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Севернокорейските войници, разположени заедно със силите на Москва, са били преоблечени така, че да изглеждат като руски новобранци от източния сибирски регион Бурятия, заяви Рустем Умеров пред южнокорейската телевизия KBS. 

Путин: Води се борба за нов световен ред, НАТО е анахронизъм

8 ноември 2024 09:05

Владимир Путин Владимир Путин / БГНЕС
Руският президент Владимир Путин порица днес САЩ за желанието им да нанесат стратегическо поражение на Русия в Украйна и заяви, че се води борба за оформянето на нов световен ред на фона на разпадането на този, който е бил създаден от Запада след епохата на Студената война, предаде Ройтерс.

"Достигнахме една опасна граница", заяви държавният глава на пленарна сесия на форума "Дискусионен клуб "Валдай" в руския черноморски град Сочи, ден след оповестяването на победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ и в деня, в който се навършват 107 години от Октомврийската революция.

"Призивите на Запада да бъде нанесено стратегическо поражение на Русия - страната с най-големия арсенал от ядрено оръжие - демонстрират прекомерния авантюризъм на западните политици", каза Путин. Западът високомерно се опитваше да представя Русия като рухнал колос след разпадането на Съветския съюз през 1991 година, заяви руският президент, наричайки НАТО алианса, в който САЩ имат водеща роля "явен анахронизъм".

Според Путин САЩ имат нужда от този "анахронизъм", за да доминират в неговата зона на влияние. По думите на руския президент алиансът НАТО е подложен на "потисничеството на големия брат", визирайки САЩ.

"Предишната структура на света неизбежно изчезва, дори можем да кажем, че вече я няма, и се разгръща сериозна, непримирима борба за оформянето на нова структура. Светът се нуждае от Русия и никакви решения от предполагаемите властимащи във Вашингтон или Брюксел могат да променят това", посочи Путин, като поясни, че основата на един справедлив световен ред е организацията БРИКС. 

Съгласно мнението на лидера на Кремъл страните в БРИКС, чиито основатели са Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, са "пример за конструктивно сътрудничество".

Путин каза още, че опитите да се упражнява натиск върху Русия са безсмислени, но Москва винаги е готова да преговаря, "като се вземат предвид всички взаимни легитимни интереси".

Относно Украйна Путин заяви, че ако тя не остане неутрална, то тя ще бъде използвана срещу Русия, но допълни, че Москва е готова за разговори относно начина да се приключи конфликта на базата на реалностите на терен, предаде Ройтерс.
Путин каза, че Русия е признала постсъветските граници на Украйна, водена от разбирането, че Украйна ще остане неутрална. Той заяви, че границите на Украйна трябва да бъдат в съответствие с решенията на народа, живеещ на тези територии.

Говорейки за Европа, Путин заяви, че Русия и Европа трябва да се върнат към състоянието на взаимно доверие, предаде Ройтерс
Говорейки за Китай, Путин приветства стабилизиращата роля на Китай в Централна Азия, което е също и от полза за Русия. Той дефинира Китай като съюзник на Русия и каза, че никой няма да навреди на двустранните връзки между Москва и Пекин.

Русия и Китай не са обявили официален алианс помежду си, но лидерите двете страни подписаха през 2022 г. така нареченото „партньорство без граници“, като това стана по-малко от три седмици преди Русия да изпрати войските си в Украйна. През май на настоящата година двете страни се съгласиха да задълбочат тяхното всеобхватно и стратегическо сътрудничество за поставяне на началото на една нова ера.

Путин коментира и партньорството на страната му със Северна Корея. Двете страни подписаха сделка в тази насока, а руският лидер заяви, че това е знак за стабилността на региона.
Той допълни, че все още предстои да се види дали Русия ще проведе съвместни военни учения със Северна Корея.

Руският лидер също така заяви, че британските и френските ядрени арсенали трябва да са част от бъдещи разговори относно ядрените оръжия и тяхното намаляване.

Руският президент каза и, че Москва вижда сигнали от американски компании, че искат да се завърнат към работа в Русия, но не посочи конкретни примери.

Руският лидер каза, че не иска Русия да се завръща на пътя, на който е била до 2022 г., когато други страни да се опитвали да я подчинят на своите собствени интереси. Това той каза в отговор на въпрос, зададен му в края на сесия от въпроси и отговори по време на Валдайския дискусионен форум, предаде Ройтерс.

Лидерът на Кремъл беше попитан дали Русия ще се върне към предишната си след края на ерата на Путин.

„Русия върви по свой собствен път. Надявам се, че тя няма да се отвърне от националните си интереси. Но, разбира се, тя трябва да бъде интегрирана, ние никога не сме се отказвали от това, но не бих искал Русия да се върне на пътя, по който е вървяла преди 2022 г.“, каза той. „Това беше път, който се свързваше със скрита, завоалирана намеса по отношение на нашата страна, насочена към подчиняване на интересите на някои други държави, които вярваха, че че имат право да правят това. Русия не може да съществува в такава подчинено или полуподчинено състояние“, заяви руският лидер.

Доста хора не знаят,  че през 2022 г. в Украйна беше приет закон, който дава на поляците почти всички права, които имат украинските граждани. Полският език беше въведен в учебната програма в училищата. През април 2023 г. Зеленски каза, че след време няма да има политически или икономически граници между Полша и Украйна. Скоро Зеленски и Дуда сключиха споразумение, което журналистите нарекоха „Варшавски съюз“. Очевидно този документ предвиждаше създаването на конфедерация между Полша и Украйна.                                       Вашингтон и   Брюксел не  харесаха идеята за създаване на нова Речпосполита и особено желанието им и риска да въвлекат НАТО във война с Русия. Геополитическите амбиции на Варшава, както и надеждите на Зеленски за полска армия в Украйна, бяха навреме  прекратени от западните покровители.

Баба Пенка смята че Косьо го хапе бълхата - при това яко.

Като сведение - децата в Киев им дреме за Бандерата

Не знаят ни къде е окупацията ни кое е границите от 1991

https://t.me/bear007/57912

ПП

Атомна република Крим - това е за Парамобил - специално 

преди 23 минути, Киро Н. написа:

Баба Пенка смята че Косьо го хапе бълхата - при това яко.

Като сведение - децата в Киев им дреме за Бандерата

Не знаят ни къде е окупацията ни кое е границите от 1991

https://t.me/bear007/57912

ПП

Атомна република Крим - това е за Парамобил - специално 

Хапе ама кой става за смях с  обещанията за 31.12.2023,а? Искаш ли да ти ги припомням или викаш то преди там кой юли не се броеше какво било казано. Тотален леш сте с тия празни приказки - но така ми харесвате де.

Естествено отломки отново са били. Пак точно където не трябва.

Пряко попадение с последния дрон...

Ей напълниха ги тия западни гей-клубове с безаналоговци:

Ще останат ли хора за Московските?

Героят за обяд е направо за пенсия

Бълхите довечера могат да станат цял рой.

Има да пляка некролози наш Косьо...

ПП

Голяма олелия в Курска област имало казаха бабите.

преди 14 минути, Киро Н. написа:

Бълхите довечера могат да станат цял рой.

Има да пляка некролози наш Косьо...

ПП

Голяма олелия в Курска област имало казаха бабите.

Както казах вие гледате друга война. Това там от вчера ама кой забрави че там вече нямаше никой?

Останките от една велика империя :)

Суджа ще се взема ли за 3-ти път с РПГ и снайпер? Мога цял ден да се забавлявам само със старите ви изказвания. Толкова сте забавни в цитирането на тъпотиите на руZката пропаганда.

Скоро баба Пенка не е казвала за мъглата че да я изпреваря с последните дрончета:

Хапе хапе бълхата :)

Нещата вървят по-бързо, интересна работа .

Нещо дроните не достигат .

IMG_20241108_141649_403.jpg

преди 51 минути, Киро Н. написа:

Хапе хапе бълхата :)

Нещата вървят по-бързо, интересна работа .

Нещо дроните не достигат .

IMG_20241108_141649_403.jpg

Ей добре че ме подсети - те свършиха преди месеци дрончетата:) Е според баба Пенка, а знаем че тя много добре се справя с кристалната топка.

Гъските от биолабораториите:

Президентът на Русия Владимир Путин е готов да обсъди Украйна с избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп, но това не означава, че Путин е склонен да се откаже от своите искания. Целите на Русия в Украйна остават непроменени, заяви днес Кремъл, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

преди 20 часа, FBI-International написа:

:yanim: Браво! 

Малко срам ако изпитваше, нямаше да се заядеш с дамата! 

Всъщност като се замисля, 🤔 те други не останаха... 

Слаба ти е подкрепата, акулата все пак изпитва срам за разлика от теб и затова стреля по нея, чрез твоя коментар! :yanim: 

:offtopic_s:От кога "дамата" си назначи секретарка!?

Първо-хубаво и прочети постовете и ако това което написа @nikssi е заяждане,то не знам как определяш нейните(и не само) писания.

Второ-никакъв срам не изпитвам,когато трябва да поставя на място кръгли идиоти, с промити мозъци,които грам не разсъждават и целта им тук не е нищо друго освен провокативно и примитивно заяждане .

И трето-би трябвало въпросната дама да се срамува от себе си,най-малкото защото коментира неща,които нито е виждала,нито има представа за тях и още по-малко разбира ..и няма реално основание да коментира(освен ако не е платена радиоточка)...

Баш на края на мотосезона ще се пробият тия безаналоговци

Случаи има всякакви...

преди 20 часа, FBI-International написа:

?  :rabbit:?:rabbit:?:rabbit:?  :tease:

Как сте тролопитеци? Паричките на свършване ли са вече? Нови профили дали докарват нещо отгоре?  Чувствате ли се незаменими и уникални? :boxing3:

Ще трябва да затапя плякалото Косьо

В момента масирано прилагат  споменатия от Реджеп подход върху главите на укрите 

Летят ли летят бомби

https://t.me/boris_rozhin/143679

120км е добра дистанция, ни Патриот ни ф16 помагат.

ПП

Косе за днешните 600 трупа чу ли ?

IMG_20241108_183228_560.jpg

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Тръмп ще покаже на Касапина Путлер кузькину мать.

Аз ви казах. Написаното стои.

Ахахаха, Реджепчо, досега к'вото си "предсказал" - все обратното се е оказвало вярно! :clown:

преди 36 минути, Proshark написа:

От кога "дамата" си назначи секретарка!?

Ти откъде знаеш,че не е поредния негов профил?

преди 37 минути, Proshark написа:

Първо-хубаво и прочети постовете и ако това което написа @nikssi е заяждане,то не знам как определяш нейните(и не само) писания.

Кво да чете тролопитек? Тролопитека дращи да се насир@ във форумите.

преди 38 минути, Proshark написа:

И трето-би трябвало въпросната дама да се срамува от себе си,най-малкото защото коментира неща,които нито е виждала,нито има представа за тях и още по-малко разбира ..и няма реално основание да коментира(освен ако не е платена радиоточка)...

Ако е жена - разбираемо е. Ако се мисли за такава пак се приема с надсмешка. Ако пък се прави на такава тогава е тролопитеК.

Залагам на последното.

преди 5 минути, Киро Н. написа:

Ще трябва да затапя плякалото Косьо

В момента масирано прилагат  споменатия от Реджеп подход върху главите на укрите 

Летят ли летят бомби

https://t.me/boris_rozhin/143679

120км е добра дистанция, ни Патриот ни ф16 помагат.

ПП

Косе за днешните 600 трупа чу ли ?

IMG_20241108_183228_560.jpg

Баба Пенка освен да се затапи сама и да стане за смях става ли за друго? Е и да й се подигравам де за тия и думи, за което съм и благодарен. Гледай как се учи само - 2 седмици едно обещание не е направила. Да се чудя след 1 година за какво да и напомням :)

преди 14 минути, nikssi написа:

Как сте тролопитеци? Паричките на свършване ли са вече? Нови профили дали докарват нещо отгоре?  Чувствате ли се незаменими и уникални? :boxing3:

преди 11 минути, Flashback написа:

Ахахаха, Реджепчо, досега к'вото си "предсказал" - все обратното се е оказвало вярно! :clown:

и аз искам да знам мнението на тоз тролотипек - защо предпочита да ходи редовно в САЩ а не в Русия:D

Другари, ТИШИНА! Моля за внимание! Днес е 7-ми ноември! 

Аз знам, че не чествате битката при Гургулят, другари.

Другари, на днешната дата отбелязваме началото на Великата Октомврийска Социалистическа Революция!

Повече от 100 г. минаха от изстрела на крайцера "Аврора", другари. До нищо хубаво не доведе, но ние трябва да го отбележим, другари.

Длъжни сме пред паметта на Ленин и Крупская, другари.

Благодаря за вниманието.

преди 29 минути, nikssi написа:

Как сте тролопитеци?

Абе ти си като Дебелян Пеевски.

Дерибея вика дръжте дерибеите.

Баш тролопитека, дето вика за касапина Путлер, вика дръжте тролопитеците.

преди 7 минути, parmobil написа:

Другари, на днешната дата отбелязваме началото на Великата Октомврийска Социалистическа Революция!

Повече от 100 г. минаха от изстрела на крайцера "Аврора", другари. До нищо хубаво не доведе, но ние трябва да го отбележим, другари.

Благодаря за вниманието.

Създателят на УССР - болшевикът Ленин е разединител за казаците.  

преди 28 минути, parmobil написа:

Благодаря за вниманието.

Другарю, видно е че празнуваш още от вчера 7-ми, и днес 8-ми още не си изтрезнял.

Так держать!

:wub:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.