Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Отбор Козяк 

Чакайте да цъфнат налъмите 

ПП
 Мечтите са безплатни

И да добавя - Балбук западната пропаганда удари на дърво - вероятно НАЛЪМ

2110934266.webp

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

80% от статиите в полза на Русия и Украйна са фейк - всъщност фейковете са си вид тактика

Откъде го научи това?   Хохлите нямат възможност да използват военни спътници на НАТО.    Хептен не могат да насочват и да управляват отдалечени ракетни удари.   Безделник и стар ерген като  Рюте не знае на кой свят се намира.   Виж многолюдното домочадие на Тръмп.      Дали и през ум въобще  ще му мине да го рискува!?   Не само заради хохлите на Зельо!?   

преди 1 час, В. Велев написа:

Естествено че имам различен прочит. В Русия поне вкарват недоволните в затвора, а твоите приятели американците ги избиват по улиците. Даже и президентите си. Да давам ли примери?

Давай смело и после сравни демокрациите на двете държави от същото време, когато са ти примерите. 

:popcorn2:

преди 2 часа, MZ/X написа:

Плитък ти е акълът да схванеш. През това време няма да анихилират Украйна. 

А защо пък някой да има право да анихилира Украйна?

На това вече отговорих, Путин/Русия изчакват встъпването на Тръмп/новата администрация в САЩ. Защото ще има промени във външната политика на САЩ по отношение на Украйна.

Че аз какво ти казах? :yanim::lol6: Тоест ти потвърди точно това, което и аз ти казах че "Путин/Русия ще изчакат встъпването на Тръмп/новата администрация в САЩ"

преди 2 часа, Гoст написа:

Тоест няма да защитят Русия веднага, ще чакат Тръмп два месеца докато стъпи в длъжност, през това време ще ги пукат с новите ракети. :yanim::lol6:

Не са първосигнални да реагират веднага на ударчета с конвенционални ракети от Украйна.

Толкова тъп отговор заслужава да е в темата с бисери от форума. Русия щяла да чака и нямало да реагира веднага. А до преди няколко дни всички плашихте как червената линия е тази и ако бъде премината ще има отговор.:yanim::lol6:

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Добре ,но как ще спечели тази война Украйна когато през тези повче от 2г не показват способност за това?  Ако се намеси пък НАТО пряко във война с Русия също не е сигурно че биха победили Русия ,а ти би ли отишъл на фронта ? Защото  някой трябва да воюва при такъв сценарии, и съм почти сигурен че това не искат мнозинството членки, както съм също толкова сигурен че няма да се случи пряк конфликт НАТО - Русия.

Как ?

А ти би ли отишъл на фронта при такова положение? Путин започна тази война и който не подкрепя Украйна е на страната на злодея! Нищо хубаво не сме видяли след Освобождението. Изплатили сме си със злато за свободата, били против Съединението ни и са насъскали сърбите срещу нас.

...Германия и Русия предпочитат на този етап да не се месят пряко, но руските вестници публикуват статии, в които се разглеждат „справедливите компенсации“, които се очаква да получи Сърбия. Някои от печатните издания осъждат Русия с думите: „Русия ще изгуби България!“[11]
Освен това по това по това време Русия, която подкрепя младата българска армия с висши офицерски кадри, с цел създаване на самостоятелна войска, изтегля своите инструктори.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Сръбско-българска_война

Освен това ни натресоха и комунизма и избиването на българската интелигенция, култура на доносничество и ни доведоха до просешка тояга. Едва през демокрацията, когато лека по лека се изтръгваме от прегръдката на мечката има икономически и жизнен подем. Има и някаква демокрация, не идват милиционери да те вкарват по нощите в камиони, за да те пратят в трудовите колонии за рисунка за мир в руски стил.

преди 39 минути, attj написа:

Откъде го научи това?   Хохлите нямат възможност да използват военни спътници на НАТО.    Хептен не могат да насочват и да управляват отдалечени ракетни удари.   Безделник и стар ерген като  Рюте не знае на кой свят се намира.   Виж многолюдното домочадие на Тръмп.      Дали и през ум въобще  ще му мине да го рискува!?   Не само заради хохлите на Зельо!?   

дори родното МВР пуска фейкове с някаква цел - а шведа днес го няма защото руснаците прекъснали някакъв комуникационен кабел

Втори скъсан европейски интернет кабел за дни - саботаж от Русия?

преди 6 минути, Гoст написа:

А ти би ли отишъл на фронта при такова положение?

Не бих, аз война не искам ,който я иска той нека отива на фронта.

Путин започна тази война и който не подкрепя Украйна е на страната на злодея!

А защо започна тази война ? Това ми прозвуча като лозунг от ранните 90" - който не скача е червен.

Нищо хубаво не сме видяли след Освобождението.

Нищо по хубаво не сме имали от това да бъдем осовбодени от Османско владичество продължило 500г.

Видяно в Интернет, ответните ядрени удари на Русия към Европа.
Било излъчено снощи по руската национална телевизия.
За наша радост, толкова сме стратегически мизрени, че ни няма в списъка:

преди 4 минути, MZ/X написа:

да тя от началото на войната Русия само плямпа по телевизията - но явно толкова си може :)

преди 6 часа, Anneliese написа:

Снимки няма да покажа, защото домът е нещо лично, но пък, като толкова искаш да знаеш как живеем сега добре. Ще ти покажа какви неща имаме от интернет. Първо да започнем с нещата от соца, щото твърдиш, че съм живяла в мизерия. Сега ще ти разбия болните илюзии.

На какво слушахме музика:

c5f24886824e8d5a09564c0e3872c734.jpg

В началото на промените пък, тати ми донесе ето този касетофон от Русия:

Tape-recorder-for-home-radio-tape-recorder-Panasonic-rx-fs430-used.jpg

Имахме и уокмен. Купен в България. Мисля, че беуше този, но не съм сигурна. Към него имаше поставка с две колонки отстрани и ставаше като малко касетофонче.

rq_p30_1758389.jpg

През 2003 година, тати замина за едно лято и ми донесе една стереоуредба, но още не съм я потърсила в интернет. Сребриста, страхотна, работи си чудесно някъде до 2009 година.

В началото на промените, тати реши да се захване с частен бизнес и превърна мазето ни долу на бар. Бар "Централ", в който се предлагаха алкохолни и безалкохолни напитки,  шоколадови изделия, сокове и хамбургери. Веднъж тати замина с един човек за Унгария, да купуват техника, която също да продават. Става дума за музикална техника - касетофони и йоники. Със сестри ми, като видяхме тази, се влюбихме в нея и го умолявахме да ни я остави. Направи го.

9b2e04bb4b1ea106815cb00b0d2d.jpg

Това беше първият ни телевизор:

471363_10150933919031966_1878783705_o.jpg

Малко след промените, тати купи този, а старият го занесе на село. Български е, ако се чудиш. С дистанционно:

телевизор-кристал-цветен.jpg

преди 6 часа, Anneliese написа:

Изпя си песента през 2003 и после се сдобихме с този:

200x200.jpg

преди 6 часа, nikolov2020 написа:

Анелизе вземи си почивка душа.

Некрофила няма да се впечатли от тия излияния.

Долу ръцете от Анка! 

Душице, не му обръщай внимание на тоя... мисля, че ти завижда.  Доубий Госта! Разби му болните илюзии, останаха му 2-3 здрави и е готов! Зел-дал е кат'го глеам.

"Круизна компания предлага четиригодишно бягство от втория мандат на Тръмп"
„Измислихме тази маркетингова кампания още преди да знаем кой ще спечели. Независимо от това кой щеше да спечели, половината от населението щеше да е разстроено“, е заявил изпълнителният директор на компанията Микаел Петерсон пред "Нюзуийк". „Честно казано, ние нямаме политически възгледи по един или друг начин. Просто искахме да дадем възможност на хората, които се чувстват застрашени, да имат начин да се измъкнат“.

https://nova.bg/news/view/2024/11/19/477691/круизна-компания-предлага-четиригодишно-бягство-от-втория-мандат-на-тръмп/

преди 55 минути, AAUUXX написа:

Не бих, аз война не искам ,който я иска той нека отива на фронта.

Това че не я искаш не означава, че ще можеш да избираш дали да отидеш на фронта или не. Освен ако не си чужд гражданин. Тогава не знам дали могат да се мобилизират чужденци макар и войната да е световна.

преди 55 минути, AAUUXX написа:

А защо започна тази война ? Това ми прозвуча като лозунг от ранните 90" - който не скача е червен.

Защото диктаторите имат нужда от причина, за да съществуват. Ако Путин не беше почнал тази война, руснаците може би щяха да се усетят, че не им трябва този пожизнен диктатор.

преди 41 минути, MZ/X написа:

Ако са ядрени, от какво значение е дали има пряко попадение у нас? 

GctgeYhXYAA7tKY?format=png&name=small

Абсолютно вярно!

Другари донякъде сме с градусите във Вашингтон? Стигнаха ли вече няколко хиляди или са объркали куфарчетата?

Поради липса на китайски части от 1 година и вечерна дрононарезка няма да има:

Останките от една велика империя:

Кефи покривалото- направо е безаналогово!

на 19.11.2022 г. в 21:12, gagodrago написа:

-------------------

ЗАЩО УКРАИНЦИТЕ РЕВАТ, ЧЕ РУСНАЦИТЕ ГИ НАПАДАЛИ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ САМИТЕ ТЕ СЕ ОТНАСЯТ ПО ЗВЕРСКИ И ЧУДОВИЩЕН НАЧИН СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ СЪНАРОДНИЦИ И С ПЛЕНЕНИТЕ РУСКИ ВОЙНИЦИ?!
ДОРИ В ЖИВОТНИТЕ ИМА ПОВЕЧЕ МИЛОСТ И СЪСТРАДАНИЕ ОТКОЛКОТО В ТЕЗИ ОЗВЕРЕЛИ УКРИ.

Ако украински войник попадне в руски плен, в най-лошия случай ще му бъде оказана пълна медицинска помощ, ще го пратят в болнаца, и ще се отнасят с него човешки, ще бъде хуманно лекуван и накрая ще го пуснат да си ходи поживо поздраво.
Ако руски войник попадне в украински плен в най-добрия случай го очаква ужасна, мъчителна смърт по нечовешки начин.

ИЗГЛЕЖДА ТЕЗИ УКРИ СА ЗАСТИНАЛИ ПОД ЖИВОТИНСКИЯ СТАДИЙ НА РАЗВИТИЕ.
ПРИ УКРАИНЦИТЕ ВЪОБЩЕ ЛИПСВАТ ТАКИВА ЧОВЕШКИ КАЧЕСТВА КАТО МИЛОСТ И СЪСТРАДАНИЕ, ТОГАВА ЗАЩО НА МЕН ТРЯБВА ДА МИ Е ЖАЛ ЗА ТЯХ?
С тая тяхна мания в безмозъчните им глави за "велика" Украйна утре могат да нападнат и България, само щото не им играем по свирката, и нищо няма да ги спре да ни мъчат и да ни убиват безжалостно.

Даже се радвам, че такива злобни изверги като Азовците, благодарение на Русия, вече са история и не съществуват!

Носителя на наградата "баба Пенка и вълшебната кристална топка".

преди 12 минути, kosyo написа:
на 19.11.2022 г. в 21:12, gagodrago написа:

-------------------

ЗАЩО УКРАИНЦИТЕ РЕВАТ, ЧЕ РУСНАЦИТЕ ГИ НАПАДАЛИ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ САМИТЕ ТЕ СЕ ОТНАСЯТ ПО ЗВЕРСКИ И ЧУДОВИЩЕН НАЧИН СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ СЪНАРОДНИЦИ И С ПЛЕНЕНИТЕ РУСКИ ВОЙНИЦИ?!
ДОРИ В ЖИВОТНИТЕ ИМА ПОВЕЧЕ МИЛОСТ И СЪСТРАДАНИЕ ОТКОЛКОТО В ТЕЗИ ОЗВЕРЕЛИ УКРИ.

Ако украински войник попадне в руски плен, в най-лошия случай ще му бъде оказана пълна медицинска помощ, ще го пратят в болнаца, и ще се отнасят с него човешки, ще бъде хуманно лекуван и накрая ще го пуснат да си ходи поживо поздраво.
Ако руски войник попадне в украински плен в най-добрия случай го очаква ужасна, мъчителна смърт по нечовешки начин.

ИЗГЛЕЖДА ТЕЗИ УКРИ СА ЗАСТИНАЛИ ПОД ЖИВОТИНСКИЯ СТАДИЙ НА РАЗВИТИЕ.
ПРИ УКРАИНЦИТЕ ВЪОБЩЕ ЛИПСВАТ ТАКИВА ЧОВЕШКИ КАЧЕСТВА КАТО МИЛОСТ И СЪСТРАДАНИЕ, ТОГАВА ЗАЩО НА МЕН ТРЯБВА ДА МИ Е ЖАЛ ЗА ТЯХ?
С тая тяхна мания в безмозъчните им глави за "велика" Украйна утре могат да нападнат и България, само щото не им играем по свирката, и нищо няма да ги спре да ни мъчат и да ни убиват безжалостно.

Даже се радвам, че такива злобни изверги като Азовците, благодарение на Русия, вече са история и не съществуват!

Носителя на наградата "баба Пенка и вълшебната кристална топка".

Има и обективни факти и свидетелства за това как се отнасят с пленниците.

Например , всички украински пленници се връщат като от Освиенцим .  Кожа и кости . Измъчени, пребивани, със едвам зарастнали рани .

Освен зверствата на които са подложени най вече украинските . Те рашистите даже се хвалят с такива... кастрации, мъчения и т.н.

рашистките пленници не съм видял да са в такова състояние.

Нещо повече... пълно е и с клипове и свидетелства как самите рашистки офицери се отнасят с подчинените си .

За малки провинения ги хвърлят в ями, пребиват и убиват.

Собствените си солдатики .

И трети аспект - как рашистктие солдатики се отнасят към собственото население.

Също е пълно с клипове и свидетелства как рашистките орки ограбват селца и градове в "сивата зона" където никога не е стъпвала украинската армия.

Собственото си население, собствените си села.

Имаме си дронове, наши ракети и ATACMS и ще си ги ползваме: Зеленски

"Имаме си дронове, ракети "Нептун" и то не една, сега и ракети ATACMS. И ще ги използваме" - така украинският президент Володимир Зеленски коментира новината за първи украински удар с американски балистични ракети ATACMS на руска територия

Зеленски говори на пресконференция с датския премиер Мете Фредриксен. Двамата се срещнаха с украински производители на дронове - Зеленски показа на Фредриксен как върви развитието на този сектор на украинската отбранителна промишленост. Украинският президент каза, че се работи по датски модел - с насочване на средства към производители, с които вече са сключени договори.

"Дания е истински приятел, на когото можем да разчитаме", заяви Зеленски, след като Фредриксен каза, че страната ѝ дава още 2 изтребителя F-16 на Украйна. Дания отпуска нов военен пакет за Украйна на стойност 130 млн. евро и то специално за украинската военна индустрия - а днес Фредриксен има рожден ден.

https://www.actualno.com/europe/imame-si-dronove-nashi-raketi-i-atacms-i-shte-si-gi-polzvame-zelenski-news_2342575.html

преди 11 минути, Т.Христов написа:

Clipboard02.jpg.13afa1e2134f2bc1f054adf2e843607c.jpg

link

За Буча всички международни изследвания бяха категорични, иначе Международният наказателен съд в Хага нямаше да издаде заповед за арест на Путин. Видя се как Русия се оказа, че е имала доста на къде да отстъпва що се отнася до оръжия с далечен обсег. И след като Русия показа слабост и че не възнамерява да реагира, сега ще започне с все по-брутални фейковете, за да може да насъска света срещу запада. А този дипломат заради тези си думи вече е съучастник в прикриването на престъпленията.

Ужасен резултат от интензивните удари по Русия с дрони и ракети .

Спрял завод за МАЙОНЕЗА до Белгород 

Лишен от руска салата за нова година Путин ще нанесе ядрен удар.

ПП

Косе казвал ли съм ти какво кученце си ?

Изобщо яко се пляка в темата - е титуляра е без конкуренция.

IMG_20241117_134346_790.thumb.jpg.9e60d178298508415cff8da388fc19d8.jpg

преди 8 минути, nikolov2020 написа:

Ужасен резултат от интензивните удари по Русия с дрони и ракети .

Спрял завод за МАЙОНЕЗА до Белгород 

Лишен от руска салата за нова година Путин ще нанесе ядрен удар.

ПП

Косе казвал ли съм ти какво кученце си ?

Изобщо яко се пляка в темата - е титуляра е без конкуренция.

IMG_20241117_134346_790.thumb.jpg.9e60d178298508415cff8da388fc19d8.jpg

Явно няма деня на страшния съд. Виж ако беше нещо друго щеше да е друга работата.

За тая добре че не пусна как уцелила къщата на някакви :)

Другари, вадете новата доктрина че има нужда от хартия за след тоалетната.

Представете си какво умишлено напрежение се товари връз населението в Норвегия, Швеция, Финландия.
Всяко едно домакинство получило брошура какво да прави при нападение от руснаците??

https://www.dnes.bg/eu/2024/11/19/v-sluchai-na-voina-skandinavcite-se-gotviat-za-eventualna-ataka-ot-rusiia.627500 

И сега ще започне предизвиканата паника с презапасяване с храни, медикаменти сред населението.
Първо при тях, после из цяла Европа, в България също.

Ще взема да излезе, че е вярно - когато една лъжа се повтори 100 пъти - се превръща в истина.
Явно Западът неистово иска тази война - вместо мир.
И не допуска мисълта, че мирът е възможен.

През 1983 човечество се размина на косъм от глобална ядрена война за някакви си 15 минути време. 
А този път? Дали?
Ако не, е, поне пророчеството на Ванга за обезлюдена и обгазена Европа ще се сбъдне.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.