Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Режимът в Киев се самоубива за и заради НАТО и Косьо все не е разбрал.   Зельо си просеше още половин билион долара за плана за победа.     Има ли достатъчно луди дойни крави в католическия свят!?   

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 минути, attj написа:

Режимът в Киев се самоубива за и заради НАТО и Косьо все не е разбрал.   Зельо си просеше още половин билион долара за плана за победа.     Има ли достатъчно луди дойни крави в католическия свят!?   

Споко -няма да се плашиш тя войната е необявена:)

на 8.09.2024 г. в 19:33, Flashback написа:

Дзверо пак кърти с лицемерие!

И НАТО три години лъже и опява как не е във война с Русия, но този зловреден Алианс не е спрял да въоръжава бандерлогите!

Не мислиш ли, че е доста нагло да се обвинява Иран, че уж дава оръжие на Русия, докато НАТО прави много повече, за да се точи прокси войната до последния украинец, та даже натовските складове вече са опоскани до голо?!

Споко @attj сега ще ти го обясни че необявена война и не се брои.

Хохлите бандеровски изглежда не се плашат и ще ги доизпотрепят.    Украйна се защитавала  от агресия в съответствие с чл. 51 от Устава на ООН и имала  пълното право да нанася удари по всякакви законни военни цели на територията на Руската федерация в съответствие с международното право. "За да спрат тези удари, е необходимо Русия да спре агресията си и да изтегли войските си от суверенната територия на Украйна", казват от Киев, имайки предвид разрешението за използване на далекобойни западни ракети по военни обекти в Русия - например ATACMS и Storm Shadow, които вече бяха вкарани в действие.  Няма нито дума за донски и запорожски казаци -  заради които е всичката дандания.     Дори ми става мъчно заради психясали хора.   Вместо да ги лекуват ще ги убиват.  За и заради НАТО.

на 30.01.2023 г. в 20:26, royalpiggy написа:

Това ли е целта войната, според теб? Ахахаха, отново доказваш, че говориш празни приказки, глупости и нямаш никаква представа какви са причинете за войната и какви са геополитическите цели на войната, Русия, и САЩ в прокси войната (от страна на Колективния Запад, това е прокси война срещу Русия).

Не е прокси война , а необявена! Нищо не разбирате значи от анализаторите на речите на другаря Пу!

на 3.11.2023 г. в 22:27, maxthon написа:

Е прокси е на Сащ и не е според мен. А те самите си признават многократно, че водят прокси война с Русия. Сенаторчета, представители нямат изобщо срама да си го признаят. Ако и ти не си го усетил това за 4700+ страници....

За да сме пунктуално точни - това не е прокси война , а необявена!

Ако имаш някакви възражения - към анализатора да се обърнеш

на 14.09.2023 г. в 19:56, Flashback написа:

От X:

Британска/френска ракета, насочена с помощта на американско/британско разузнаване, от команден център на НАТО, използваща американски сателити, изстреляна от обучени от НАТО оператори, атакува руска военноморска база, докато е наблюдавана от американски дронове. Но НАТО не е във война с Русия. 🤡🤡🤡

Още веднъж да затвърдим- в грешка си.

@MZ/X мисля че забравих да ти отговоря за базите на НАТО.

Всъщност тези бази които се правят от НАТО пречат само на руснаците. Никой друг не се интересува от тях освен руснаците?

НАТО защо няма нищо против руснаците когато построят някъде база? Все на руснаците им пречат НАТО-вските бази. Ще строят когато и където си поискат. За руснаците се отнася същото! 

Има една много хубава Българска поговорка - Всеки да си гледа в канчето, а не в чуждото канче! :grimace:

Накрая НАТО си имат дори по-силен  и уникален противник Москва-Пекин-Техеран-Пхенян.   Тръмп има да се чуди откъде да започва - след грешките на Байдън.

Френският външен министър: Няма червени линии при подкрепата за Украйна

Няма "червени линии", когато става въпрос за подкрепа за Украйна. Това каза френският външен министър Жан-Ноел Баро в интервю за BBC.

Той каза, че Украйна може да изстреля френски ракети с голям обсег срещу Русия "в логиката на самоотбраната“, но не потвърди дали френските оръжия вече са били използвани.

"Принципът беше определен... нашите послания към президента Зеленски бяха добре приети“, посочи той.

Френски ракети срещу Русия? 

Френският президент Макрон изрази готовността на Франция да позволи нейни ракети да бъдат изстреляни срещу Русия по-рано тази година. Но коментарите на Баро са значими, идващи дни след като американските и британските ракети с голям обсег бяха използвани по този начин за първи път.

Баро, който проведе разговори с британския външен министър Дейвид Лами в Лондон в петък, каза, че западните съюзници не трябва да поставят никакви ограничения върху подкрепата за Украйна срещу Русия и "не трябва да поставят и изразяват червени линии".

Попитан дали това може дори да означава френски войски в битка, той каза: "Ние не отхвърляме нито една опция“.

"Ще подкрепяме Украйна толкова интензивно и толкова дълго, колкото е необходимо. Защо? Защото нашата сигурност е заложена на карта. Всеки път, когато руската армия напредва с един квадратен километър, заплахата се приближава с един квадратен километър до Европа", каза той.

Баро намекна, че ще покани Украйна да се присъедини към НАТО, както президентът Зеленски поиска. "Отворени сме да отправим покана и затова в нашите дискусии с приятели и съюзници, както и с приятели и съюзници на Украйна, ние работим, за да ги накараме да се доближат до нашите позиции“, каза Баро.

Той предположи, че западните страни ще трябва да увеличат сумата, която харчат за отбрана, като отбеляза: "Разбира се, че ще трябва да харчим повече, ако искаме да направим повече, и мисля, че трябва да се изправим пред тези нови предизвикателства.“

https://www.actualno.com/europe/frenskijat-vynshen-ministyr-njama-cherveni-linii-pri-podkrepata-za-ukrajna-news_2345293.html

преди 12 минути, orhidea написа:

НАТО защо няма нищо против руснаците когато построят някъде база?

И къде руснаците имат бази?

Не става въпрос за Сирия, а около САЩ. Например в Канада и Мексико.

преди 1 минута, orhidea написа:

Френският президент Макрон изрази готовността на Франция да позволи нейни ракети да бъдат изстреляни срещу Русия по-рано тази година.

Язък за Айфеловата кула...

току-що, В. Велев написа:

И къде руснаците имат бази?

Не става въпрос за Сирия, а около САЩ. Например в Канада и Мексико.

В Куба!

И къде НАТО е възразил руснаците да построят база?

В Мексико и Канада.

В Куба!

В Куба не знам да имат руснаците военна база ,дай повече информация за тази база.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

В Куба не знам да имат руснаците военна база ,дай повече информация за тази база.

Заповядай: :money6:

Шегувам се, ето:  https://www.google.com

преди 4 минути, AAUUXX написа:

A Никита накъде ги беше помъкнал ракетите? Просто да ги хвърли на пясъка?

преди 3 минути, orhidea написа:

Заповядай: :money6:

Шегувам се, ето:  https://www.google.com

Орхидейче, защо си затормозяваш мозъка с толкова сложни за теб теми?

преди 1 минута, parmobil написа:

A Никита накъде ги беше помъкнал ракетите? Просто да ги хвърли на пясъка?

Ехеййй... Ти от илядо деветстотин и балканската ли примери ще даваш за сегашното положение?

преди 1 час, MZ/X написа:

Я! Има все още 2ма не разбрали.

Това което виждаме в момента не е автентична инвазия на Русия, а отговор на наглата агресия от страна на САЩ и Запада, които никога не крили с някакво особено усърдие, че искат да се докопат до ресурсите на Русия. Целта на САЩ и НАТО беше да изградят натовски бази в Украйна за плацдарм и логистика за последващото им нападение срещу Русия. Това им е прозрачния план - да обкръжат Русия от колкото се може повече страни и нахлуят отвсякъде като глутница едновременно. Процесът продължава даже и в момента - влизането на Финландия в НАТО, и опитите за дестабилизация на бивши съветски републики. Това е причината за военния отговор на Русия.

Кой/какво обаче, им осуети плана?
Парадоксално - Майданът и незаконното сваляне на Янукович - Русия реагира и си взе Крим, защото разбра, че Крим беше гласен за строежа на огромна американска военноморска база и в това си качество - на гарантирано легално присъствие на огромен американския флот в Черно море. Тогава даже и Турция нямаше как да затвори за военните кораби на натовски нечерноморски страни Босфора и Дарданели.
Тъпаци като Порошенко и Зеленски с гоненията и репресиите в Донабас и Луганск на рускоезичното население пък дадоха удобния повод за нахлуване на Русия в Украйна.

Пита се - щеше ли Русия да нахлуе така смело в Украйна, ако нямаше Майдан, ако Янукович беше свален от власт законно, ако нямаше гонения и репресии срещу руско-езичното население?

И отговорът, драги ми смехурковци, е НЕ. Тогава целият свят щеше да бъде единен срещу такава непредизвикана инвазия.
Но за жалост на САЩ и НАТО, повече от половината свят разбраха (за разлика от вас двамцата) кой е истинският агресор.

Аз все така питам, що така не спряхте включването на Финландия в НАТО, ама всички давате син екран :giggle1:

САЩ, Великобритания и Франция позволиха на украинските въоръжени сили да нанесат удари по руска територия с помощта на ракети с голям обсег на НАТО, като по този начин издигнаха ескалацията на принципно ново ниво. И за какво им беше всичкото това?   Бандеровските хохли въобще нямат шанс да се справят с  ядосани казаци.      Пак ще ги изпотрепят като в предните векове.    НАТО са никому ненужен алианс.

Невъзможно е да си затормозя мозъка с елементарни елементи. Чесно казано изпитвам облекчение, че успях за пореден път да разбия еуфорията от радост в която бяхте изпаднали и нападахте @kosyo😁 

Човек да не ви остави за два дни и ще пощуреете, мисля по-често да ви свалям в реалността! 🙂

НАТО ще вдига база в Гърция, руснаците дали са съгласни не знам, но едва ли! 

преди 4 минути, orhidea написа:

Невъзможно е да си затормозя мозъка с елементарни елементи. Чесно казано изпитвам облекчение, че успях за пореден път да разбия еуфорията от радост в която бяхте изпаднали и нападахте @kosyo😁 

Човек да не ви остави за два дни и ще пощуреете, мисля по-често да ви свалям в реалността! 🙂

НАТО ще вдига база в Гърция, руснаците дали са съгласни не знам, но едва ли! 

Верно ли да ме нападнали,това е необявена война предполагам,а? Време е за ядрен отговор!

Още един герой излязал днес:

Нещо странно се случваше с ръцете на Путин докато той съобщаваше за ракетата "Орешник" (ВИДЕО)

По време на своята 7-минутна реч, посветена на новата руска ракета "Орешник", Владимир Путин нито веднъж не помръдна ръцете си, които във видеото държи на масата пред себе си. На това обърна внимание журналистът на Bild Юлиан Рьопке, който редовно анализира случващото се около войната в Украйна. Ръцете на Путин стоят пред него като залепени докато торсът, както и лицевите мускули се движат. 

Обикновено по време на обръщения Путин често жестикулира. Затова предположението на журналиста е, че е възможно видеото да е редактирано и обездвижените ръце да са били "прикрепени" към тялото.

Причината - да се прикрие вълнението на диктатора, предполага той. Прави впечатление, че още на следващия ден, 22 ноември, на среща с ръководството на Министерството на отбраната Путин вече по обичайния си начин жестикулира и движи пръстите си върху листовете с речта си.

Путин заплашва целия свят, но самият той дори не може да контролира ръцете си, смята Рьопке.

https://www.actualno.com/europe/neshto-stranno-se-sluchvashe-s-rycete-na-putin-dokato-toj-syobshtavashe-za-raketata-oreshnik-video-news_2345360.html

на 23.11.2022 г. в 9:21, maxthon написа:

Чакаш официалната власт в САЩ да каже, че използва Украйна като прокси за да смениш от "не бе момко" на "да бе момко"? Това много добре знаеш, че няма как да се случи. И затова и няколко конгресмени и сенатори директно си го казаха и разбира се Белият дом отрече всичко. Това не означава, че прокси война няма.

Хм. Необявена война каза че е @attj. Дето тече 2,5 години, ама чак сега се сетиха за Запада. Аз знам че е тъпо , ама аз не съм анализатор на речите на другаря Пу..

на 23.11.2022 г. в 9:38, maxthon написа:

Е първоизточника като е един пак да питам десет прекопирания правят ли и десет алтернативи? Правят единствено десет места, където може да се добави "шум" в информацията. Oryx както знаем броят изгубената техника от двете страни през просото. Ти явно си се навързал и на тази кукичка и им вярваш на 100%.  По какъв начин разбираме, че пуснатото видео е от Украйна. Някой го пуска и казва там е и трябва да го приемем директно за чиста монета? Намери отломки от такива ракети и тогава имаме потвърждение за използването им. И всичко друго преди това си е сране за спорта.

Бъдито и неговите разбирания за броенето са малко ..криви. Типично за най-отчаяната тролка тук.

Косьо няма спиране като бандеровските хохли.     Скоро като нямат своя държава -пак ли в Канада ще търсят приютяване и подслон?   Част от хората на Степан Бандера навремето са се скрили чак там -за да се спасяват от украинеца Никита Хрушчов.   И е било успешно.   Бандера е бил отровен от КГБ в Мюнхен.

на 23.11.2022 г. в 21:39, attj написа:

Путин е на 70 години и скоро ще го сменят.

Да не го сменят,че ще се изложиш за 2-ри път днес. Ох, късно е -изложи се.

на 23.11.2023 г. в 13:59, attj написа:

САЩ вече ще се дистанцират от украинския конфликт.  Възможно е китаецът Си да е повлиял на Байдън, който започна да говори неочаквани неща.

Не остана читава Ванга тук, отвсякъде сме заобиколени от баби Пенки. Тая дистанция си личи от 1 година вече.

Ама аз май трябва да ти обръщам повече внимание - не е като да нямаш "попадения".

на 23.11.2023 г. в 19:07, Flashback написа:

Е, тогава пан Зельо защо постоянно реве, че нямат оръжия и продължава да проси?!

Натовските складове вече са опоскани...

Ванги от всички страни-обединете се! Тук че ми е по-лесно да ви се присмивам.

Абе Косе

Гледам и се сетих

Ако изпраскаш 99 линка дали ще вземеш бонус ?

Дай да ти дам премия да се разкараш за 3 дни

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.