Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, nikolov2020 написа:

Млък бе папагал.

И да плякаш и да ровиш - все тая.

Баба Пенка защо не уважава героите?

"Ряд источников подтверждают снятие с должности командующего группировкой войск "Юг" генерал-полковника Геннадия Анашкина.

Утверждается, что причиной стала ситуация на Северском направлении, а также нежелание Анашкина доводить до высшего командования истинное положение вещей.

@voenkorKotenok

Ц-ц-ц . Това коя точка от ПЛАНА е? Е що лъжат така за победите?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Зельо се моли за допълнителни ПВО - а то още няма такива.  Косьо пак нищо не е разбрал.

преди 8 минути, orhidea написа:

защо Путин/Русия тръгна да напада Украйна 

Намесва се в конфликта  ""хохли-казаци""   и това е смъртна присъда за режима в Киев.    А САЩ пак са неадекватни - като в Сирия и в Афганистан.

преди 8 минути, attj написа:

Зельо се моли за допълнителни ПВО - а то още няма такива.  Косьо пак нищо не е разбрал.

Ми как да разбера как така след 2,5 години война с НАТО ,сега се сетиха да ги бомбят. Тука големите анализатори не искат да ни светнат нас невежите и само гледат да избягат от темата.

"Конституционный суд России подтвердил законность применения статьи, согласно которой граждане, попавшие на службу в армию при мобилизации или подписавшие контракт с МО РФ, могут уволиться со службы после достижения 65-летнего возраста. "

https://dzen.ru/a/Zz9KnlSrglm0sBM-?ysclid=m3udn7dhdq248568944

Който сключи контракт или го мобилизират може да се уволни след като навърши 65.

Има шанс за вас "младежи".

P.S. за офицерите било 70 години.

" В бои идут одни старики"!

Ще си го пусна пак, по случая.

Косьо показва разни некролози като манияк с увреждания.   Няма никаква обявена война.

преди 51 минути, MZ/X написа:

Русия има всичко и нищо не и трябва. Следователно Русия води отбранителна война за териториите си

Логически изводи на русороб са любимият ми ситком :wub:

А на мене любими са ми опитите Козяци да си вдигат ушите.

Само най кухия продължава да пляка - ама няма начин 

Косе имаш ли кредит ? 

преди 31 минути, nikolov2020 написа:

Млък бе папагал.

а ти мълчиш ли че правиш забележки за това което ТИ го правиш

Металургията на Бандеристан загива без въглищата от района на Покровск и затова упорито още го отбраняват.   Няма да им е възможно до безкрайност.   Донбас си е това.   Изгонили са казаците от там и това пак е крайно недостатъчно.    Ще ги изгонят не само от там.     Зельо с плачения и с просения единствено увеличава загиналите.

преди 3 минути, nikolov2020 написа:

Косе имаш ли кредит ? 

то и на мен ми са интересни онези, коитои се радват че Русия стрвеля в чужди държави - но явно има хора които си мислят че ако вляза в тях с вратата и почна да ги бия е правилно - но все пак има и хора с психични отклонения, които обичат насилието - трябва да сме толерантни кам болните:D

преди 21 минути, attj написа:

Косьо показва разни некролози като манияк с увреждания.   Няма никаква обявена война.

Стига бе ти хептен сгъна вече? Как така няма война? Сега да ти намеря ли как закопа половината писачи тук. Бива ли така да ги злепоставяш. Вземи се в ръце и се поправи бързо, че ей сега ще те обявят за предател, а знаеш че аз ги обичам тия злепоставяния

преди 9 минути, nikolov2020 написа:

Косе имаш ли кредит ? 

Баба Пенка спира парите всеки месец!

Обявени са АТО и СВО - две военни операции.    

преди 1 минута, attj написа:

Обявени са АТО и СВО - две военни операции.    

Ама война няма.. язък за барута.. Ти си като казаците - такава хубава теория на твойте хора разкости. Направо им разказа играта с твойте анализи.

Готов за гей-клубовете (западните , не московските):

Този герои показвах ли ви го:

Косе

Укрите за закъсали като магаре на мост.

И никакви плякания няма да им помогнат.

Обясни ми щот си виден познавач на Х-ресурси защо последните дни няма нападения с прочутите ракети SS дето имат лицево разпознаване на корейски генерали. 

Ето имат купища разрешения, положителни отзиви.

Вместо това Зеля ми се оплаква  (току-що) че имало 321  обекти ударени в Одеса и 20 кораба.

Чувам също че Украйна ще издържи до 2027 година - самия Залужни обажда от Лондон че след това дроните ще спрат войната.

Брях - който попадне в тоя Лондон и става на дрон....

ПП

Коментарите няма да ги цитирам че са бая цинични.

Скандал с посланика ни в Киев, канил преводачка на "баня" и на ресторант

Помните ли какъв вой беше за назначаването на това лице за посланик?

преди 20 минути, kosyo написа:

Ама война няма.. язък за барута.. Ти си като казаците - такава хубава теория на твойте хора разкости. Направо им разказа играта с твойте анализи.

Готов за гей-клубовете (западните , не московските):

Този герои показвах ли ви го:

Искам да те питам нещо. Ако Румъния ни нападне да си върне Южна Добруджа, която са ни отстъпили след Крайовската спогодба 1940 г. , трябва ли да се бием до последният българин? Да приемем, че НАТО ни дава оръжие, боеприпаси и пари, но не изпрати и един войник на помощ, понеже и Румъния е член на НАТО. Трябва ли българското правителство да отстъпи Добруджа или ще станем като Украйна? 

преди 1 час, orhidea написа:

Колкото ти можеш да обясниш логично, защо Путин/Русия тръгна да напада Украйна след като територията и е 1/7 от сушата на Земята. Празна територия!

преди 14 минути, Мечо Хубавеца написа:

Искам да те питам нещо. Ако Румъния ни нападне да си върне Южна Добруджа, която са ни отстъпили след Крайовската спогодба 1940 г. , трябва ли да се бием до последният българин? Да приемем, че НАТО ни дава оръжие, боеприпаси и пари, но не изпрати и един войник на помощ, понеже и Румъния е член на НАТО. Трябва ли българското правителство да отстъпи Добруджа или ще станем като Украйна? 

Четенето с разбиране още не си го овладял. Трябва повече да се потрудиш. Аз още страдам за войната с НАТО и дори с смятам да проверя колко човека закопа @attj. Естествено ще го направя да :)

преди 36 минути, nikolov2020 написа:

Косе

Укрите за закъсали като магаре на мост.

И никакви плякания няма да им помогнат.

Обясни ми щот си виден познавач на Х-ресурси защо последните дни няма нападения с прочутите ракети SS дето имат лицево разпознаване на корейски генерали. 

Ето имат купища разрешения, положителни отзиви.

Вместо това Зеля ми се оплаква  (току-що) че имало 321  обекти ударени в Одеса и 20 кораба.

Чувам също че Украйна ще издържи до 2027 година - самия Залужни обажда от Лондон че след това дроните ще спрат войната.

Брях - който попадне в тоя Лондон и става на дрон....

ПП

Коментарите няма да ги цитирам че са бая цинични.

Според баба Пенка зърнен коридор няма и няма да има. Трябва ли да я цитирам за да се сети че е решила сама да се закопае? 2-рия за днес ще си.

Шапки долу пред героя, паднал в необявената война с НАТО:

преди 1 минута, kosyo написа:

Четенето с разбиране още не си го овладял. Трябва повече да се потрудиш. Аз още страдам за войната с НАТО и дори с смятам да проверя колко човека закопа @attj. Естествено ще го направя да :)

Тъй, тъй не съм го овладял, не споря, но ти отново не отговори на въпроса ми. Да се бием ли до последния българин или да отстъпим Добруджа? Имай предвид, че румънската армия е поне пет пъти по-силна от нашата. 

преди 2 часа, orhidea написа:

Колкото ти можеш да обясниш логично, защо Путин/Русия тръгна да напада Украйна след като територията и е 1/7 от сушата на Земята. Празна територия!

преди 1 час, N1K17Y написа:

Логически изводи на русороб са любимият ми ситком :wub:

Я! Има все още 2ма не разбрали.

Това което виждаме в момента не е автентична инвазия на Русия, а отговор на наглата агресия от страна на САЩ и Запада, които никога не крили с някакво особено усърдие, че искат да се докопат до ресурсите на Русия. Целта на САЩ и НАТО беше да изградят натовски бази в Украйна за плацдарм и логистика за последващото им нападение срещу Русия. Това им е прозрачния план - да обкръжат Русия от колкото се може повече страни и нахлуят отвсякъде като глутница едновременно. Процесът продължава даже и в момента - влизането на Финландия в НАТО, и опитите за дестабилизация на бивши съветски републики. Това е причината за военния отговор на Русия.

Кой/какво обаче, им осуети плана?
Парадоксално - Майданът и незаконното сваляне на Янукович - Русия реагира и си взе Крим, защото разбра, че Крим беше гласен за строежа на огромна американска военноморска база и в това си качество - на гарантирано легално присъствие на огромен американския флот в Черно море. Тогава даже и Турция нямаше как да затвори за военните кораби на натовски нечерноморски страни Босфора и Дарданели.
Тъпаци като Порошенко и Зеленски с гоненията и репресиите в Донабас и Луганск на рускоезичното население пък дадоха удобния повод за нахлуване на Русия в Украйна.

Пита се - щеше ли Русия да нахлуе така смело в Украйна, ако нямаше Майдан, ако Янукович беше свален от власт законно, ако нямаше гонения и репресии срещу руско-езичното население?

И отговорът, драги ми смехурковци, е НЕ. Тогава целият свят щеше да бъде единен срещу такава непредизвикана инвазия.
Но за жалост на САЩ и НАТО, повече от половината свят разбраха (за разлика от вас двамцата) кой е истинският агресор.

Мечо 

Говориш на бот

Всякаква мисъл в тоя попугай е готов абзац на клавишна комбинация

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

Тъй, тъй не съм го овладял, не споря, но ти отново не отговори на въпроса ми. Да се бием ли до последния българин или да отстъпим Добруджа? Имай предвид, че румънската армия е поне пет пъти по-силна от нашата. 

Баце, толкова сте ми смешни че освен за подигравки не ставате. Хайде бе се пълни да ме вкарваш в разговори,а? Виж там отричай , прави се на какъвто искаш. Ще ви разнасям с кофата на баба Пенка , ще се гавря с вас и вашите тъпи пропаганди колкото искам. Не съм вярвал че мога да открия на едно място такива ливади като вас. И вече не се учудвам че толкова много хора хвърлят пари през прозореца на непознати. Един такъв да мине от тук и сте я кюпа.
Но какво неведнъж съм казвал харесва ми.

Посрещнете героят! Паднал в войната с НАТО!

преди 5 минути, attj написа:

Как довършва нали е необявена война?

преди 14 минути, MZ/X написа:

Я! Има все още 2ма не разбрали.
Това което виждаме в момента не е автентична агресия на Русия, а отговор на наглата агресия от страна на САЩ и Запада, които никога не крили с някакво особено усърдие, че искат да се докопат до ресурсите на Русия.
Целта на САЩ и НАТО беше да изградят натовски бази в Украйна за плацдарм и логистика за последващото им нападение срещу Русия. Това им е прозрачния план - да обкръжат Русия от колкото се може повече страни и нахлуят отвсякъде като глутница едновременно. Процесът продължава даже и в момента - влизането на Финландия в НАТО, и опитите за дестабилизация на бивши съветски републики. Това е причината за военния отговор на Русия.
Кой обаче им осуети плана?
Парадоксално - Майданът и незаконното сваляне на Янукович - Русия реагира и си взе Крим, защото разбра, че Крим беше гласен за строежа на огромна американска военноморска база и в това си качество - на гарантирано легално присъствие на огромен американския флот в Черно море. Тогава даже и Турция нямаше как да затвори за военните кораби на натовски нечерноморски страни Босфора и Дарданели.
Тъпаци като Порошенко и Зеленски с гоненията и репресиите в Донабас и Луганск на рускоезичното население пък дадоха удобния повод за нахлуване на Русия в Украйна.

Пита се - щеше ли Русия да нахлуе смело в Украйна, ако нямаше Майдан, ако Янукович беше свален от власт законно, ако нямаше гонения и репресии срещу руско-езичното население?

И отговорът, драги ми смехурковци, е НЕ. Тогава целият свят щеше да бъде единен срещу подобна агресия. Но за жалост на САЩ и НАТО, повече от половината свят разбраха (за разлика от вас двамцата) кой е истинският агресор.

Да приемем, че това което казваш е така въпреки че не мога да се съглася с теб, но само защото съм умен ще се въздържа!

Сега по темата:

Приемам цитираното за вярно и ти назовавам причините Путин/Русия или Путиновата Русия защо би нападнала останалите държави на бившата СССР! Всъщност няма да си губя времето да изброявам вече написаното от теб и ще ти отговоря така. Ти чудесно обясни причините които би използвал Путин за да нападне и останалите държави от разпадналата се СССР! А защо да не нападне и Германия, Румъния, България Франция и другите държави в Европа? Еми причини може да си измисли хиляди! Всички държави могат да измислят причини с които да нападнат съседни на тях държави, но не го правят. Едва ли ще ме разбереш, но все пак опитах да ти дам обяснение на въпроса:

преди 2 часа, MZ/X написа:

Можеш ли логично да обясниш, защо Путин/Русия ще тръгнат да нападат/превземат други държави в Европа, след като територията на Русия е 1/7 от сушата на Земята и не се нуждаят от абсолютно никакви ресурси в повече? Всяка война в историята на човечеството е за ограничени по количество ресурси. Русия има всичко и нищо не и трябва. Следователно Русия води отбранителна война за териториите си, а Западът нападателна за превземането им. Пак да припомня хленча на небезизвестната Нюланд преди години, която проплака - "Как така Сибир ще бъде само руски?"

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.