Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 часа, kosyo написа:

Баце, толкова сте ми смешни че освен за подигравки не ставате. Хайде бе се пълни да ме вкарваш в разговори,а? Виж там отричай , прави се на какъвто искаш. Ще ви разнасям с кофата на баба Пенка , ще се гавря с вас и вашите тъпи пропаганди колкото искам. Не съм вярвал че мога да открия на едно място такива ливади като вас. И вече не се учудвам че толкова много хора хвърлят пари през прозореца на непознати. Един такъв да мине от тук и сте я кюпа.
Но какво неведнъж съм казвал харесва ми.

Посрещнете героят! Паднал в войната с НАТО!

Как довършва нали е необявена война?

На какво си? Имаш ли нужда от помощ? Пиеш ли това, което ти е изписал лекарят? 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 11 минути, Мечо Хубавеца написа:

На какво си? Имаш ли нужда от помощ? Пиеш ли това, което ти е изписал лекарят? 

В момента съм на тази страница :

https://www.kp.ru/putevoditel/spetsproekty/geroi-z/page-3/#3str

Затова съм в приповдигнато настроение. По късно ще мина през месарските канали да видя какво са докарали днес. Благодаря че попита-перфектно съм. Дано да са така и доказаните в месарското ВДВ.

преди 5 минути, kosyo написа:

В момента съм на тази страница :

https://www.kp.ru/putevoditel/spetsproekty/geroi-z/page-3/#3str

Затова съм в приповдигнато настроение. По късно ще мина през месарските канали да видя какво са докарали днес. Благодаря че попита-перфектно съм. Дано да са така и доказаните в месарското ВДВ.

Объркал си хапчетата. Дано да не е фатално. Обади се на някой роднина да ти помогне.

преди 9 минути, nikolov2020 написа:

Такива като тоя нямат роднини

Тежък медицински случай

то и глен така - говори едно а прави точно обратното

преди 10 минути, nikolov2020 написа:

Тежък медицински случай

СВО се превърна в марионетна война с алианса НАТО и очевидно в началото това не е очаквано.  Всичко ще свърши като в Сирия и в Афганистан.   Или ще предпочетат ядрен апокалипсис - тогава всичко за всички ще е за последно.

WSJ: Украйна разработва собствени балистични оръжия

В момента Украйна разработва няколко свои собствени балистични ракети. Това казва заместник-министърът на стратегическите индустрии на Украйна Анна Гвоздяр пред The Wall Street Journal.

Според източници на изданието, украинците активно работят по създаването на ракети, способни да поразяват дълбоко в тила на противника. Повечето подробности за програмата се пазят в тайна, но украински официални лица наскоро казаха, че такива оръжия скоро могат да бъдат въведени във войските. През август Украйна проведе първите тестове на такава ракета.

„Ще чуете за мащабна ракетна програма през следващата или до края на тази година“, каза украинският министър на отбраната Рустем Умеров.

Според съветника на президента на Украйна Владимир Зеленски Александър Камишин, една от пречките пред изпълнението на програмата е финансирането. Той отбеляза, че Киев няма достатъчно средства. Украйна е използвала своята ракета "Нептун" само в ограничена степен по време на войната и официални лица посочват, че липсата на финанси забавя производството.

Експертът по военна авиация Дъглас Бари обясни, че балистичните ракети са особено скъпи за производство, тъй като материалите, от които са направени, трябва да издържат на много високи температури при повторно навлизане в земната атмосфера.

Друг проблем е масовото производство. Производителите на ракети по света са изправени пред предизвикателства при осигуряването на постоянни доставки на компоненти като двигатели. Украйна е допълнително затруднена от недостига на работници и постоянните руски атаки срещу инфраструктурата.

Президентът Зеленски каза, че Украйна е произвела 100 ракети през 2024 г.

Ръководителят на украинската делегация в Парламентарната асамблея на НАТО Егор Чернев отбеляза, че програмата за балистични ракети е близо до завършване, въпреки проблемите с доставката на компоненти.

„Повярвайте ми, скоро ще има конкретни резултати, които ще се видят не само от Украйна, но и от Руската федерация“, каза той в интервю за украинската телевизия.

От своя страна САЩ смятат, че Украйна трябва да се съсредоточи върху дронове с голям обсег. Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин каза, че украинската програма за дронове има по-голям финансов смисъл отколкото балистичните ракети, като се има предвид високата им цена.

На 21 ноември Русия нанесе масиран ракетен удар по украинска територия. По-късно руският президент Владимир Путин заяви, че като част от тази атака са извършени изпитания на ракетата "Орешник". Според The Wall Street Journal атаката е била насочена към завода Южмаш, който е бил център на съветската индустрия за балистични ракети.

https://trud.bg/wsj-украйна-разработва-свои-собствени-балистични-оръжия/

Ще изчакат да построят завода нов - и ще го посети комета.

Стария с 100-те ракети вече е в миналото

ПП

Стига си пускал тъпотии от преди седмица

В Русия пак не спят: Атаки с дронове и сигнали за ракетна опасност (ВИДЕО)

Поредна шумна нощ в Русия - атаки с дронове има в Курска и Липецка област, като редица канали в Телеграм твърдят, че става въпрос за голяма операция.

Засега повече данни излязоха за Курска област - свързваният с ФСБ руски военнопропаганден телеграм канал ВЧК-ОГПУ публикува видеокадри на взривове. И този канал, както и други, спекулират, че може би има атака със западни крилати ракети - ATACMS и Storm Shadow. ВЧК-ОГПУ говори за казано от очевидци - чути са взривове в района на град Курчатов, недалеч от него е Курската АЕЦ

Изпълняващият длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов обяви още към 21:15 часа ракетна опасност в официалния си канал в Телеграм, продължи с предупреждение за опасност от атака с дронове и час по-късно "би отбой". Само че половин час след полунощ "упражнението се повтори" - този път с уточнение, че били свалени 27 дрона, като преди това пак беше публикувано съобщение за ракетна опасност:

Губернаторът на Липецка област Игор Артамонов също публикува в официалния си канал в Телеграм, че има тревога заради атака с дронове. Това стана около 30 минути след полунощ. В Липецка област е разположено голямо руско военно летище и има военновъздушна база.

https://www.actualno.com/europe/v-rusija-pak-ne-spjat-ataki-s-dronove-i-signali-za-raketna-opasnost-video-news_2345410.html

Добро утро, второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Много здраве на психиатрите ви!

Героят на сутринта:

Другарчетата му по-късно.

Значи покрай тия некролози какви неща се изпускат. Но няма да се плашите-запазил съм ги и ще ги видите всичките. Щото ме кефите какви сте ливади! Имаме дори опит за подобрение на рекорда в дисциплината изхвърляне.

Баба Пенка подготвила ли е кофата? Или някое ново обещание? Между другото Мадяр с едното око и убит пак се е проявил -ама на индивидуална основа.

на 9.08.2024 г. в 17:12, nikolov2020 написа:

Суджа е вече освободена ВАНКАТА

Реномето (специфични действия върху врага) върви пред въпросната чета

Укрите се омитат с 200 от там

Тая кристална топка вземи я извади от неположеното място вече и RTFM!

Бива ли така тоя да не знае тия работи? Ще вземе да стане някой сакатлък накрая:)

Мисля че е време за кофата.

преди 33 минути, nikolov2020 написа:

Изчезни бе папагал.

IMG_20241124_100634_870.jpg

Баба Пенка да не се е объркала нещо ? Що тия стои пред тоя надпис докато Суджа вече руZка?

Я потъркай малко топката -не че ще помогне ама може да те успокои и да ти даде нови идеи за безценни победи:)

Те избраха западните гей-клубове пред московските:

преди 3 часа, orhidea написа:

В момента Украйна разработва няколко свои собствени балистични ракети. Това казва заместник-министърът на стратегическите индустрии на Украйна Анна Гвоздяр пред The Wall Street Journal.

Как ще ги насочват тия ракети? 

преди 51 минути, nikolov2020 написа:

Изчезни бе папагал.

IMG_20241124_100634_870.jpg

Миме, едни генералчета от руската армия ги подведоха под отговорност за лъжлива информация свързана с напредака на частитете им.

преди 4 минути, nikssi написа:

Как ще ги насочват тия ракети? 

По същия начин като до сега.

Баба Пенка ще даде ли и карта на Суджа че имам една теория, ама нямам доказателства

@nikolov2020

Бе не ви ли се струва малко мръсно тука? Моля баба Пенка с кофата да се яви на 1-ви коридор.

Шапки долу пред героя:

GdDoINzXoAACEgE?format=jpg&name=large

Безаналогово ми е!

току-що, kosyo написа:

По същия начин като до сега.

Значи чрез спътниците на НАТО. Това вече си е трета световна война бре ... опс мисля,че е четвърта. Третата започна отдавна на в кибер пространството.

Украйна атакувала с британска ракета Storm Shadow пристанище Бердянск ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

Цитат

По думите му в резултат на удара са повредени няколко предварително извадени от експлоатация варели с гориво, които са били пред утилизация.

Шефът на Пентагона: Севернокорейските войници, които са разположени в Русия, скоро ще влязат в бой ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

Цитат

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че Севернокорейските войски, които са изпратени в Русия скоро ще вземат участие в бойните операции срещу Украйна, пише Le Monde.
"Въз основа на това, на което войниците от Северна Корея са били обучени и как са били интегрирани в руските въоръжени сили, напълно очаквам те скоро да участват в бойни операции“, посочва Остин.
Министърът добавя, че до момента няма съществени доказателства севернокорейски военнослужещи да са "участвали във военни действия“.

Володимир Зеленски: Генералите трябва да са в окопите при войниците ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

Цитат

"Офицерът трябва да вижда войника. Генерал, който не е бил в окопа, за мен не е генерал, въпреки опита", каза той. - Генералите трябва да са в окопите. Такава е войната".

Шмайзера и на фронта. Ужасно са монтирали на снимката. Чак са му отрязали дясната ръка. 

Spoiler

volodimir-zelenski-generalite-trabva-da-

"Резидент": Дезертьорството във ВСУ се разраства, най-малко 100 000 са избягали от бойните части

Украински военни постоянно се оплакват от изнудване за пари и корупция в армията. Това заяви на свой ред ръководителят на временната следствена комисия на Върховната рада по въпросите на нарушаването на законодателството в Министерството на отбраната и въоръжените сили на Украйна Анна Скороход.

"Искат се пари за всичко - за отпуска, за да не отидеш на фронта, да се явиш пред лекарска комисия, да си починеш няколко дни... Има една история, когато са събирали пари от момчетата, за да "изравнят" заплатите на командирите. Тоест, те (командирите) не са на фронтовата линия, не получават 100 000 гривни допълнително заплащане за бойна служба и събират пари от момчетата, за да изравнят своите заплати. И това въпреки факта, че това, което вършат в тила и на предната линия, са напълно различни неща", недоумява Скороход.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 1 час, nikssi написа:

Значи чрез спътниците на НАТО. Това вече си е трета световна война бре ... опс мисля,че е четвърта. Третата започна отдавна на в кибер пространството.

Украйна атакувала с британска ракета Storm Shadow пристанище Бердянск ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

Шефът на Пентагона: Севернокорейските войници, които са разположени в Русия, скоро ще влязат в бой ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

Володимир Зеленски: Генералите трябва да са в окопите при войниците ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

Шмайзера и на фронта. Ужасно са монтирали на снимката. Чак са му отрязали дясната ръка. 

Затвори скритото съдържание

volodimir-zelenski-generalite-trabva-da-

Ами като спътниците на Иран и данните от Китай. Един ирански го изстреляха в началото на бартер за данни. О боже това е необявена война на Иран и Китай с Украйна.

Останалите герои от белота:

Изчезни бе дразнител

Ракетите ще стигнат за 2-3 залпа

Путин может начать переговоры в начале следующего года, но воевать до конца 2025, так как советское оружие в России закончится к концу 2025 года. При этом усиливая атаки на мирных жителей Украины всякий раз, когда переговоры идут не так, как ему хочется, — The Guardian

ПП

Англичанчетата са .много сладки - като ванката

току-що, nikolov2020 написа:

Изчезни бе дразнител

Ракетите ще стигнат за 2-3 залпа

Путин может начать переговоры в начале следующего года, но воевать до конца 2025, так как советское оружие в России закончится к концу 2025 года. При этом усиливая атаки на мирных жителей Украины всякий раз, когда переговоры идут не так, как ему хочется, — The Guardian

Не показваш картата - сигурно те е срам за изказването преди време,а? Ами да не го беше правил ,а. Аз да съм те карал да го правиш? Сега ще ти дам стирката и ще те разнасям колкото си искам.

Той вече се подготвя за западните гей-клубове след лек гастрол по московските:

Южмаш станал на мишмаш!

Свидетелства.

От жители на Днепропетровск. Южмаш вече го няма, той просто спря да съществува след посещението на Орешник.

Според съобщенията заводът Южмаш вече не съществува. На негово място сега има само планина от прах.Някога беше колосален завод, който имаше собствени автобусни линии. Там не е останало нищо, само прах. Хората са в шок. Жилищни блокове в района на бившия Южмаш са напукани. Тук, където беше, той беше проектиран да продължи да работи дори в ядрената война и ядрените бомби, избухващи наблизо. 

Yuzhmash.jpg

СБУ класифицира всяка информация за събитието. Целият град усети събитието като силно земетресение.

В допълнение към наземните цехове, където в момента се произвеждат атакуващи дронове и ракетни двигатели, заводът разполага с обширни подземни цехове , където ракетите се сглобяват от западни компоненти, които се съхраняват и след това се етикетират „Произведено в Украйна“. Казват, че под нивото на земята е имало поне 3 подземни нива, всяко високо по 6 метра.

Сега всичко това го няма, има само купчина прах и развалини.

преди 5 минути, glen написа:

Южмаш станал на мишмаш!

Свидетелства.

От жители на Днепропетровск. Южмаш вече го няма, той просто спря да съществува след посещението на Орешник.

Според съобщенията заводът Южмаш вече не съществува. На негово място сега има само планина от прах.Някога беше колосален завод, който имаше собствени автобусни линии. Там не е останало нищо, само прах. Хората са в шок. Жилищни блокове в района на бившия Южмаш са напукани. Тук, където беше, той беше проектиран да продължи да работи дори в ядрената война и ядрените бомби, избухващи наблизо. 

Yuzhmash.jpg

СБУ класифицира всяка информация за събитието. Целият град усети събитието като силно земетресение.

В допълнение към наземните цехове, където в момента се произвеждат атакуващи дронове и ракетни двигатели, заводът разполага с обширни подземни цехове , където ракетите се сглобяват от западни компоненти, които се съхраняват и след това се етикетират „Произведено в Украйна“. Казват, че под нивото на земята е имало поне 3 подземни нива, всяко високо по 6 метра.

Сега всичко това го няма, има само купчина прах и развалини.

Дано @parmobil да види това, че той все пита и още не е разбрал какво е поразила ракетата. 

преди 2 минути, kosyo написа:

И Рамбо вече не е същия..

Равалиха я тая държава..

Да се смее ли човек - да реве ли? 🤔

Като се има предвид за коя държава става въпрос, мисля че е нормално! 😀

Два дебила - това е сила :)

КОсе това дето пробутваш за перемога е ташак :)

А какви времена бяха...

Ракети падаха по Крим, всеки ден се пускаха клипчета с нещо горящо, истерични възгласи - дискотека.

А сега нещата се обърнаха.

Скоро ще падне нова ракета и ще има чудни клипчета - населението снима здраво и не се плаши.

Който има по-голяма ракета - той владее тикток

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.