Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 29 минути, В. Велев написа:

Тоя път ще пиша бавно, дано да разбереш.

Целта не е да има удар по въпросния завод, а да покаже че ракетата не могат да я засекат от ПВО. Това говори ли ти нещо? Или пак ще търсиш снимки къде е ударен завода? До кой клас си учил?

Ти добре ли си с главата? Никой няма да ти хаби ракети, дето струват майка си и баща си (образно казано, пояснявам го, щото може и да не схванеш), за да удари ОКОЛО машиностроителен завод в Днепропетровск и да бъде някакъв PR. Естествено, че целта е била да се думка по въпросният завод "Южмаш".

Някои хора, така и не могат, да разберат, че идеята при бомбардировките е да се удари там, където противникът ще бъде евентуално затруднен - нефтени рафинерии, военно-промишлени комплекси, електроцентрали, оръжейни складове и прочее... нещо което ще нанесе тежък удар по противника. Какъв е смисъл примерно Зеленски или Путин, да наредят на хората си, да се удари по някой автобус с ученици, примерно. Това няма да доведе до нищо, най-много разни лицемерни организации като ООН, да вият на умряло после...

Пак повтарям... чудовищно ниско е нивото тук, направо ми пада ченето, какви неща, трябва да дискутирам. Оня ден, по такъв начин се чувствах и в "Наука".

https://www.forumnauka.bg/topic/26626-alternativata-briks/page/4/#comments

2.jpg

1.jpg

Започнаха да се лъжат един на друг! 

Работата не е на добре! :lol6:

И освен това, не виждам, какъв е смисъла, да се дискутира нещо подобно... Тя войната е пределно ясна, как ще свърши. За когото не е ясна, да иде да се прегледа... Щом и американските генерали директно заявяват, че на Украйна проблемът им е в липсата на пушечно месо, какво да говорим повече... Ти може ли да грабиш по над 30 000 мъже от украинските улици абсолютно всеки месец и пак да нямаш хора. И това са даже официални данни... Ти прави сметка какви са загубите на ВСУ... Същинско пушечно месо!

Ето една доста интересна статистика относно смъртността, данните са на ЦРУ. За Украйна, в периода 2022-2024 смъртността се е вдигнала с почти 5 промила (5 на 1000). Имайте предвид, че death rate-a на руснаците не е особено променен през годините... пак според ЦРУ. Тук основното е че има някаква огромна промяна, която се е случила, че да настане такъв масов мор. Ако здравеопазването в тази страна е зле, ако населението нон-стоп плюска разни боклуци, нормално е да има и по-висока смъртност. Справка - България. Затова се базираме на фактите от средното за самата държава. Но когато има разлика от почти 5 промила (4,3 промила с точност), то излиза, че в страната става нещо страшно. Т.е. загубите им във войната са направо чудовищни. Както и предполагахме, между другото... То всяка логика сочи натам. Просто, това е битка на артилерията. Едните стрелят и другите стрелят. Само дето едните стрелят 100 пъти, а другите 1000.

Ето и статистиката, пак от ЦРУ...

За Русия...
2021 г. - 13.4 промила
2022 г. - 13.3 промила
2023 г. - 14.1 промила
2024 г. - 14 промила

За Украйна...
2021 г. - 13.9 промила
2022 г. - 13.7 промила
2023 г. - 19.8 промила
2024 г. - 18.6 промила

photo_2024-11-06_20-39-56.jpg

image.png.319e226cad05ab66725950e0fb20738e.png

Руско-украинският конфликт наскоро загуби регионалния си статут. Това заяви германският министър на отбраната Борис Писториус. “Владимир Путин отдавна напълно прехвърли страната към военна икономика. За три месеца Русия произвежда толкова оръжия и боеприпаси, колкото целият Европейски съюз произвежда за една година”,  подчерта Писториус. Според германските изчисления годишното производство на руски оръжия е четири пъти повече от това на всички държави от Евросъюза, взети заедно.

Той припомни, че в речта си в края на октомври тази година руският лидер говори за „сериозна, непримирима борба за нов световен ред“. Според ръководителя на Бундесвера руският президент вече се смята за победител в тази конфронтация.

„Нашата сигурност е крехък актив. Германия трябва да ускори темпото и да инвестира повече във военните си способности“, каза министърът на отбраната на Германия, цитиран от Tagesschau.

След САЩ Германия стана основен европейски спонсор на Киев. Според германските медии от февруари 2022 г. Берлин е предоставил военна помощ на Киев за 11 милиарда евро.

Всеки ден оръжейната промишленост на Русия произвежда 12 320 артилерийски снаряда, всеки от които струва около 1000 долара за производство. Това прави впечатляващите 375 000 артилерийски снаряда всеки месец или 4,5 милиона снаряда годишно.

Тези цифри са от доклад на консултантската фирма Bain & Company, цитиран от британската телевизия Sky News. Според Bain & Company, Русия се очаква да произведе около 4,5 милиона артилерийски снаряда през 2024 година. Въпреки че не е ясно колко от тези снаряди се възстановяват и използват повторно, този темп на производство е значително по-висок от 1,3 милиона снаряда, които ще бъдат произведени от САЩ и европейските държави, взети заедно, което е под една трета от продукцията на Русия.

преди 1 час, В. Велев написа:

Путин не иска да избива украинския народ без повод.

Много нагло изказване след две години война. Не само че избива украинският народ, ами избива и руският.

преди 24 минути, orhidea написа:

Явно е практика да лъжат постоянно и във всички теми! 😃

Брей, брей, брей. Във всички теми? Изплю си камъчето. Това ти е била целта. А не дали завода е разрушен. Много си плосък. Ти да не си сега в камион?

преди 22 минути, communismatic написа:

Ти добре ли си с главата?

Не съм!

преди 23 минути, communismatic написа:

Никой няма да ти хаби ракети, дето струват майка си и баща си

За целта за която ти писах, че се преследва даже е евтино. 

преди 3 минути, В. Велев написа:

Брей, брей, брей. Във всички теми? Изплю си камъчето. Това ти е била целта. А не дали завода е разрушен. Много си плосък. Ти да не си сега в камион?

Не съм!

За целта за която ти писах, че се преследва даже е евтино. 

В самолет съм! :lol6:

За завода разбрахме, нали каза че лъжеш? 

преди 29 минути, communismatic написа:

Някои хора, така и не могат, да разберат, че идеята при бомбардировките е да се удари там, където противникът ще бъде евентуално затруднен - нефтени рафинерии, военно-промишлени комплекси, електроцентрали, оръжейни складове и прочее... нещо което ще нанесе тежък удар по противника. Какъв е смисъл примерно Зеленски или Путин, да наредят на хората си, да се удари по някой автобус с ученици, примерно. Това няма да доведе до нищо, най-много разни лицемерни организации като ООН, да вият на умряло после...

Съжалявам. Тук целта е друга. Не ми говори какво пише в учебниците къде и защо да се бомбандира.

Тая ракета е била без никакви глави. И "лимонки" даже не са сложили. Просто руснаците показват какво ще се случи ако сложат и то обикновени неядрени глави.

ПВО не хваща ракетата и руснаците могат да си бомбандират където и каквото си пожелаят. 

преди 2 минути, orhidea написа:

За завода разбрахме, нали каза че лъжеш? 

За кое казах че лъжа, че вече не помня?

преди 3 минути, В. Велев написа:

За кое казах че лъжа, че вече не помня?

Ами ето, забрави ли?

И какво като лъжем?

За ракетата, ти каза че била демонстрация, а Глен че от завода останало само пепел. След това каза, че лъжете и двамата!

Ютюб ми предложи преди малко канала на един одесит :

преди 6 минути, orhidea написа:

След това каза, че лъжете и двамата!

Казах че и двамата НЕ лъжем!

А ти с цялото си нахалство каза че лъжем във всички теми.

Така че и в тая тема ще излъжа нещо: "Ти си много умен човек."

Че кои сме ние? Само се джафкаме тука и всеки вика за неговия отбор.

Ето например сега за теб е най-важното нещо в живота да докажеш че аз или Глен лъжем. И какво като лъжем?

Нали каза, че ракетата нямала заряд?

Глен каза, че от завода останало само прах и аз ви попитах на кой да вярвам?

Ти тогава каза да вярвам на Путин и че вие двамата лъжете!

Как да вярвам на Путин след като и той лъже?

току-що, orhidea написа:

Нали каза, че ракетата нямала заряд?

Глен каза, че от завода останало само прах и аз ви попитах на кой да вярвам?

Ти тогава каза да вярвам на Путин и че вие двамата лъжете!

Някои "образи" пак са влезли в типичната си роля и останалите им се връзват. Нямат бре , нямат ракети рашките не разбрахте ли вече. В Украйна падат метеорити не ракети. 😂

преди 6 минути, nikssi написа:

Някои "образи" пак са влезли в типичната си роля и останалите им се връзват. Нямат бре , нямат ракети рашките не разбрахте ли вече. В Украйна падат метеорити не ракети. 😂

Не съм казал, че нямат ракети, но не изключвам и факта, че купуват такива от Иран и Северна Кореа. За друго спорихме! 🙂

И като стана въпрос за ракети видя ли новината:

Изстреляни от Русия севернокорейски ракети са съдържали компоненти, произведени в САЩ и Европа

https://fakti.bg/world/930162-izstrelani-ot-rusia-severnokoreiski-raketi-sa-sadarjali-komponenti-proizvedeni-v-sasht-i-evropa

преди 5 часа, communismatic написа:

Понеже гледам, че на г-жа Баалбек и е много забавно, та нека все пак да отговоря. Хубаво е човек, като приказва някакви неща, да си дава сметка, на кого ги говори... Ти чела ли си "О'Писменех" на Черноризец Храбър? Айде, да тръгнем от там... Принципно, нямах никакво намерение, да пиша повече в тая тема, ама щом толкова искаш да се излагаш, няма никакви проблеми. Та... чакам, да ми отговориш, чела ли си и ако си чела нещо, то поне разбрала ли си нещо от написаното вътре. А това по-горе, което си написала е такава трагикомедия, че... не ми се коментира общо-взето.

Сега видях, че цитираното от Николай Державин е от сайта на така популярният Иван Тренев. Още по-забавно става...

Ъъ... Калофер? Тая година ще ми отговориш ли? Или направо си биеш отбой, понеже си некомпетентна?

преди 41 минути, communismatic написа:

На който му се коментира войната, да ми идва в канала...
https://t.me/BulgariaNapred

Ти нали нямаше да пишеш повече тука бе :lol6:

image.png.daebfce73c36c352e38b56632ea2c7ae.png

аре махай вече се и стига си рекламира телеграма и форум Наука. Или поне хОди се прегледай. 

преди 17 минути, nikssi написа:

а някой си мислят че руските ракети са безплатни, то е затова сравнение с метеорити

преди 7 минути, N1K17Y написа:

аре махай вече се и стига си рекламира телеграма и форум Наука. Или поне хОди се прегледай. 

Не се тревожи, чакам калоферската "историчка", да ми обясни за славяните и повече няма да те притеснявам. Знам, че много те боли задницата от последните дискусии с мен, няма да те гавря повече... Обещавам... ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.