Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, maxthon написа:

И аз 4 поста ти отговарям, че по статиите пише за какво се е извинил. Включително похвалих един, който успя да прочете какво пише в статиите.

П.С. Междувременно не мога да открия утвърдени авиационни специалисти, които да дадат мнение, че за катастрофата в Южна Корея на самолет Боинг е виновна Русия. Да не би тези специалисти все още да се чудят какво още да кажат за тази в Казахстан без да имат достъп до каквото и да било като материал от разследването?

Аз не те питам за Южна Корея, а за този в Казахстан от онзи ден. За какво се е извинил Путьо? Че нали...аз четене с разбиране не го умея и искам да ми разясниш.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 10 минути, nikolov2020 написа:

Панацир бил улучил самолета и той продължавал да лети :)

Това само укра може да го измисли.

20кг бойна глава и той си летял 500км след това ... нешънъл джеографик брат ми

Аз съм 100% сигурен, че болшинството от форума вярва на тия глупости. То просто им личи...
Между другото, НАТО-вската техника... специално във войната в Украйна става предимно за кашмер. Особено Ейбрамсите, Брадлитата, Тигъри, Леопарди... И тук не говорим, че войната просто се е променила през годините, понеже танковете вече не са толкова ефективни, понеже дроновете ги правят на тенеке за няколко минути... а просто, че западните машини не могат, да издържат на тежките атмосферни условия.

Цитат

Германските танкове "Леопард 2" не са подходящи за войната? Немските резервоари бяха направени за упражнения и паради, а не за реални бойни операции, съобщава Spiegel. Комисия от Германия, която посети център за ремонт в Литва за немски танкове, беше неприятно изненадана от броя на оборудването, което се провали поради вътрешни дефекти. Spiegel отбелязва, че проблемите продължават с логистиката и липсата на резервни части - дори в Литва, далеч от фронта, механиката среща проблеми, докато ремонтира немските леопарди. Според офицер от Бундесве, германските танкове се износват твърде бързо в бойни условия. Украинските военни отбелязват, че леопардът има крехки песни - отслабването на напрежението им води до сривове.

https://www.spiegel.de/politik/ukraine-krieg-kiews-problem-mit-den-deutschen-pannen-panzern-a-cd9421ae-4a96-4d4f-983a-6205a063ae15

Британските дронове "Watchkeeper" даже не функционирали по време на дъжд, ти можеш ли да си представиш!? 😆

Цитат

Флотът от безпилотни летателни апарати Watchkeeper на Обединеното кралство не може да работи при лоши метеорологични условия, и – въпреки че цената на един подобен дрон възлиза на приблизително пет милиона лири, нито един не се използва в операции, отбелязват в редакцията на британския вестник The Times.

преди 4 минути, communismatic написа:

Между другото, НАТО-вската техника... специално във войната в Украйна става предимно за кашмер. Особено Ейбрамсите, Брадлитата, Тигъри, Леопарди... И тук не говорим, че войната просто се е променила през годините, понеже танковете вече не са толкова ефективни, понеже дроновете ги правят на тенеке за няколко минути... а просто, че западните машини не могат, да издържат на тежките атмосферни условия. Британските дронове "Watchkeeper" даже не функционирали по време на дъжд, ти можеш ли да си представиш!? 😆

А съветските ?

Наблюдаваш синдрома Левски-ЦСКА

и класическия български похват - "котката по гръб не пада"

И това ще бъде седмица - две докато насметат укрите на 100% - и ще млъкнат (като Реджеп Бахмута)

преди 1 минута, BANKATA написа:

А съветските ?

Ми, съветските ги виждаме черно на бяло как ебават майката на вашите украински братя... ТОС А Солнцепьок примерно... Или Ланцет-а... Или хеликоптерите КА52...

на 28.12.2022 г. в 11:55, Banesc написа:

аз казах ли ви на некъпаните за горивата   сега и количките  няма да може да си карате

https://nova.bg/news/view/2022/12/28/395598/спад-на-цените-на-горивата-или-недостиг-какво-ни-чака-през-2023-г/

Вярваме ти!

Болната тема е комплекса 

ЗАЛА 16 + ЗАЛА 52 Ланцет. 

За стотиците Орлани да не  споменавам.

ПП

Косьо - отивай на майната си 

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми, съветските ги виждаме черно на бяло как ебават майката на вашите украински братя... ТОС А Солнцепьок примерно... Или Ланцет-а... Или хеликоптерите КА52...

Много рано си се почнал.

ПП: я кажи кога последно видя КА52 в тази война?

Сирски говори само истини! Джокович не са баш 3 милиона, ама натам вървят нещата!

Цитат

На 28 декември главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски е изслушал докладите на силите и подразделенията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) за 2024 г. и е споделил част от сводката. Според докладите, изслушани от Сирски, руските войски са загубили повече от 421 000 души убити и ранени, предава Украинская правда, като се позовава на съобщение на главнокомандващия ВСУ в Telegram.

преди 8 часа, communismatic написа:

Тоя цял ден мълча, понеже беше налапал руският чеп, сега пак почна... Нали двеста пъти те питах за самолета, ти що не посмя нищо да кажеш по темата? Сега гледам, че пак си почнал, да виеш на умряло...

Това прочете ли го? Или не стигна до там?

Разследване се прави и при ясни причини, при самопризнания, при свидетели и т.н. Разследване не означава "разнищване на причината от стъпка едно".

току-що, nikolov2020 написа:

Косьо - отивай на майната си 

Тоя па... Къде да ходи като никой не го иска?

току-що, kaldata1 написа:

Разследване се прави и при ясни причини, при самопризнания, при свидетели и т.н. Разследване не означава "разнищване на причината от стъпка едно".

Да... Ми то май е ясно какво е станало...

Цитат

Кислороден резервоар експлодирал преди катастрофата на борда на самолета на Азербайджанските авиолинии (AZAL), който се разби близо до Актау, каза министърът на транспорта на Казахстан Марат Карабаев, цитиран от Sputnik Казахстан.

Според него това се е случило в пътническата кабина, а хората в нея започнали да губят съзнание. Директорът на полетите на кулата в Актау получил информация за инцидента в 10:53 часа.

В смисъл... да вярваме на министъра на Казахстан... или на Ройтерс, УНИАН, Разумковцентър и прочее достоверни медии?

преди 3 минути, BANKATA написа:

ПП: я кажи кога последно видя КА52 в тази война?

Че какво стана с тях? Свършиха като ракетите ли?

преди 1 минута, maxthon написа:

Иван Умния определено е доста запознат с войната... Личи си! 😆

преди 6 минути, maxthon написа:

Леко ги скриха от фронта

преди 6 минути, communismatic написа:

Иван Умния определено е доста запознат с войната... Личи си! 😆

ето нещо да си гледаш цял ден и да го дъ***ш

на 29.12.2022 г. в 22:09, Anneliese написа:

Споко, тепърва ще става все по - зле, само търпение. Като стане голяма авария в АЕЦ заради несъвместимото с нашия реактор американско ядрено гориво, ще видим тогава какво ще си говорим. Ти за западен автомобил не търсиш части от "Лада" или "Форд" модел Т, нали?

Още чакаме голямата авария, че да си говорим.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Леко ги скриха от фронта

Някакво супер оръжие ли ги мори? Или казано иначе отново си чел някъде за перемога?

току-що, maxthon написа:

Някакво супер оръжие ли ги мори? Или казано иначе отново си чел някъде за перемога?

Ми то в УНИАН основно това пише... 😆

преди 3 минути, BANKATA написа:

Ама тя Авдеевка отдавна мина и замина. Тоест едните унищожили един танк, другите за да превземат населеното място какво се е случило? Само са унищожили всичко къде мърда.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Леко ги скриха от фронта

Супер? Това ли беше? 😆

току-що, maxthon написа:

Ама тя Авдеевка отдавна мина и замина. Тоест едните унищожили един танк, другите за да превземат населеното място какво се е случило? Само са унищожили всичко къде мърда.

Може и ти като другият клоун да обясниш как руските танкове не са унищожени, западните не стават, а руските са супеееер.

преди 12 минути, communismatic написа:

Да... Ми то май е ясно какво е станало...

Само на теб и още три четири ушанки в темата не е ясно. Руснаците са виновни. Целия свят разбра. Аз го написах в друга тема, но ще го напиша и тук.

Руснаците пускат толкова "алтернативни факти", че истината да се превърне в една от многото версии на събитията.

Ето ми цитата:

на 27.12.2024 г. в 17:46, БаалБек написа:

Когато ви липсват аргументи или контрааргументи и за да не изпъкне "интелектуалното" ви ниво, се насочвате към личността и си въобразявате, че сте много интересен.

И малко информация за размисъл, дано ви се получи. Характерно е за всички автократични държави, че ползват лъжата, като основен политически инструмент. Какво правят? Пускат толкова конспиративни теории и "алтернативни факти", че истината просто да се превърне в една от многото версии на събитията. Примери да искаш. Най-новия е със азербайджанския самолет (М.Николов) вече клъвна. А ковида или сваления малайзиски самолет?  Всички доказателства сочеха, че произхода на Ковид-19 е от Китай и че руски ракети са свалили полет МН-17, но китайските и руските говорители изкарваха различни алтернативни теории, за да затъмнят реалността на това, което всъщност се е случило.

преди 17 минути, communismatic написа:

Виждаме само как по света се отказват от руска техника. А ти си живей с фантазиите си.

ranking-1.png

на 29.12.2022 г. в 22:31, Anneliese написа:

Вие наистина не четете. Знаете ли до какво води предозирането с йод?

Не се учудвам, САЩ наемат неграмотници да им лъскат имиджа.

Йодът не спасява от радиация, само леко намалява симптомите на лъчевата болест. А лъчевата болест е рак по същество.  Започва се с гадене в стомаха, повръщане, постепенно кървене от носа, устата, очите и ушите......... в зависимост от степента на погълната радиция. По кожата се образуват болезнени мехури................ Ако имате близки в района на "Козлодуй", ще трябва да ги отпишете - няма да живеят дълго. Смъртта идва бавно и е отвратителна.

Сбогом , приятели от района на Козлодуй!

преди 1 минута, БаалБек написа:

Виждаме само как по света се отказват от руска техника. А ти си живей с фантазиите си.

Това ли е доказателството за това, че НАТО-вската става за кашмер за разлика от съветската? 😆😆😆😆

преди 2 минути, БаалБек написа:

Аз го написах в друга тема, но ще го напиша и тук.

Принципно, ти като напишеш нещо, то в 99,9% означава, че ще се хиля, така че ще ти прочета поста с удоволствие... 😆

току-що, BANKATA написа:

Малко ли ти е? Супер съветски танк срещу строшено НАТО-вски БМП.

Иван Умния... Има ли смисъл, да коментираме повече? 😆

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.