Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, communismatic написа:

Стига сте поствали и вие видеа, това са единични случаи, които не доказват абсолютно нищо. Той Иван Умния вече постна някаква мега тъпотия. Просто, аз коментирам неща, които са отразени в западните медии, аз не си ги измислям. Да сте ме виждали, да цитирам ТАСС? Това е все едно да цитирам УНИАН или ВВС. Просто, то вече и западните медии коментират очевадното... а именно, че западната техника е неефективна. Ефективна беше в Ирак, където имаше огромно числено и технологично превъзходство. Или в Афганистан примерно... Ама не и в Украйна, където ядат руският чеп най-редовно. И пак повтарям - това са западните медии като Шпигел например. Имайте предвид, че самите западняци също осъзнават това. Не случайно, когато опукаха Ф16-ките, та и от украинска страна взеха, да лъжат мазно-мазно, че сами са си го свалили. Чисто и просто са ги притиснали, понеже истината не е удобна. Толкова време говорят за "най-добрият изтребител в света", а толкова бързо замина.

Тъпотия е защото съветският ти мозък още не може да проумее как БМП унищожава супер съветски танк.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

на 26.12.2023 г. в 11:37, Киро Н. написа:

Косе

Знам знам - заработвай

Февруари 2024 вече нема кинти

Не мога повече-няма пари. И това си го записвам в третия ром на "Най-доброто от баба Пенка"

Тъпанари получават касети

Защото са уникално хитри - и имат много западни боеприпаси

И пари - нали Косе - плякаталник стар

Силите на чичко Путин в момента обграждат друг „основен“ град, наречен Велика Новосилка . Районът се смята за врата към района на Днепропетровска област и падането му ще даде на Русия по-лесен достъп до централна Украйна поради по-тънките отбранителни линии. В момента градът е обкръжен най-малко от три страни и експерти предполагат, че Украйна едва ли ще нареди на войските си да се оттеглят поради важността на местоположението. Сега Киев се опасява, че войниците в района скоро ще бъдат обкръжени.

https://kyivindependent.com/russia-intensifies-push-to-encircle-ukrainian-forces-in-donetsks-velyka-novosilka-analysts-say/

Велика Новосилка е уязвима за руска атака, след като Украйна се оттегли от Въгледар, на около 30 километра източно от Велика Новосилка.

Първоначално украинците твърдяха, че Въгледар е стратегически "малко важен", но загубата се оказа катастрофална. 

Очаква се печалбите на Русия да се забавят с настъпване на зимата, но досега няма признаци за отслабване. Велика Новосилка ще падне след седмици, а Покровск вероятно ще падне през следващите няколко месеца. Превземането на тези две жизненоважни крепости ще даде на Русия почти пълен контрол над Донбас и Източна Украйна.

Ukraine%20Battle%20Map%20December26.jpg?

За целия цирк трябва да благодарим на нашата звезда - топ актьор 

Шарий обърна резбата и се регна в Масква

Оттам ще падат кинти явно

преди 7 минути, BANKATA написа:

Обясни как съветските танкове не гърмят.

И трябва да обясня това защо? Някой някъде се е изпуснал, че не гърмят ли? Чудно кога се е случило това и кой се е изпуснал?

преди 1 минута, glen написа:

Очаква се печалбите на Русия да се забавят с настъпване на зимата, но досега няма признаци за отслабване.

Със сигурност ще има отслабване, но не заради зимата, а понеже след няколко седмици ще започне мобилизацията в Украйна. Ще се набере бая месо... Това е основният проблем на ВСУ, писал съм го и преди... Просто месо няма вече, няма какво да запушва пробойните. Дълго време удържаха Харковско направление именно по тоя начин, сега си берат гайлето. Да не говорим за "юруша" на Залужни, оня хвърляше по 300 души за един окоп, пълен лайнар.

Истински ме е жал за украинският народ, поставям се на тяхно място... Ама това е положението, общо-взето май наистина сами са си виновни за ситуацията. Един авер ми го беше казал преди доста време, тогава не вярвах, но май наистина ще излезе прав. Дълго време стояха безучастни, не взимаха отношение... видяхме докъде се докараха.

преди 3 минути, maxthon написа:

И трябва да обясня това защо? Някой някъде се е изпуснал, че не гърмят ли? Чудно кога се е случило това и кой се е изпуснал?

Спокойно Бъди, за 2 години се научих че ти обяснения не даваш, само ги търсиш. Само преди час избяга като пръд** по другата дискусия за самолета.

преди 1 минута, communismatic написа:

Истински ме е жал за украинският народ, поставям се на тяхно място... Ама това е положението, общо-взето май наистина сами са си виновни за ситуацията. Един авер ми го беше казал преди доста време, тогава не вярвах, но май наистина ще излезе прав. Дълго време стояха безучастни, не взимаха отношение... видяхме докъде се докараха.

Поредният който го е жал за уйкраинците, ама подкрепя войната.

Какво за самолета бе тикво ?

Летял през едно море ударен от ракета - а ?

Това ли твърдиш ?

преди 7 минути, nikolov2020 написа:

Какво за самолета бе тикво ?

Летял през едно море ударен от ракета - а ?

Това ли твърдиш ?

Миме, тиквите иммат повече пълнеж от теб.

преди 8 минути, BANKATA написа:

Спокойно Бъди, за 2 години се научих че ти обяснения не даваш, само ги търсиш.

Пак да попитам някой казал ли е, че руските танкове не гърмят и да му се налага да дава обяснение. Ако аз не съм казал такова нещо защо по дяволите търсиш от мен такова обяснение?

преди 10 минути, BANKATA написа:

Само преди час избяга като пръд** по другата дискусия за самолета.

Няма по-голяма пръд** от това да твърдиш нещо без да имаш доказателства. Би ли изчакал да завърши разследването и тогава да видим кой изпуска от задника си газообразни вещества?

преди 5 минути, maxthon написа:

Пак да попитам някой казал ли е, че руските танкове не гърмят и да му се налага да дава обяснение. Ако аз не съм казал такова нещо защо по дяволите търсиш от мен такова обяснение?

Няма по-голяма пръд** от това да твърдиш нещо без да имаш доказателства. Би ли изчакал да завърши разследването и тогава да видим кой изпуска от задника си газообразни вещества?

Аз питам защо се е извинил Путин за самолета, а не какви са доазателствата.

на 26.12.2023 г. в 11:06, maxthon написа:

Е унищожен е кораба, но пък стои здрав. Нещо по силуета не прилича и на кораба, който се споменава, но няма проблем. Каквото е казал украинец все е истина (да се чете долна лъжа).

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Russian_landing_ship_Novocherkassk

Само дето е out of service.. ще четем - най-жалката и отчаяна тролка пак се прояви..

на 26.12.2023 г. в 11:34, Киро Н. написа:

Козяци чудесно е че всичко върви към вашия край.

Опита за още ракети се е провалил, останахте си с един кораб от 1988 или там някъде.

Вчера обявиха че са заложени 14 нови кораба.

Фронта се гъне и ще бъде пробит докато в Киев се боричкат за власт - обяснимо, ще налапат невероятни пари след примирието.

Миро тъпите ти повторения на опорки от 2021 направо ме възхищават.

Проблема е че 2024 е на прага - и там е краят.

Викам да сменим датата ,а? Тая дата не е като онази дата и този край не е като другия край.

преди 7 минути, BANKATA написа:

Аз питам защо се е извинил Путин за самолета,

Питаш и пак ти отговарят, че в статията пише защо. 5 път а? Да видим дали може да задминеш и г-н 1001.

на 26.12.2023 г. в 11:49, maxthon написа:

Г-на говорител Игнат си каза. Докато няма инфраструктура за Ф16 няма да дойде нито един. Ако питаш руснаците това означава, че никога няма да дойде ф16 в Украйна.

Никога не казвай никога. Дори и да си бъди, че ставаш за смях.

преди 10 минути, kosyo написа:

Само дето е out of service

И това означава унищожен на какъв език?

Понеже Косето се отваря да пуснем малко мобилизация

Току виж превзели село някое - някога

преди 3 минути, maxthon написа:

Питаш и пак ти отговарят, че в статията пише защо. 5 път а? Да видим дали може да задминеш и г-н 1001.

Аз нали не мога да чета с разбиране.

Хем не мога да чета с разбиране, хем да прочета. 

преди 3 минути, BANKATA написа:

Аз нали не мога да чета с разбиране.

Хем не мога да чета с разбиране, хем да прочета. 

Явно така излизат нещата, но все пак ти го казваш. За твое улеснение ще напиша пак, че в статиите пише за какво се е извинил.

Значи толкове добре са укрите че почнаха да се предават пилоти 

преди 12 минути, maxthon написа:

И това означава унищожен?

Аз да те питам нещо за едно земетресение тия дни или си забравил, пак?

Означава че си е плува още както ти каза:) Усещаш ли се някак тъпо като ти се подигравам или трябва да ти го кажа директно? Явно още не си регистрирал онова земетресение ,щом не ти се готови за него.

преди 9 минути, maxthon написа:

Явно така излизат нещата, но все пак ти го казваш. За твое улеснение ще напиша пак, че в статиите пише за какво се е извинил.

И за чий се е извинява някой за нещо което не е виновен ?

И за чий се е извинява някой за нещо което не е виновен ?
Това вече го питаш за втори път. Друг отговор ли очакваш или да изчакаме пак да станат 4-5 поста с един въпрос и един отговор?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

на 26.12.2023 г. в 12:10, maxthon написа:

Няколко пъти вече ще ти казвам защо такова нещо се игнорира. Иначе няма лошо пропагандата да подготвя и да показва какво ще се случи със самолетите дори и лъжейки. Ако изобщо стигне и самолет до Украйна по очевидни причини - липса на инфраструктура.

А ние не ги разбираме тия работи с пропагандата.. това е твоя запазена територия.

Къш бе 

Я кажи сега за руската пропаганда - бият ги като маче в дирек нали ?

Или имаме нова опорка - понасят тежки загуби а ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.