Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, communismatic написа:

Не, просто някои хора (тия дето сме много "прости"), не разчитаме на информация от "медии" като Ройтерс, УНИАН, Актуално.com и прочее. Това е защото сме "прости", а "умните" черпят информация от там... Друго има ли?

https://azertag.az/en/xeber/azerbaijani_president_we_have_clearly_expressed_our_demands_to_the_russian_side-3356027

Държавната новинарска агенция на Азербайджан ок ли ти е като официален източник на новини от Азербайджан?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, nikolov2020 написа:

Нищо няма да има докато не се разчете черната кутия и не се разпитат оживелите от инспекторите

Е, то щом Алиев го казва, надали случаят не е 100% разкрит. Просто ми е доста смешно, как 99,9% от украинците от форума разчитаха на писанията в жалки медии като Ройтерс и сега ни обясняват как много добре били наясно с нещата.
Te "Ройтерс" за случаят с охладителната кула пак бяха доста обективни, давайки естествено само украинската гледна точка... Зеленски нали твърдя, че руснаците били горели гуми.

Цитат

Първоначално президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в неделя вечерта в социалните мрежи, че руските сили са запалили огън на територията на окупираната Запорожка ядрена централа, предадоха Ройтерс и Укринформ. Централата, която се намира в град Енергодар в Запорожката област, е окупирана от руските сили. Зеленски добави, че пожарът може да се види от контролираната от Киев територия.

току-що, kaldata1 написа:

Държавната новинарска агенция на Азербайджан ок ли ти е като официален източник на новини от Азербайджан?

Да, де. Новината е от 29-ти, т.е. от днес... Аз те питах, ти как беше 100% сигурен, че руснаците са ударили самолета с ПВО-то преди кажи-речи два дена, при положение, че никой нямаше хал-хабер още? Нали това разискваме? Че си поредният фейкомет, дето иначе много ги знае нещата.

Азерите са диктатура начело с родата на Алиев

Държавната им агенция пуска каквото говори шефа 

И в Южна Корея се разби самолет, като причина се споменава ято птици.

Това ято да не е някакво ново оръжие на Кимчо от Северна Корея?

преди 2 минути, communismatic написа:

Да, де. Новината е от 29-ти, т.е. от днес... Аз те питах, ти как беше 100% сигурен, че руснаците са ударили самолета с ПВО-то преди кажи-речи два дена, при положение, че никой нямаше хал-хабер още? Нали това разискваме? Че си поредният фейкомет, дето иначе много ги знае нещата.

Пиле шарено, при специално тази катастрофа не всички са загинали - ИМА оцелели, които са автоматично и СВИДЕТЕЛИ. Те могат и 3 секунди след катастрофата да си кажат, че е имало силно попадение, не е нужно да се чака черната кутия за това. Удара става над руска територия и там, доколкото ни е известно, има само едно ПВО - руското. Също така междувременно има украинска атака с дронове. 

Колко време разследване ти трябва, за да навържеш удар в корпус на самолет над район с активно ПВО? 

Умният човек знае кога е сбъркал и признава. Тука 72 часа се въртите като прасе на шиш, за да стигнем до "Еми бяхте прави, ама нямаше как да знаете, че сте прави!"

И квовооооо

Некъв пич познава на слух каква е ракетата :) дронската експлозия как звучи - малко по басово :)

Какви бастуни ражда татковината не е  истина

ПП

Свидетелите просто разкакзват в толкова часа се случи нещо. Личи си  че не си влизал в съд

преди 3 минути, nikolov2020 написа:

Азерите са диктатура начело с родата на Алиев

Държавната им агенция пуска каквото говори шефа 

И това го очаквах - ако азерите са на едно мнение с украинците, значи са в грешка. За собствения си самолет. 😆

Ще стане култово, ако Путин излезе до ден-два и каже, че признава за самолета. Ще кажете, че е двойник или е упоен.

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Пиле шарено, при специално тази катастрофа не всички са загинали - ИМА оцелели, които са автоматично и СВИДЕТЕЛИ. Те могат и 3 секунди след катастрофата да си кажат, че е имало силно попадение, не е нужно да се чака черната кутия за това. Удара става над руска територия и там, доколкото ни е известно, има само едно ПВО - руското. Също така междувременно има украинска атака с дронове. 

Колко време разследване ти трябва, за да навържеш удар в корпус на самолет над район с активно ПВО? 

Умният човек знае кога е сбъркал и признава. Тука 72 часа се въртите като прасе на шиш, за да стигнем до "Еми бяхте прави, ама нямаше как да знаете, че сте прави!"

Ае смешен и жалък тип, ти като излезе информацията с взривения кислороден резервоар и като те подпитвах после ми мълча цял ден, понеже пак беше налапал руския чеп. С кво си бил наясно по-точно?

Путин никога не прави нещо прибързано

За разлика от един зелен индивид :)

Така че плякайте яко - да видим какво ще излезе

ПП

Всички западни компании по незнайна причина разкараха Ебраерите преди 2-3 години...само казвам факт

преди 2 минути, kaldata1 написа:

На мен ми е по-интересно за какво водят такава яростна защита и казват на черното, че е бяло само и само да защитят расията! Все едно от това зависи живота им на нашите русофили! 😂

преди 1 минута, NovakJ написа:

На мен ми е по-интересно за какво водят такава яростна защита и казват на черното, че е бяло само и само да защитят расията! Все едно от това зависи живота им на нашите русофили!

Тоя традиционно пак не е разбрал нищо... Бахти елементарното създание! 😆😆😆

преди 1 минута, nikolov2020 написа:

И квовооооо

Некъв пич познава на слух каква е ракетата :) дронската експлозия как звучи - малко по басово :)

Какви бастуни ражда татковината не е  истина

Разбира се, дрон може да се сбърка с ПВО. Както и с атомна бомба.

преди 4 минути, communismatic написа:

Ае смешен и жалък тип, ти като излезе информацията с взривения кислороден резервоар и като те подпитвах после ми мълча цял ден, понеже пак беше налапал руския чеп. С кво си бил наясно по-точно?

Мълчал съм цял ден? По-скоро не съм влизал цял ден. 

преди 3 минути, kaldata1 написа:

Мълчал съм цял ден? По-скоро не съм влизал цял ден. 

Къде не си влизал, нали пак стана за посмешище като тръгна да ми обясняваш за разпадането на Османската империя и как благородно щели да ни предоставят земите си. Кого лъжеш?

преди 4 минути, NovakJ написа:

На мен ми е по-интересно за какво водят такава яростна защита и казват на черното, че е бяло само и само да защитят расията! Все едно от това зависи живота им на нашите русофили! 😂

Бетер пуча на Пригожин - почна се от "тоя гаден предател келнер", мина се през "гениален ход с Путин за осветляване на западните клетки" и се стигна пак до "тоя гаден предател келнер" - но чак като му се взриви самолета. Имат си фейсбук групи и им се дават в тях указания какво да защитават като тези по форумите. 

Сега с тоя самолет не знам защо заложиха на грешната карта и дори като разбраха, че е грешна, упорстват как така пък сме знаели, че е грешна. Абе бъди пич, кажи "Извиняайте, русофил съм си, но наистина азерския самолет е дал фира по руска вина" и отмини. Ма как сме знаели толкова рано, ма как сме били убедени, ма те свидетелите как били сигурни, ма той Алиев да не би да се е объркал ... 🤪

Къде не си влизал, нали пак стана за посмешище като тръгна да ми обясняваш за разпадането на Османската империя и как благородно щели да ни предоставят земите си. Кого лъжеш?

Льольо, не съм ти прочел поста за кислородното не-знам-си-какво-си, ОК? Все тая, явно е била активна версия за два часа, ако и въобще е била версия. Ако ти е по-удобно, приеми, че съм избягал от дискусия с теб, че довечера иначе няма да спиш или няма да ти платят. Нямам възможност да вися в тоя форум часове, при положение, че имам истинска работа и семейство и да отговарям на всеки на секундата.

Я да видим калдата1 ще намериш ли официалното руско съобщение за злополуката

Да ти припомня че с vpn трябва да влезеш - тия канали са забранени 

преди 3 минути, kaldata1 написа:

Льольо, не съм ти прочел поста за кислородното не-знам-си-какво-си, ОК? Все тая, явно е била активна версия за два часа, ако и въобще е била версия. Ако ти е по-удобно, приеми, че съм избягал от дискусия с теб, че довечера иначе няма да спиш или няма да ти платят. Нямам възможност да вися в тоя форум часове, при положение, че имам истинска работа и семейство и да отговарям на всеки на секундата.

Тъй, пак да обясня понеже верно си жалък и неособено умен тип. Информацията дойде в петък преди обед (че нищо чудно и по-рано), а дискусията за Османската империя беше няколко часа по-късно и беше поствана поне 4-5 пъти тук от различни хора. Тъй... установихме, че си лъжец. Другото... че не било "версия"... ами информацията идва от министърът на транспорта на Казахстан Марат Карабаев. Това не е ли нещо, което да си заслужава, да го дискутираш? Или да не вярваме на министъра на Казахстан, щото Ройтерс така били казали? Малко взехме да се оплитаме вече...

И ми е през шнура кой какво бил доказал, казвам ви, че сте жалки, понеже дълго време мълчахте след като излезе въпросната официална информация от Карабаев, понеже не ви отърваше, а сега пак нададохте вой до небесата, понеже руснаците са ударили ПВО-то и вие сте били 100% сигурни. 100% си бил сигурен... на върба. Изобщо не си имал хал-хабер, каква е била истината. То разследването не е приключило, той обаче бил супер наясно. Глупости на търкалета.

То разследването не е приключило, той обаче бил супер наясно.

Кой го води това разследване?

току-що, NovakJ написа:

Кой го води това разследване?

Ми разследващите, предполагам? Ти кой си мислиш, че води разследването? Бай Ставри?

ДАй да помогнеме че  козяците бъркат непрекъснато

"Федеральное государственное унитарное предприятие «Международное информационное агентство „Россия сегодня“» (ФГУП МИА «Россия сегодня») — российская медиагруппа. Создана 9 декабря 2013 года указом президента России Владимира Путина на базе ликвидированного тем же указом информационного агентства «РИА Новости». Генеральным директором медиагруппы был назначен Дмитрий Киселёв"

преди 2 минути, nikolov2020 написа:

Я да видим калдата1 ще намериш ли официалното руско съобщение за злополуката

Да ти припомня че с vpn трябва да влезеш - тия канали са забранени 

Нямам идея какво да следя. Путин вероятно е умопомрачен да се извинява за нещо, за което не трябва, азерските медии са в грешка, азерския президент е в грешка ... не могат ли просто всички да вземат интервю на communismatic?

Имаме си човек във форума, който знае по-добре какво се е случило със самолета от оцелелите от него, президентите на Русия и Азербайджан и никой не го слуша. Това наричам аз "трагедия".

току-що, kaldata1 написа:

Путин вероятно е умопомрачен да се извинява за нещо, за което не трябва, азерските медии са в грешка, азерския президент е в грешка ... не могат ли просто всички да вземат интервю на communismatic?

Тоя е същински феномен, още не е разбрал какво имам предвид...

Бахти дъното е тоя форум! БАХТИ ДЪНОТО!!!!!!!!!!!!!!!!

Ми разследващите, предполагам?

Какво значи "предполагам"??? От теб???

Аз мислех, че сам ръководиш разследването и затова си толкова бесен - че реално се тръгна по грешна следа и фалшиви свидетелски показания от оцелелите. Не си ли на терен, ти, авиоразбирачо?

преди 2 минути, kaldata1 написа:

Какво значи "предполагам"??? От теб???

Аз мислех, че сам ръководиш разследването и затова си толкова бесен - че реално се тръгна по грешна следа и фалшиви свидетелски показания от оцелелите. Не си ли на терен, ти, авиоразбирачо?

Беше ирония, ве, глупендеееееееееееееееееееер! ИРОНИЯ! На тъпите ви постове отговарям с тъпи отговори...

И ОЩЕ ДОРИ НЕ СИ ВДЯНАЛ КАКВО ТИ ГОВОРЯ! ПРОЧЕТИ МИ ПОСТА ОЩЕ 30 ПЪТИ, АКО ТРЯБВА!

преди 1 минута, communismatic написа:

Тоя е същински феномен, още не е разбрал какво имам предвид...

Бахти дъното е тоя форум! БАХТИ ДЪНОТО!!!!!!!!!!!!!!!!

Като губеше на "Не се сърди, човече" като малък, отиваше ли разплакан в стаята си? И не смяташ ли, че е редно да си го надраснал?

Комисията е казахстанска и включва и бразилци

Самия министър е шеф

https://vecher.kz/ru/article/komissiiu-po-rassledovaniiu-aviakatastrofy-pod-aktau-vozglavil-ministr-karabaev.html

естествено има и азери в нея - пристигнали са същия ден

https://vecher.kz/ru/article/aviakatastrofa-v-aktau-pribyla-komissiia-iz-azerbaidjana.html

и чужденци - 17 броя

https://vecher.kz/ru/article/krushenie-samoleta-vse-17-mejdunarodnyh-ekspertov-pribyli-v-aktau.html

Надявам се тикви сега да обявите казахите и експертите  за ватници :)

Ахххх как чаках да ви нахендря

ПП 

Кажи сега нещо за Пригожин калъф 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.