Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 7 минути, Bubbles написа:

И Донбас като остане като Косово кой ще го пази от ненормалните укри? Щот' 'ко не ти е известно Косовото го пази НАТО иначе сърбите биха го изнесли за два дни. А Донбас кой да го пази като нато е в отбор с нацистите?

Това учител няма как да го напише. Или си ученик в пети клас или си на умственото ниво на @Flashback.

Албания къде е в цялата схема? Нали имало албанско население, тоест албанците да ги анексират и да си ги впишат в конституцията. На умното флашче, така му казват от Кремъл да пише. Донбас=руснаци хайде при матушка. Нищо, че са украинска територия. По големи смешници от вас днес няма. Доближават се @Proshark  и @asp1re

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Това учител няма как да го напише. Или си ученик в пети клас или си на умственото ниво на [mention=493619]Flashback[/mention].
Албания къде е в цялата схема? Нали имало албанско население, тоест албанците да ги анексират и да си ги впишат в конституцията. На умното флашче, така му казват от Кремъл да пише. Донбас=руснаци хайде при матушка. Нищо, че са украинска територия. По големи смешници от вас днес няма. Доближават се [mention=49144]Proshark[/mention]  и [mention=502147]asp1re[/mention]…
Ама то не е задължително Албания да ги анексира. При положение, че в Косово има преобладаващо население с албански корени, то нещата според международното право опират до до един прост метод. И той се казва референдум. Тогава според най-големите привърженици на това право ще имат пълното право да го направят. На други места е нещо различно и няма как да се случи това.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 6 минути, БаалБек написа:

Това учител няма как да го напише. Или си ученик в пети клас или си на умственото ниво на @Flashback.

Албания къде е в цялата схема? Нали имало албанско население, тоест албанците да ги анексират и да си ги впишат в конституцията. На умното флашче, така му казват от Кремъл да пише. Донбас=руснаци хайде при матушка. Нищо, че са украинска територия. По големи смешници от вас днес няма. Доближават се @Proshark  и @asp1re

Баалбукащата простотии да обижда на "умствено ниво" е учебникарски пример за Ефект на Дънинг-Крюгер, който гласи: когнитивно отклонение, при което хора с ниска компетентност в дадена област имат илюзия за превъзходство, изразяващо се в надценяване на собствените познавателни способности и подценяване от тях на други хора, които са много по-компетентни от тях в същата сфера. Приписва се на метакогнитивната неспособност на неквалифицирания индивид да разпознава грешките си.

Или казано с прости думи "когато глупавите са твърде глупави, за да осъзнаят, че са глупави!"

току-що, maxthon написа:

Ама то не е задължително Албания да ги анексира. При положение, че в Косово има преобладаващо население с албански корени, то нещата според международното право опират до до един прост метод. И той се казва референдум. Тогава според най-големите привърженици на това право ще имат пълното право да го направят. На други места е нещо различно и няма как да се случи това.

Аз викам северно-корейците да анексират Курска област. Имат оръжие , имат мерак за бой, вече и се стреляха един друг. Утре един референдум и са готови ;)  

току-що, Flashback написа:

Баалбукащата простотии да обижда на "умствено ниво" е учебникарски пример за Ефект на Дънинг-Крюгер, който гласи: когнитивно отклонение, при което хора с ниска компетентност в дадена област имат илюзия за превъзходство, изразяващо се в надценяване на собствените познавателни способности и подценяване от тях на други хора, които са много по-компетентни от тях в същата сфера. Приписва се на метакогнитивната неспособност на неквалифицирания индивид да разпознава грешките си.

Или казано с прости думи "когато глупавите са твърде глупави, за да осъзнаят, че са глупави!"

Глупавите си поръчват книги от щатския Амазон в Европа. Може ли да те помоля да ми вземеш на мен нещо? Явно си с връзки ;)

преди 13 минути, БаалБек написа:

Ти за войната в Югославия явно и хал хабер си нямаш, САЩ още от 90-те ги притискаха да променят начина на управление което това неминуемо доведе до гражданска война. САЩ и НАТО се намесват активно на по-късен етап чрез дипломация, натиск, а впоследствие и с военни операции (1995 г. и 1999 г.), което значително повлиява хода и изхода на конфликтите. 

Нещо подобно виждаме сега и в Укрия, от страна на натовските посрани задници, само че този път те са една бита карта, защото в Укрия не виждам как ще успеят да си построят една голяма натовска базичка. :)

П.С. Както споменах и по-рано, Байдън тогава е бил сенатор и е имал пряко влияние върху външната дипломация и е имал много особено виждаме спрямо ситуацията на балканите, с други думи, ако е зависело от него бомбандировките през 1995 щяха да започнат много по-рано. Тогава той показа че е специалист в разпалването на конфликти.

преди 35 минути, parmobil написа:

Силно се надявам, че ползваш на някакво ниво руски!!!

Този човек работи само с документи и архиви - 

Човече,нещо бъркаш нещата...Попитах те ясно-как руснаците стигнаха през цяла Европа до Берлин!!!Не ме интересува,кой какви подводници и какви битки е водил със нацистите(същите ,като тези в Окрайна).Не ме интересува и защо Хитлер напада Англия.Питам те пак-кой се би с Хитлер при Москва-Чърчил,Рузвелт,ти,баба ти или руската армия!?От къде тръгва разгрома на нацистите-от Англия към Русия или от Русия към Англия!?А коалицията срещу Хитлер се създава,защото руснаците започват да напредват в Европа и запада,уплашен от това се опитва да спре Русия,като се включва във войната.А ми обясни защо Берлин е разделен на две?Можеш ли? Нали са били коалиция срещу Хитлер? Що не дадоха на Русия цяла Германия?Или пък изобщо да си остане под техен контрол?Ще ти кажа защо-защото са чакали Хитлер да унищожи Русия и да делят с него!За щастие (и за тяхно нещастие)това не е станало..за това обръщат палачинката,по същия начин по който сега обръщат палачинката и в Украйна...и за това зеления идиот ще плати с цената на хиляди избити украинци...а всички ще се отрекат от него,защото са в кюпа с кражбите и злоупотребите със средства на целия ЕС...иначе потъват ако се разплете кълбото...

п.с.

Цитат

За сравнение, ето как се описва Московското сражение в западните средстава за манипулация на съзнанието: „Край Москва съветските войски се отбраняват „зверски” и нападат „свирепо”. Немците блестящо отстъпват пред тайно създаденото съветско превъзходство в сили и средства (из документалния филм за Втората световна война „Войната на века”, излъчен на 22.09.2009 г. по канал „Viasаt History” на Българската телевизия).

През Втората световна война англосаксите измислиха мита за операция „Морки лъв”, която била провалена поради храбрстта на англичаните, заедно с победата им над „Луфтвафе”, което пък си е пълен блъф. Американците добавиха мита за безкрайната американска храброст по европейските бойни полета и снеха известния филим „Спасяването на редник Райън”.

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 11 минути, БаалБек написа:

Албания къде е в цялата схема? Нали имало албанско население, тоест албанците да ги анексират и да си ги впишат в конституцията. На умното флашче, така му казват от Кремъл да пише. Донбас=руснаци хайде при матушка. Нищо, че са украинска територия. По големи смешници от вас днес няма. Доближават се @Proshark  и @asp1re

преди 32 минути, БаалБек написа:

Донбас са отделна държава като Косово ли? Или РФ ги вписа в конституцията си?

донецка народна република 

част от руската федерация

нещо като българия в  ЕС

спускат ни директивите и ние изпълняваме 

разликата е че говорят руски

а рая назярян плямпа на инглиш

конграчулейшънс

Косе

Силно съм любопитен какво точно целиш с плякането в темата.

Пп

Има спор в който колкото и да се напъваш не си интересен.

преди 8 минути, Proshark написа:

Човече,нещо бъркаш нещата...Попитах те ясно-как руснаците стигнаха през цяла Европа до Берлин!!!Не ме интересува,кой какви подводници и какви битки е водил със нацистите(същите ,като тези в Окрайна).Не ме интересува и защо Хитлер напада Англия.Питам те пак-кой се би с Хитлер при Москва-Чърчил,Рузвелт,ти,баба ти или руската армия!?От къде тръгва разгрома на нацистите-от Англия към Русия или от Русия към Англия!?А коалицията срещу Хитлер се създава,защото руснаците започват да напредват в Европа и запада,уплашен от това се опитва да спре Русия,като се включва във войната.А ми обясни защо Берлин е разделен на две?Можеш ли? Нали са били коалиция срещу Хитлер? Що не дадоха на Русия цяла Германия?Или пък изобщо да си остане под техен контрол?Ще ти кажа защо-защото са чакали Хитлер да унищожи Русия и да делят с него!За щастие (и за тяхно нещастие)това не е станало..за това обръщат палачинката,по същия начин по който сега обръщат палачинката и в Украйна...и за това зеления идиот ще плати с цената на хиляди избити украинци...а всички ще се отрекат от него,защото са в кюпа с кражбите и злоупотребите със средства на целия ЕС...иначе потъват ако се разплете кълбото...

Стигнаха само и единствено с помощта на коалицията срещу Хитлер, а не сами!!! И ако и си прегледал бегло цялото видеото, което ти дадох, нямаше да ми зададваш такива въпроси.

А за разделен Берлин? Видяхме в кой се живее по-добре, нали?

преди 1 минута, parmobil написа:

Стигнаха само и единствено с помощта на коалицията срещу Хитлер, а не сами!!! И ако и си прегледал бегло цялото видеото, което ти дадох, нямаше да ми зададваш такива въпроси.

А за разделен Берлин? Видяхме в кой се живее по-добре, нали?

Не ми разтягай локуми...Питам те за 3-ти път-кой се би при Москва с нацистите и кой мина до Берлин през цяла Европа и от къде тръгна разгрома над хитлерова Германия? Англичани,американци,извънземни или руската армия и народа на Русия?Ей за това никога няма да разберете руснаците...щото коп..елдаци ,на вас ви дадоха държава а вие я навряхте в кучи гъ.з ...и сега руснаците ви виновни,че акъл за 2 стотинки нямате...

преди 57 минути, Bubbles написа:

Това не е отговор на моя въпрос, аз те питах "Как би завършила войната ако Хитлер не беше нападнал СССР а договора между него и Сталин беше продължил да действа?".

В полза на САЩ!

Нещо против?

Измисли си своя версия и я разкажи на децата от детската градина като истина, която се е случила.

Така сте вие русоробите, лъжци и двуличници - с лице към ЕС и Запада, но с дупе към матушка рассия…

преди 10 минути, kiro 2025 написа:

Косе

Силно съм любопитен какво точно целиш с плякането в темата.

Пп

Има спор в който колкото и да се напъваш не си интересен.

Опитвам се да разбера как да си поръчам едни датчици от щатския Амазон в Европа. Едно време минаваше номера , а сега вече не. Явно има начин , за който @Flashback не иска да ни светне . А ми трябват много ;) .

И естествено търся отговори от най-умните тук , но явно са трудни . Искаш ли да се пробваш да отговориш на тях? Знам че не ти е целта това, но пък кой знае може и да се пробваш ;). Не е трудно да ти кажа, макар че това за НАТОВСКАТА база не го знаех честно. Но явно и вие не го знаете ..А аз ви имах за КАПАЦИТЕТИ, но съм се излъгал явно. Явно само по празните приказки и обвиненията в това колко са глупави другите ви бива само. 

@Flashback може ли и за мен да поръчаш малко опорки, че гледам ги привърши и мина на лични…Ама от Амазон САЩ да са….😂

току-що, БаалБек написа:

@Flashback може ли и за мен да поръчаш малко опорки, че гледам ги привърши и мина на лични…Ама от Амазон САЩ да са….😂

Ти си ненормална лъжкиня!

Никога не съм ти изпращал лични съобщения!

преди 35 минути, asp1re написа:

САЩ още от 90-те ги притискаха да променят начина на управление което това неминуемо доведе до гражданска война. 

Надявам се осъзнала какво си написала? Намеса във вътрешни работи на друга държава ли имаш в предвид?

преди 1 минута, Flashback написа:

Като казвам, че четене с разбиране на вас русоробите не ви е силната страна…

преди 4 минути, БаалБек написа:

Ти намери ли си мъж? Че взех да се притеснявам. Времето лети... Още след някоя година и ще ти се сбръчка кожата.

преди 41 минути, Flashback написа:

Ама и от щатския Амазон в Европа ли не си поръчвал? Кажи бре човек светни и нас невежите как става това? Тръмп знае ли за това? 

И Снегурочките вече не са същите..

Тия пушат и не искат да ходят в месни щурмове...

преди 59 минути, maxthon написа:

Надявам се осъзнала какво си написала? Намеса във вътрешни работи на друга държава ли имаш в предвид?

Осъзнала съм друже, написал съм ги правилно нещата, проблема може и да е в твоята тиква, че не разбираш правилно отговора.

Успех с разсъжденията.

Остана им само да плащат с ядрен апокалипсис. Да не стане "Апокалипсис сега", но само за Русийската федерация?!
🔎 НОВЫЕ КАДРЫ ВЗРЫВА «САРМАТА» Оренбург в дыму!
youtube.com
🔎 НОВЫЕ КАДРЫ ВЗРЫВА «САРМАТА» Оренбург в дыму!
🔥 Новые кадры из Оренбургской области показывают момент взрыва межконтинентальной ракеты «Сармат», которая детонировала сразу после старта.😳 На позиционной...

YR96p.jpg.df78bcf77b4549a60c5ca1088d48622e.jpg
Осъзнала съм друже, написал съм ги правилно нещата, проблема може и да е в твоята тиква, че не разбираш правилно отговора.
Успех с разсъжденията.
Мдааа грешка с това чий пост съм прочел. Случва се.

преди 17 минути, maxthon написа:

Мдааа грешка с това чий пост съм прочел. Случва се.

Напълно нормално е имайки впредвид че тази тема е една от най-активните последно време в този форум. Всеки бълва постоянно различни теории на относителността 😁

преди 1 час, БаалБек написа:

Па на вас фашистите всички страни са ви силни, човек да ви завиди чак ...

След всичката плява,която ръсят русиробите,малко встрани от темата.....

Яков Джераси: Да бъдеш български евреин беше голям плюс по време на Втората световна война

"....– Как според вас една малка държава, макар и съюзник на Германия е устояла на този неистов натиск на Берлин за депортация на евреите?

– Фактът, че аз съм тук и съм жив и говоря с теб, това е заради тази агитация, която става през 1943 г. Трябва да не се забравя, че църквата играеше много голяма роля. Църквата в Северна Гърция и в районите на Югославия не играха такава роля. Интелигенцията тука взе пряко отношение, пряко и царя взе отношение, депутатите също. Това са съюзниците на Германия, които подписват петицията. Агитацията беше да се спасят евреите в България. Дилемата на евреите в Македония и Тракия не беше отговорност на жителите и моите сънародници в България. Такава беше съдбата на евреите в другите държави.

Евреите в Беломорието и във Вардарска Македония никога не са били поданици на Царство България, като това не се знае от много хора. ..."

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.