Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, kaldata1 написа:

Не съм го чувал наистина, чел съм всички книги на български на Бунич и архипелага на Солженицин. Това ме е разтърсило достатъчно, ще пропусна повече четива за този прелестен автогеноцид. 

Естествено, че не си го чувал, аз бях 100% убеден. Ти даже и не знаеше кога Солженицин пише въпросната книга. Просто недей да спориш, при положение, че абсолютно нищо не знаеш.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 минути, communismatic написа:

Естествено, че не си го чувал, аз бях 100% убеден. Ти даже и не знаеше кога Солженицин пише въпросната книга. Просто недей да спориш, при положение, че абсолютно нищо не знаеш.

Убийствен Дънинг-Крюгер.

Само ти знаеш, само ти си чел, само ти си наясно, само ти си информиран, само ти си осъзнал истината, всички други са олигофрени и глупаци, които не те разбират и по-лошо - не те слушат и следват. 

Чудя се професия "сина на тати" ли наблюдаваме или точно обратното - "никога не бях достоен за татко". Само тия две травми могат да изкарат такъв нарцис-многознайко да се репчи в Интернет.

току-що, kaldata1 написа:

Убийствен Дънинг-Крюгер.

Само ти знаеш, само ти си чел, само ти си наясно, само ти си информиран, само ти си осъзнал истината, всички други са олигофрени и глупаци, които не те разбират и по-лошо - не те слушат и следват. 

Еми очевадно. Ти ми твърдиш, че данните на Солженицин били достоверни? Така ли беше? И как са достоверни, когато не е имал достъп до архивите? Айде обясни ми... Нали уж си много наясно с нещата. Само да не избягаш, както обикновено.

току-що, communismatic написа:

Еми очевадно. Ти ми твърдиш, че данните на Солженицин били достоверни? Така ли беше? И как са достоверни, когато не е имал достъп до архивите? Айде обясни ми... Нали уж си много наясно с нещата. Само да не избягаш, както обикновено.

Провери ми поста за Солженицин и Медведев пак. Не съм го редектирал, споко. 

току-що, kaldata1 написа:

Провери ми поста за Солженицин и Медведев пак. Не съм го редектирал, споко. 

Да, бе. Четох го. Даже не беше наясно кога е писана книгата и кога е издадена и от кого е издадена. Айде сега ми обясни, как репресиран от системата писател би имал достъп до архивите на СССР. Конкретно... Много балалайкаш, ама за пореден път си нагъзен. Айде, искам да прочета аргументиран пост от теб за първи път във форумната ти кариера тук.

преди 3 минути, communismatic написа:

Да, бе. Четох го. Даже не беше наясно кога е писана книгата и кога е издадена и от кого е издадена. Айде сега ми обясни, как репресиран от системата писател би имал достъп до архивите на СССР. Конкретно... Много балалайкаш, ама за пореден път си нагъзен. Айде, искам да прочета аргументиран пост от теб за първи път във форумната ти кариера тук.

Много говориш за гъзове и на мен нещата ми отиват на нещо подтискано в теб. 

Както обясних (вече), досиетата излизат след 1990г. Преди това има свидетелски показания, данни от лагерите, разговори с дългогодишни лагерници и бивши затворници и тн. 

Искаш ли да напиша една дисертация до 200 стр по темата? И защо ти аргументирано не докажеш, че Солженицин (бивш затворник между другото) няма как да е имал достъп до каквато и да е информация? Откъде го реши това? Аргументирай се добре и пространно. 

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Както обясних (вече), досиетата излизат след 1990г. Преди това има свидетелски показания, данни от лагерите, разговори с дългогодишни лагерници и бивши затворници и тн. 

Имало данни от лагерите? Верно? През социализма в СССР е имало данни за лагерите и там са упоменати цифрите? 😆
Досиетата излизали и някакъв, дето не го бръснат за жив, му дават да пише книга свързана с тях? 

Не, сериозно... Потърси някаква специализирана помощ. 😆

преди 2 минути, kaldata1 написа:

Искаш ли да напиша една дисертация до 200 стр по темата?

Интересно, какво ли ще напише човек, дето даже не беше наясно, кога е писана книга, за която УЖ толкова много знае. 😆

преди 2 минути, kaldata1 написа:

И защо ти аргументирано не докажеш, че Солженицин (бивш затворник между другото) няма как да е имал достъп до каквато и да е информация?

Например? Срещнал някакъв бивш затворник от там, та той му казал, че са 50 милиона? 😆

Тъй... Понеже очевадно няма да има дискусия относно "дисидентите" в СССР, та да взема, да обясня. И Солженицин, и Виктор Суворов а.к.а. Полковник Резун са изключително популярни в западните държави. Техните книги са писани доста талантливо... въпреки, че според мен... много по-важно е не как пишеш, а какво пишеш. Просто тезите им звучат доста добре за западните уши, та именно поради тази причина и те са толкова популярни там. По същата причина и Христо Грозев стана популярен през последните години.
Пределно е ясно, че нито единият, нито другият са се ровичкали из съветските архиви в ония години. Едната причина я обясних - първият е Волкогонов, а той е писал чак по времето на Горбачов (и малко по-рано), а другата е, че абсолютно никой няма да остави някакви хаховци, да пишат неща, които ще подронват авторитета на СССР, а на всичкото отгоре и същински лъжи. Техните тези са толкова нелепи, че само някакви хора, дето през живота си не са отваряли книга биха се вързали. Примерно... как Солженицин е стигнал до извода, че репресираните по времето на Сталин и хвърлени в концлагери са към 50 милиона души... това е крайно непонятно. Общо-взето, това са някакви числа, дето са метнати в пространството без да се уповава на абсолютно никакви факти. Суворов е абсолютно същият - неговите тези, как СССР е искал, да нападне Германия и просто Хитлер ги е изпреварил, не само, че не се основават на никакви съветски документи от ония години, а просто дори елементарната логика не се връзва на измишльотините му. Абсолютен факт е, че СССР не е бил готов за голяма война. Поне не и към този момент. Това е и основната причина... първите месеци след нахлуването на Вермахта, РККА да търпи такива чудовищни загуби и швабите да стигнат толкова дълбоко в територията на СССР.

преди 26 минути, communismatic написа:

Тъй... Понеже очевадно няма да има дискусия относно "дисидентите" в СССР, та да взема, да обясня. И Солженицин, и Виктор Суворов а.к.а. Полковник Резун са изключително популярни в западните държави. Техните книги са писани доста талантливо... въпреки, че според мен... много по-важно е не как пишеш, а какво пишеш. Просто тезите им звучат доста добре за западните уши, та именно поради тази причина и те са толкова популярни там. По същата причина и Христо Грозев стана популярен през последните години.
Пределно е ясно, че нито единият, нито другият са се ровичкали из съветските архиви в ония години. Едната причина я обясних - първият е Волкогонов, а той е писал чак по времето на Горбачов (и малко по-рано), а другата е, че абсолютно никой няма да остави някакви хаховци, да пишат неща, които ще подронват авторитета на СССР, а на всичкото отгоре и същински лъжи. Техните тези са толкова нелепи, че само някакви хора, дето през живота си не са отваряли книга биха се вързали. Примерно... как Солженицин е стигнал до извода, че репресираните по времето на Сталин и хвърлени в концлагери са към 50 милиона души... това е крайно непонятно. Общо-взето, това са някакви числа, дето са метнати в пространството без да се уповава на абсолютно никакви факти. Суворов е абсолютно същият - неговите тези, как СССР е искал, да нападне Германия и просто Хитлер ги е изпреварил, не само, че не се основават на никакви съветски документи от ония години, а просто дори елементарната логика не се връзва на измишльотините му. Абсолютен факт е, че СССР не е бил готов за голяма война. Поне не и към този момент. Това е и основната причина... първите месеци след нахлуването на Вермахта, РККА да търпи такива чудовищни загуби и швабите да стигнат толкова дълбоко в територията на СССР.

Ясно - Солженицин е в жанр "фентъзи", само защото не е изкарал информаторите си по време на СССР на светло. Пък и нищо не е публикувал в своя инстаграм по време на престоя си в ГУЛАГ - може би дори не е бил там. Представяш ли си - няма доказателства. Имал е наглостта да дисидентства с каквото му попадне - признания, беседи, някоя изпусната реплика, случайно видяна цифра, пропуски в доклади и навързване на 2+2=4 и да събере всички парчета от пъзела без да знае какво реди. 

Няма доказателства, че Хитлер се е самоубил, няма доказателства, че Слънцето се разширява, няма доказателства, че има Бог. Как се живее така? 

Приемам се официално за победен - косъм не е паднал от главата на някого заради Сталин и всички, твърдящи обратното, са майстори на фантасмагориите. 

С удоволствие бих поспорил, но уви, всички, които можем да питаме са мъртви, а документите - оскъдни, непълни и без съмнение - подправени. 

Оттук нататък за всяко твое твърдение ще искам писмен документ, верифициран от два независими източника. С печат. Мокър. 

преди 25 минути, kaldata1 написа:

Ясно - Солженицин е в жанр "фентъзи", само защото не е изкарал информаторите си по време на СССР на светло. Пък и нищо не е публикувал в своя инстаграм по време на престоя си в ГУЛАГ - може би дори не е бил там. Представяш ли си - няма доказателства. 

Именно, да. Едно вярно нещо, да вземеш, да напишеш. Между другото, досега твърдеше, че имал доказателства... Сега кво стана? Сега се оказа, че нямал доказателства? Последно кое е вярното?

Имал е наглостта да дисидентства с каквото му попадне - признания, беседи, някоя изпусната реплика, случайно видяна цифра, пропуски в доклади и навързване на 2+2=4 и да събере всички парчета от пъзела без да знае какво реди. 

Признания и беседи? От кого? От някакви дето са били там? 😆
Случайно видяна цифра? От кого? От него? И къде я е видял тая цифра? В някой документ? А как се е докопал до него? 😆

С удоволствие бих поспорил, но уви, всички, които можем да питаме са мъртви, а документите - оскъдни, непълни и без съмнение - подправени. 

Ти няма как да "поспориш", понеже абсолютно нищо не знаеш. И то не само по тая тема, а по принцип. И напълно логично биеш отбой, както винаги.

Оттук нататък за всяко твое твърдение ще искам писмен документ, верифициран от два независими източника. С печат. Мокър. 

Не за мое твърдение Умен Уменов от село Уменово. За всяко ИСТОРИЧЕСКО ТВЪРДЕНИЕ! Историята се базира на документи, а не на някакъв дето си измисля. Ти самият нямаш абсолютно никаква идея, откъде е черпил информация. Какво да коментираме повече!?

Козяка се пеняви ли пеняви

И вади опорки от последните 15-20 години.

Абе калдатата ти за Марк Солонин чувал ли си?

Той поне има Вуз и научна дейност не е като Резун - селянин танкист.

преди 2 минути, ostavime написа:

Повече от ясно ми е на мен всичко. IP-тата най-вече 😉

Ето го моето IP без VPN. Друг профил има ли с моят IP адрес? Обвиняват ме постоянно, но не са прави. Казвал съм го много пъти и ще го повторя пак, ако имам втори профил или други такива, моля да ми изтриете акаунта и да ми наложите вечен бан! Същото се отнася и за другите потребители. Започнете от мен. 🙂

преди 13 минути, ostavime написа:

Повече от ясно ми е на мен всичко. IP-тата най-вече 😉

Ако желаеш можем да се преместим в темата за Проблеми с форума?

Нямам друг профил/акаунт и нямам намерение да си правя такъв, този ми е единствения и след него няма да има други. 

Много е лесно да си измислиш лъжи и да ги представиш на останалите като факти/истина, но реално си остават лъжи и измислици. От мен истината, от другата страна са лъжите и измислиците, на кое ще вярвате си е ваша работа. Лека вечер.... 

преди 8 минути, "Саша" написа:

Ето го моето IP без VPN. Друг профил има ли с моят IP адрес? Обвиняват ме постоянно, но не са прави. Казвал съм го много пъти и ще го повторя пак, ако имам втори профил или други такива, моля да ми изтриете акаунта и да ми наложите вечен бан! Същото се отнася и за другите потребители. Започнете от мен. 🙂

Нали съм обяснил и ясно го пише в правилата. Какво повече има да се говори по тази тема? Дори ме цитираш. Следва да е ясно. 

Аз какво да направя, че живеете във форума и имате по 'мнайсе никнейма и регистрации. Събуждате се с мисълта да наругаете някой и да се изложите пред всички. Ваш си е избора. Изобщо не ме вълнува да ви кажа. Никой не е наказан безпричинно, никой и никога. Това, дали на вас обаче ви харесва или не, когато сте наказани, е преценка само и единствено на екипа. 

Така че, забавлявайте се и не му мислете толкова. Не се дръжте просташки с другите и не правете това, което не искате на вас да правят. Нито вие ще спрете войаната в Украйна, нито от вас зависи дали Тръмп утре ще нападне някой друг, нито пък дали Китай ще направи нещо и т.н. и т.н. То вече ще се избиете братче, като да зависи нещо от вас изобщо и по принцип, форумните драскачи. 

Карайте го по-спокойно и това е. Няма по-толерантно и свободно място за писане от този форум в Интернет пространството. Използвайте го разуно и уважавайте събеседниците си. Всеки има право на мнение и това, че ще го наречете глупак, е ви прави по-добри от него. 

преди 7 минути, ostavime написа:

Нали съм обяснил и ясно го пише в правилата. Какво повече има да се говори по тази тема? Дори ме цитираш. Следва да е ясно. 

Аз какво да направя, че живеете във форума и имате по 'мнайсе никнейма и регистрации. Събуждате се с мисълта да наругаете някой и да се изложите пред всички. Ваш си е избора. Изобщо не ме вълнува да ви кажа. Никой не е наказан безпричинно, никой и никога. Това, дали на вас обаче ви харесва или не, когато сте наказани, е преценка само и единствено на екипа. 

Така че, забавлявайте се и не му мислете толкова. Не се дръжте просташки с другите и не правете това, което не искате на вас да правят. Нито вие ще спрете войаната в Украйна, нито от вас зависи дали Тръмп утре ще нападне някой друг, нито пък дали Китай ще направи нещо и т.н. и т.н. То вече ще се избиете братче, като да зависи нещо от вас изобщо и по принцип, форумните драскачи. 

Карайте го по-спокойно и това е. Няма по-толерантно и свободно място за писане от този форум в Интернет пространството. Използвайте го разуно и уважавайте събеседниците си. Всеки има право на мнение и това, че ще го наречете глупак, е ви прави по-добри от него. 

Хубав и смислен коментар, но някои просто прекаляват. Едни си измислят и внушават на останалите измислици от рода на това, че съм имал 200 000 профила и всеки ден съм правил по 200 нови. Други обиждат и ругаят по потребителите, които просто изразяват мнението си по темата. Нали това е целта на форума, всеки да изрази/напише мнението си по дадена тема? 

Вие тези, които обсъждат и обиждат потребителите, които изразяват мнението си по тема не ги наказвате и това води до прекаляване. Аз съм принуден да се защитя по техния начин и така се започва едно безкрайно каране с обиди, което никой не отразява. Този спор с обиди обикновено завършва с разсърден потребител, който не се връща в форума. Това е причината да ставаме все по-малко и по-малко..... Това си е проблем свързан в модерацията на форума, която определено липсва. От това по-разбираемо не мога да го обесня.

преди 12 минути, "Саша" написа:

Едни си измислят и внушават на останалите измислици от рода на това, че съм имал 200 000 профила и всеки ден съм правил по 200 нови.

Да, това е факт. :) 

преди 44 минути, "Саша" написа:

Нямам друг профил/акаунт и нямам намерение да си правя такъв, този ми е единствения и след него няма да има други. 

Много е лесно да си измислиш лъжи и да ги представиш на останалите като факти/истина, но реално си остават лъжи и измислици. От мен истината, от другата страна са лъжите и измислиците, на кое ще вярвате си е ваша работа. Лека вечер.... 

Я кажи твоята истина.

Как след като нямаш други акаунти и профили тук... знаеш за потребители като Грухи и особено за Сергеев, при положение че тези профили изчезнаха от форума доста преди ти да регистрираш сегашният си акаунт?

на 14.11.2025 г. в 22:23, "Саша" написа:

Половината форум? 😆 Ехооо, ти и дядо Джони заедно с Грухи и Белгиеца, сигурно мозъка на великата група от половин форум е Сергеев? 

И още:

Кога точно (и от кой профил:giggle1:) си спорил за Шенген, след като си регистриран тук след като вече бяхме приети и споровете бяха затихнали:

преди 1 час, "Саша" написа:

Така казваше и когато спорехме за ШЕНГЕН.... 😆 

По-важният въпрос е, защо има четири компютъра с четири отворени браузъра с kaldata.com... 😆

И най-забавното е, че даже си го е и снимал, направо... един вид за да ни затапи...😆

преди 17 минути, communismatic написа:

По-важният въпрос е, защо има четири компютъра с четири отворени браузъра с kaldata.com... 😆

И най-забавното е, че даже си го е и снимал, направо... един вид за да ни затапи...😆

всеки се забавлява в нета по различен начин - някои като си правят по мн, профили

по интересно е не кой колко профила има, а от коя страна е, особенно в тази и подобни теми 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.