Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, symanbg написа:

абе като ти е 30% по скъп друга песен ще запееш.

Цената няма значение, ама никакво! Важното е наличието! Какво толкова те бърка цената - така или иначе ще плащате

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

абе като ти е 30% по скъп друга песен ще запееш.

но се ползва за доста по малко производстваа в сравнение от другитее

и другите ако са копували на същата цена от Русия, както нас - и те ще имат същото увеличение

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Цената няма значение, ама никакво! Важното е наличието! Какво толкова те бърка цената - така или иначе ще плащате

като тебе не те бърка цената, плати и моята разлика в сметките. 

преди 1 час, vpvelev написа:

Да го подразнят още малко Путин и другата седмица ще е на полската граница.

Украинците толкова ли са прости, че не разбират, че САЩ и други им дават оръжие само за да ги избиват повече и по-бързо. Вместо да се договорят с Русия.

как да се усетят...

нали виждаш че и нашия глупав тАпанар-кирето тъпото-мръсният американец го води за носът и го насъсква...

и той се радва...сякаш яйце му белят...

бахти лекия форд...ко шмъркат със зеления на ски...не знам....

преди 4 минути, M.Николов написа:

Питай го знае ли нещо за гладомора в Индия под колониалното управление на Великобритания.

Бил полезен за будистите щото били дебели. Така като поотслабнали се появил Сандокан.

С фанатици не може да се разговаря, едно си знаят, едно си баят и това е.

Много внуци и правнуци на нацисти са видели шанс за отмъщение в тази война.

Отмъщение за какво? Втората световна е изгубена. Не могат да я пренапишат.

емигрирай в Русия заради газа - или изкаш да мрънкаш в лошия запад,

В русия ако мрънкаш , шутове те чакат

преди 1 минута, Anneliese написа:

още ли са по лоши руските болници, че се натискаш на не руските

Още смешни малоумия от хората с нацистко мислене:

Цитат
мисля си, че като отговор на спиране на руския газ трябва да спрат да се признават международните руски паспорти.
Забрани ли с е на рускинята да пътува  ще е първата дето ще нареже Путин на малки парченца:)

2a587abcbc1bc7523c58f3037ac3a7aa.gif

преди 2 минути, Тhе Monstеr написа:

Бил полезен за будистите щото били дебели. Така като поотслабнали се появил Сандокан.

Мда, а слабичките се поумрели.......няколко милиона.

преди 6 минути, symanbg написа:

Няма такъв филм - плащай си ти разликата. Или просто не ползвай! Какво ме интересува твоите сметки?

преди 1 минута, M.Николов написа:

Мда, а слабичките се поумрели.......няколко милиона.

В този ред на мисли, смятал ли си колко милиона умират от глад в Индия, в днешно време?

преди 1 минута, Тhе Monstеr написа:

В този ред на мисли, смятал ли си колко милиона умират от глад в Индия, в днешно време?

Не мисля, че са милиони, вече от глад умират доста рядко там.

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Няма такъв филм - плащай си ти разликата. Или просто не ползвай! Какво ме интересува твоите сметки?

Идва друг филм- плащаме по-малко, но преговарящите няма да са Кирчо и кокорчо ;)

току-що, Тhе Monstеr написа:

Ми, не е в този ред на мисли, питането ти. Съвсем друго е и не виждам защо се опитваш да бягаш по тъча.

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

Този малоумник, не прави ли разлика между цената на руския газ при дългосрочен договор и цената на борсата ден за ден?

преди 1 минута, M.Николов написа:

Не мисля, че са милиони, вече от глад умират доста рядко там.

Аз пък не мисля, че са по малко. Просто няма кой да ги брои.

преди 12 минути, Anneliese написа:

ето я бе

отпочинахте ли си в меката стая, госпожице Наци? :lol6:

преди 2 минути, absurt написа:

Ми, не е в този ред на мисли, питането ти. Съвсем друго е и не виждам защо се опитваш да бягаш по тъча.

Мне. Идеята е, че в Индия по принцип си умират доста хора от глад. Или ще отречеш?

Не бях където ви се иска, а просто не ми се пишеше, защото от филма се депресирах. Чудя се как е възможно цяла една държава да си избере за президент човек с вече изгубен акъл, който се ръкува с въображаеми хора, не намира изход от сцената и бърка Украйна с Иран.

преди 2 минути, Тhе Monstеr написа:

Мне. Идеята е, че в Индия по принцип си умират доста хора от глад. Или ще отречеш?

Към 2017 г. световната смъртност от масов глад спада драстично. Доклади сочат, че от 1870-те до 1970-те години големите гладове убиват средно 928 000 души годишно.[16] След 1980-те години годишните смъртни случаи спадат на 75 000, което е под 10% от стойностите до 1970-те години. Този спад е постигнат въпреки смъртта на около 150 000 души в масовия глад в Източна Африка от 2011 г. Уви, през 2017 г. ООН официално обявява, че масовият глад се е завърнал в Африка, като около 20 милиона души са застрашени от умиране от глад.[17]

https://bg.wikipedia.org/wiki/Масов_глад

преди 39 минути, Тhе Monstеr написа:

279495331_1692657514419196_2938462063339

течащата вода ме изнервя дори чешмата когато капе

а руските танкове не горят

преди 3 минути, M.Николов написа:

Към 2017 г. световната смъртност от масов глад спада драстично. Доклади сочат, че от 1870-те до 1970-те години големите гладове убиват средно 928 000 души годишно.[16] След 1980-те години годишните смъртни случаи спадат на 75 000, което е под 10% от стойностите до 1970-те години. Този спад е постигнат въпреки смъртта на около 150 000 души в масовия глад в Източна Африка от 2011 г. Уви, през 2017 г. ООН официално обявява, че масовият глад се е завърнал в Африка, като около 20 милиона души са застрашени от умиране от глад.[17]

https://bg.wikipedia.org/wiki/Масов_глад

Ми ей на, всичко живо като чуе "глад" и гледа към Африка. И в Индия и Пакистан, няма кой да брои. Разчитат на честната дума на Махараджа Напушенкх. :speak:

Ся сериозно, дай някакви данни, как точно и откога до кога се е състоял гладомора в Индия. И най- важното, как точно е бил упражнен. Както са известни такива данни за Украйна.

Е, в статията пише, бре!

"

Индия

Зависейки изцяло от мусонни дъждове, Индия е податлива на лоши реколти, които понякога водят до масов глад. В историята на Индия има вписани 14 масови глада между 11 и 17 век. Например, през гладовете от 1022 – 1033 г. цели провинции са били обезлюдявани. Масов глад в платото Декан убива поне 2 милиона души в периода 1702 – 1704 г. Според някои учени, по-ранните гладове са локални и едва след 1860 г., по времето на британското управление, масов глад започва да означава всеобщ недостиг на храна в страната. В края на 19 век възникват приблизително 25 големи глада в щатите Тамил Наду, Бихар и Бенгал.

Пострадали от Големия глад от 1876 – 1878 г. в Индия по време на британското управление.

Според някои икономисти като Амартя Сен, някои исторически гладове са продукт на неравномерни валежи плюс британските икономически и административни политики, които след 1857 г. водят до завземането и преобразуването на местните обработваеми земи в плантации, собственост на чужди компании, ограничения върху вътрешната търговия, тежки данъци за индийците, които да подкрепят британските експедиции в Афганистан, инфлационни мерки, които повишават цената на храната, и значителен износ на важни култури от Индия към Великобритания.[62]

Първият глад в Бенгалия от 1770 г. убива около 10 милиона души – една трета от тогавашното население на Бенгал. Други значими гладове са този от 1876 – 1878 г., в който измират между 6,1 и 10,3 милиона души[63] и гладът от 1899 – 1900 г., в който загиват между 1,25 и 10 милиона души.[64] Масовите гладове спират към 20 век с изключение на глада в Бенгалия от 1943 г., в който умират приблизително 2,1 милиона бенглаци по време на Втората световна война.[65]

Наблюденията на Комисията за масов глад от 1880 г. потвърждават твърдението, че разпределението на храната има по-голяма вина за масовите гладове, отколкото оскъдността на храната. Те забелязват, че всяка провинция в Британска Индия, включително и Бирма, има излишък на зърно и че годишният излишък е 5,16 милиона тона. По това време годишният износ на ориз и зърно от Индия е приблизително 1 милион тона."

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.