Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Както не искаше, Русия плати в долари, за да избегне фалита

https://offnews.bg/sviat/kakto-ne-iskashe-rusia-plati-v-dolari-za-da-izbegne-falita-775720.html?fbclid=IwAR2eKfMpVjcqPuLxOZQ1Jrshsqxz803UbU5xff5-CwRgTWnUO01Yq-4_P9k

Днес от руското финансово министерство съобщават, че плащанията са извършени във валутата на съответната емисия еврооблигации – в щатски долари. "По този начин задълженията за обслужване на държавни еврооблигации се изпълняват в съответствие с условията, установени с документацията по емитирането", пишат още оттам.

Вноската е от 564 млн. щатски долари. 

Някой изненадан???

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 минути, Тhе Monstеr написа:

Живота е низ от парене и който не го е разбрал, е 60 годишно бебе. :) Има много къде да се париш и ако това те спира, защо живееш? За да си изчакаш края?

А може пък да съм се напарил, откъде да знаеш.

:)

преди 7 минути, glen написа:

Новините просто не спират да идват. В голямата схема на нещата Китай е напълно и безрезервно отдаден на Русия и концепцията за взаимна и неделима сигурност и истинска многополярност в света.

КИТАЙ

„Докато Европа и международната общност призовават за прекратяване на войната, САЩ продължават да разпалват пламъците и са готови да се бият до последния украинец.

„САЩ продължават да предоставят на Украйна пари и оръжия. Истинската му цел не е постигане на мир, а продължаване на конфликта. Както самите те казват, целта им е да отслабят Русия.

„Що се отнася до това дали САЩ носят мир или война, сигурност или хаос, светът знае отговора на тези въпроси.

Говорителят на външното министерство Джао Лиджиан

Само приказки, трябват действия.

преди 2 минути, Тhе Monstеr написа:

Като се замисля... напоследък не, но иначе да. Обичам да проверявам колко са силни "силните". Доверието не ми е сила. И знам от опит, че силните не са чак толкова силни, че да изпитваш смъртен страх. Злобните са проблема, не силните. Путин не е силен- злобен е.

Въпросът е, защо трябва да си на всяко гърне- мерудия, както го е казал народа ни? Защо се вреш между двама- трети? Аз това не понасям в американците- да се изживяват като жандарма на света и да прегазват всеки, който им пречи на интересите. Същото в момента прави Путин- едно към едно с янките, ама пропагандата им и гъзолизството на ЕС , насъскват целия свят срещу него, че да си прокарат намисленото. 

А, това намислено е техния интерес, но не и нашият. Нашият е да сме добре и с двете империи, та каквото можем да изцицаме по- евтино, да го направим. Не да се правим на велики и да купуваме газ с 30% отгоре.......

От Russ-Warrior имаме тази изненадваща статистика:

Досега руската армия е използвала за своята специална военна операция в Украйна:
    12% от своите войници (общо включва обучени военнослужещи)
    10% от своите бойни самолети
    7% от своите танкове
    5% от своите ракети
    4% от артилерията си
    И продължава да напредва ежедневно!

преди 5 минути, M.Николов написа:

Да приемем, че тогава не са били уверени до къде е готова да стигне Русия.

За съжаление и аз смятам така, а това не вещае нищо хубаво.

Единственият, който може да наклони ситуацията в едната или другата посока е Китай.

Но те като гледам изчакват.

Мне, не си прави илюзии, че не са знаели накъде отиват нещата.

Дори съм убеден, че тази война щеше да избухне много по-рано, ако Тръмп не бе станал президент.

Не случайно бе сторено всичко, за да не бъде преизбран за втори мандат.

Въпреки всичките му кусури, то Тръмп е най-полезният в световен план американски президент от доста десетилетия насам.

Както и най-успешния във вътрешно-икономически план за САЩ, ако не бе коронакризата, Байдън дори и на сън нямаше да види Овалния кабинет.

Що се отнася до Китай, то китайците са изключително търпеливи хора, които винаги постигат целите си, дори и понякога да грешат, то умеят да се учат от грешките си и да не ги повтарят.

Те много ясно дадоха да се разбере, че не смятат Русия за главния виновник и че няма да подкрепят ескалиране на конфликта от трети страни.

Тъй че, те не изчакват коя страна да вземат, а по-скоро изчакват САЩ да направят грешен ход, а те да го изтъргуват за Тайван.

Но категорично не биха застанали на страната на САЩ.

Това са най-хитрите "копилита" на планетата и всеки, който си е позволил да ги подцени, след това е съжалявал.

преди 10 минути, Тhе Monstеr написа:

Както не искаше, Русия плати в долари, за да избегне фалита

https://offnews.bg/sviat/kakto-ne-iskashe-rusia-plati-v-dolari-za-da-izbegne-falita-775720.html?fbclid=IwAR2eKfMpVjcqPuLxOZQ1Jrshsqxz803UbU5xff5-CwRgTWnUO01Yq-4_P9k

Днес от руското финансово министерство съобщават, че плащанията са извършени във валутата на съответната емисия еврооблигации – в щатски долари. "По този начин задълженията за обслужване на държавни еврооблигации се изпълняват в съответствие с условията, установени с документацията по емитирането", пишат още оттам.

Вноската е от 564 млн. щатски долари. 

Някой изненадан???

Чшшш, момо, нещо май се обърка пак.... 

Кога Русия не е искала да си плаща заемите а? май сороспийките тука се кефехте как Русия щяла да плати дълговете, след като и били заблокировани доларовите и златни активи в чужди банки :D  и как по този начин щяла да изпадне в дефолт видите ли :hush:

И кво стана бе момо, Русия си плати без проблем, както почват да плащат за газа в рубли и доста страни от ЕС , няма къде да идат, а ФАЩ и наглосаксите, могат само да вият от бяс като неначесали се помиярки ;) 

Някой май наистина е изненадан нали , че чак почва да обърква хронологията и събитията.... казвах ти аз да спреш техническия спирт и бело, ама не... е тогава си бери гайлето .. :biggrin:

Путин : "Цели "операции-Z" будут достигнуты"(с) А что дальше?

преди 1 минута, absurt написа:

Въпросът е, защо трябва да си на всяко гърне- мерудия, както го е казал народа ни? Защо се вреш между двама- трети?

Защото нямате избор - или 1 или 2....3 няма за една шепа територия!

преди 2 минути, absurt написа:

да се изживяват като жандарма на света и да прегазват всеки, който им пречи на интересите.

Не се изживяват - това е факт! Ще се съобразявате!

ПС: Колко добив на нефт имате?

преди 1 минута, absurt написа:

Въпросът е, защо трябва да си на всяко гърне- мерудия, както го е казал народа ни? Защо се вреш между двама- трети? Аз това не понасям в американците- да се изживяват като жандарма на света и да прегазват всеки, който им пречи на интересите. Същото в момента прави Путин- едно към едно с янките, ама пропагандата им и гъзолизството на ЕС , насъскват целия свят срещу него, че да си прокарат намисленото. 

А, това намислено е техния интерес, но не и нашият. Нашият е да сме добре и с двете империи, та каквото можем да изцицаме по- евтино, да го направим. Не да се правим на велики и да купуваме газ с 30% отгоре.......

Нищо подобно. По природа съм пацифист и мразя насилието. Прявя компромис със съвестта си, само за изключителни лицемери. Не ме е страх да ме бият- от боя има спасение...

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Ей , копърке, пий си хапчетата, че много се вживя за хамериакнос нещо.. баш кат манго си да знаеш, гъзоблизец до припадък :whist:

Ще получиш накрая сърцепляс ми се струва, то бива такива високопарности, но при теб бие на медицински случай....

преди 4 минути, Moriati написа:

Чшшш, момо, нещо май се обърка пак.... 

Кога Русия не е искала да си плаща заемите а? май сороспийките тука се кефехте кака Русия щяла да плати дълговете, след като и били заблокировани доларовите и златни активи в чужди банки :D  и кака по този начин щяла да изпадне в дефолт видите ли :hush:

И кво стана бе момо, Русия си плати без пронблем, както почват да плащат за газа в рубли и доста страни от ЕС , няма къде да идат, а ФАЩ и наглосаксите, могат само да вият от бяс като неначесали се помиярки ;) 

Някой май наистина е изненадан нали , че чак почва да обърква хронологията и събитията.... казвах ти аз да спреш техническия спирт и бело, ама не... е тогава си бери гайлето .. :biggrin:

Путин : "Цели "операции-Z" будут достигнуты"(с) А что дальше?

Искаше да ги палща е рьобле, ама не успя. Нищо драстично...Кредитора иска доларе. И те така...

преди 10 минути, absurt написа:

Те двете империи са прости и ще се оставят да ги цицаш, Ганьо булгаристанеца :) 

Ние си имаме хубава поговорка, от два стола, на земята. Простите тарикати, никой не ги харесва и не ги търпи. 

току-що, Moriati написа:

Ей , копърке, пий си хапчетата, че много се вживя за хамериакнос нещо.. баш кат манго си да знаеш, гъзоблизец до припадък :whist:

Да съм те питал нещо? Да съм ти дал право да отговаряш? Я оди да копаш нивата!

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Имам неколко кладeнци в  Саудитска Арабия.

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Гущерчето пак се размечта...

Да не те е почерпил някой клиент с черно Джони?

Дай координати да ти пратя един Глен, та и ти веднъж да пийнеш нещо барем малко качествено.

Че чак жал ми става като гледам как се набираш...

5149020.jpg

преди 2 минути, Тhе Monstеr написа:

Искаше да ги палща е рьобле, ама не успя. Нищо драстично...Кредитора иска доларе. И те така...

Пак не позна момо, сороспийките викаха че Русия щяла да плаша в рубли, понеже доларите и са запорирани уж... :newspaper:

Но ти като виден такъв, естествено сега не ще си спомниш какво твоите дружки по укрохохълщина ги пляскаха нали ;)  ....както казах, спри белото ...

току-що, Pifi Pedolino написа:

Имам неколко кладeнци в  Саудитска Арабия.

Завиждам ти благородно!

ПС: Виждал ли си на живо "семеен кладенец:? Аз съм виждал - 12 барела на ден - нищо особено, ама си твое! 

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Те двете империи са прости и ще се оставят да ги цицаш, Ганьо булгарситански :) 

Ние си имаме хубава поговорка, от два стола, на земята. Простите тарикати, никой не ги харесва и не ги търпи. 

Простите сме ние, че все сме на страната на губещите. А, че такива прости тарикати като теб, никой не ги търпи, е вярно- усти като вендузи, залепени за задника на поредния голям брат..

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Да съм те питал нещо? Да съм ти дал право да отговаряш? Я оди да копаш нивата!

Копърке, по полека, казах ти, че не само сърцепляс, но и по фасона ще получиш някой ден с такова наглярско манго поведение...абе ти да не си от ромските братя а, това би обяснило много неща покрай твоята мания циганьорска.... :whist:

Ба си , всеки ром се взел за цар киро май напоследък... :biggrin:

преди 29 минути, absurt написа:

А, ти винаги ли си бил от глупавите бабаити, които се врат, дето не им е мястото? Тази война не е наша и нашите интереси не са интересите на янките. Няма ли да вденеш най- после, че на никого не му пука за нас, за теб, за това дали си жив и дали утре няма да те изпари някоя ракетка?

Ама обвиняваш янките за високите цени на газта, петрола и инфлацията.

Пожелавам на всички ви да си изживеете старините в съветския съюз. 

Ставате все по-жалки.

преди 2 минути, absurt написа:

Простите сме ние, че все сме на страната на губещите. А, че такива прости тарикати като теб, никой не ги търпи, е вярно- усти като вендузи, залепени за задника на поредния голям брат..

И това да идва от авторката на 

преди 16 минути, absurt написа:

та каквото можем да изцицаме по- евтино, да го направим. 

преди 2 минути, BANKATA написа:

Ама обвиняваш янките за високите цени на газта, петрола и инфлацията.

Пожелавам на всички ви да си изживеете старините в съветския съюз. 

Ставате все по-жалки.

Мдам, и ще сме по добре от теб, дето ще си в гетата някъде ми се струва...:biggrin:

:headphones:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.