Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Според информирани източници от Руската федерация  , руските въоръжени сили подготвят нова, мащабна серия от удари с балистични ракети „Орешник“. Този път мишените няма да  са трансформатори, а самите центрове за вземане на решения и стратегическите командни пунктове в Киев.               Руското ръководство е изчерпало своето търпение.       Ако „Орешниковата пролет“ започне в пълния си мащаб, тя ще се превърне в ракетни  удари, които  Украйна физически и организационно няма да може да издържи.      Конфликтът навлиза в своята най-жестока фаза, където технологичната мощ се среща с геополитическата решимост -  за окончателно разчистване на сметките.  Не предвиждат оцеляване на режима в Киев.  

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 6 минути, kaldata1 написа:

Клипчето е на изказване на депутат в Самарската Дума, не на опашки за храна или на болнично заведение като филм на ужасите. Този път.

Аз не говоря за въпросният клип, говоря, че по принцип си болен тип. БОЛЕН ТИП! БОЛЕН! По цял ден постваш всякакви тъпотии, без изобщо, да си напънеш малко акъла, за да разбереш, колко жалък и смешен изглеждаш. Примерно за "Росстат". Дълго време мантрата беше, че руснаците криели данните за загубите си и "Росстат" умишлено не публикували такива. Аз влязох в сайта (въпреки, че в интерес на истината грам не ме вълнува) и видях за 2 минути, че данни има. После новата мантра беше, че били спрели тримесечните данни? Зададох над 200 пъти въпроса "Кво значение има, дали данните излизат на 12 месеца или на 3?" Ако руската армия търпи много загуби, как по-точно подобно нещо ще бъде скрито в статистика от 3 месеца или от 12? Ти дълго време не отговаряше, накрая дори сам си призна, че няма никакво значение. От там пък изникна и логичният въпрос, щом няма никакво значение, то какви данни крият руснаците и за какво седмици наред ми подскачаше на оная работа? Отговор няма и до ден днешен... щото просто толкова ти е акъла.

Отделна тема е, че не виждам абсолютно никакъв смисъл "Росстат" да крият данни, при положение, че могат, просто да ги фалшифицират. Щото не всеки човек е с твоят акъл, не знам, дали го осъзнаваш, ама... Когато криеш данни, то веднага лъсва, че лъжеш. Както и да е... Чакам си отговорите на въпросите в другата тема, искам да те видя, как се гърчиш от яд и злоба... Косьо Умния вчера пак демонстрира огромният си интелект, ти си следващият на опашката.

преди 15 часа, Мери) написа:

Пострадалите хора да бяха емигрирали от Украйна. 

преди 8 минути, communismatic написа:

Пича става сутринта и първата му мисъл е... "Дай да видя някой видеоклип на някой беден пенсионер в РФ". В тоя форум съм се нагледал на болнави хора...

Само да поясня, че говорим за мъж, дето е някъде на 40-50 години. Изобщо не говорим за някакъв пубер, дето още живее с родителите си. Той и тоя сигурно живее с тях още, ама е на възраст, дето не трябва да разсъждава по тоя начин. Просто не е нормално, да имаш такъв акъл, на тая възраст.

Тъжно ти е, че пропагандата не съвпада с това, което публикуват руснаците?

Че докато се намират пари за ракети, няма пари за бездомните при - 20?

Че има цели региони на червено откъм бюджет? 

Че Индия включи сделка с ЕС и с това уби БРИКС, преди още да е почнал реално някаква дейност отвъд декларации и ръкостискания? 

Че 4 години слушаме за мобилизация в ЕС, биолаборатории в Украйна и някакви митични геноциди в Донбас и нищо от това не се оказа вярно? 

Понеже спомена, че си от Добрич, според мен не си мръднал далече - или си си там, или в Шумен/Варна/Русе. Можеш да оцелееш само сред себеподобни. Ако дойдеш в София или Пловдив и видиш как живеят хората, подкрепящи Запада, ще позеленееш буквално. 

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Можеш да оцелееш само сред себеподобни.

Имаш предвид сред умни ли? Щото ти ако представляваш населението в София примерно, то никога не бих искал, да живея там. Твоят акъл опира до постване на малоумни статии, поне да имаше акъл, че и да осмислиш постнатото. Пламен Умния Ром номер 2. И той е на един акъл с теб. Да не е столичанин и той?

Аз пък от 8:00 слушам за изявлението на Си за обща борса на Брикс и че хубаво юуана да стане резервна валута и си викам  - тия скапаняци загиват ли загиват ...

Мухльо провери си температурата. 

Русия печатайки рубли и имайки постоянен поток от юуани ще пребъде.

А ти ще плякаш постоянно  

преди 1 минута, communismatic написа:

Имаш предвид сред умни ли? Щото ти ако представляваш населението в София примерно, то никога не бих искал, да живея там. Твоят акъл опира до постване на малоумни статии, поне да имаше акъл, че и да осмислиш постнатото. Пламен Умния Ром номер 2. И той е на един акъл с теб. Да не е столичанин и той?

Не, просто като видиш как живеят хората с професия, доходи, семейства, деца - но не за бройка, а като възпитание и образование, с хобита, с един куп печати в паспорта и с десетки хиляди дадени за благотворителност и милосърдие, ще разбереш много бързо, че си се позиционирал зле чисто житейски. 

Никога не е късно за промяна и за начало на по-хубав живот, но не става без смяна на чипа. "Немците умират от глад, България ще спасява ЕЗ от фалит, живее се разкошно в Куба и Нигер, КНДР е едно щастливо място" са хубави мантри за човек, изпитващ носталгия към време, в което не е живял, но му се струва, че е щял да бъде повече, отколкото сега - но са неустойчиви на реалността. 

Да, няма спор, преди 1989 вероятно щеше да живееш по-добре, отколкото сега. Аз вероятно щях да живея наравно с теб и да ми е убит всякакъв ентусиазъм да правя каквото и да е, след като системата ни равнява изкуствено. Тъпото е, че от това никой не печели. 

Опеделено е забавно с вас 2-мата , ли си че не искате да ви се припомнят стари изказвания , а @kiro 2025 и @communismatic ?  Веднага си личи кой е най-умния тук  ;) 

Кире ще взривятате ли сега атомна бомба в космоса срещу Старлинка ? Е то сега щели да пострадат и руZки спътници ама майната му ;) Питам те защото знаеш - него го спираха вече и се чудя защо да пуснат специалното изделие ?

току-що, kaldata1 написа:

Не, просто като видиш как живеят хората с професия, доходи, семейства, деца - но не за бройка, а като възпитание и образование, с хобита, с един куп печати в паспорта и с десетки хиляди дадени за благотворителност и милосърдие, ще разбереш много бързо, че си се позиционирал зле чисто житейски

Това го твърди оня, дето в 10 сутринта поства клипове на някакви бедни руснаци. Това определено е човек с "възпитание" и "образование", че и с "хоби". 😆😆😆😆

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Немците умират от глад

Би ли ми показал, къде съм твърдял нещо подобно? Щото освен, че си доста умен и интелигентен се оказа и че не лъжеш изобщо? Та, чакам да видя, къде съм писал подобно нещо. Явно гаврата ще продължи с пълна сила. :) 

преди 3 минути, kaldata1 написа:

България ще спасява ЕЗ от фалит

ЕС няма ли да плаща дълговете на Украйна примерно? Да знаеш нещо по този въпрос?

Цитат

ЕС ще помогне на Украйна с 90 млрд. евро общ дълг, България го подкрепи.

преди 3 минути, kaldata1 написа:

живее се разкошно в Куба и Нигер, КНДР е едно щастливо място" са хубави мантри за човек, изпитващ носталгия към време, в което не е живял, но му се струва, че е щял да бъде повече, отколкото сега - но са неустойчиви на реалността. 

Това по-горното кога съм го твърдял? Я дай да видя? Що така лъжеш като циганин? Да нямаш някаква такава жилка? :) 

преди 4 минути, kaldata1 написа:

Аз вероятно щях да живея наравно с теб и да ми е убит всякакъв ентусиазъм да правя каквото и да е, след като системата ни равнява изкуствено. Тъпото е, че от това никой не печели. 

Сигурен съм, че ти доста печелиш. С тоя акъл... 100% си забогатял доста. Изкарва ли се много от просене пред "Александър Невски"?

току-що, attj написа:

Конфликтът навлиза в своята най-жестока фаза, където технологичната мощ се среща с геополитическата решимост -  за окончателно разчистване на сметките.  Не предвиждат оцеляване на режима в Киев.  

Няма нужда да си толкова поетична, кажи го направо - "войната навлиза в най-отвратителната си форма. Завоевателят не предвижда оцеляване на жертвата си."  😥

преди 1 минута, Мери) написа:

Няма нужда да си толкова поетична, кажи го направо - "войната навлиза в най-отвратителната си форма. Завоевателят не предвижда оцеляване на жертвата си." 

Имай предвид обаче, че колелото се въртиииии, въртиииии, въртииии и едновремешните завоеватели в един момент се оказват настоящи жертви. 😥

Путин няма да бъде спрян от някакво така наречено мирно споразумение или прекратяване на огъня, а само от реална груба сила. Разпадането на Русия или крахът на режима  в Москва може да сложи край на агресията.  Според   "Монд" такива са сега очакванията в Киев.  Те се надяват и разчитат финансирането от Запада да продължи.   В реалностите вече има спорове и разправии между Германия, Франция и Италия.   Като нищо може да се разпадне Европейския съюз.    Какво друго да стане с малоумни и неподготвени жени в Еврокомисията - като Урсула и Кая ???

преди 7 минути, Мери) написа:

Няма нужда да си толкова поетична, кажи го направо - "войната навлиза в най-отвратителната си форма. Завоевателят не предвижда оцеляване на жертвата си."  😥

0-02-05-a948a3b547d0817f9635c5608b9ae67bb968702587cb3581e5dc32a6fcd4fab3_c1d70f3b_1770011812.jpg

Друго си е подготовката на другарката ЦОЛА!

преди 59 минути, kaldata1 написа:

https://vm.tiktok.com/ZNRD6fxpb/

Обсъдихте ли го? 

Зрадник, дай по-добре да обсъдим близо един милион бездомни в САЩ, които спят в кашони по улиците!

Байдън наби 300 млрд. евро в Украйна, вместо с тези пари да помогне на тези клети клошари, повечето от които са се озовали на улицата, защото не могат да си изплащат ипотеките.  

Такива потресаващи гледки с бездомници няма да видиш в Русия!

преди 3 минути, Flashback написа:

Зрадник, дай по-добре да обсъдим близо един милион бездомни в САЩ, които спят в кашони по улиците!

Байдън наби 300 млрд. евро в Украйна, вместо с тези пари да помогне на тези клети клошари, повечето от които са се озовали на улицата, защото не могат да си изплащат ипотеките.  

Усещам, че за тези тежки думи към новият съюзник на Кремъл ще те глобят с половин надница. Нали си поделихте света в Аляска и менкате Венецуела за Украйна? 

преди 18 минути, communismatic написа:

Това го твърди оня, дето в 10 сутринта поства клипове на някакви бедни руснаци. Това определено е човек с "възпитание" и "образование", че и с "хоби". 😆😆😆😆

Би ли ми показал, къде съм твърдял нещо подобно? Щото освен, че си доста умен и интелигентен се оказа и че не лъжеш изобщо? Та, чакам да видя, къде съм писал подобно нещо. Явно гаврата ще продължи с пълна сила. :) 

ЕС няма ли да плаща дълговете на Украйна примерно? Да знаеш нещо по този въпрос?

Това по-горното кога съм го твърдял? Я дай да видя? Що така лъжеш като циганин? Да нямаш някаква такава жилка? :) 

Сигурен съм, че ти доста печелиш. С тоя акъл... 100% си забогатял доста. Изкарва ли се много от просене пред "Александър Невски"?

Какво значи "къде съм го твърдял"? Чак клипчета имаше, помниш ли - немската Коледа 2022 с празната клетка на хамстер? Да пускам ли пак линка? Или вече не си русофил от вчера насам? 

Абе байно :)

Момента за пропаганда колко е хубав Запада не е подходящ.

Набии си го в главата с атомната бомба на Косьо.

Абе я да те попитам - безвизов режим с usa имаме ли ?

Пп

Некрофил :) Как е леля Роза - дава ли опорки ? 

Дроновете научиха ли се да спират Искандери ?

преди 17 минути, kaldata1 написа:

Какво значи "къде съм го твърдял"? Чак клипчета имаше, помниш ли - немската Коледа 2022 с празната клетка на хамстер? Да пускам ли пак линка? 

Да не говориш за клипчета, описващи евентуалното бъдеще на Германия без руски енергоносители? Хубаво, ама не знаеш дали това бъдеще е реално, защото Немция така и не реализира заканата си "без нито една молекула руска газ"

М/ду другото, чудя се защо ли не се реализираха тези закани? Да не би да е защото положението щеше да е още по-страшно от колкото показаното на клипчето с хамстера?

току-що, Flashback написа:

Le Monde: Украйна се готви да воюва още 5-10 години, никой не вярва в преговорите на Тръмп.    Украинските инженерни части изграждат мащабна линия от укрепления и препятствия в района на Днепропетровск.   Франция не желае да купува оръжия от САЩ за режима в Киев.   Изглежда Европа вече ги изоставя на преценката на руснаците -да правят каквото решат.   Коалиция от нежелаещи така и не може да се сформира.

преди 8 минути, Мери) написа:

Малоумно Мери, навсякъде има бездомници, дори в България, Швеция или Русия, но са някакви единични бройки, докато в САЩ е като епидемия!

Малоумно Мери, навсякъде има бездомници, дори в България, но са някакви единични бройки, докато в САЩ е като епидемия!

Когато аз бях в САЩ,  не видях нито един бездомен. Ако е имало епидемия, то е била изключително скрита епитедемия. 🙄

току-що, Мери) написа:

Когато аз бях в САЩ,  не видях нито един бездомен. Ако е имало епидемия, то е била изключително скрита епитедемия. 🙄

Мери, не на мен тия!

Била си в САЩ само в сънищата си!

Официалната статистика казва, че най-много бездомници има в Калифорния - 187 000 души, на второ място е Ню Йорк - 158 000. Останалите до 800 000 са разпръснати из другите щати.

току-що, attj написа:

Le Monde: Украйна се готви да воюва още 5-10 години, никой не вярва в преговорите на Тръмп.    Украинските инженерни части изграждат мащабна линия от укрепления и препятствия в района на Днепропетровск.   Франция не желае да купува оръжия от САЩ за режима в Киев.   Изглежда Европа вече ги изоставя на преценката на руснаците -да правят каквото решат.   Коалиция от нежелаещи така и не може да се сформира.

Както винаги послъгваш - Франция не желае да купува оръжия от САЩ, а желае оръжията за Украйна  да се произвеждат в Европа . :wink12:

Мери, не на мен тия!

Била си в САЩ само в сънищата си!

Официалната статистика казва, че най-много бездомници има в Калифорния - 187 000 души, на второ място е Ню Йорк - 158 000. Останалите до 800 000 са разпръснати из другите щати.

Добре де, следващия път, като реша да кажа на някого къде съм била, ще се допитвам до теб, защото ти по-добре от мен знаеш къде и кога  съм била. 😁

Официалната статистика казва ли как в Русия се  справят с  бездомниците: https://www.svobodnaevropa.bg/a/sibir-bezdomnitsi-voyna/33105815.html

преди 18 минути, Мери) написа:

Добре де, следващия път, като реша да кажа на някого къде съм била, ще се допитвам до теб, защото ти по-добре от мен знаеш къде съм била и къде не. 

Мери, никого не го интересува къде си била или къде не си била!

Има официални статистики, на които предпочитам да се доверя вместо на "едно Мери каза". 

преди 22 минути, Мери) написа:

Както винаги послъгваш - Франция не желае да купува оръжия от САЩ, а желае оръжията за Украйна  да се произвеждат в Европа . 

И кой ще плаща масрафа - пак ти и аз!

Орбан спомена, че корумпираната Уруспия имала план за "800 млрд. евро за възстановяване на Украйна" и отделно още "700 млрд. евро за военни цели". 

Тези пари пак трябва да ги напечатаме, щото ги нямаме, сиреч още дългове и още инфлация!

преди 34 минути, Мери) написа:

Франция не желае да купува оръжия от САЩ, а желае оръжията за Украйна  да се произвеждат в Европа .

В Киев искат и очакват оръжия от САЩ,  а Франция и Италия не желаят  да плащат.    Даже и Мери се сеща какво предстои.    Зеленски се оплаква пак от Европа.   Сякаш нещо са му длъжни ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.