Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, kiro 2025 написа:

Най мине смешно как сваляли х22 - с по две ракети от патриот.

То вече и Кинжалите летят. Интересно започва тази вечер....

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 23 минути, communismatic написа:

Сигурен съм, че и Косьо Умния не търси руснаци под леглото и той е изключително здрав психически. Просто през 10 минути поства постове от Туитър, кой бил убили. Интересно само, на кого му пука за тая изключително "важна" информация, ама както и да е. Важното е, че и двамата сте изключително здрави психически.

О умника дето дали НАТО се е разширило или не :). Ти не знаеш ли че загубите са санитарни. Същия онзи дето не знае за антируZкото НАТО и иска база насред руZия го е казал.

Ти май не следиш тая война,а? 

преди 28 минути, communismatic написа:

Верно? Т.е. да затворят сума ти заводи в Германия и производството да им се изнесе от там е "атом ги ухапал"? Пий си хапчетата, за пореден път го пиша.

То не е мрънкане, а право на мнение, което е аргументирано. За разлика от теб, аз не съм някакъв палячо, дето не е прочел и една книга и едно момче на 34 години го ебава през 10 минути, понеже просто е много по-наясно с нещата от него. Справка - абсолютно всички теми, които сме разисквали до момента. Справка - абсолютно всички теми, в които ти беше смешен и жалък и даже би отбой като на*ран.

Ама естествено, че не търсиш, какво ли говоря аз. Какво по-нормално от това, да се постват видеоклипчета от Тик-Ток на бедни хора в РФ през 10 минути. Сигурен съм, че и Косьо Умния не търси руснаци под леглото и той е изключително здрав психически. Просто през 10 минути поства постове от Туитър, кой бил убили. Интересно само, на кого му пука за тая изключително "важна" информация, ама както и да е. Важното е, че и двамата сте изключително здрави психически.

А хрумвало ли ти е някога, че... хм... ами.... ъъъ.... може и да не си взезнаещ? Че може би някой от другите хора тук е разбрал/научил/проумял нещо, което ти не си? Че "Ма искам писмени доказателства за нещо абстрактно" или признания от отдавна починали хора, че не си прав не винаги биха вършили работа? 

Щом си на 34, ще разбереш по трудния начин, че живота не обича дървени философи и всезнайковци. И че "Питайте ме мене бе, аз световната геополитика я разбрах в детската ясла, вие сте малоумни, че не ме слушате" те прави по-нелеп в очите ни. 

Така и така си в онзи, родолюбивия регион, в който половината говорят на руски, половината - на турски, що не спретнеш една чета? Тамън ще си войвода, байрякчия, тъпанджия, счетоводител и ПР. 

Имаш капацитет да оправиш тоя свят, пусто някой да ти даде само шанс. 

Тия цяла война почти не показваха почти нищо и от как шефа им се издигна и почнаха доста по-редовно да се отчитат.

преди 1 минута, kosyo написа:

Ти не знаеш ли че загубите са санитарни.

Загубите са "санитарни", та затова и всекидневно постваш снимки на руски трупове? Мхм, добре... После се обиждате, като ви наричам "болни".

преди 2 минути, kosyo написа:

О умника дето дали НАТО се е разширило или не :).

Опитай се малко, да помислиш преди да пишеш, щото нищо не се разбира от малоумният ти пост. Колкото до това, което си се опитал, да напишеш... явно една седмица не е достатъчна. Няма проблем, ще изчакам, колкото е нужно.

преди 3 минути, kosyo написа:

Същия онзи дето не знае за антируZкото НАТО и иска база насред руZия го е казал.

Мда, както написах вече - "колкото е нужно ще почакам".

преди 3 минути, kosyo написа:

Ти май не следиш тая война,а? 

Е, при всички положения, не следя кой бил убит и да се кефя на кървища и откъснати крака. Става ми п*шката от жена ми, а не от подобни извращения.

преди 2 минути, kaldata1 написа:

А хрумвало ли ти е някога, че... хм... ами.... ъъъ.... може и да не си взезнаещ?

Е, в сравнение с теб...

Че може би някой от другите хора тук е разбрал/научил/проумял нещо, което ти не си?

Ти ли? Човека, дето даже нямаше идея, кога Солженицин е писал книгата си. Оная дето беше много наясно с фактите в нея.

Че "Ма искам писмени доказателства за нещо абстрактно" или признания от отдавна починали хора, че не си прав не винаги биха вършили работа? 

Искаш да кажеш, че "признания" от "отдавна починали хора" биха ни насочили към числеността на въдворените в концлагери? Много забавно става отново.

преди 3 минути, kaldata1 написа:

Щом си на 34, ще разбереш по трудния начин, че живота не обича дървени философи и всезнайковци.

Дървен философ е тоя, дето не само, че не знае нищо, а дори не е и мъж, понеже бяга от въпросите ми като дявол от тамян. Кво беше "аз съм отговорил, ама не мога, да ти покажа, къде съм отговорил". Палячо...

преди 4 минути, kaldata1 написа:

И че "Питайте ме мене бе, аз световната геополитика я разбрах в детската ясла, вие сте малоумни, че не ме слушате" те прави по-нелеп в очите ни. 

Интересно, как аз съм "нелепият", при положение, че те правя дармадан по абсолютно всички теми. Забавен си поне.

преди 5 минути, kaldata1 написа:

Имаш капацитет да оправиш тоя свят, пусто някой да ти даде само шанс. 

Е, пак, че не чакаме на теб. 

Между другото, откъде да купуваме евтин газ? Щото и на тоя въпрос не отговори? Би ли дал някакво предложение?

преди 5 минути, communismatic написа:

Загубите са "санитарни", та затова и всекидневно постваш снимки на руски трупове? Мхм, добре... После се обиждате, като ви наричам "болни".

Опитай се малко, да помислиш преди да пишеш, щото нищо не се разбира от малоумният ти пост. Колкото до това, което си се опитал, да напишеш... явно една седмица не е достатъчна. Няма проблем, ще изчакам, колкото е нужно.

Е, при всички положения, не следя кой бил убит и да се кефя на кървища и откъснати крака. Става ми п*шката от жена ми, а не от подобни извращения.

Все забравям да те питам НАТО разширили ли се или не. Защото знаеш че беше писал че нямало да даде другаря Poo-tin :)

Да не повярваш - същия този иска НАТО база в Ульяновск , пък ти викаш че било антируZко ;) явно.Явно  не го е чувал това другаря...

Някой да е забравил , че още се търсят тия отговори от най-умния тук ... Аз не съм забравил , колкото и да не фис е иска да ти го припомням...

Е, в сравнение с теб...

Ти ли? Човека, дето даже нямаше идея, кога Солженицин е писал книгата си. Оная дето беше много наясно с фактите в нея.

Искаш да кажеш, че "признания" от "отдавна починали хора" биха ни насочили към числеността на въдворените в концлагери? Много забавно става отново.

Дървен философ е тоя, дето не само, че не знае нищо, а дори не е и мъж, понеже бяга от въпросите ми като дявол от тамян. Кво беше "аз съм отговорил, ама не мога, да ти покажа, къде съм отговорил". Палячо...

Интересно, как аз съм "нелепият", при положение, че те правя дармадан по абсолютно всички теми. Забавен си поне.

Е, пак, че не чакаме на теб. 

Между другото, откъде да купуваме евтин газ? Щото и на тоя въпрос не отговори? Би ли дал някакво предложение?

Поплачи си за несправедливият свят, в който трябва сам да ползваш търсачка и да търсиш къде ти е отговарял опонента ти. 

В който си измисляш сам факти и биографии за хора с противоположно мнение. 

В който си "смазал всички", просто защото така ТИ си казал. 

Когато обикновени хора говорят с такива ярост, болка и гняв колко са неразбрани и непризнати, обикновено накрая са по новините. 

Гледай да изперкваш в рамките на закона. :) 

Не ми се четат заглавия" 34-годишен мъж от Добрич закла трима, присмяли му се, че сам си дава интервю". 

Хм

Бореца с дезинформацията повтаря като папагал за някакви разширители :)

Ама перемога оттам няма - хем дадоха пари - хем ще дават още .

Впрочем темата украйна мина на вълната кой ще се върне там :)

Отговора е ясен - никой .

Жп-то било изхабено, нема ток. Има някакви АЕЦ ама те имат 10-15-20 години живот още

Ще издумкат мостовете - всеки струва милиарди .

Пп

Като стана дума за германия. Кой е продавал чипове на гадните вати.

преди 3 минути, kaldata1 написа:

Кажи, откъде да купуваме евтин природен газ, стига ми бяга по тъча... Твърдиш, че Бойко е бил "за" "Турски поток", понеже бил руски ибрик, та... щом е бил такъв, откъде да взимаме евтин газ?

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Поплачи си за несправедливият свят, в който трябва сам да ползваш търсачка и да търсиш къде ти е отговарял опонента ти. 

В който си измисляш сам факти и биографии за хора с противоположно мнение. 

Когато обикновени хора говорят с такива ярост, болка и гняв колко са неразбрани и непризнати, обикновено накрая са по новините. 

Гледай да изперкваш в рамките на закона. :) 

Не ми се четат заглавия" 34-годишен мъж от Добрич закла трима, присмяли му се, че сам си дава интервю". 

Идеята не му да ти отговори, а да изкара тебе виновен че не може да отговори - това е стара тролска тактика.  Виж как бяха от темата  за НАТО. Нали така @communismatic , я покани всички тактики за бягане от темата  за НАТО  :). Знам ти си най-умния тук и ще минеш ТОЧНО по всички опити, за да направиш форума по-умен разбира се ...

Казах ли че безаналоговците загубиха пореден пингвин. Този дори вършеше назад- някакъв рядък вид беше.

преди 4 минути, kiro 2025 написа:

Хм

Бореца с дезинформацията повтаря като папагал за някакви разширители :)

Ама перемога оттам няма - хем дадоха пари - хем ще дават още .

Впрочем темата украйна мина на вълната кой ще се върне там :)

Отговора е ясен - никой .

Жп-то било изхабено, нема ток. Има някакви АЕЦ ама те имат 10-15-20 години живот още

на 1.11.2024 г. в 22:05, Киро Н. написа:

Зелката ще умре от свръхдоза до обявяването на новия us president.

Аз вярвам само на баба Пенка !

Виж как бяха от темата  за НАТО.

Бягам, да. Определено не съм отговорил...

на 14.11.2024 г. в 18:07, communismatic написа:

Искам само да обясня едно основно нещо, което доста хора така и не могат, да го разберат...

Аз съм русофил, винаги съм бил такъв... може да се каже, че е семейна черта, понеже роднините ми по майчина линия са откровени русофили, а дядо ми (да ми е жив и здрав) е 37-ми набор, живял е през три политически епохи у нас и е бил от кулашко семейство (прадядо ми е бил репресиран в първите години, понеже е имал страшно много земи и не е искал, да влиза в ТКЗС), но въпреки това, виждайки какво правят комунистите у нас, той се превърна и до днес във върл комуняга. И до ден днешен си гласува за БСП, понеже сляпо вярва, че "столетницата" е наследница на БКП и има нещо общо с бай Тошо.
Както и да е... В началото на войната, аз бях абсолютно безпристрастен. Имам един колега от университета, с който съм дискутирал всичко това около СВО-то... беше ни адски тъпо, чувствахме се кофти, че славяни се бият със славяни. Но колкото повече минаваше времето, честно казано, аз разбирах, че конфликта между Украйна и Русия е тлеел години наред, естествено яко подклаждан от САЩ. Като почнем с парите на Джордж Сорос за "демократизиране" на Украйна (каквото и да означава това), продължим с "оранжевата революция" от 2004-та, която за мен е първопричината за основният конфликт, понеже Юшченко стартира т.нар. "украински национализъм" и възхваляването на "герои" като Степан Бандера, Симон Петлюра, Роман Рухевич и прочее изключително противоречиви украински личности и завършим естествено с "майдана" от 2014-та, където законноизбран президент беше свален с протест, открито дирижиран от американското посолство в Украйна. Не случайно Виктория Нюланд беше на площада там, даже раздаваше и курабийки. Аз съм съгласен, че Янукович може да е бил проруски ориентиран, може дори да е бил руска марионетка, ама извинявайте много... оня поне е избран с избори, докато Порошенко беше избран с протест, организиран от американските неправителствени организации. Има разлика, нали?
Принципно... трябва да отчетем няколко фактора, поради които Русия е в Украйна в момента...
1/ Украинските природни залежи: Само по данни на Форбс, говорим за територии богати на ресурси на стойност няколкостотин милиарда долара... И то само тия, които в момента са "на ход". Изключвам Днепропетровск, Херсон и прочее...
2/ Разширяването на границите на НАТО: Все пак това е нещо, което Путин няма как да допусне. Самата организация е създадена на антируска основа, а освен това... нека бъдем честни, тя е тотално лицемерна и е най-обикновен политически и военен инструмент на САЩ. Каква е тая "мироопазваща" организация, която не е спряла, да воюва?! Що за тъпо схващане? Другото нещо... НАТО ако толкова много милееше за Украйна и съдбата на украинският народ, досега да се е намесил в конфликта. Тия оправдания с "ама тя Украйна не е членка" са оправдания за идиоти. Факт е, че САЩ няма интерес от пълномащабен конфликт, ще обясня по-долу и защо смятам така. Ако толкова искаше да се намеси щеше да излезе с лицемерното си обяснение, че "Украйна е страна, която иска да стане наша членка, ние няма как да стоим със скръстени ръце" и да са намеси, както го направи през 90-те години в Югославия. Тогава коя страна беше членка? А сега? Чухте ли Столтенберг? Украйна щяла да стане член на НАТО "когато му дойде времето". Т.е. НАТО ще чака Украйна да й се е*е мамата, да се превърне в една дупка с демографски колапс, икономически съсипана, орязани територии и огромни финансови дългове, понеже такива били правилата. Ми "кел файдЪ" от тая организация тогава? Вие вярвате ли, че ако някоя наша съседка ни нападне, някоя държава от НАТО ще ни помогне? Вие ако вярвате на това нещо, значи сте идиоти. Най-много да ни "помогнат" като ни продадат остарялата си военна техника, както стана в Украйна...
3/ Газопровода, който минава през Украйна: Пак финансова облага...
4/ Публичният имидж и факта, че украинските с руско самосъзнание биваха изтезавани години наред: Не случайно има доста хора, които се връщат... в новите територии на Русия. Защо ли?

Принципно, тази война, според мен е огромен успех за Русия. Три години воюват основно с хора на договор, направиха само една мобилизация, като кой пратиха да воюва в Украйна? Ми... мобилизацията засегна основно разни амуджи от Дагестан и от майната си. Даже имаше и протести в тая посока. Никой в Ростов, в Санкт Петербург, в Москва и прочее, няма хал-хабер, че страната му е във война. Санкциите? Съдейки по това, което виждам... според мен тази война е една предварителна договорка между САЩ и Русия. Съжалявам, че бая хора ще подскочат, ама наистина го мисля. Логиката натам ме тласка. Тия санкции... извинявайте, ама те удариха основно Европа, а не Русия. Може да погледнете какво се случва например в Германия, икономиката й направо е колабирала. Масови фалити, BASF се изнесоха от там, Micheline и BMW също затвориха заводите там, самата германска банка казва, че страната е в най-лошата рецесия от 1945 г. насам. Причините кои са, според вас? Основната е пълното подчинение на е*аният ЕС спрямо Вашингтон и налагането на санкции срещу Русия, барабар с тия зелени извращения. Всички тия "съвети" идват от САЩ, естествено. Какво може да се получи, ако наложиш "санкции" срещу страна, която е икономическият донор на цял континент като Европа? Ами естествено, че ти налагаш санкции срещу себе си. Със зелените простотии е същата работа. За да произвеждаш автомобили например на теб ти трябва енергия от газ, просто защото "зелената" енергия няма да ти свърши работа. Тия производства са енергоемки, ветрогенератори и слънчеви панели не вършат работа и няма как да заместят енергия от АЕЦ. По тоя начин тая страна става вече неконкурентноспособна. И кой печели? Ми САЩ, естествено...
А Русия? Сума ти олигарси, близки до Путин и Рамзан Кадиров си прилапаха заводите, барабар с персонала и ноухауто на Запада. Примерно... заводите на BridgeStone и Continental бяха купени на безценица от Армен Саркисян. В заводите на Рено, в момента се сглобява Москвич. Асансьорните заводи "Kone" пак отидоха в ръцете на Саркисян. Някакво раперче и авера му пък си взеха "StarBucks".

Идеята беше САЩ да заместят Русия в износа на газ. И какво се получи? Масова инфлация навсякъде в Европа. Спомнете си кога у нас имаше бум на цените? Когато Просто Киро докара американските танкери с втечнен газ от майната си. Газпром даде фира, но пък Роснефт захлебиха яко, понеже и те почнаха да изнасят втечнен газ. Някои хора, не могат, да разберат, че географското положение на Европа е такова, че ние (европейците) няма как да не получаваме газ от Русия. Иначе, просто ще излезе много по-скъпо. И говорим за тръбен газ, а не за втечнен. Втечнения газ излиза много по-скъпо, понеже добивайки го има допълнителни разходи за втечняване, регазификация и т.н. Ето защо Европа го зад*ха яко!

Та... След една седмица пак ще те питам, дали си го разбрал. 

току-що, communismatic написа:

Бягам, да. Определено не съм отговорил...

Та... След една седмица пак ще те питам, дали си го разбрал. 

Ами не си , а се пише на много умен :)

Пак да питам защо пишеш че другаря Poo-tin нямало да даде се разшири? То разширили се?

И защо иска една НАТО база в Ульяновск? Ти викаш че е антируZко по същността си ;)

Нали беше най-умния , я да чуем защо така ти му противоречиш? Знам, аз съм виновен че ги ги припомням тия работи, ама аз искам отговор от най-умните тук , а ти само циклиш и не можеш да обясниш нищо. Да викнем помощ, а?

В тоя форум буквално си имаме работа с хора, които са с възможности на катеричка... 

В тоя форум буквално си имаме работа с хора, които са с възможности на катеричка... 

Така е като има хора дето не знаят дали НАТО се разширило или не . Някакви си форума затъпява от такива хора....

Умен Косьо, не се тревожи. Колкото време е нужно, не се притеснявай. Щом пратиха човек на Луната, значи може и ти да поумнееш... малко.
@kaldata1, кво стана? Да не хвърли каишите вече? Откъде да взимаме евтин газ?

преди 17 минути, communismatic написа:

Кажи, откъде да купуваме евтин природен газ, стига ми бяга по тъча... Твърдиш, че Бойко е бил "за" "Турски поток", понеже бил руски ибрик, та... щом е бил такъв, откъде да взимаме евтин газ?

Не съм спец (за разлика от теб, аз имам лимит на познанията си), но азерския газ не е ли по-евтин от "братски"? 

преди 2 минути, communismatic написа:

Умен Косьо, не се тревожи. Колкото време е нужно, не се притеснявай. Щом пратиха човек на Луната, значи може и ти да поумнееш... малко.
@kaldata1, кво стана? Да не хвърли каишите вече? Откъде да взимаме евтин газ?

Ми не тревожа , се бре човек . Човек като тебе умен, най-най... перфектен трол дето се вика, да не знае дали НАТО се е разширило и как така другаря Poo-tin иска пред депутатите забележи антируZка база в Ульяновск?  И да ходи да търси отговори от другите ,а той да не може да отговори ? 

преди 18 минути, kosyo написа:

Идеята не му да ти отговори, а да изкара тебе виновен че не може да отговори - това е стара тролска тактика.  Виж как бяха от темата  за НАТО. Нали така @communismatic , я покани всички тактики за бягане от темата  за НАТО  :). Знам ти си най-умния тук и ще минеш ТОЧНО по всички опити, за да направиш форума по-умен разбира се ...

Казах ли че безаналоговците загубиха пореден пингвин. Този дори вършеше назад- някакъв рядък вид беше.

Не ме интересува каква му е тактиката или каква ми е травмата - всички си имаме особености, проблеми и теми за решаване. Аз идвам за малко дискусия в свободното си време и е доста досадно, че трябва постоянно да съм в ролята на родител на тийн, който е сърдит на света, защото и да се къпе по три пъти дневно, пак смърди. 

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Не съм спец

Аха, т.е. ти не си "спец", ама Бойко бил руски шпионин, щото искал да купува руски газ. Поредното противоречие... 😆

(за разлика от теб, аз имам лимит на познанията си)

То ти нямаш никакви познания, за какъв лимит говориш изобщо?

но азерския газ не е ли по-евтин от "братски"? 

Каква е цената на природният газ от 2022-ра насам? По-евтин ли е?

Ми не тревожа , се бре човек .

Ама те и роднините ти се тревожат за теб, ама на мен ми е през оная работа. Принципно, да гледат как биеш злобарки на разни кървища, то това си е сериозен повод за притеснение.

току-що, communismatic написа:

Аха, т.е. ти не си "спец", ама Бойко бил руски шпионин, щото искал да купува руски газ. Поредното противоречие... 😆

То ти нямаш никакви познания, за какъв лимит говориш изобщо?

Каква е цената на природният газ от 2022-ра насам? По-евтин ли е?

Със сигурност съседи след нас по тръбата купуваха по-евтино. Нали така, щавене, по "братски". 

Какво пък, след като СССР създаде македонизма и ни раздели с Македония, защо да не ни удря и с цените? 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.