Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Хахахааааааааааа, парадът от 2005 е много интересен за гледане. Виктор Юшченко със сивото си лице също е бил там. Джорд Буш се върти като хлапе, обзето от скука. :popcorn2:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, BANKATA написа:

Ама пак си внасят пирони. 

ПП: Виждал ли си руски диод или тиристор ?

Е... някакви пирончета там...

Ама изнасят важни и търсени материали, без които не бихме могли да живеем, и ако не е Русия, може би пак ще ги имаме, но на много висока цена, както вече стана очевидно с индустрията за изкопаеми горива като синьо гориво е нефт.

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

И Русия ще изстреля подобно нещо от границата си. А как ще го закара до там? И как още с изстрелването си 100 тона "гюле" ще развие максимална скорост?

преди 9 минути, andiay написа:

Па коя йе таз Йълдъз, некоя нова звезда

Е машалла бе, да не знайш коя е Йълдъз. Туй жената на Халит Аргурн от турския сериал Опасно изкушение.

Много е красива. 

2.jpg.e587e743d97ed997a113540e36da9a3c.jpg

И филма е убаф.

Турците и те имат убави филми. Не само за оня селянин Реджеп Иведик. Мхм...

Не забравяйте следното и го помнете, че да не се подвеждате и да обвинявате Русия за нещо, за което няма вина:

преди 2 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Ама, не Русия започна конфликта. Конфликта започна като частно финансирана политическа дестабилизация, протести, бунтове, пропаганда в Украйна през 2013-2014, като целта беше сваляне на тогавашното управление, и слагане на ново, което да служи на американските идеологически капиталисти.

На по късен етап, те поискаха изграждането на военни бази и слагането на ракети, които да бъдат насочени към Русия. Очевидно, се е планирала война срещу Русия.

Управлението на Путин предложи начини да се избегне война. Украйна отказа.

Частно финансираната идеологическа подривна дейност беше изпълнена под името "Revolution of Dignity":

uploaded image

uploaded image

Действията на Русия са самозащита срещу идеологическа подриван дейност, при която подривници нахлуват с безкръвни методи като пропаганда, дезинформация, защита на права, свободи, демокрация и други подобни...

Предимно, пропагандата изглежда горе-долу ето така:

uploaded image

uploaded image

Докато събития като тези никога не се показват и се цензорират:

uploaded image

преди 1 минута, bootlicker (Мазния) написа:

Ама, не Русия започна конфликта. Конфликта започна като частно финансирана политическа дестабилизация, протести, бунтове, пропаганда в Украйна през 2013-2014, като целта беше сваляне на тогавашното управление, и слагане на ново, което да служи на американските идеологически капиталисти.

Те и Германя я предизвикаха, ама...Германия започна ВСВ.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

И ся Касапина Путлер като се обосере напълно, пак ще стане украински.

Миналото лято който украинец е успял да си топне гъзето в морето на някой техен черноморски курорт - браво на него, дано да си е запазил хубави спомени. Повече такива филми няма да се прожектират в Украйна. Ся вече, за да ходят на плаж, укаринците ще трябва да идат до някоя чужбина.

преди 21 минути, ivottoshev написа:

Окупиран?!? Според кого?

Колко държави са наложили санкции срещу злият Путин?

Не е първата цветна революция организирана от тях. Няма и да е последната. 

Доказателства ще дадеш ли или ще продължаваш да лъжеш ? 

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Тошев, непотвърдената информация се оказа невярна(лъжлива).

преди 2 минути, skalata_73 написа:

Е машалла бе, да не знайш коя е Йълдъз. Туй жената на Халит Аргурн от турския сериал Опасно изкушение.

Много е красива. 

И филма е убаф.

:giggle1:в тази тема и сериали ли почнахте да си разказвате

току-що, BANKATA написа:

Те и Германя я предизвикаха, ама...Германия започна ВСВ.

Понякога няма друг избор. Или започваш война за да убиеш врага който иска да те подкопае, или се предаваш доброволно на врага да те подкопае.

Аз съм против воденето на такива конфликти и ме е жал на хората в Украйна - но въпреки това, няма да се обявя срещу тази война, тъй като осъзнавам, че дългосрочния ефект от тази война, ако Русия спечели, ще е да се забави подривната дейност в Европа, финансирана от американските капиталистически идеолози.

преди 2 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Е... някакви пирончета там...

Ама изнасят важни и търсени материали, без които не бихме могли да живеем, и ако не е Русия, може би пак ще ги имаме, но на много висока цена, както вече стана очевидно с индустрията за изкопаеми горива като синьо гориво е нефт.

Някакви пирончета, някакви полупроводници, процесори, автомобили. Май е по-лесно да напиша какво произвеждат:

Ракети и балет.

току-що, Без умствен капацитет написа:

:giggle1:в тази тема и сериали ли почнахте да си разказвате

Ам кат не моем да смятаме траектории и скорост на ракети-спамим.

Ай извинявам се и успех на фронта....

преди 18 минути, A.com написа:
преди 41 минути, vpvelev написа:

Той го знае това, но началниците не му дават да казва истината.

Ти остави аз какво знам, ами почни да четеш кой какво пише.

Това го написах за монстера, ама щом и ти се припознаваш ... :)

преди 6 минути, N1K17Y написа:

Доказателства ще дадеш ли или ще продължаваш да лъжеш ? 

Ти доказателства имаш ли, че Боко Тиквата е корумпе и престъпник? Нямаш, ама си убеден че е така, нали?

преди 1 час, Anneliese написа:

Ало, идиоти, Сармат е многостепенна ракета. Не е чак толкова тежка. Тежка е заедно със всички степени. В действителност "Сармат" са бойните глави. Не една.

Ето, да се пообразоваш.

89933.jpg

Една ракета "Сармат" може да удари  до 10 различни цели едновременно. Пример:

-Вашингтон

-Ню Йорк

- Лос Анджелис

- Сан Франциско

- Сан Диего

- комплексът на САщ в планините

- Маями

Едновременно. Време за реакция няма да има.

"Сармат" може да мине през Северното, а може и през Южното полукълбо до САЩ. Може да дойде от изток или запад. ПВО - то им ще стане разногледо. "Сарма" може да се изстреля от подводница, от шахта или от самолет. Няма как да знаеш откъде ще ти дойде. Никакъв бункер няма да те спаси. "Сармат" са много по - мощни от двете бомби над Хирошима и Нагасаки. А после следва и радиация из целите САЩ. Това не ти е аварията в Чернобил. При такъв сценарий в САЩ яко ще се мре.

Добре, че за путлеристите са ви нарисували картинки и цифри, че да знаете какво пише на руски до тия картинки :lol6:

току-що, skalata_73 написа:

Много е красива. 

И филма е убаф.

Въпрос на вкус, казало кучето и...

6368665.jpg

А па сапунки не гледам...

Единствения турски филм, който ми е харесал, бе на един режисьор от турски произход, ма живеещ в Германия - Фатих Акин.

Но... за всеки влак си имапътници...

Просто с Йълдъзката сме на различни влакове, затуй не я знам.

Още малко история:

Цитат

Много ме разсмя.... Разбираемо е, предвид пола, ама ако бяхте учили малко повече история щяхте даже да си припомните, че на Парада на Червения площад на 7 ноември 1941 г., войските както си маршируват, така отиват на фронта, намиращ се на 15-ина км. След Победата всички съюзни сили провеждат Паради в Берлин. През 1945 г. на 24 Юни се провежда Парадът на Победата, когато са изгорени фашистките знамена. И понеже 9 май е Ден на Победата, от 1946 г. нататък, военният Парад се провежда на 9 май, а не на 7 ноември (Великата Революция) както дотогава. И има всяка година (без 2020 - Парадът беше проведен на 24 Юни, както през 1945 г, заради Пандемията).

:yanim:

Цитат

Какво се хванахте сега за парада? Мен не ме изненадва, че точно сега ще правят парад. И ще го съчетаят с инициативата на Безсмъртния полк. Руснаците винаги са гледали на Девети май по различен начин, за тях наистина е Ден на победата. Разбирам, че в момента всичко антируско, но вече започва да става откачено.

Това си е истинска дискриминация и то на етническа основа:

Цитат
Любопитен факт - не бях обърнал внимание кога е станало, но от известно време в chess.com явно не дават на руснаците да ползват руския флаг, последните няколко, с които играх имаха някакъв синкав вместо трикольора. Питах днес едно момиче, и тя ми каза че флага им е блокиран от сайта.

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

току-що, Anneliese написа:

Още малко история:

Това си е истинска дискриминация и то на етническа основа:

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

в момента от Бургас излита товарен самолет за Украйна, знаеш ли как шуми - и е пълен - по звука съдя че е тежък

преди 41 минути, vpvelev написа:

Разбира се и обратното е вярно. Затова Русия не иска Украйна да влиза в НАТО и на територията и да се разположат ракети, които ще достигнат до Москва за 20,2 секунди.

И тоя не е отварял карта и не е мерил на какво разстояние се намира Латвия. 

преди 9 минути, BANKATA написа:

Някакви пирончета, някакви полупроводници, процесори, автомобили. Май е по-лесно да напиша какво произвеждат:

Ракети и балет.

Те обаче могат да се научат да произвеждат пирончета. Или ще платят на някой, който разбира от производство на пирони, или направо ще откраднат ноу-хауто и ще почнат производство сами. Интересно ми е обаче немецът как ще си произведе пирони за себе си, след като ги прави от руска стомана, а такава няма да има?

преди 24 минути, BANKATA написа:

Какво има да развенчаваш на факта, че Русия нахлу в Украйна.

В тениса също спорят и Стаховски пита Надал дали било честно украинци да умират.   Не е честно!   Ами техните управници в Киев защо не дадоха автономия на Донбас -тогава сега нямаше да я има тази война.    На тези в Киев все някой друг им е виновен - ако не е Путин ....  ще е госпожа Нюлънд от САЩ...   Кухи бандеровски кратуни.    Сами са си виновни.

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Ти доказателства имаш ли, че Боко Тиквата е корумпе и престъпник? Нямаш, ама си убеден че е така, нали?

Имам, пускали сме двата в темата за Боко Тиквата ;) 

току-що, N1K17Y написа:

Имам, пускали сме двата в темата за Боко Тиквата ;) 

Официално обаче нямаме нищо, а ти искаш от мен официални доказателства че хАмериканците са организирали поредната си цветна революция.

преди 5 минути, vpvelev написа:

Това го написах за монстера, ама щом и ти се припознаваш ... :)

Цитирал си Joss Bomon. А аз реших, че е във връзка с питането ми как ги е сметнал тези времена. :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.