Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

https://blitz.bg/svyat/okupatsiya-li-anulirakha-zadlzheniyata-po-kredite-i-bitovite-smetki-na-zhitelite-na-melitopol_news883579.html

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Продължава се с гнусните лъжи срещу руснаците. Имам чувството, че в онзи форум пишат агентки на САЩ, работещи в посолството им и продали се за пари и зелена карта.Боклуци!:tease2:

Цитат

В Москва и големите градове има хора, живеещи в ужасни условия - стаи без баня, нито кухня, без прозорец, нищо. Нещо като килер за спане. Повечето са чужденци, излезли от детски домове, нещо такова.

преди 7 часа, Тhе Monstеr написа:

Или тука има, тука няма. 😆

Дърводелец

преди 6 часа, parmobil написа:

Некои хора са редко тъпи и прости.

Аз даже знам кой

преди 1 час, Anneliese написа:

Изгледах филма за събитията в Одеса. Ще кажа само едно:

СМЪРТ ЗА УКРАЙНА!!! СМЪРТ ЗА НАЦИЗМА!!!

УКРАЙНА ЩЕ УМРЕ!!!

нацистке, а това гледа ли го

https://www.facebook.com/watch/?v=706617907207556

Нацизма е в Кремъл. Не го ли разбра :)

Feysbuk-slaga-ikonka-sas-sreden-prast_1422616672-b.jpg

преди 7 часа, N1K17Y написа:

после 15 пъти ме пита да повторя къде лъжеш 

Да, а ти така и не успя да покажеш мой пост с лъжа...

преди 7 часа, N1K17Y написа:

пп. тука не коментираме мнения, а факти. Можеш да имаш мнение дали одобряваш Холокоста или не. Дали Холокост е имало не е мнение, а или е факт или не е. Откакто почна Ковида, много хора си мислите, че лъжата и измислиците са "различно мнение". 

Боко престъпник ли е? Можеш да имаш мнение дали одобряваш Боко или не. Дали е престъпник обаче решава съда въз основа на факти.

Поля Нацито пак се развихри хехе

преди 14 минути, Anneliese написа:

Feysbuk-slaga-ikonka-sas-sreden-prast_1422616672-b.jpg

Точно пък тва никога няма го видиш на живо с това поведение

преди 7 часа, _sirena_ написа:

В парламента в Словакия !!! 

Браво !!!   

https://www.facebook.com/danail.dimitrov.9469/videos/693155668563820

Стана ясно какво е чакал вчера тежкотоварният украински АН-124 в София:
— 6 тира с РПГ и 4 ракетни установки.
BIG5 разкри какво чака вчера цял ден най-големият товарен самолет на Украйна на софийското летище.
Колкото и да отричат премиерът Кирил Петков и министърката на икономиката Корнелия Нинова, че правителството не изпраща оръжие в Украйна, медията ни документира последната пратка.
Товарът включва 6 тира с РПГ и 4 ракетни установки тип „Катюша“.
По информация на BIG5, те са събирани от всички военни поделения в цялата страна.
Шофьорите на „Громан България“, наета да извърши превоза, са получили указания да чакат докато стане 02 часа през нощта, за да не се привлича внимание.
Товаренето е станало между 03 и 04 ч., след което тежкотоварният АН-124 веднага е излетял.
АН-124 е на украинската държавна компания за транспорт на свръхтежки товари или военна техника.
Самолетът кацна у нас в неделя и до снощи продължаваше да стои на столичното летище.
Товарният самолет идва от полския град Жешов, близо до украинската граница.
Анализът показва, че от 21 април насам, въпросният АН-124 е направил поне шест полета. Логичното обяснение е потвърждение на тези информации, които постъпват от различни източници, че България все пак зад кулисите от поне седмица-две прави доставки на оръжие.
Логично питаме:
Лъжец ли е министър-председателят на България Кирил Петков? — Да.
Лъжкиня ли е министърката на икономиката Корнелия Нинова? — Да!

Да видим тия БИГ5 какви са. Самолета за Полша ли е?- Да. Полша ли плаща за пратката?- Да. Вие лъжци ли сте?- Да.

НИе продаваме чушки на Полша, която даже си организира транспорта. Нашата работа е докато се натовари самолета и напусне пределите на България. Какво ще прави Полша след това с тези чушки, нас не ни интересува и не ни е работа. Това вече са техните чушки.

Силно забавен куриоз е, как нация от лъжци, продажници и родоотстъпници, очаква политиците и да бъдат честни, неподкупни и патриоти. :)

преди 9 часа, ivottoshev написа:

Дали ще стигне шведската стомана за да покрие всички нужди на немеца? Дано не ни се налага да разбираме, защото ако немеца изгори и ние ще сме в кюпа.

На тази планета само Русия и Швеция ли произвеждат и изнасят стомана?

Ето защо ви казвам, че Маймун все още не е станал човек. То се вижда по снимката му.

Много точно казано за интелекта на чугуните с петолъчка на челото

Дмитрий Медведев: Зеленски не се нуждае от никакъв мирен договор. За него мирът е краят

Медведев: Украйна все по-безцеремонно седи на врата на Европа
14:53
2022-05-02

"Зеленски не се нуждае от никакъв мирен договор. За него мирът е краят", написа заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация в своя Telegram канал.

Медведев също така е уверен, че Зеленски ще продължи да моли Запада за оръжие и пари и ще имитира загриженост за украинците.

Зеленски ще продължи да проси пари и оръжие от Запада, доказвайки, че той е в играта, че той е надеждата на либералния свят, че той е последният бастион на европейската демокрация, която иска да разкъса „руската мечка“, каза Медведев.

Цитат
Митрофанова я разнасяхме страници наред,
въпросният Мелник обаче ми е чудно точно върху
чия глава ще трябва да се из@ка, преди някой да му направи
адекватна забележка или да бъде сменен.
Може настроенията на германиците към канцлера им да са всякакви, но ми се струва твърде непрофесионално и не в реда не нещата посланик на чужда държава да си позволява без срам приказки на такова ниво. Очевидно обаче в името на общата истерия такива неща не правят впечатление.

:yanim:

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Да, а ти така и не успя да покажеш мой пост с лъжа...

Боко престъпник ли е? Можеш да имаш мнение дали одобряваш Боко или не. Дали е престъпник обаче решава съда въз основа на факти.

И в момента ти го показвам, а ти продължаваш да шикалкавиш. Сега Бойко извади да обсъждаме :giggle1:

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Нямаш аргумент срещу мнението ми и се опитваш да се измъкнеш? Не съм и очаквал друго...

И аз очаквах, че ще пишеш против собствените си аргументи. Тука сте някакъв такъв клуб. Съвпадение. Абе, Тошев, Земята плоска ли е ? Че не знам дали съдът го е решил въз основа на фактите и сега почнах да се чудя. Абе, Тошев, ти съществуваш ли или си някой бот ? Че не съм те завел в съда, да реши съдията и сега се чудя.

току-що, BANKATA написа:

Ама пак си внасят пирони. 

ПП: Виждал ли си руски диод или тиристор ?

Хей неграмотник!!! Професията и хобито ми со електроника!  Явно ти не си виждал руски електронни компоненти, но се съмнявам, че си виждал и западни такива. Няма по зрава и сигурна техника на света от руската. Не пестят материал, освен че си имат в изобилие, металните им конструкции за всичко са много здрави, правени от немски каски! Колкото до руската електроника, западът дълго ще им диша прахта! Някога имаше списание "Радио"! Сигурно още имаш жълто около устата и нямаш представа от руски творения в тази област. То ти и от западните толкова имаш представа!

Украинският президент поиска от Москва да се върне в границите си отпреди началото на войната и да предаде обратно на Киев Кримския полуостров    https://dnes.dir.bg/svyat/ruskite-sili-v-ukrayna-se-opitvat-da-sprat-dostavki-na-zapadno-orazhie

преди 4 минути, herkules2 написа:

Хей неграмотник!!! Професията и хобито ми со електроника!  Явно ти не си виждал руски електронни компоненти, но се съмнявам, че си виждал и западни такива. Няма по зрава и сигурна техника на света от руската. Не пестят материал, освен че си имат в изобилие, металните им конструкции за всичко са много здрави, правени от немски каски! Колкото до руската електроника, западът дълго ще им диша прахта! Някога имаше списание "Радио"! Сигурно още имаш жълто около устата и нямаш представа от руски творения в тази област. То ти и от западните толкова имаш представа!

на грамофона ми, пътечката на платката беше 7 милиметра. и след EMP ще работи.

Папата: Други създадоха конфликта в Украйна. НАТО играе негативна роля в ескалацията на кризата

Папата: Други създадоха конфликта в Украйна. НАТО играе негативна роля в ескалацията на кризата

Франциск припомня и тезата си за „трета световна война в епизоди“. "Просто констатирам реалността: Сирия, Йемен, Ирак, в Африка има една война след друга. И международните интереси стоят зад всички тях", продължи понтификът. "Други създадоха конфликта в Украйна."

Папа Франциск изрази готовността си да пътува до Москва, за да се срещне с руския президент Владимир Путин, за да обсъди споразумение в Украйна, съобщава ТАСС.

„Затова помолих кардинал Паролин да изпрати съобщение до Путин след 20 дни война, че съм готов да замина за Москва“, каза папата в интервю, публикувано във вторник във вестник „Кориере дела Сера“. „Все още не сме получили отговор и продължаваме да настояваме, въпреки че се опасявам, че Путин не може и няма да проведе тази среща в момента“, добави той.

Папа Франциск каза също, че „все още няма да отиде в Киев“. „Изпратих кардинали Михаел Черни и кардинал Конрад Краевски, които отидоха там за четвърти път. Но чувствам, че няма нужда да ходя. Първо трябва да отида в Москва, първо трябва да се срещна с Путин“, добави главата на Римокатолическата църква.

Той добави, че срещата му с руския патриарх Кирил трябва да се състои "в Йерусалим на 14 юни". Както каза по-рано понтификът, дипломацията на Ватикана разбира, че „среща по това време може да доведе до голямо объркване“. В същото време той характеризира отношенията си с предстоятеля на Руската православна църква като „много добри“, добавя ТАСС.

Папа Франциск призна, че НАТО играе негативна роля в ескалацията на украинската криза. "[Вероятно] лаят на НАТО на вратата на Русия доведе до реакцията на Кремъл. Гневът, не знам дали е провокиран, но вероятно е допринесъл", каза той в интервюто пред главния редактор на „Кориере дела Сера“ Лучано Фонтана във вторник. 

Франциск припомня и тезата си за „трета световна война в епизоди“. "Просто констатирам реалността: Сирия, Йемен, Ирак, в Африка има една война след друга. И международните интереси стоят зад всички тях", продължи понтификът. "Други създадоха конфликта в Украйна."

Главата на Римокатолическата църква нарече "стар аргумент" реакцията на украинците към събитията в Донбас. „Единственото нещо, за което се обвиняват украинците, е реакцията им на [опитите за независимост] на Донбас, но това беше преди 10 години, това е стар аргумент“, каза той.

----------

Президентът на Хърватия разпали голям скандал в НАТО

Миланович заплаши да наложи вето на членството на Финландия и Швеция в Алианса

Загреб, Хърватия 03 Май 2022, 20:40 56437 прочита 25 коментара Автор: БЛИЦ

Президентът на Хърватия Зоран Миланови заяви, че няма да допусне встъпването на Финландия и Швеция в НАТО. Хърватският лидер подчерта, че ако въпросът бъде повдигнат на предстоящата среща на алианса, той е готов да наложи вето. 

"Този неочакван въпрос възникна като летен дъжд, никой не го очакваше. На срещата на НАТО ще наложа вето на поканите, ако има такива на такова равнище", каза Миланович на брифинг във вторник.  

Той коментира и това, че някои са започнали да го наричат "руски агент", подчертавайки, че той не се бои от никого и може с лекота да се справи със заплахите по негов адрес. 

"Кой казва, че аз съм руски агент? Аз по никакъв начин не съм свързан с Русия. Не се страхувам нито от руснаците, нито от украинците, със заплахите ще се справя", заяви Миланович.  

По-рано президентът на Хърватия определи идеята за присъединяване към НАТО на Финландия, която се намира само на 50 километра от Санкт Петербург, като "опасно шарлатанство". 

преди 40 минути, herkules2 написа:

Я, да те питам, ти каква кола караш ? :giggle1:

А компютърът ти с какъв процесор е ? 

преди 34 минути, symanbg написа:

на грамофона ми, пътечката на платката беше 7 милиметра. и след EMP ще работи.

Ауу грамофон, много модерна техника имаш. Телефона ти е по жица, нали ? 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.