Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 53 минути, herkules2 написа:

Хей неграмотник!!! Професията и хобито ми со електроника!  Явно ти не си виждал руски електронни компоненти, но се съмнявам, че си виждал и западни такива. Няма по зрава и сигурна техника на света от руската. Не пестят материал, освен че си имат в изобилие, металните им конструкции за всичко са много здрави, правени от немски каски! Колкото до руската електроника, западът дълго ще им диша прахта! Някога имаше списание "Радио"! Сигурно още имаш жълто около устата и нямаш представа от руски творения в тази област. То ти и от западните толкова имаш представа!

Някога може и да са имали. Сега нямат. Работим с 9 руски фирми (не са много) и една не използва руски елементи. Едни се опитаха да слагат китайски полупроводници и машината им за асемблиране на всеки трети елемент даваше грешка че не им отговарят параметрите. Всичко се оправи когато си поръчаха от Littelfuse.

Няма да ти обяснявам какви глупости съм виждал от руски фирми че едва ли ще ми повярваш.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Не може всички да произвеждат полупроводници.

Няма да има кой да ги купува.

За това в света има разделение на производството.Всяка страна се специализира в няколко области в които може да предложи конкурентен продукт.

преди 5 минути, M.Николов написа:

За това в света има разделение на производството.Всяка страна се специализира в няколко области в които може да предложи конкурентен продукт.

Повече от 2 години има недостиг. Ще продължи поне още 2. Американците и в момента правят фабрики, че се усетиха, колко е лошо да зависят от други. Само в Европа още спим. 

Никой не беше предвидил пандемията и разпадането на веригите за доставки.Преди това всичко си вървеше нормално, дори имаше излишък от полупроводници.За да се започне ново производство от нулата трябват много средства и време.

преди 38 минути, M.Николов написа:

най-после
един разумен българин
пп
питам се, кога ще им дойде акъла на другите

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

преди 14 часа, N1K17Y написа:

Гориво, ракети и... вагони за влаковете. Ейй, голяма работа са.

М,даааа! Русата ти главица повече от опорка не може да смели. Нищо, де, аз за другата главица го постнах- две ще станете, неразбралите.newsm78.gif.89ee42ee7b1d8df07d3b3b2fcbac3411.gif

преди 1 час, M.Николов написа:

Някой помни ли прословутото изказване на бай Тошо при откриването на завода за полупроводници? "Тази година полупроводници- догодина цели". Не знаеше, завалията нищо по въпроса, но завод откри и този завод произвеждаше качествени.

преди 18 минути, M.Николов написа:

Не знам дали е безполезен, но знам определено, че е десен.

Десен, ама уеко в уево.

преди 16 минути, absurt написа:

М,даааа! Русата ти главица повече от опорка не може да смели. Нищо, де, аз за другата главица го постнах- две ще станете, неразбралите.newsm78.gif.89ee42ee7b1d8df07d3b3b2fcbac3411.gif

Някой помни ли прословутото изказване на бай Тошо при откриването на завода за полупроводници? "Тази година полупроводници- догодина цели". Не знаеше, завалията нищо по въпроса, но завод откри и този завод произвеждаше качествени.

За разлика от теб, поне си правя труда да погледна какво постваш :giggle1:

Никой не беше предвидил пандемията и разпадането на веригите за доставки.Преди това всичко си вървеше нормално, дори имаше излишък от полупроводници.За да се започне ново производство от нулата трябват много средства и време.

Аз па мислих, че американците я планираха, а не са се сетили да си направят заводите първо. А това прочете ли ?

преди 1 час, N1K17Y написа:

Американците и в момента правят фабрики, че се усетиха, колко е лошо да зависят от други. 

Да се чудиш, защо не се сещат, че ще имат излишък и ще трябва да ги продават две за левче вафлите, а продължават да строят. 

Аз не изненадан, ами съм шокиран. Държава, която и в момента e нападната, търси съюзи за да си гарантира защитата. Големи идиоти са. 

преди 8 минути, N1K17Y написа:

Американците и в момента правят фабрики, че се усетиха, колко е лошо да зависят от други. 

Да се чудиш, защо не се сещат, че ще имат излишък и ще трябва да ги продават две за левче вафлите, а продължават да строят. 

Аз пък въобще не се чудя, но трябва да те разочаровам, решението им е чисто политическо, не е икономическо.

По същата причина и руснаците ще бъдат принудени да започнат много нови производства.

Повече от 2 години има недостиг. Ще продължи поне още 2. Американците и в момента правят фабрики, че се усетиха, колко е лошо да зависят от други. Само в Европа още спим. 

В Европа "спят". А ние копаем дъното, гледайки на изток , ръчкайки руския мечок!

преди 1 час, Богатир написа:

Украински военни  ежедневно обстрелват Херсон и региона от района на  Николаев.   Руските военни и системата за противовъздушна отбрана започнаха да защитават града, за да не бъде разрушен като Мариупол.   Как бандеровците водят война за земи с руско население?  Че и здраво  лъжат всички страни в НАТО  да им помагат.   Не им ли стигнаха 8 години антитерористична операция, та искат и още това да продължава?  С това поведение направо повикват руската армия да продължи към Одеса след Николаев.

"Не става дума за Украйна, ако Украйна разчиташе на нас за своята защита, позволете ми да не довърша това да изречение. Става дума за опита на на режима на Путин за преразглеждане на международния ред. Ред, който е добър за България, от който ние се възползваме".

"Не е въпросът да дадем на украинците това, което са си поискали в някаква точка, а да отговорим какво готова България да даде в защитата на този ред"

преди 3 часа, N1K17Y написа:

aE8Oboo_700bwp.webp

Той не е 'nazi", както става очевидно от следното изображение:

image.thumb.jpeg.ec2bab67eb48e21a8f5ca77bee1524ce.jpeg

Не би било проблем да повярваш, че той не е 'nazi", освен ако не си жертва на дезинформационни кампании като следните:

image.thumb.jpeg.90a6a15b174be106ceb184f760643a97.jpeg

image.thumb.jpeg.b91cf5bcf060ab8a648acc70a7ded637.jpeg

Той не е "nazi". "Nazi"-та са тези, финансирани от САЩ:

image.jpeg.64af40acf52c4874e60d484b5da72467.jpeg

Недей забравя, че проблема с Русия и Украйна започна след частно финансирания преврат от САЩ и структури свързани към НАТО и ООН през 2013-2014, когато успешно свалиха правителството в Украйна и го замениха с подлога на САЩ:

image.thumb.jpeg.c0a465bca6a217dc1066856a4e6fe579.jpeg

image.thumb.jpeg.e4ee9fd84b3a52ca2b971f6b2a23f1ed.jpeg

Кодовото име на политическата дестабилизация и преврата през 2013-2014 е "Revolution of Dignity". Самото име "dignity" подсказва кой е бил зад всичко.

"Българи от малцинството ни в Украйна, като украински граждани, се бият на фронта в редиците на украинската армия срещу агресора", това написа в официалния си профил във фейсбук военният ни министър Драгомир Заков. 

По думите му дори има и "загинали за свободата на Украйна."  Изглежда всички в Партията на провалената промяна не са в ред с главите си!

преди 13 минути, attj написа:

"Българи от малцинството ни в Украйна, като украински граждани, се бият на фронта в редиците на украинската армия срещу агресора", това написа в официалния си профил във фейсбук военният ни министър Драгомир Заков. 

По думите му дори има и "загинали за свободата на Украйна."  Изглежда всички в Партията на провалената промяна не са в ред с главите си!

За какъв агресор говориш? Русия не е агресор. Ти май не прочете аз какво написах:

преди 23 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Той не е 'nazi", както става очевидно от следното изображение:

image.thumb.jpeg.ec2bab67eb48e21a8f5ca77bee1524ce.jpeg

Не би било проблем да повярваш, че той не е 'nazi", освен ако не си жертва на дезинформационни кампании като следните:

image.thumb.jpeg.90a6a15b174be106ceb184f760643a97.jpeg

image.thumb.jpeg.b91cf5bcf060ab8a648acc70a7ded637.jpeg

Той не е "nazi". "Nazi"-та са тези, финансирани от САЩ:

image.jpeg.64af40acf52c4874e60d484b5da72467.jpeg

Недей забравя, че проблема с Русия и Украйна започна след частно финансирания преврат от САЩ и структури свързани към НАТО и ООН през 2013-2014, когато успешно свалиха правителството в Украйна и го замениха с подлога на САЩ:

image.thumb.jpeg.c0a465bca6a217dc1066856a4e6fe579.jpeg

image.thumb.jpeg.e4ee9fd84b3a52ca2b971f6b2a23f1ed.jpeg

Кодовото име на политическата дестабилизация и преврата през 2013-2014 е "Revolution of Dignity". Самото име "dignity" подсказва кой е бил зад всичко.

Ето и още малко информация, която не включва в обяснението си и идеологическия спектър на ситуацията:

uploaded image

преди 10 минути, bootlicker (Мазния) написа:

За какъв агресор говориш? Русия не е агресор. Ти май не прочете аз какво написах:Е

Ти може много да напишеш, ама фака е че Русия нахлу в Украйна.

преди 9 минути, bootlicker (Мазния) написа:

За какъв агресор говориш? Русия не е агресор. 

Цитирал съм дословно военния ни министър.   Въобще не ми е ясно Радев като върховен главнокомандващ как ще се оправя с безхаберници.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Ти може много да напишеш, ама фака е че Русия нахлу в Украйна.

Факта е, че конфликта започна в Украйна, а Русия беше предизвикана.

image.thumb.jpeg.519c57a517fbcf95f788fb0d406e7d02.jpeg

image.thumb.jpeg.0782af05b5276c37ea488b1c6cdc31e3.jpeg

Както обясних вчера, САЩ, ООН и НАТО свалиха управлението в Украйна и го замениха с корпоративна подлога на САЩ.

Тогава започнаха да искат да изграждат военни бази и да насочат ракети към Русия. Хайде сега да ми обясниш едно нещо - как да реагира Русия, след като директно се казва, че ще има насочени ракети към Русия? Какво да направи Русия? Да седи и да гледа, вместо да си защити суверена от идеологическите подривници, които искат да започнат война, да свалят Путин, и да наложат западни идеологии в Русия ли?

Според теб какво трябваше да направи Русия? Да седи и да чака как се насочват ракети срещу държавата и как започва идеологическа подривна дейност от страна на САЩ, НАТО и ООН ли?

преди 18 минути, bootlicker (Мазния) написа:

За какъв агресор говориш? Русия не е агресор. Ти май не прочете аз какво написах:

Ето и още малко информация, която не включва в обяснението си и идеологическия спектър на ситуацията:

uploaded image

Ето в този цитат има обяснение за американските капиталисти.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.