Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, bootlicker (Мазния) написа:

Факта е, че конфликта започна в Украйна, а Русия беше предизвикана.

Какво значи предизвикана бре . Откъде накъде някой ще вкарва войски само защото не му харесва че една съседка си е сменила управлението чрез протести ???

Какъвто и да е резултата от войната, Украйна никога няма да е в един лагер с РФ.

И както съм споменавал, никакво членство в НАТО не им трябва на украинците. Оказа се че Путлер направи много по лошо за руснаците, тъй като в момента Украйна е в много по изгодна позиция за негласно сътрудничество с НАТО.

Могат спокойно да воюват, без официално да поемат отговорности каквито биха имали като членки на НАТО , нито НАТО да се поти за отговорности и ангажименти към Украйна.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 6 минути, M.Николов написа:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31608132.html

Коментирай, отворко!

Коментара ти е, че АКО влязат в парламента, щели да сменят Гешев, значи това изказване е било преди да бъдат в парламента. Ти ми даваш изказване, след като са съставили коалиция дори :giggle1:

преди 18 минути, M.Николов написа:

Вие ясно заявихте, че ако ви пратят в парламента ще смените Гешеф.

И вътре естествено, не пише това което твърдиш. 

Цитат

Новото коалиционно правителство си поставя за цел главният прокурор Иван Гешев да напусне поста си до три месеца. 

Цитат

Йорданова изтъкна, че управляващите работят по няколко сценария за отстраняването на главния прокурор. Оптималният е това да се случи след три месеца, а най-отдалеченият във времето: след изтичането на мандата на настоящия Висш съдебен съвет (ВСС) - т.е. през есента на 2022 г.

Май ти не четеш. 

преди 35 минути, BANKATA написа:

5 поста с оправдания.

https://www.dnes.bg/politika/2022/05/04/resheno-remontirame-voenna-tehnika-na-ukraina-ne-davame-oryjie.529012

Давай следващото оправдание. Как ни е заповядано от големият брат да не ппращаме оръжие.

Както преди малко казах:

преди 17 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Ще го напиша след 15 минути, че сега ще ям. Имам добро обяснение, което ще ти хареса.

преди 17 минути, BANKATA написа:

Сигурен съм.

Знам, че си сигурен.

Ето го обяснението - просто и ясно.

Войната и дестабилизацията е нещо, което е 100% критично важно за съществуването на всяка една капиталистическа империя, като САЩ, която финансира войни и държавни преврати на различни места по света.

Продължителността на дадена война също е от критично значение. Колкото по-дълго време продължи дадена война, толкова по-голяма ще е икономическата разруха, което ще доведе до все по-голяма и по-голяма инфлация.

Колкото по-голяма е инфлацията, толкова повече кредити и лихви ще има.

Колкото повече кредити и лихви има, толкова повече финансова и геополитическа мощ ще има даващия кредити и/или институциите свързани с даващия кредити. В случая, банки, централни банки, НПО-та, фондации свързани с финансови институции, и т.н..

Това е една от причините, поради които САЩ искат войната да продължи колкото се може по-дълго. Затова те ще дават оръжия, които са достатъчно да продължи войната, но НЕ достатъчно да се спечели/завърши войната.

Това е същата причина, поради която САЩ в продължение на 20 години се "биеше" срещу някакви талибани, без реално да вземе решение да спечели войната. Наистина ли мислиш, че ето тези:

Талибаните поискаха мир в Афганистан

Са някак си по-силни от ето тези:

What military plane can transport tanks? - Quora

$674 billion of tanks, fighter jets, subs and more to boost US military  power in 2019 | Fox News

With Beijing's Military Nearby, U.S. Sends 2 Aircraft Carriers to South  China Sea - The New York Times

Първите не са по-силни от вторите... и въпреки това, на вторите не им беше позволено да победят първите. На вторите им беше наредено да се бият достатъчно силно да има хаос, но не достатъчно силно да победят. Така продължителността на конфликта се удължава напред във времето.

Отвори ето този линк: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States и цъкни на войни в 21-ви век, и ще видиш за каква геополитика става въпрос от страна на САЩ.

Войната между Русия и Украйна също е организирана от САЩ. Вече няколко пъти повторих, че искрата, която разпали войната, беше произведена от САЩ и НАТО под кодовото име "Revolution of Dignity".

Войната между Русия и Украйна не е по-различна от която и да е война организирана от САЩ с цел експлоатация и увеличаване на властта на Американската капиталистическа империя, на която и е нужно постоянно разширяване и постоянен растеж за да може да продължи да съществува.

Русия е мишена от доста време. САЩ имат добре документирана история за финансиране на държавни преврати. В Русия САЩ финансира анти-Путин активисти от доста години насам.

Сега да го повторим отново: САЩ не се интересуват дали Русия ще спечели или Украйна. САЩ се интересува от това колко време ще продължи войната и колко висока ще е инфлацията. Колкото по-дълго продължи и колкото е по-голяма инфлацията, толкова по-добре. Затова САЩ ще организират достатъчно оръжия за Украйна да се бие срещу Русия, но не й достатъчно оръжия да се спечели войната.

Сега има три варианта. Или ще стане като с Талибаните, САЩ внезапно ще спрат войната и Русия печели, или ще стане като при някои от другите военни конфликти - САЩ ще се намеси и Русия ще загуби, и третия вариант - да се постигне някакво "споразумение", което да е икономически и геополитически изгодно за САЩ, което ще доведе до по-голямо геополитическо влияние на САЩ в Европа.

Това са единствените три варианта. Мен ако питаш, третото е най-вероятно, но не гарантирам.

Във всеки случай, интереса на САЩ и колониите му, е войната да продължи възможно най-дълго или да се стигне до споразумение, което да е изгодно на САЩ, и неизгодно за другите държави по света.

Сега разбра ли защо България отказа да даде оръжие на Украйна? Защото въоръжаването трябва да е достатъчно войната да продължи, но не достатъчно да се спечели или приключи.

Просто защото първия път България не даде оръжие, това не означава, че и втория път няма да даде. Ако има други четения за даване на оръжие, тогава може и да се даде, според зависимост от обстановката.

Ако нещо не ти е ясно или имаш въпроси, кажи, и ще ти се отговори.

току-що, BANKATA написа:

Някога може и да са имали. Сега нямат. Работим с 9 руски фирми (не са много) и една не използва руски елементи. Едни се опитаха да слагат китайски полупроводници и машината им за асемблиране на всеки трети елемент даваше грешка че не им отговарят параметрите. Всичко се оправи когато си поръчаха от Littelfuse.

Няма да ти обяснявам какви глупости съм виждал от руски фирми че едва ли ще ми повярваш.

Няма как да ти повярвам, защото продължаваш да лъжеш, но мен не можеш да излъжеш. Искаш да продаваш на "краставичар краставици"! Аз работя електричество и електроника повече от 35 години. Западната електроника няма дори качествени проводници. Нямат 100% мед, а са с много примеси, не се калайдисват и изолацията им се стопява след запояване. Западни електронни елементи вече почти няма, всичко е китайско.

преди 4 минути, M.Николов написа:

Не можеш ли да четеш бре, клоун?

"Новото коалиционно правителство си поставя за цел главният прокурор Иван Гешев да напусне поста си до три месеца. Това стана ясно от думите на правосъдния министър Надежда Йорданова ("Демократична България") пред Свободна Европа. "Това е сложен пъзел. Ние работим това да се случи до три месеца", каза тя."

И сега го сравни с 

преди 21 минути, M.Николов написа:

заявихте, че ако ви пратят в парламента ще смените Гешеф.

:giggle1:

преди 5 минути, N1K17Y написа:

Коментара ти е, че АКО влязат в парламента, щели да сменят Гешев, значи това изказване е било преди да бъдат в парламента. Ти ми даваш изказване, след като са съставили коалиция дори :giggle1:

Ето ти и от преди да влязат в Парламента

"Борисов и Гешев са в ситуацията на дилемата на затворника - кой първи ще тръгне срещу другия. Гешев разбира, че историческото му време изтича.

Ние от Демократична България ще направим всичко възможно да го сменим."

https://petel.bg/Hristo-Ivanov-za-GERB--Borisov-i-Geshev-sa-v-situatsiyata-na-dilemata-na-zatvornika---koy-parvi-shhe-tragne-sreshhu-drugiya__405168

https://sofiadailyexpress.com/zakon/9129/ще-направим-всичко-възможно-да-сменим/

преди 11 минути, miro20 написа:

Какво значи предизвикана бре . Откъде накъде някой ще вкарва войски само защото не му харесва че една съседка си е сменила управлението чрез протести ???

Какъвто и да е резултата от войната, Украйна никога няма да е в един лагер с РФ.

И както съм споменавал, никакво членство в НАТО не им трябва на украинците. Оказа се че Путлер направи много по лошо за руснаците, тъй като в момента Украйна е в много по изгодна позиция за негласно сътрудничество с НАТО.

Могат спокойно да воюват, без официално да поемат отговорности каквито биха имали като членки на НАТО , нито НАТО да се поти за отговорности и ангажименти към Украйна.

Грешка.

Не бяха протести, частно финансиран държавен преврат. Бунтовете, не протестите - а бунтовете, бяха финансирани от САЩ, НАТО и НПО-та и фондации свързани с тях. С други думи, беше държавен преврат с идеологически и геополитически цели, а не "демократична смяна на властта".

Войната не започна "просто защото на Путин не му харесва", а защото искаха да разположат ракети насочени към Русия, застрашавайки суверена на Русия. Ясно е, че от самото начало САЩ иска да има война между русия и Украйна.

Защо НАТО иска в Украйна да има военни бази и ракети насочени към Русия? Защото НАТО и капиталистически, идеологически и геополитически инструмент - ето затова.

Ако аз насоча оръжие към теб, а ти имаш свое оръжие, няма ли да изкараш своето оръжие и да започнеш да стреляш по мен (самозащита)? Ето това е конфликта между русия и Украйна накратко.

image.thumb.jpeg.d1c11da586840fb196baa04c85f2ecf4.jpeg

преди 6 минути, herkules2 написа:

Няма как да ти повярвам, защото продължаваш да лъжеш, но мен не можеш да излъжеш. Искаш да продаваш на "краставичар краставици"! Аз работя електричество и електроника повече от 35 години. Западната електроника няма дори качествени проводници. Нямат 100% мед, а са с много примеси, не се калайдисват и изолацията им се стопява след запояване. Западни електронни елементи вече почти няма, всичко е китайско.

В масовите продукти да. В скъпата техника ти казвам че китайски не ползват. Дори руснаците калибрите ги правят с тайвански компоненти.

преди 6 часа, herkules2 написа:

Хей неграмотник!!! Професията и хобито ми со електроника!  Явно ти не си виждал руски електронни компоненти, но се съмнявам, че си виждал и западни такива. Няма по зрава и сигурна техника на света от руската. Не пестят материал, освен че си имат в изобилие, металните им конструкции за всичко са много здрави, правени от немски каски! Колкото до руската електроника, западът дълго ще им диша прахта! Някога имаше списание "Радио"! Сигурно още имаш жълто около устата и нямаш представа от руски творения в тази област. То ти и от западните толкова имаш представа!

смешник :)  докато света  усвои 4 нм технологии и върви към 3 и 2 ннм , руските технологии са още на 65 нм процес. Всичко под този тех.процес се внася. Но след санкциите и това е мираж.

https://www.forbes.ru/tekhnologii/457563-zapret-na-razvitie-kak-rossijskie-tehnologii-vyzivut-bez-poluprovodnikov

:hush:

преди 1 минута, bootlicker (Мазния) написа:

Грешка.

Не бяха протести, частно финансиран държавен преврат. Бунтовете, не протестите - а бунтовете, бяха финансирани от САЩ, НАТО и НПО-та и фондации свързани с тях. С други думи, беше държавен преврат с идеологически и геополитически цели, а не "демократична смяна на властта".

фейкомет :)

преди 1 минута, miro20 написа:

смешник :)  докато света  усвои 4 нм технологии и върви към 3 и 2 ннм , руските технологии са още на 65 нм процес. Всичко под този тех.процес се внася. Но след санкциите и това е мираж.

https://www.forbes.ru/tekhnologii/457563-zapret-na-razvitie-kak-rossijskie-tehnologii-vyzivut-bez-poluprovodnikov

фейкомет :)

Това "nm" е маркетингов термин.

За какъв "фейкомет" говориш, бе?

Точно бунтове си бяха.

1651599881705.thumb.jpg.744049e5ed324eb51c5e894cd1826df5.jpg

И проблема започна от Украйна, а не от Русия:

1651599881712.thumb.jpg.2bc795a244c05723a0d9720fbb31048e.jpg

преди 7 минути, M.Николов написа:

"Борисов и Гешев са в ситуацията на дилемата на затворника - кой първи ще тръгне срещу другия. Гешев разбира, че историческото му време изтича.

https://petel.bg/Hristo-Ivanov-za-GERB--Borisov-i-Geshev-sa-v-situatsiyata-na-dilemata-na-zatvornika---koy-parvi-shhe-tragne-sreshhu-drugiya__405168

И пак да питам тогава, "ще направим всичко възможно да сменим Гешев", какво общо има с "ако ни пратите в Парламента, ще сменим Гешев" ? 

И защо отказваш да коментираш всичко което написах, а само малка част от него?

току-що, N1K17Y написа:

И пак да питам тогава, "ще направим всичко възможно да сменим Гешев", какво общо има с "ако ни пратите в Парламента, ще сменим Гешев" ? 

Подвежда хората да гласуват. Казват им това, което искат да чуят, след това те гласуват, и така лъжците получават власт. Ето какво общо има.

Иначе, те никога не са искали да сменят Гешев. Казаха го просто така - да привлекат дерационализирани балъци, които да гласуват.

преди 29 минути, herkules2 написа:

Имам три коли + тази на жена ми стават четири. Служебните не ги броя. Имам тойота, голф3-ка, Уаска бордова, и Лада 1600, като Уаската и ладата са на и на газ. Много бих искалда имам руски процесор, но мръсниците от запад забраняват търговия с Русия. Обаче имам много руски полупроводникови елементи от време оно, и над 2 000 руски радио-лампи....Имам два хладилника "Мраз", които още работят. Компресорите им са хоризонтално разположени и като танкове тръгват, още нямат повреждане. Смених им само уплътненията. Имам и работещ мотоциклет "ИЖ-планета" наследство от баща ми! Нещо друго да те интересува?

Безжичната радиовръзка също е руско откритие, без която днес нямаше да има телефони. Я ми кажи чие откритие е радиото? На Попов или на Маркони? Е, жичният телефон е западно откритие, поне и те да имат някакъв принос!

Тъй де, за някой още живеещ 50 години назад във времето, нищо чудно да мислиш, че СССР са велики.

преди 3 минути, N1K17Y написа:
преди 11 минути, M.Николов написа:

Покажи още  

Ти си бил голям смешник, бре?

:lol6:

преди 7 минути, miro20 написа:

докато света  усвои 4 нм технологии и върви към 3 и 2 ннм , руските технологии са още на 65 нм процес.

Руските са на 16 нм. А 4 нм още не е усвоен от никой. След 1-2 години може и това да стане.

преди 4 минути, M.Николов написа:

Ти си бил голям смешник, бре?

:lol6:

Е, като свършиха аргументите ;)

Да видим колко дни ще ти отнеме пак да повториш същата лъжа. 

преди 2 минути, ncl написа:

Руските са на 16 нм. А 4 нм още не е усвоен от никой. След 1-2 години може и това да стане.

Не са. И аз бях цитирал някои статии и тестове, но реалнонямат масов проесор на 16нм. Прогнозираха го в края на тази година. Преди войната. С тази война на кукуво лято.

Това което имат е 64нм най много.

Като пак са пряко зависими от тайванските компании, които обаче се присъединиха към санкциите.

преди 8 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Това "nm" е маркетингов термин.

За какъв "фейкомет" говориш, бе?

Точно бунтове си бяха.

1651599881705.thumb.jpg.744049e5ed324eb51c5e894cd1826df5.jpg

И проблема започна от Украйна, а не от Русия:

1651599881712.thumb.jpg.2bc795a244c05723a0d9720fbb31048e.jpg

фейкомет.

Цитираш а не осмисляш.

Войната не започна с Майдана. Майдана е в Киев, и няма абсолютно нищо общо с руския въпрос на изток.

Смяната на властта  бе ПОВОД Путлер да превземе Крим. Никога въпросите на Майдана не са били в посока някаква война с РФ.

После Путлер си измисли нацисти бандеровци  и вкара войски и в Донбас.

Като има и един нюанс. Че  акция като анексията на Крим не се планира за ден два, а е подготвяно много отдавна.

Сега просто дадоха команда докато в Киев се лутат кой да е на власт .

преди 2 минути, herkules2 написа:

Имам три коли + тази на жена ми стават четири. Служебните не ги броя. Имам тойота, голф3-ка, Уаска бордова, и Лада 1600, като Уаската и ладата са на и на газ. Много бих искалда имам руски процесор, но мръсниците от запад забраняват търговия с Русия. Обаче имам много руски полупроводникови елементи от време оно, и над 2 000 руски радио-лампи....Имам два хладилника "Мраз", които още работят. Компресорите им са хоризонтално разположени и като танкове тръгват, още нямат повреждане. Смених им само уплътненията. Имам и работещ мотоциклет "ИЖ-планета" наследство от баща ми! Нещо друго да те интересува?

Безжичната радиовръзка също е руско откритие, без която днес нямаше да има телефони. Я ми кажи чие откритие е радиото? На Попов или на Маркони? Е, жичният телефон е западно откритие, поне и те да имат някакъв принос!

От всичкия този скрап само 2 000 руски радио-лампи можеш да запазиш. Ако намериш хард-корд аудиофили и да им ги шитнеш като "дрога".
Многото руски полупроводникови елементи от време оно: МП39, КТ315, КУ214 може да ги кичиш на новогодишната елха, за друго не стават.

"тойота, голф3-ка, Уаска бордова, и Лада 1600" ги подари в кварталния музей на съветското производство, а ако хептен са изкапали в местния пунк за скрап. Годината е 2022 и минимум хибрид, за пълна електричка мълча. Автомобил над 7 години е колхозната мечта.

Два хладилника "Мраз", които още работят е вид техно-мазохизъм. Хладилник без wi-fi, монитор на вратата, аларма за забравена врата, саморазмразяване и прочие са спомени по младостта на Лили Иванова . И да стартира като къртач на бетон е ... някой от публиката да подскаже.

Мотоциклет "ИЖ-планета" и тук има изход. Подаряваш го на Мосфильм. Лепят му каляска и пунтират BMW-R12 в патриотичните филми за 1941г.

Телевизията също можеш да го препишеш на блядовете, но първия телефункен е немски, че даже имало национална телевизия 1936г с два ТВ канала, докато в същото време една читава радиостанция не е имало в руските дивизии, което е било съществено за краха на червената армия в първите години на войната.

Списание "Радио" не бе нищо особено. Пропагандиско, къде колко вефа и темпа напечатали съветските заводи, някоя схема на мултивибратор, радиолюбителски пеленгатор, реле за време. Нещо по-сериозно нанай, защото с МП39 не става, а всичкото им електроника гълташе армията. В Москва (1987 - 1993) имаше няколко магазина за радиочасти. Лавките обран бустан, а пред магазина прекупвачи или телевизионни техници след работно време.

Българското списание "Млад конструктор" или "Радио, Телевизия , Електроника" бяха класи над руското. По практични и взаимставаха западни схеми: 2N3055, TBA810 и т.н.

Нищо лично!
Просто това е твоя избор и като резултат твоето битие.

преди 3 минути, N1K17Y написа:

Е, като свършиха аргументите ;)

Да видим колко дни ще ти отнеме пак да повториш същата лъжа. 

Лъжа е само в твоите глупави очи, всеки друг с поне малко акъл ще ти каже, че двете твърдения по същество означават едно и също.

преди 10 минути, N1K17Y написа:

Ще спреш ли да се излагаш или държиш още да ставаш за смях?

преди 1 час, BANKATA написа:

Янкуович да не би да беше независим?

Болшенството в Украйна искаха в ЕС и НАТО. Коое ти е трудно да го разбереш? При демокрацията е така.

А, това болшинство, което и в референдум участва, за да си извоюва автономия и което иска да е към Русия, не го забеляза ли или ти е трудно да разбереш? При коя демокрация е важно желанието на "правилното" болшинство, а "неправилното" трябва да е тероризирано с години и желанията му- определяни като незаконни? 

току-що, N1K17Y написа:

Тъй де, за някой още живеещ 50 години назад във времето, нищо чудно да мислиш, че СССР са велики.

СССР бяха велики, и тогава никой не смееше да им поставя условия, а западът се нахождаше по голяма нужда, да не му се случи случка.

Що не ни нападна тогава Турция, когато бай Тошо изпъди турците? Защото щяха да ядат бръмбалото, ако прекрачат границата ни!

Сега РФ е велика, и всички просташки прогнози, че Украйна (няма такава държава, или повече няма да има) щяла да победи са само мечти на глупаците от колективния запад. САЩ добре са си направили сметката, но може да им излезе крива, защото е без кръчмарин!

преди 2 минути, miro20 написа:

Не са. И аз бях цитирал някои статии и тестове, но реалнонямат масов проесор на 16нм.

Интел и АМД също нямат масови процесори на 4нм. Интел са на 10, а АМД на 7 нм.

преди 5 минути, herkules2 написа:

СССР бяха велики, и тогава никой не смееше да им поставя условия, а западът се нахождаше по голяма нужда, да не му се случи случка.

Що не ни нападна тогава Турция, когато бай Тошо изпъди турците? Защото щяха да ядат бръмбалото, ако прекрачат границата ни!

Сега РФ е велика, и всички просташки прогнози, че Украйна (няма такава държава, или повече няма да има) щяла да победи са само мечти на глупаците от колективния запад. САЩ добре са си направили сметката, но може да им излезе крива, защото е без кръчмарин!

Толкова е велика, че ИТ специалистите им (понеже за технологии се говори сега) бягат. 

А СССР от 30 години няма, Турция все така не ни е напднала :giggle1:

Янкуович да не би да беше независим?

Болшенството в Украйна искаха в ЕС и НАТО. Коое ти е трудно да го разбереш? При демокрацията е така.

Фактите са ти фейк. 

Не, твоите "факти" са фейк!

2014г. по времето на Майдана болшинството от украинците е искало в НАТО, ама друг път!

преди 2 минути, absurt написа:

А, това болшинство, което и в референдум участва, за да си извоюва автономия и което иска да е към Русия, не го забеляза ли или ти е трудно да разбереш? При коя демокрация е важно желанието на "правилното" болшинство, а "неправилното" трябва да е тероризирано с години и желанията му- определяни като незаконни? 

Има си закони на държавите за референдуми. Това не се определя от сулю и пулю.

Пак ще повторя две неща за референдумите и подкрепата в Донбас, понеже сте чугунени глави :

- референдума в Крим е незаконен и по украинските и по руските закони. Ясно че украинските не ги зачитате, но акцентирам - и по руските закони и конституция. Според която припромените от 2007 г. референдуми за промяна на статута на федерацията , разбирай присъединяване или отделяне, са забранени. Затова в РФ имаше все пак някакви референдуми, но по дребни въпросчета.. примерно допитване дали да има парк в някой град... или паметник :)  Но референдум за отделяне на Якутска област например е невъзможен и забранен. Затова приеха - забранява се референдум за каквато и да е промяна на статута на федерацията РФ.

Така че и кримския референдум е незаконен. 

Дори не споменавам факта че е под дулата на автоматите, че са, цитирам любимия ви рашист Игор Гиркин - "натикахме депутатите в местния парламент да гласуват декларация за присъединяване" .

- За Донбас . Същия този Гиркин който бе пратен след анексията на Крим да овладява и Донбас,  сам си призна и ревеше че не може да намери от местните мъже доброволци да му попълнят войските.

Цитирал съм ви го с аудио и видео.А той бе министър на ДНР .

Толкова за подкрепата на рашистите в Донбас. Да, и преди години имаше разни митинги  и веене на червени знамена, но най вече  от комунистически и подобни организации, контролирани от РФ.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.