Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 41 минути, bootlicker (Мазния) написа:

...

Талибаните поискаха мир в Афганистан

...

What military plane can transport tanks? - Quora $674 billion of tanks, fighter jets, subs and more to boost US military  power in 2019 | Fox News With Beijing's Military Nearby, U.S. Sends 2 Aircraft Carriers to South  China Sea - The New York Times...

Култува снимка. На сватба ли са се стегнали?
Малкия талибан с ролекса - оригинал или хонг-конг копие? Че и на дясната ръка като путин. Държи десантен калаш. Хубав избор. Докато за големия талибан с М16  не мога да кажа същото. Колкото и да го омотава в парцали не помага. Пушкало за 500 бакса не става за пясъци, пък и това е автоматична винтовка. До него що за базука държи? Смущава се нещо. Костюмарата защо е без брада и без "каска" на главата?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 23 минути, absurt написа:

А, това болшинство, което и в референдум участва, за да си извоюва автономия и което иска да е към Русия, не го забеляза ли или ти е трудно да разбереш? При коя демокрация е важно желанието на "правилното" болшинство, а "неправилното" трябва да е тероризирано с години и желанията му- определяни като незаконни? 

Тъкмо се бях затъжил за теб днес!

В белия свят душко нещата се решават демократично.

току-що, Profruit написа:

От всичкия този скрап само 2 000 руски радио-лампи можеш да запазиш. Ако намериш хард-корд аудиофили и да им ги шитнеш като "дрога".
Многото руски полупроводникови елементи от време оно: МП39, КТ315, КУ214 може да ги кичиш на новогодишната елха, за друго не стават.

"тойота, голф3-ка, Уаска бордова, и Лада 1600" ги подари в кварталния музей на съветското производство, а ако хептен са изкапали в местния пунк за скрап. Годината е 2022 и минимум хибрид, за пълна електричка мълча. Автомобил над 7 години е колхозната мечта.

Два хладилника "Мраз", които още работят е вид техно-мазохизъм. Хладилник без wi-fi, монитор на вратата, аларма за забравена врата, саморазмразяване и прочие са спомени по младостта на Лили Иванова . И да стартира като къртач на бетон е ... някой от публиката да подскаже.

Мотоциклет "ИЖ-планета" и тук има изход. Подаряваш го на Мосфильм. Лепят му каляска и пунтират BMW-R12 в патриотичните филми за 1941г.

Телевизията също можеш да го препишеш на блядовете, но първия телефункен е немски, че даже имало национална телевизия 1936г с два ТВ канала, докато в същото време една читава радиостанция не е имало в руските дивизии, което е било съществено за краха на червената армия в първите години на войната.

Списание "Радио" не бе нищо особено. Пропагандиско, къде колко вефа и темпа напечатали съветските заводи, някоя схема на мултивибратор, радиолюбителски пеленгатор, реле за време. Нещо по-сериозно нанай, защото с МП39 не става, а всичкото им електроника гълташе армията. В Москва (1987 - 1993) имаше няколко магазина за радиочасти. Лавките обран бустан, а пред магазина прекупвачи или телевизионни техници след работно време.

Българското списание "Млад конструктор" или "Радио, Телевизия , Електроника" бяха класи над руското. По практични и взаимставаха западни схеми: 2N3055, TBA810 и т.н.

Нищо лично!
Просто това е твоя избор и като резултат твоето битие.

Е, чак такава фалшива презентация не очаквах. И какво и е на работещата ми техника още от преди демокрацията? Колите ми работят безупречно. С Уазката си нося едрогабаритни неща, а на село имам няколко изаури, които работят като пчелички. Освен с електроника се занимавам и със селско стопанство. Гладен никога няма да остана, да му мислят такива като теб. Освен хилядите бройки транзистори от серията МП и КТ имам и много други, дето ти сигурно не знаеш, че съществуват. Както ти казах професията ми е такава и дори още използвам руски силициеви транзистори при ремонта на усилватели, които работят по-добре от оригиналните. 2N3055 ги заменям с чешките КД503!  И от тях имам много, още от Орг-техника! Твоето мнение си е твое, а моето мое. Ходил сам на работа зад граница с колегите и знам колко са прости западняците. Още преди време децата в кръжоците то ТНТМ ги слагаха в джоба тяхните техници. Всичката им пара е в свирката, твоята също.

PS. И аз ползвам съвременни готови устройства, всички купуваме от "Али експрес"! На село вратата на гаража ми е с дистанционно управление, а вратата на кокошарника се отваря и затваря с фото-реле.

Самодельное эмбарго: РФ может запретить экспорт в страны, наложившие на нее санкции

ВТОРНИК, 3 МАЯ 2022, 22:17 - ДАНА ГОРДИЙЧУК
8849 ПРОСМОТРОВ

6

Президент РФ Владимир Путин подписал указ, запрещающий государственным компаниям торговать с физическими и юридическими лицами, наложившими на агрессора санкции за вторжение в Украину.

Об этом известно из указа Путина, опубликованном на сайте властей.

Российское правительство в течение 10 дней подготовит список компаний и физлиц, которые попадут под "российские санкции". В указе подчеркивается, что речь идет о США и "иностранных странах и присоединившихся к ним международных организациях" в наложении на РФ санкций за вторжение в Украину.

Указ запрещает российскому правительству, государственным компаниям и "организациям и лицам, находящимся под юрисдикцией РФ" заключать соглашения и выполнять какие-либо обязательства (в частности, торговые) перед иностранными физическими и юридическими лицами, попавшими в этот перечень. Кроме того, запрещается вывозить из страны сырье и продукцию в пользу таких лиц.

Также правительство РФ должно установить критерии определения соглашений, подпадающих под запрет. Указ будет действовать до отмены санкций против агрессора.

преди 33 минути, BANKATA написа:

Тъкмо се бях затъжил за теб днес!

В белия свят душко нещата се решават демократично.

Като в Либия, Ирак, Сърбия, нали, душко?

Не разбрах само, в двете автономии, като имаше референдум, защо не го смятат в твоя бял свят, за демократично? 

Добре, де. Никой ли не е попаднал на инфо. дали Путин прави тотално ембарго на вражеските страни? Никой ли? Това фейк ли е, или на всички им е замръзнала фашкията? Некъв коментар? Москва е тръгнала на икономическо самоубийство? Никакъв коментар по СМРАД...Тия от ЕС докато се натуткат с мерки, Путин ги олеснява - спира всичко. Подписа указа, остават 10 дена да публикуват "щастливците".

преди 10 часа, A.com написа:

На тази планета само Русия и Швеция ли произвеждат и изнасят стомана?

Ами не е случаен процентът на руската "стомана", която се използва в Европа.  

преди 3 часа, N1K17Y написа:

Ау, отново съм шокиран. Трола със сърпа и чука повтаря същата опорка, като "неутралните". 

Аз казах ли ви ???

преди 19 минути, absurt написа:

Не разбрах само, в двете автономии, като имаше референдум, защо не го смятат в твоя бял свят, за демократично? 

Щото имаше зелени човечета

преди 18 минути, absurt написа:

Като в Либия, Ирак, Сърбия, нали, душко?

щото не отговаря на либерастките ценности и износа на педокрация....пардон-демокрация

преди 9 часа, N1K17Y написа:

И в момента ти го показвам, а ти продължаваш да шикалкавиш. Сега Бойко извади да обсъждаме :giggle1:

И аз очаквах, че ще пишеш против собствените си аргументи. Тука сте някакъв такъв клуб. Съвпадение. Абе, Тошев, Земята плоска ли е ? Че не знам дали съдът го е решил въз основа на фактите и сега почнах да се чудя. Абе, Тошев, ти съществуваш ли или си някой бот ? Че не съм те завел в съда, да реши съдията и сега се чудя.

Ти твърдиш, че Боко е престъпник, но доказателства нямаш. Обаче аз като твърдя че хАмерика е организирала цветната революция наречена "Евромайдан", искаш от мен доказателства.

Ако някой имаше доказателства и Боко и Джо Памперсов щяха да са в затвора. Ама не са, нали?

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Ти твърдиш, че Боко е престъпник, но доказателства нямаш. Обаче аз като твърдя че хАмерика е организирала цветната революция наречена "Евромайдан", искаш от мен доказателства.

Ако някой имаше доказателства и Боко и Джо Памперсов щяха да са в затвора. Ама не са, нали?

Само че имам :lol6:

И ти имаш. И си ги пускал в съответната тема. И любимата ти тема е, да питаш Миро, дали Бойко е корумпе и да му напомняш за Мишо Бирата. 

току-що, N1K17Y написа:

Само че имам :lol6:

И ти имаш. И си ги пускал в съответната тема. И любимата ти тема е, да питаш Миро, дали Бойко е корумпе и да му напомняш за Мишо Бирата. 

Доказателства като това за Мишо Бирата или за синчето на Джо Памперсов са неглижирани. Иначе тези хора щяха да са в затвора.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Доказателства като това за Мишо Бирата или за синчето на Джо Памперсов са неглижирани. Иначе тези хора щяха да са в затвора.

Аз не те питам неглежирани ли са доказателствата, ами да ги покажеш каквито имаш :lol6:

Колко време ще шикалкавиш ? 

преди 8 часа, N1K17Y написа:

Ауу грамофон, много модерна техника имаш. Телефона ти е по жица, нали ? 

Ауу, колко пъти трябва да ти се казва преди да напишеш некаква глупост, първо леко да се ограмотиш.

Или мислиш, че мп3 плейъра или един стриймър е по-модерно нещо от един грамофон?

Ще те изненадам, но хич не е така.

А че от руските грамофони не става и чеп за зеле, вече е друг въпрос.

Те имат само сантиментална и евентуална колекционерска стойност за някои.

Ама иначе има грамофони, които дори и днес не можеш не да си позволиш, а дори и да помечтаеш да си позволиш.

И определено отново са на мода, друг е въпроса съвременните грамофонни плочи, доколко отговарят на качеството на някогашните или  на съвременните грамофони висок клас.

Да поамняйсетя, преди да пишеш, поне се постарай да събереш минимум информация за нещо, а не да пляскаш твоите изкривени представи за заобикалящия те свят.

А дано, ама надали, мхм.

преди 2 часа, miro20 написа:

И както съм споменавал, никакво членство в НАТО не им трябва на украинците.

Прибалтийци, поляци и украинци - 70+ милиона души, обичащи от дъното на душата си матушка Русия.

преди 42 минути, ivottoshev написа:

Ами не е случаен процентът на руската "стомана", която се използва в Европа.  

Тошев, хайде по-сериозно.

---

Цитат

https://www.gazeta.ru/army/news/2022/05/04/17679122.shtml?updated

Украинские военные занимались черной магией для укрепления оружия

РИА «Новости»: в штабе военных ВСУ в Донбассе нашли признаки занятия черной магией

преди 28 минути, N1K17Y написа:

Да, и аз винаги съм отговарял да си прочетете/чуете обяснението на покойния вече Танов.  За лиценза, кое и какво е обещавано / а то реално не е защото се е изяснило всичко за лиценза/  и т.н. и т.н.

:hush:

преди 24 минути, ivottoshev написа:

колко удобно меко лигаво понятие" неглижирали" . Съда нищо не неглижира. А или се приема нещо за доказателство или не се приема с аргументирана позиция.

Съда не работи с твоята логика " ти имаш ли рибки " и отсъждане - ако не, значи си п''''раст. :) 

преди 57 минути, tonit1968 написа:

Добре, де. Никой ли не е попаднал на инфо. дали Путин прави тотално ембарго на вражеските страни? Никой ли? Това фейк ли е, или на всички им е замръзнала фашкията? Некъв коментар? Москва е тръгнала на икономическо самоубийство? Никакъв коментар по СМРАД...Тия от ЕС докато се натуткат с мерки, Путин ги олеснява - спира всичко. Подписа указа, остават 10 дена да публикуват "щастливците".

Да, четох . И сега въпроса е кой кого ще изпревари - дали Путлер сам ще си забрани износа, или ЕС вноса :giggle1:

преди 8 минути, andiay написа:

Ауу, колко пъти трябва да ти се казва преди да напишеш некаква глупост, първо леко да се ограмотиш.

Или мислиш, че мп3 плейъра или един стриймър е по-модерно нещо от един грамофон?

Ще те изненадам, но хич не е така.

А че от руските грамофони не става и чеп за зеле, вече е друг въпрос.

Те имат само сантиментална и евентуална колекционерска стойност за някои.

Ама иначе има грамофони, които дори и днес не можеш не да си позволиш, а дори и да помечтаеш да си позволиш.

И определено отново са на мода, друг е въпроса съвременните грамофонни плочи, доколко отговарят на качеството на някогашните или  на съвременните грамофони висок клас.

Да поамняйсетя, преди да пишеш, поне се постарай да събереш минимум информация за нещо, а не да пляскаш твоите изкривени представи за заобикалящия те свят.

А дано, ама надали, мхм.

Ми... по дефиниция е по-модерно :giggle1:

Колко пъти да ти се казва, че си дървен философ и за нищо друго не ставаш ? 

преди 14 минути, A.com написа:
преди 2 часа, miro20 написа:

И както съм споменавал, никакво членство в НАТО не им трябва на украинците.

Прибалтийци, поляци и украинци - 70+ милиона души, обичащи от дъното на душата си матушка Русия.

О да . Разбира се и те.

Можем вече да прибавим и прагматичните финландци :) 

А след изявлението на ЛАвров за еврейския произход на Хитлер, и че най върлите семити са евреи, и Израел от мека позиция, обърна палачинката, и вече пишат из новините че е смъкната забраната балтийските републики да препродават и предоставят израелски противотанкови оръжия наУкрайна  :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Айде пак, че всички се праите на ни чул, ни видял.

току-що, N1K17Y написа:

Ми... по дефиниция е по-модерно :giggle1:

Колко пъти да ти се казва, че си дървен философ и за нищо друго не ставаш ? 

Иди го кажи това на аудиопроизводителите и на аудиопотребителите...

Пък после ела да си говорим пак кой е дървен философ и кой е просто дървен чвор, мда.

Като начало само прочети тази статия, нали беше на ти с английския..

https://www.whathifi.com/best-buys/best-high-end-record-players-ultimate-premium-turntables

Ето ти и за колко се продава един от статията в България.

https://kirov-high-end.bg/product/mcintosh-mt-5

Ако за теб модерно е това, което ползват хлапетиите, то може и да си прав, но това показва тоталната ти некомпетентност за света на зрелите хора.

Ма не се учудвам хич, като ти чете човек мненията, то натам отиват нещата, без значение на колко години си, акъла е останал тийнейджърски, мда.

преди 10 минути, miro20 написа:

Да, и аз винаги съм отговарял да си прочетете/чуете обяснението на покойния вече Танов.  За лиценза, кое и какво е обещавано / а то реално не е защото се е изяснило всичко за лиценза/  и т.н. и т.н.

:hush:

колко удобно меко лигаво понятие" неглижирали" . Съда нищо не неглижира. А или се приема нещо за доказателство или не се приема с аргументирана позиция.

Съда не работи с твоята логика " ти имаш ли рибки " и отсъждане - ако не, значи си п''''раст. :) 

Да, четох . И сега въпроса е кой кого ще изпревари - дали Путлер сам ще си забрани износа, или ЕС вноса :giggle1:

Той го забрани. След 10 дена просто ще обяви кои са щастливците. Ние сме 100 процента от тях. В ЕС за 10 дена не могат да решат нищо. Аз казах ли ви ? Сега вече става весело. Рубли не рубли газ нема. Петрол руски нема. Метали нема. Редки метали нема. В ЕС нема нужда вече да мислят ембарго - Путин спира всичко да изнася за укрофилите. Честито на печелившите. 

преди 1 час, tonit1968 написа:

Русия още от краха на СССР е в състояние на икономическа кома. За какво икономическо самоубийство говориш? За да има такова трябва да е налична икономика. Русия продава това с което я е дарила природата- газ и нефт. И влага спеччеленото в разработване на оръжия, и поддържане на армия.

Какво ембарго налага Путин? Ами да не се изнасят неща, които се копаят. Пак неща дето ги имат като даденост. Тва е руската икономика- копаене на природни богатства. Запада преживя и се разви след ВСВ без грам от руските богатства, смятай колко ще ги изплаши Путин с некви си контра санкции. Единственото от което се страхува запада е, изперкалото джудже да не натисне копчето. Ако Путин нямаше ядрени оръжия, досега да са го смляли 5 пъти за тия 2 месеца.

Войната в Украйна между Русия и сащ, се пренесе в София, където се сбиха нормални хора с изрУди, които "трябва да опаковат" паметник с украинското знаме. Откъде им е притрябвало. На мен ми приличат на роби под заповед. Изпратени от господарите им от сащ да свършат нещо и затова "трябва". Цитатът в кавичките е по спомен от преди малко от новините по хоризонт в 20 часа.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.