Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, Джугашвили написа:

По-важното е, къде е сърцето ми!!!

Всеки платен комуняга дет партията го държи изкъсо пуска такива мурафети за оправдание.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 16 минути, Coco1 написа:

Всеки платен комуняга дет партията го държи изкъсо пуска такива мурафети за оправдание.

В голяма грешка си!!! Комунизмът е в Германия!!!

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Естествено ,че Путин имаше друг избор...

Хм, би ли споделил какъв е бил този избор?

Между другото този въпрос се отнася за всички пишещи в темата - Как бихте постъпили вие, ако бяхте на мястото на Путин?

И преди някой да започне с щампите "путлерист", "рашист", "русороб", "комунист" и т.н., да кажа, че никога не съм симпатизирал на Путин, нито пък Русия е била или ще бъде някога страната на мечтите ми, а антикомунист съм бил тогава, когато тази дума имаше съдържание и съм си носил последствията от това, за разлика от почти всички днешни "антикомунисти".

Политическите ми убеждения са достатъчно дяснолиберални, за да не понасям вътрешно управници като Путин.

Та, как бихте постъпили, ако бяхте на мястото на Путин?

преди 1 минута, andiay написа:

Най малкото щях да направя от 500млн долара ежедневни чисти приходи от продажбата на суровини, да стигат до хората и за развитие на инфраструктурата и градовете , а не само да се трупат в джобовете на крадливата му олигархия.

И ако искам да привлека държави и народи към себе си , няма да им пращам войски и измислени референдуми , а да направя РФ привлекателно и конкурентно място за добър живот и переспективи.

преди 4 минути, andiay написа:

Не ти трябва да знаеш.  Аз обичам бързата работа/ действия

току-що, miro20 написа:

Най малкото щях да направя от 500млн долара ежедневни чисти приходи от продажбата на суровини, да стигат до хората и за развитие на инфраструктурата и градовете , а не само да се трупат в джобовете на крадливата му олигархия.

И ако искам да привлека държави и народи към себе си , няма да им пращам войски и измислени референдуми , а да направя РФ привлекателно и конкурентно място за добър живот и переспективи.

Това нито един управник не може да го направи сам, ако това не ти е ясно, то значи нищо не ти е ясно относно политиката.

Всяка страна е такава, каквито са болшинството от населяващите я, държавата е нашият огледален образ.

Но аз не питам за това, а за ситуацията с войната.

Какво би направил ти на мястото на Путин при така стеклите се обстоятелства в последните осем години?

Не ми излизай с общи приказки за малоумни наивници, че едва ли можеш да обясниш как би постигнал онова,, което си написал в поста си.

преди 4 часа, ined написа:

САЩ: Украйна има биолаборатории, работим да не отидат в ръцете на руснаците

В Украйна е имало мрежа, включваща над 30 биологични лаборатории

Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд заяви, че в Украйна има обекти за биологични изследвания, а Киев и Вашингтон сега работят за предотвратяване на натрупаните там материали да попаднат в ръцете на руските сили, съобщи РИА Новости.

На изслушване в Сената Нюланд беше попитана дали в Украйна има химически или биологични оръжия.

„Украйна има обекти за биологични изследвания. Ние сме загрижени, че руските войски може да се опитат да поемат контрола над тях, така че работим с украинците как да не допуснем попадане на тези изследователски материали в ръцете на руските сили“, каза Нюланд.

Нали ужким било опровергано - сиреч било фейк според Дойче Веле 

Виктория Нюланд: Украйна има съоръжения за биологични изследвания - Труд (trud.bg)

Как само угоднически мълчат БНТ , БТВ и прочие "големи" медии. Много странно мълчание. 

преди 44 минути, Джугашвили написа:

По-важното е, къде е сърцето ми!!!

Божеее, аз си викам, че поне някакъв забутан в селото и дрънка глупости, той направо в злия Запад избягал. И той. Като всеки "русофил". 

преди 2 минути, andiay написа:

Какво би направил ти на мястото на Путин при така стеклите се обстоятелства в последните осем години?

Какво за последните 8 години ? Старите лъжи и опорки ли ще ми плямпаш дето всички рашисти само това зациклихте - къде бяхте 8 години и защо търпяхте избиването на 15 хил деца ?

Айде моля ти се бегай надалеч с тези глупости.

Специално и за теб ще повторя - Абсолютновсички цивилни жертви и военни такива, са в резултат от вкараната война в Донбас. По модела на Крим.

До май-април 2014 г  когато Путлер вкара маскираните си изроди с георгиевски лентички да превземат градчета и села , никой никога не е имал проблем нито етнически нито религиозен, никакъв.

След април, украинците логично започнаха АТО срещу тези тежковъоръжени рашисти спецназовци .

Така че войната която ескалира сега, бе започната от Путлер 2014 г.

преди 6 минути, nikssi написа:

Нали ужким било опровергано - сиреч било фейк според Дойче Веле 

https://faktor.bg/bg/articles/ukrainskoto-mvnr-nareche-dezinformatsiya-tvardeniyata-na-moskva-za-sazdavane-na-biologichno-orazhie

току-що, miro20 написа:

Какво за последните 8 години ? Старите лъжи и опорки ли ще ми плямпаш дето всички рашисти само това зациклихте - къде бяхте 8 години и защо търпяхте избиването на 15 хил деца ?

Айде моля ти се бегай надалеч с тези глупости.

Специално и за теб ще повторя - Абсолютновсички цивилни жертви и военни такива, са в резултат от вкараната война в Донбас. По модела на Крим.

До май-април 2014 г  когато Путлер вкара маскираните си изроди с георгиевски лентички да превземат градчета и села , никой никога не е имал проблем нито етнически нито религиозен, никакъв.

След април, украинците логично започнаха АТО срещу тези тежковъоръжени рашисти спецназовци .

Така че войната която ескалира сега, бе започната от Путлер 2014 г.

А бе Мирчо, ти глупав ли си или се правиш на глупав?

Изрично казах, че последния човек, когото можеш да наречеш "рашист" съм аз и дори мога да го докажа с документи, а не с празни приказки като теб.

Да се върнем на ситуацията преди 8 години тогава - Как би постъпил на мястото на Путин тогава?

И още един въпрос, представи си, че събитията тогава в Украйна се бяха случили в Мексико, там се бе случил "Майдана" и новите управници бяха заявили, че ще преговарят с Русия да гарантира военната им сигурност с руски бази на територията на Мексико, как би постъпила американската администрация?

преди 3 минути, andiay написа:

Да се върнем на ситуацията преди 8 години тогава - Как би постъпил на мястото на Путин тогава?

Както при смяната на всички останали правителства в близки и по далечни съседни страни .

Това не е работа на Путлер да се намесва с войски .

Ако има някакви проблеми със рускоезичното население, има една камара международни иснтитуции които да констатират това, а не да развива изцяло фейк кампания с "разпънати руски момченца  на площада" , и как " те щяха да ни колят "  , "ние сме тук да се защитаваме" .

Майдана бе в Киев и нямаше нищо общо с темата Донбас ,а рашистката офанзива бе точно на противоположно място .

Путлер знаеше че никой никакви зверства и репресии нямаше да намерят, затова бързаше толкова с лъжите и фейковете си .

Относно националистите и преди съм казвал - ако турски необозначен аскер с полумесеци на реверите влезе в България и почне да превзема кържалийски села и да прави референдуми, нормално е и българските ни националисти да са първи срещу тези войски .

Даже съм учуден че украинските крайни националисти дори не влязоха в урпавлението и Радата. А рашистката пропаганда така се крепеше на това...

преди 1 минута, miro20 написа:

Както при смяната на всички останали правителства в близки и по далечни съседни страни .

Мирча, пак ще те питам - наистина ли си толкова глупав или нямаш нищо против да се правиш на такъв?

Дадох ти пример с Мексико и САЩ, на мястото на Украйна и Русия, колко време щеше да мине преди САЩ да пратят "стелтовете", за "защита на демокрацията" и "освобождаването на мексиканския народ" от тираните?

Биха ли чакали 8 години?

Геополитическите ребуси не са за бетонни глави, независимо от политическите им пристрастия.

Трябва да си адски заблуден и глупав, да ти липсва всякакъв намек за логично и аналитично мислене, да ти липсва елементарна обща култура по история, за да се вържеш на версията, че за всичко, което се случва сега е виновен един човек - Путин, защото той просто си е зъл.

Крим и Донбаския район за Русия са много повече от това, което е била Куба за САЩ по време на Кубинската криза.

Ха познай, кой тогава е предпазил света от нова и унищожителна Световна война?

И не, не е бил Кенеди, а Хрушчов и то по молба от американски дипломати.

Това си е документирано и е факт, който показаха навремето и по Дискавъри или Хистъри Ченъл, а те едва ли са проводник на "рашистка" пропаганда.

Нещата никога не са контрастно черно-бели, в нюансите и дребните детайли се крие разковничето.

Това, което се случва в момента е логичното следствие на неща започнали още преди двайсет години.

Ясно ми е защо се случват, ясно ми бе, че ще се случат, но не съм убеден, че ще се развият и занапред така, както очакват тези, които ги предизвикаха.

Знам само, че за жалост още дълго ще живеем в "интересни времена".

абе какво Мексико те гони бре.

Защо Путлер не напада прибалтийските републики  ? Въпреки че там има напълнореални несправедливости и дискриминация срещу русанаците !

Там не могат да гласуват, имат проблеми с езика, дори паспорти май нямат ! Защо  Путлер не ги "освобождава" ??

Имат и бази на НАТО.

Защо му трябваше да измисля абсолютни фейкове за да оправдава военната инвзия ??

Ето сега Финландия прави постъпки за приемане в НАТО. Съвсем реални, и май остава само в парламента да одобрят кандидатстването .

Защо не вкара войски там ?

И трето , най важното... на тези пострадали вече, държави от рашистката агресия /и Грузия също  / , не им трябва никакво НАТО.

Те отдавна се превърнаха в първи врагове, по големи от НАТО за РФ и режима на Путя.

Защо призмата ви е само от това къде е НАТО ? :) 

Още когато Путлер превзе Крим бях казал че той превзе някакви 3% от Украйна,но отдаде директно  на Запада цялата останала 97% от Украйна , и не само като територия, а като народ.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 минути, miro20 написа:

Защо Путлер не напада прибалтийските републики  ? Въпреки че там има напълнореални несправедливости и дискриминация срещу русанаците !

Там не могат да гласуват, имат проблеми с езика, дори паспорти май нямат ! Защо  Путлер не ги "освобождава" ??

Имат и бази на НАТО.

Защо му трябваше да измисля абсолютни фейкове за да оправдава военната инвзия ??

Ето сега Финландия прави постъпки за приемане в НАТО. Съвсем реални, и май остава само в парламента да одобрят кандидатстването .

Защо не вкара войски там ?

И трето , най важното... на тези пострадали вече, държави от рашистката агресия /и Грузия също  / , не им трябва никакво НАТО.

Те отдавна се превърнаха в първи врагове, по големи от НАТО за РФ и режима на Путя.

Защо призмата ви е само от това къде е НАТО ? :) 

Още когато Путлер превзе Крим бях казал че той превзе някакви 3% от Украйна,но отдаде директно  на Запада цялата останала 97% от Украйна , и не само като територия, а като народ.

Мда, май не се правиш на глупав, сори но нямам нито желание, нито достатъчно излишно време, за да ти посоча къде са приликите между Мексико и Украйна и къде са разликите между Украйна и прибалтийските републики.

И да съм казвал, че на Путин му пука за руското население в тези държави?

преди 1 час, miro20 написа:
Цитат

Украинското МВнР нарече дезинформация твърденията на Москва за създаване на биологично оръжие

Цитат

Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд каза, че в Украйна има съоръжения за биологични изследвания, а Киев и Вашингтон сега работят за предотвратяване на натрупаните там материали да попаднат в ръцете на руските сили, съобщава РИА Новости.

По време на изслушване в Сената Нюланд беше попитана дали в Украйна има химически или биологични оръжия.

„Украйна има съоръжения за биологични изследвания. Ние сме загрижени, че руските сили може да се опитат да поемат контрола над тях, така че работим с украинците как да предотвратим попадането на тези изследователски материали в ръцете на руските сили“, каза Нюланд.

Което на практика си е същото. Украинците явно лъжат като разпрани. 

Давай ми за пример Хага, когато осъдят хамерика за тероризъм срещу човечеството. Те толкова войни и жертви направиха, че Хитлер още малко ще бледнее пред тех.

преди 12 минути, Tzonko_Borovetz написа:

нали знаеш къде се намира Хага!?

ако не знаеш да те опътя моето момче и през конвенциите.. ще те закарам там

преди 3 минути, Tzonko_Borovetz написа:

Ей, пЛовдивско тролче, тъпо пАрче си!

Първо нямам нищо общо с Пловдив.

Второ явно няма по- т*по парче от теб.

BBC: Ето някои от най-популярните фалшиви снимки и видеа за Украйна. Стотици са | Glasove.com

Цитат

В три публикации туктук и тук  BBC разобличава десетки фейкове в онлайн пространството, свързани с украинския конфликт.

преди 3 часа, miro20 написа:

Имат и бази на НАТО.

Защото вече са членки на НАТО. Не му трябва конфликт с НАТО, което би означавало трета световна война, но не му и трябват още американски бази на границата.

преди 4 часа, nikssi написа:

Украинците явно лъжат като разпрани. 

Иска ви се. Не гледай ВВС ако не знаеш английски. Или ако те лъжат, не знам.

Ето какво казва един командир от тероборона.

– Напират касапите, напират. Ние ги горим, те напират.

Истината я казват официалните излъчвания на украинските въоръжени сили и Фокснюз. Не се научихте.

И преди години за Луганск Донецк и Крим, пак вярвахте на рашистките касапи. После те си признаха, че са лъгали, вие ги хвалехте, че майсторски са излъгали.

Рашистките касапи лъжат като разпрани. Войната ще свърши в Москва !!!

Ето я истината.

Ето ви я истината. Какво е толкова трудно да разберете.

Брех, не прощава чугунения путлеризъм. Интелигентни хора, а ви водят за носа касапите.

На руски със субтитри на английски. Чистата истина.

преди 2 часа, ivottoshev написа:

но не му и трябват още американски бази на границата.

И поради това започна война с по силна и мотивирана армия от руската.

Влип, на чист старобългарски.

Ся вместо да го посрещат с хляб и сол в Киев, той ще посреща УВС с хляб и сол в Москва.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.