Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В нормата ли са тези температури?!

Featured Replies

Здравейте.

Преди няколко дни се сдобих с този компютър

Intel I7 2600 3.7 mhz

Gigabyte ga-b75m

16 GB RAM DDR3 1600Mhz

Amd radeon R9 270x sapfire 3 fans

Гадна стара кутия без гнезда за вентилатори освен един отзад.

Прикачвам снимка със стрес натоварване от аид 15 Мин.

Какво мислите за температурите.

Охладителя си е стоков и явно не става за нищо.

Ако му сложа един вентилатор 9ка отзад да измъква топлия въздух и един вентилатор пред харддисковете отпред ще има ли разлика (хард дисковете са ми важни, заради информацията).

На компютъра предимно се обработва и рендва видео.

Благодаря предварително :)

received_786011402368598.jpeg

• Отговори 175
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Гледал ли си как се прави екстремен клок? Говоря за онзи с течния азот - е там не вдигат ли напрежението, а да кажеш нещо за температурите?

• Провери дали охладителя е прилепнал плътно към процесора и дали има изобщо някаква сложена термопаста

• Какъвто и охладител да сложиш няма да се промени нищо. Докато не си нагласиш както трябва напрежението няма да има промяна.

Публикувани изображения

И какво не ви харесва на тези температури?

Как се държи при нормална работа?

Примерно при обработка на видео?

Допълнителен въздушен поток никога не пречи, а колкото до дисковете - с перка или без това няма да окаже влияние върху техния живот, тоест няма да се счупят от прегряване.

За този процесор са доста високи. Ако има опция в BIOS направи undervolt. Преди това задължително свали охладителя и вентилатора и ги почисти добре, изчисти старата термо паста от процесора и охладителя и сложи нова (поне Arctic MX-4). Направи същото и с видеокартата. Може да покажеш и снимки какво е положението в кутията след като направиш профилактиката и ако няма промяна.

• Автор
преди 7 минути, grizly написа:

Провери дали охладителя е прилепнал плътно към процесора и дали има изобщо някаква сложена термопаста

Смених термопастата преди 2 дни, но има вероятност да съм сложил малко в повече. Техниката на прилагане беше разнасяне с найлонов плик. Ще я сменя отново с друга техника.

Какво мислиш за вентилаторите ще има ли ефект.

Ако кутията е затворена и не си махнал страничния капак е напълно нормално да държи такива температури но не е лошо да погледнеш в биос да ли може да се увеличава и намалява напрежението на ядрото.

• Автор
преди 14 часа, Raze написа:

Едва ли е само това. Дай снимки. Вентилатор, който да изкарва отзад горещия въздух никога не е излишен.

Вече поръчах 90мм вентилатори ще сложа един отзад и един пред харддисковете, но ще трябва да пробия кутията.

received_733292821196216.jpeg

преди 14 часа, vlado1985 написа:

Ако кутията е затворена и не си махнал страничния капак е напълно нормално да държи такива температури но не е лошо да погледнеш в биос да ли може да се увеличава и намалява напрежението на ядрото.

Да но на стария компютър нямаше такива зверски градуси, макар че беше със затворена кутия.

Да запуша ли тези дупки на страничния капак, когато добавя вентилатори?

преди 15 часа, JKirilov написа:

Може би трябва да започнеш с профилактика?

Почистих обстойно и смених темопастите и на процесора и на видеокартата... Мисля че не съм прекалил с термопастата, слоя е колкото да се вижда само той.

преди 3 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Вече поръчах 90мм вентилатори ще сложа един отзад и един пред харддисковете, но ще трябва да пробия кутията.

received_733292821196216.jpeg

Да но на стария компютър нямаше такива зверски градуси, макар че беше със затворена кутия.

Трябва да провериш дали охладителят контактува добре с процесора и ако трябва да се смени термопстата. После купувай вентилатори.

• Автор
преди 14 часа, plamen_petrov_80 написа:

И какво не ви харесва на тези температури?

Как се държи при нормална работа?

Примерно при обработка на видео?

Допълнителен въздушен поток никога не пречи, а колкото до дисковете - с перка или без това няма да окаже влияние върху техния живот, тоест няма да се счупят от прегряване.

Работи нормално по време на работа, процесора се натоварва до средно 50 процента.

Притеснявам се за хард дисковете за през жегите..

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Трябва да провериш дали охладителят контактува добре с процесора и ако трябва да се смени термопстата. После купувай вентилатори.

Извинявам се за глупавия въпрос, но как се проверява дали е прилепнал добре към процесора? Щракат добре и 4те кръчета.

преди 8 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Работи нормално по време на работа, процесора се натоварва до средно 50 процента.

Притеснявам се за хард дисковете за през жегите..

Извинявам се за глупавия въпрос, но как се проверява дали е прилепнал добре към процесора? Щракат добре и 4те кръчета.

преди 59 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Незнам какви температури ти е развивал стария комп но при затворена кутия е напълно нормално да вдигне такива температури и най вече като няма вентилатори които да вкарват и изкарват въздух. И както ти написах в предишния си пост не е лошо да погледнеш в биос да ли дава да намалиш и увеличиш напрежението на ядрото а дупките на страничния капак няма за какво да ги запушваш нали на тях това им е целта на дупките да може да излиза отнякъде горещия въздух

Сигурно ли е, че отпред няма място за вентилатор?

преди 4 часа, Cvetanov Posveteniat написа:

90мм вентилатори

са малки.

Отзад все пак е най-важно, но трябва да е 12см.

На захранването вход-изход също не се вижда?

преди 3 часа, Cvetanov Posveteniat написа:

Погледнете какво намерих. Това не решава ли проблема?!

Stock.png

НЕ, ти вече си маркирал какво ти е решило проблема.

Аз не виждам да има проблем, и въпреки това ТИ си маркирал най-глупавия пост като решение!

Дори и на 100 градуса, този процесор ще продължи да си работи нормално. Все едно ти да започнеш да тичаш по нагорнище и да не се задъхаш.

• Автор
преди 7 часа, ДзВяРа! написа:

НЕ, ти вече си маркирал какво ти е решило проблема.

Аз не виждам да има проблем, и въпреки това ТИ си маркирал най-глупавия пост като решение!

Дори и на 100 градуса, този процесор ще продължи да си работи нормално. Все едно ти да започнеш да тичаш по нагорнище и да не се задъхаш.

Натиснах нещо без да искам :Д защо няма в сайта демаркиране... Ужас :(

• Автор
преди 19 часа, JKirilov написа:

Сигурно ли е, че отпред няма място за вентилатор?

са малки.

Отзад все пак е най-важно, но трябва да е 12см.

На захранването вход-изход също не се вижда?

Ето още малко снимки. Отпред съм сигурен че няма как да се сложат вентилатор чета, освен ако не си продупча предния панел на кутията.

received_5151695301535791.jpeg

received_2075759995932266.jpeg

received_533072091774742.jpeg

преди 23 часа, vlado1985 написа:

Незнам какви температури ти е развивал стария комп но при затворена кутия е напълно нормално да вдигне такива температури и най вече като няма вентилатори които да вкарват и изкарват въздух. И както ти написах в предишния си пост не е лошо да погледнеш в биос да ли дава да намалиш и увеличиш напрежението на ядрото а дупките на страничния капак няма за какво да ги запушваш нали на тях това им е целта на дупките да може да излиза отнякъде горещия въздух

Вече не ме пуска в бооса не знам защо. Натискам dekete, f1, f9…10. Само черен екран... Сега пък това да оправям... Сряда ще ми дойде поръчката от вентилаторчетата...

Това са температурите в спокоен режим.

Дънна платка 34 °C

Процесор 30 °C

CPU Package 40 °C

CPU IA Cores 36 °C

CPU GT Cores 40 °C

1. CPU / 1. ядро 36 °C

1. CPU / 2. ядро 34 °C

1. CPU / 3. ядро 35 °C

1. CPU / 4. ядро 36 °C

PCH Diode 49 °C

Диод на графичния процесор 42 °C

Hitachi HDS5C3020ALA632 34 °C

WDC WD10EZEX-00BBHA0 34 °C

преди 2 часа, Cvetanov Posveteniat написа:

Ето още малко снимки. Отпред съм сигурен че няма как да се сложат вентилатор чета, освен ако не си продупча предния панел на кутията.

Вече не ме пуска в бооса не знам защо. Натискам dekete, f1, f9…10. Само черен екран... Сега пък това да оправям... Сряда ще ми дойде поръчката от вентилаторчетата...

Дънна платка 34 °C

Процесор 30 °C

CPU Package 40 °C

CPU IA Cores 36 °C

CPU GT Cores 40 °C

1. CPU / 1. ядро 36 °C

1. CPU / 2. ядро 34 °C

1. CPU / 3. ядро 35 °C

1. CPU / 4. ядро 36 °C

PCH Diode 49 °C

Извади cmos батерията и изчакай най много 5 минути и я постави пак

преди 2 часа, Cvetanov Posveteniat написа:

Дънна платка 34 °C

Процесор 30 °C

CPU Package 40 °C

CPU IA Cores 36 °C

CPU GT Cores 40 °C

1. CPU / 1. ядро 36 °C

1. CPU / 2. ядро 34 °C

1. CPU / 3. ядро 35 °C

1. CPU / 4. ядро 36 °C

PCH Diode 49 °C

Да, защото не си натоварил системата. Но щом я натовариш и температурите скачат почти на 90 градуса, а все още не е лятото значи има проблем.

преди 4 часа, Cvetanov Posveteniat написа:

Отпред съм сигурен че няма как да се сложат вентилатор чета, освен ако не си продупча предния панел на кутията.

Може да си прав, но може да не си. Въздухът отпред влиза отстрани и/или отдолу на предния панел, който пак не си снимал.

• Автор
преди 13 минути, JKirilov написа:

Може да си прав, но може да не си. Въздухът отпред влиза отстрани и/или отдолу на предния панел, който пак не си снимал.

Ето снимки. Има малък отвор два-три сантиметра преди харддисковете явно там влиза въздух.

Има развитие по темата. Днес сложих отново термопаста, но този път само на охладителя понеже той не ляга в четирите краища, а е с кръгла форма. 

Но резултат с температурата едва 2градуса, което може да не е свързано с термопастата.

Стигнах до извода, че трябва да сменя охладителя на процесора.

Моля помогнете, по кои показатели се търси охладител.

Дънна платка: gigabyte GA-B75M-D3H

Сонета на процесора lga1155, но явно не се търси по сонета, понеже стария ми компютър е със същия сокет (i3 2100 - новия е i7 2600) но охладителите не мога да ги разменя, не става.

received_930943204973169.jpeg

received_299490689033545.jpeg

преди 9 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Ето снимки. Има малък отвор два-три сантиметра преди харддисковете явно там влиза въздух.

Има развитие по темата. Днес сложих отново термопаста, но този път само на охладителя понеже той не ляга в четирите краища, а е с кръгла форма. 

Но резултат с температурата едва 2градуса, което може да не е свързано с термопастата.

Стигнах до извода, че трябва да сменя охладителя на процесора.

Моля помогнете, по кои показатели се търси охладител.

Дънна платка: gigabyte GA-B75M-D3H

Сонета на процесора lga1155, но явно не се търси по сонета, понеже стария ми компютър е със същия сокет (i3 2100 - новия е i7 2600) но охладителите не мога да ги разменя, не става.

received_930943204973169.jpeg

received_299490689033545.jpeg

Какъвто и охладител да сложиш няма да се промени нищо. Казах ти погледни си в биос да ли позволява да увеличиш или намалиш напрежението на ядрото

• Автор
преди 28 минути, vlado1985 написа:

Какъвто и охладител да сложиш няма да се промени нищо. Казах ти погледни си в биос да ли позволява да увеличиш или намалиш напрежението на ядрото

Не ме пуска в биоса. Извадих батерията за 10 Мин, само че по време на изключен компютър и пак не ме пуска. Само черен екран дори уина не тръгва. Какво да правя всичко се прецаква .. :(

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.