Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Американизация и отричане на всичко българско

Featured Replies

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Де е САЩ?

Помага на Украйна .

В Китай не вярвам да имат смелост да се намесят .

• Отговори 883
  • Прегледи 39,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дай пример на останалите като се гръмнеш.  

• цър-вул
    цър-вул

А ти к'ъф си?

• За теб е по добре да сме си останали под турско величие ли ? Санкции които нанесоха повече вреда на ЕС отколкото на Русия 

Публикувани изображения

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Анне изразява злоба към своите близки, САЩ и ЕС в основни линии, не знам това ли се има предвид.

Е ма баба айрис вика че пишела без злоба и видиш ли била много учена

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Помага на Украйна .

Китай намесят ли се патакламата става пълна

току-що, petie1 написа:

Е ма баба айрис вика че пишела без злоба и видиш ли била много учена

Възможно да сме изградили различно впечатление ние ,или не сме чели едни и същи теми . Аз лично не мога да се сетя тема в която да не описва омразата си към някого -човек, държава, общество, институция, партия и т.н.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Възможно да сме изградили различно впечатление ние ,или не сме чели едни и същи теми . Аз лично не мога да се сетя тема в която да не описва омразата си към някого -човек, държава, общество, институция, партия и т.н.

Именно и аз не съм чел никаква такава нейна тема а колко  е учена я виждам из темите и тестовете дет подлагам или иди виж луната тема

преди 14 минути, AAUUXX написа:

Това беше ясно от преди 2 месеца - нямата йоани в банките - нямат ликвидност. Моите партньори, преди 2 месеца ми дадодаха сметки в USA, защото знаеха, че ще стане така. Танковете просто пазят банковите клонове, защото ония са много паплач и като се съберат накуп става яко :) И става дума, само за 3-те големи банки там

преди 2 часа, Anneliese написа:

Да, от някаква организация бяха идвали във второто ми училище и ни подриха по една такава Библия.  После ми подариха същата, но по - голяма, а и сестра ми даде и нейната, среден размер. Общо три сини Библии събрах. Не мисля, че Библията на това издателство е православна.

2796800.jpg

И чела ли си я? Или само показваш.

преди 8 часа, АСПЕКТ написа:

Защо да се подиграват на човек, само защото се е родил извън САЩ, примерно?

Защото приятелю,считат,че в малките държави като България,няма умни,можещи и знаещи хора!
Считат,че като са по-голяма държава от останалите,те са по - умни,по - можещи и много по - знаещи,но всъщност е точно обратното! 

П.С.
Пример е баба ти "Айрис"!

П.С. 2
Обама е друга тема за разглеждане!

"Някои генеалогични изследвания показват,че Барак Обама е потомък на британския крал Едуард I"

преди 5 минути, X-TEAM написа:

Считат,че като са по-голяма държава от останалите,те са по - умни,по - можещи и много по - знаещи,но всъщност е точно обратното! 

В САЩ е събран интелектуалния и научно-технически елит на планетата. Това дали не е дефиниция за "по-умни, по-можещи и по-знаещи" ? 

Да привлечеш тези хора в страната си никак не е лесно. Те не отиват в Русия, Китай, Индия или в Северна Корея, а в САЩ. Защото Щатите им предлагат възможности, предлагат им материални възможности и база, с която да работят. Ето с това показват, че са "по-умни, по-знаещи и по-можещи". Други нации като нас и в момента Русия, изгониха или гонят интелектуалците, артистите и учените си. С което показват, че са обратното на знаещи, можещи и умни. 

преди 34 минути, васил козарев написа:

В САЩ е събран интелектуалния и научно-технически елит на планетата. Това дали не е дефиниция за "по-умни, по-можещи и по-знаещи" ? 

Да привлечеш тези хора в страната си никак не е лесно. Те не отиват в Русия, Китай, Индия или в Северна Корея, а в САЩ. Защото Щатите им предлагат възможности, предлагат им материални възможности и база, с която да работят. Ето с това показват, че са "по-умни, по-знаещи и по-можещи". Други нации като нас и в момента Русия, изгониха или гонят интелектуалците, артистите и учените си. С което показват, че са обратното на знаещи, можещи и умни. 

В кое тъпите хамериканци са по добри от други страни?

Че не се сещам да са добри в нещо.

преди 1 час, васил козарев написа:

Те като народ ( говорим за американците,не за други) нямат нужния капацитет,за да са "по - умни,по - можещи и по - знаещи"!
Именно,затова се опитват да събират,колкото се може по интелектуални и научно-технически кадри (и не само) от цял свят,за да им върши работата,така че това не е правилната дефиниция за "по - умни,по - можещи и по - знаещи",както на теб ти се иска в случая!

Ти откъде си сигурен,дали и там не отиват,откъде имаш информация?

Не си въобразявай,че в Русия , Китай и Индия (та дори и Северна Корея) не отиват,или нямат достатъчно интелектуални и научно-технически кадри,те също са световни сили и всяка една от тях може достойно да опонира,та дори и превъзхожда запада (САЩ) в много аспекти!

Дай пример,кои интелектуалци,артисти и учени е изгонила Русия?

П.С.
Да не говорим,че САЩ в почти всеки спорт изпраща афроамериканци,оригиналните "Хамериканци" не стават за нищо!

преди 6 минути, X-TEAM написа:

Те като народ ( говорим за американците,не за други) нямат нужния капацитет,за да са "по - умни,по - можещи и по - знаещи"!
Именно,затова се опитват да събират,колкото се може по интелектуални и научно-технически кадри (и не само) от цял свят,за да им върши работата,така че това не е правилната дефиниция за "по - умни,по - можещи и по - знаещи",както на теб ти се иска в случая!

Не си въобразявай,че в Русия , Китай и Индия (та дори и Северна Корея) не отиват,или нямат достатъчно интелектуални и научно-технически кадри,те също са световни сили и всяка една от тях може достойно да опонира,та дори и превъзхожда запада (САЩ)!

П.С.
Да не говорим,че САЩ в почти всеки спорт изпраща афроамериканци,оригиналните "Хамериканци" не стават за нищо!

Пращат и напомпани траверси. Довчера як мъж го пращат да се състезава при жените.

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

И това е повод за подигравка, презрение? Но иначе Ватикана знаят къде е. 

Аз не съм си избрал да се родя в малка държава. Не съм избирал и родителите, нито цвета на кожата си. Защо това да е подигравка?

нищо такова

просто човекът много бързо си е направил изводите все едно е живял там цял живот

преди 16 минути, Kiеli написа:

нищо такова

просто човекът много бързо си е направил изводите все едно е живял там цял живот

Както тук, ми показаха един документ. За интеграция на украинците. Там пишеше, не е наложително да ги учат, че не трябва да се пали огън в центъра на стаята и няма смисъл да им показват, какво е пералня. И как се ползва тоалетна, както бе случаят с другите бежанци. Интеграцията щяла да е по-бърза от предишните бежанци.

Ето.

https://www.br.de/nachrichten/bayern/ukraine-fluechtlinge-waschmaschinen-aussage-kritik-fuer-integrationsbeauftragte,T3inbwp

Ukrainischen Geflüchteten muss nicht erklärt werden, wie eine Waschmaschine funktioniert": Wegen dieser Aussage fordern Flüchtlingsrat und SPD den Rücktritt der Integrationsbeauftragten Gudrun Brendel-Fischer. Die fühlt sich missverstanden.

преди 10 часа, Kiеli написа:

а щом си правиш изводите за 360 милионна нация по група олигофрени не знам колко прост трябва да си

По-голяма глупост не бях чел! С някакви си претенции за знания,но иначе с толкова простотия и олигофрения,запълвате темата,че дори не се усещате!

Това,за което претендираш не се припокрива с абсолютно нищо,което казваш!

преди 35 минути, Kiеli написа:

нищо такова

Ти живял ли си в щатите,какво знаеш ти?
Да,аз не съм бил,нито съм живял там,но моят приятел е там със семейството си и ми е обяснил подробно кое,как е в щатите!
Имам изпратени от него две аудио касети (по 90 мин.) от преди 20 години,така че тия простотии ги разправяй на някой тъпанар като теб!

преди 7 минути, X-TEAM написа:

Да,аз не съм бил,но моят приятел

ясно :getout: няма смисъл да се говори с теб

мина и на лични нападки, перфектен пример за "умен българин" си :giggle1:

преди 1 минута, Kiеli написа:

ясно :getout: няма смисъл да се говори с теб

мина и на лични нападки, перфектен пример за "умен българин си" :giggle1:

А,така ли? А,ти как обиждаш,индиректно! :nono:
Ясно се вижда кой е перфектния пример за "умен българин"! :getout:

преди 1 минута, X-TEAM написа:

А,така ли? А,ти как обиждаш,индиректно! :nono:
Ясно се вижда кой е перфектния пример за "умен българин"! :getout:

сега се сетих откъде ми е познат твоя ник, ти си оня с доматите :lol6:

връщам си думите назад, с теб трябва да си пиша, има голяма доза смех :lol6:

кажи сега за германците или някъде другаде в чужбина имаш ли познат, да науча за нечии чужд манталитет :speak:

преди 1 час, X-TEAM написа:

Не си въобразявай,че в Русия , Китай и Индия (та дори и Северна Корея) не отиват,или нямат достатъчно интелектуални и научно-технически кадри,те също са световни сили и всяка една от тях може достойно да опонира,та дори и превъзхожда запада (САЩ) в много аспекти!

П.С.

:D 

Миграцията на високообразовани и квалифицирани кадри е от тия страни към Щатите. Защото в Щатите е много "лошо". И е "лошо", защото едни тъпи хора са го направили такова. САЩ са лидер в иновациите и високите технологии, а не Русия. И затова си има причини. :D  След разпада на СССР научният елит на Русия отиде в САЩ, а не обратното. :D 

Едните отново правят революция в космоса, а другите едно кръгло нищо. НИЩО! 

Ама то дори и родните русофили не бягат към Русия, нито децата им, а към "злия и прогнил" Запад. :D 

@petie1 от пет.Ти ги подкукуросваш...Да се `апят,като чапли.

преди 8 минути, The Rage написа:

@petie1 от пет.Ти ги подкукуросваш...Да се `апят,като чапли.

Аха и зяпам сеир докат дойде комичката и собственичка на клуба

преди 1 минута, petie1 написа:

Аха и зяпам сеир докат дойде комичката и собственичка на клуба

Е,не видя ли?

-Не съл ходил/бил но,знам...

преди 1 минута, The Rage написа:

Е,не видя ли?

-Не съл ходил/бил но,знам...

Е то с това се откри комедийния клуб

преди 2 минути, petie1 написа:

Е то с това се откри комедийния клуб

Точно това,ми дойде на ума

хахахаахахахаахахххахааххха

Малееее,няма такъв смях.С един приятел,си пиехме бирички до барбекюто...И той вика,дай да видим,какво се случва,в дебрите

хахахааахахаахахаахахахаха

преди 1 минута, The Rage написа:

Точно това,ми дойде на ума

хахахаахахахаахахххахааххха

Малееее,няма такъв смях.С един приятел,си пиехме бирички до барбекюто...И той вика,дай да видим,какво се случва,в дебрите

хахахааахахаахахаахахахаха

Да не ви излезе биричката през носа само

преди 10 часа, Kiеli написа:

никой не е длъжен да ни знае къде сме на картата, малките държави доста хора по света не ги знаят

а щом си правиш изводите за 360 милионна нация по група олигофрени не знам колко прост трябва да си

за нас е по-възможно, ние сме малка държава с постоянно топящо се население, видял ли си един видял си поне 80% от другите

Изводите които се правят тук  не са плод на лични наблюдения в най-голяма степен. Те са на принципа ,"еди кой си ми каза,че чул ,прочел ,препредал от някъде" и пр.пр..

Никой американец не се интересува едикой си какво мнение има за него някъде от гз-а на географията. Защото в повечето случаи и тя не го интересува,освен ако не засяга или не предизвиква интересите му .

Американеца е зает със собственото си благополучие,семейство ,професия,просперитет. 

В по-голямата степен тук мненията за САЩ и американските граждани са  диаметрално погрешни. САЩ  е изключително богата  и силна държава, с огромни възможности за всеки един да се развива ако има желание, хъс и нагласа. Много от техническите достижения които ползвате в живота си са дело именно на американци.Определението "държава на неограничените възможности" е съвсем вярно и правилно. Изобщо няма да навлизам в подробности защото не ми е нужно и защото никой  и нищо не може да промени това,което виждам със собствените си очи и го живея със семейството си. Има разбира се неща,които могат да бъдат  и са критикувани заслужено  от нас,има неща които са пожелателни и такива които трябва да се променят, но положителните са в пъти повече.

По принцип българите в по-голямата си степен са хора,които търсят причината за неуспехите си в една или друга насока във всеки друг и всичко,но никога в себе си.

Изключително силна липса на самокритичност и възможност да се преценят правилно обективните обстоятелства в даден момент. Българина не понася критика и мрази да му казват истината в очите.  Всеки един опит затова той приема на нож или като проява на завист. Нещо,което не му носи никаква полза. Много хора живеят цял живот със затворени очи заобиколени от ласкатели,нагаждачи и лицемери. Това го има  и в този форум. Българина не обича успелите,богатите и умните хора. Те го комплексират .Циркаджийския реквизит който впрягат да се "борят" с такива хора  е невероятен и може да включва всичко ,като клеветата ,измислиците  и фантазности около личността на човек,който дори не познават.

Колкото повече време минава  толкова по -ясно ми става защо много българи успяват ,когато напуснат Бг ,защо Кристо дори не искаше да говори на български език и защо Джон Атанасов успя в САЩ , а не в Бг.Примерите са много ....

преди 5 часа, petie1 написа:

Даже и сега го описа като мъчение, нали уж си добра по литература и можеш да четеш с разбиране та айде пак ми прочети поста какво съм написал :)

Въпреки всичко в нейния пост няма злоба.

Има лично мнение,което има право да изрази. То е плод на заблуда , при нея в повечето случаи и на неразбиране ,но в никакъв случай не е злобно изказване.

Аз също имам отрицателно мнение за много аспекти в християнството,но то не е плод на злоба към религията или християните.

Имате съвсем грешна представа /да не кажа елементарна/,че когато чуете нещо което не ви оттърва , не ви харесва , притеснява с истината, или ви критикува  веднага заемате позицията на обидени,възмутени и обвинявате опонента си във всички възможни грехове.

-------------

поздрави от   бабата на форума Айрис, на която  Сентръл Парк и Ню Йорк са в краката и-в буквален и преносен  смисъл

.....какво стана купихте ли апартамента на Ивана Тръмп , или гроздето  в САЩ е кисело😂

😂

H&M : Iris Apfel, 100 ans, nouvelle designeuse de la prochaine collab du  géant suédois

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.