Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Американизация и отричане на всичко българско

Featured Replies

преди 5 часа, Kiеli написа:

... обича Русия ама какво прави в САЩ тогава?

Ми... 55-та колона. Ше ги съсипе изотвътре. Или пък няма. Щото всъщност тайно се кефи на САЩ. Или е "би"... според "държавната си ориентация"...

- Как да разбера каква е моята ceкcyaлнa ориентация?
- Лесно. Бил ли си с жена?
- Не...
- А с мъж?
- Също...
- Ясно. Значи си биceкcyaлeн.

• Отговори 883
  • Прегледи 39,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дай пример на останалите като се гръмнеш.  

• цър-вул
    цър-вул

А ти к'ъф си?

• За теб е по добре да сме си останали под турско величие ли ? Санкции които нанесоха повече вреда на ЕС отколкото на Русия 

Публикувани изображения

преди 8 часа, X-TEAM написа:

:lol6::lol6::lol6:

Защо,не? Ти новия Москвич виждал ли си го? Ако не си ето,виж :

897897695795656.jpg

Както стария,така и новия ще си останат топ,и винаги ще са над всички останали! Руснаците не правят ментета,за разлика от запада!

Русия няма никаква подмолна роля относно българския народ!
Алооо,ако не беше Русия още щеше да носиш фес на главата си,а жените фереджета и щяхте да изповядвате мюсолманската религия,така че тия вражески измишльотини си ги дръж за себе си!
Много сте зле,при вас - русофобите са заложени олигофренския и омразния дух на всяко ниво,тук не става въпрос само за Русия,а като цяло мразите собствената си държава,така че точно такива хора като вас са национални предатели,които по всякакъв начин се опитват да вкарат българския народ в калта,но уви неуспешно!
Колко си кух,ама не го схващаш,само американците ли правят компютри,а?
Другите държави спят и нищо не правят?

П.С.
Като развален касетофон си,повтаряш едно и също! Нямаш никаква мисъл и развитие,но нормално,за прост човек като теб!
Като искаш бягай на запад,никой не те е спрял,на мен не ми е притрябвал запада,така че никъде няма да ходя! А,ти ходи да им ближеш задн^ците!

Какво да му гледам на картинка. През годините излязоха редица такива снимки на лади и москвичи, които си останаха само картинки. И не е въпросът, дали ще започне да се продава изобщо, а дали някой извън Русия ще го купува изобщо. Защото заради санкциите, в Русия няма да се внасят никакви западни автомобили, та мужиците щат-не щат ще си купуват поредните руски боклуци. 

Цитат

Алооо,ако не беше Русия още щеше да носиш фес на главата си,а жените фереджета

Това ми е любимуто "ако не беше Русия щеше да носиш фес". Не, нямаше. Защото 480 години преди да дойде руския ботуш в България, българите не са асимилирани, и като цяло и Османската империя е нямала никакъм интерес да го прави, понеже мюсюлманите в нея са освободени от данъци, а християните чрез десятъка и ангарията финансират правителствените разходи. И поради дълбоко колективистичния си светоглед, българите не биха се отказали от християнската си вяра. Да не споменавам, че така или иначе по онова време Османската империя е тръгнала към разпад, и то е през целия 19 век, след отмяната на кръвния данък /взимането на еничари/. Защото, когато империята е взимала млади момчета за елитния си корпус, тя го е правила по определени критерии - високи, буйни, здрави. И така е лишавала балканските народи от естествени лидери. И когато това спира, започват броженията и бунтовете на Балканите. И без Русия България щеше да получи своята независима държава, след окончателния разпад на Османската империя след ПСВ. 

Цитат

Колко си кух,ама не го схващаш,само американците ли правят компютри,а?

Кухият си точно ти и цялото ти излеяние е доказателството, че не го и разбираш. Компютърът и компютърните технологии, са плод на процеси, развивали се в Съединените щати след ВСВ. Няма значение, че не само САЩ произвеждат компютри, защото технологията, която стои зад компютрите е американска. Създадена и развита в Съединените щати. А любимата ви Русия изнася сурови ресурси срещу пари. Западът с тези ресурси произвежда продукти с висока добавена стойност, които продава на Русия за повече пари. Кой е тъпият в случая? 

Цитат

Като искаш бягай на запад,никой не те е спрял,на мен не ми е притрябвал запада,така че никъде няма да ходя!

Не ти е притрябвал Запада, а само техните заплати и стандарт. Ама с мързел и простотия няма как да ги получиш. Щом не ти трябва запада, докажи го - не ползвай компютър, смартфон, бойлер, електричество /отнова електрификацията тръгва от САЩ, западна технология :D /, стой си на тъмно и студено, тамън ще цъфнеш и вържеш. 

преди 7 часа, Anneliese написа:

Примрял някой нормален да ходи в скучните САЩ, които са само на 200 години и нямат абсолютно никаква история и нищо интересно за разглеждане. Ама вие си продължавайте да се самозалъгвате, че мечтаем за САЩ и тъпата ви култура. Така се успокоявате и самозаблуждавате.:popcorn2:

Моята мечтана дестинация е Париж. История и култура колкото искаш.

САЩ гонят 400 млн. население, защото "никой нормален не ходи в скучните САЩ". А Русия я напуснаха един куп писатели, театрали, актьори, поети, инженери и изобщо учени, защото ??? 

Сетих се нещо, като се смеем на САЩ  всъщност се смеем на целия свят

преди 6 часа, АСПЕКТ написа:

Абе всичко идва от Китай. Русия първа изстреля в космоса сателит и прати човек в космоса. Първата жена космонавт е жена от Россия. И то не военен.

Така е но днес Роскосмос са станали таксиметрова фирма което е голямо падение :(

преди 37 минути, васил козарев написа:

Какво да му гледам на картинка. През годините излязоха редица такива снимки на лади и москвичи, които си останаха само картинки. И не е въпросът, дали ще започне да се продава изобщо, а дали някой извън Русия ще го купува изобщо. Защото заради санкциите, в Русия няма да се внасят никакви западни автомобили, та мужиците щат-не щат ще си купуват поредните руски боклуци. 

Това ми е любимуто "ако не беше Русия щеше да носиш фес". Не, нямаше. Защото 480 години преди да дойде руския ботуш в България, българите не са асимилирани, и като цяло и Османската империя е нямала никакъм интерес да го прави, понеже мюсюлманите в нея са освободени от данъци, а християните чрез десятъка и ангарията финансират правителствените разходи. И поради дълбоко колективистичния си светоглед, българите не биха се отказали от християнската си вяра. Да не споменавам, че така или иначе по онова време Османската империя е тръгнала към разпад, и то е през целия 19 век, след отмяната на кръвния данък /взимането на еничари/. Защото, когато империята е взимала млади момчета за елитния си корпус, тя го е правила по определени критерии - високи, буйни, здрави. И така е лишавала балканските народи от естествени лидери. И когато това спира, започват броженията и бунтовете на Балканите. И без Русия България щеше да получи своята независима държава, след окончателния разпад на Османската империя след ПСВ. 

Кухият си точно ти и цялото ти излеяние е доказателството, че не го и разбираш. Компютърът и компютърните технологии, са плод на процеси, развивали се в Съединените щати след ВСВ. Няма значение, че не само САЩ произвеждат компютри, защото технологията, която стои зад компютрите е американска. Създадена и развита в Съединените щати. А любимата ви Русия изнася сурови ресурси срещу пари. Западът с тези ресурси произвежда продукти с висока добавена стойност, които продава на Русия за повече пари. Кой е тъпият в случая? 

Не ти е притрябвал Запада, а само техните заплати и стандарт. Ама с мързел и простотия няма как да ги получиш. Щом не ти трябва запада, докажи го - не ползвай компютър, смартфон, бойлер, електричество /отнова електрификацията тръгва от САЩ, западна технология :D /, стой си на тъмно и студено, тамън ще цъфнеш и вържеш. 

САЩ гонят 400 млн. население, защото "никой нормален не ходи в скучните САЩ". А Русия я напуснаха един куп писатели, театрали, актьори, поети, инженери и изобщо учени, защото ??? 

Идеята на двоичната система е на Лайбниц. 1 Господ, 0 отсъствие на Господ. 111 символизира светата троица или създаването на света. За 7 дни. Съвършенството.  Булевата алгебра също не е дело на САЩ. 

Булева алгебра – Уикипедия (wikipedia.org)

Американците да не останат по-долу режисираха кацане на Луната.

Те и на Марс кацнаха ако не знаеш :)

преди 8 часа, AAUUXX написа:

Не ми хареса дограмата на апартамента, нямаше нито една тъкана черга на пода - изостанала работа, а пък и Моджо дърводелеца кварталния майстор ми вика ше я сменим дограмата с убава от нашата ама да стегнем предницата на ладата ,че до САЩ път дълъг и речено сторено :speak:

Шегаджия. Всъщност това да си купувате апартаментчета на полето в крайните квартали на други държави и после да мъкнете от БГ дограма,материали и майстори да ги отвършвате съм го чела и тук.

Дето се вика :"сиромах човек ,жив дявол"...български стандарт.

Американеца прави следното:когато купи собственост,когато се налага ремонт или даже сезонно почистване на жилището,вика фирма ,казва какво иска,уговаря цена и срок на изпълнение. В деня на започването, фирмата пристига с техника,майстори и пр...американеца натоварва семейството на джипа и тръгват в посока океан ,планина,езеро и пр.. На другия ден след крайния срок на изпълнението се прибира в къщи и единственото нещо,което му остава е да си разопакова багажа. Моите съседи изкараха подновяване  на някои от баните си в Хавай.В момента уговаряме приготвянето на къщата ни за зимния сезон,включително  и почистване на гората ни. Ще изкараме ремонта в Италия...това е американски стандарт.

Както стана ясно.  Дядото на Цука е бил българин.

https://lifestyle.bg/international/dyadoto-na-mark-zukarbarg-bil-balgarin.html

Само на тебе ти става ясно,другите си правят майтап. Сигурно защото за разлика от теб четат и разбират какво четат.Справка края на статията,която си постнал.

преди 5 минути, valkiria1 написа:

Шегаджия. Всъщност това да си купувате апартаментчета на полето в крайните квартали на други държави и после да мъкнете от БГ дограма,материали и майстори да ги отвършвате съм го чела и тук.

Американеца прави следното:когато купи собственост,когато се налага ремонт или даже сезонно почистване на жилището,вика фирма ,казва какво иска,уговаря цена и срок на изпълнение. В деня на започването, фирмата пристига с техника,майстори и пр...американеца натоварва семейството на джипа и тръгват в посока океан ,планина,езеро и пр.. На другия ден след крайния срок на изпълнението се прибира в къщи и единственото нещо,което му остава е да си разопакова багажа. Моите съседи изкараха подновяване  на някои от баните си в Хавай.В момента уговаряме приготвянето на къщата ни за зимния сезон,включително  и почистване на гората ни. Ще изкараме ремонта в Италия...това е американски стандарт.

Само на тебе ти става ясно,другите си правят майтап. Сигурно защото за разлика от теб четат и разбират какво четат.Справка края на статията,която си постнал.

Не виждаш ли, че е подигравка. Както стана ясно ,,,  дядото на Марк е бил българин. Постоянно се подиграват. Американец не е подигравка, българин подигравка. Стана ли ясно?

преди 11 минути, petie1 написа:

Те и на Марс кацнаха ако не знаеш :)

Кацнали са друг път.

на 21.07.2022 г. в 9:39, АСПЕКТ написа:

...

Типична поза на племето от баба ти Диарис. По "каскетите" ще ги познаеш.

баба Диарис

През 36~45 щяха ли така, да намятат трътки и дисаги по летищата на Европа? Не питам!
И 'що се стигна до скандали, че хотелиерите по Кипър, Гърция и Италия обесиха табели: no jews. Бургас и Варна знае защо.

А Джокондата долу е поредния екземпляр от мита, как някаква си естер ( пише се с малка буква, те нямат големи/главни ) решила да ходи на дайвинг по африканско и се наденала на "банана" на някакъв вожд. И взело, че цъфнали  по-църни от дръндьо. Над един милион, така за шарено и мирис.

spacer.png

преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

Идеята на двоичната система е на Лайбниц. 1 Господ, 0 отсъствие на Господ. 111 символизира светата троица или създаването на света. За 7 дни. Съвършенството.  Булевата алгебра също не е дело на САЩ. 

Булева алгебра – Уикипедия (wikipedia.org)

Технологията е на САЩ. Да не говоря, че англосаксонското ядро е в основата на САЩ. 

преди 18 минути, valkiria1 написа:

Разбира се ,че е по удобно, лесно и неангажиращо ако имаш ресурса - финансов, да наемеш някой да свърши всичко това докато ти си почиваш. Тук е въпрос на стандарт на ниво държава, голяма част се стараят да го покрият за да се чувстват добре в обществото. У нас обаче не е така и "сиромах жив дявол " е пътеводител за голяма част от народа , стандарта на живот не позволява друго. Именно за това ми е странно да бъдат сравнявани два различни свята САЩ и нашия в малка България.

преди 7 минути, Profruit написа:

И 'що се стигна до скандали, че хотелиерите по Кипър, Гърция и Италия обесиха табели: no jews. Бургас и Варна знае защо.

Само дето не разбрах ,защо толкова години се натискаш в Исраел  и не мърдаш от там ?

преди 12 минути, Profruit написа:

Типична поза на племето от баба ти Диарис. По "каскетите" ще ги познаеш.

баба Диарис

През 36~45 щяха ли така, да намятат трътки и дисаги по летищата на Европа? Не питам!

А Джокондата долу е поредния екземпляр от мита, как някаква си естер ( пише се с малка буква, те нямат големи/главни ) решила да ходи на дайвинг по африканско и се наденала на "банана" на някакъв вожд. И взело, че цъфнали  по-църни от дръндьо. Над един милион, така за шарено и мирис.

spacer.png

Тук на летищото група евреи почнаха да викат, че немците изисквали от тях да носят маски. По едно време един от тях се изцепи, защо ни мразите. Нацисти. Правят се на жертви.

Как не го тикнаха в затвора, не знам. Сигурно, защото не искат да вдигат много шум. Все пак медиите са на евреите.

преди 23 минути, АСПЕКТ написа:

Не виждаш ли, че е подигравка. 

Шега е , комично опитах да опиша реалността каквато всички познаваме .

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Шега е , комично опитах да опиша реалността каквато всички познаваме .

Всички филми в САЩ, българите са за подиграване. И българите в техните филми говорят на руски. И са някакви неандерталци. Българите или са про.стутки, мафиоти, занимаващи се с дрога. Или някакви неандерталци. Така са представяни българите.  Или ако искат да представят руснак, пускат някакъв българин.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Всички филми в САЩ, българите са за подиграване. И българите в техните филми говорят на руски. И са някакви неандерталци.

Вярно е ,но е защото сценаристите им не различават езика ни .

преди 21 минути, АСПЕКТ написа:

Кацнали са друг път.

Даже в същото студио дет кацнаха на Луната :clap:

Абе да се чуди човек как може да има такива шарани да вярват в конспирацията за кацането на Луната

Ех луньо луньо земьо македонска докога ще те делиме...

току-що, AAUUXX написа:

Вярно е ,но е защото сценаристите им не различават езика ни .

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Разбира се ,че е по удобно, лесно и неангажиращо ако имаш ресурса - финансов, да наемеш някой да свърши всичко това докато ти си почиваш. Тук е въпрос на стандарт на ниво държава, голяма част се стараят да го покрият за да се чувстват добре в обществото. У нас обаче не е така и "сиромах жив дявол " е пътеводител за голяма част от народа , стандарта на живот не позволява друго. Именно за това ми е странно да бъдат сравявани два различни свята САЩ и нашия в малка България.

Мен ,ако питаш всичко зависи от хората.

Преди време на летище София видях една жена която плачеше като изпращаше едно момче с раничка на гърба,което и махаше докато се качваше по ескалатора.

Опитах се да я успокоя, а тя ми каза следното "Сърцето ми плаче.. Моето дете никога няма да се върне да живее в Бг. Той отива да работи и  живее в държава в която други родители са се погрижили да я направят нормална за живеене"

Няма значение на колко века са САЩ. Хората тук работят за бъдещето,своето и на децата си.Миналото е минало.  В САЩ може да осъдиш и президента ,ако наруши правата ти. Равенството пред закона е абсолютно. Направи само бегла справка за милионите обезщетения които получиха хора,които бяха дискриминирани по един или друг принцип. Такива расистки подмятания на Профрута по отношение на произход на който и да е,ще му струват милиони,които няма да изкара и в други два живота. познай и дали ще намери почва да живее и се развива в САЩ с такова мислене ,нагласа и отношение към хората.

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

Така са представяни българите. 

така се представят българите. Защо не говорят такива неща за сърбите,хърватите ...

Ти например,няма да просъществуваш и един ден в САЩ-безделник, да седиш на гърба на данъкоплатеца и да те храни да висиш 24/7 във форум.

Колко изкара тази седмица посочи някава приблизителна цифра?

преди 4 минути, valkiria1 написа:

така се представят българите. Защо не говорят такива неща за сърбите,хърватите ...

Ти например,няма да просъществуваш и един ден в САЩ-безделник, да седиш на гърба на данъкоплатеца и да те храни да висиш 24/7 във форум.

Колко изкара тази седмица посочи някава приблизителна цифра?

Нали си живяла в чужбина и знаеш, че този въпрос не е културен. И е доста груб и невъзпитан. И ти казах, стига си ме цитирала. Нямаш ли други занимания.

преди 26 минути, АСПЕКТ написа:

Аз пък не знам нищо за Кения. Свързвам я единствено с думата сафари.

Ако ме интересува, ще взема самолета ,ще отида и ще я видя.

Нищо ,че там са с различен цвят на кожата ,на което набляга расистчето модератор.

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Аз пък не знам нищо за Кения. Свързвам я единстевно с думата сафари.

Ако ме интересува, ще взема самолета ,ще отида и ще я видя.

Нищо ,че там са с различен цвят на кожата ,на което набляга расистчето модератор.

Ти си само една прашинка. Твоето мнение не е важно. Глас народен, глас Божий.

Vox unius, vox nullius, vox pópuli, vox Déi.

Гласът на едного е глас на никого, глас народен — глас божи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.