Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русофобията е глупост, не рационално (политическо) виждане

Featured Replies

• Автор

Русофобската глупост няма край.

Днешната звезда е русуфобски елемент, с русофобски нагласи, изкуствено наложени от Западните подривници, пропагандисти, капиталистически грантаджии, и медии за фалшиви новини:

sdf435.jpg

След поредния strawman-ски, логически погрешен пост, който @БаалБек написа, аз отговорих с ето това:

Цитат

Защо Българския да е задължителен в Русия? Руския задължителен ли е в България?

И какво ще кажеш да спреш да лъжеш, а?

image.png

И това е за 2019г. Сега е вече повече.

Трябва да спреш да лъжеш и да разпространяваш фалшива информация с цел подхранване и рационализиране на русофобските ти нагласи, които са съвкупност от нерационални мисли, които защитаваш срещу фактите, които показвам, но не можеш да обориш.

ИЗТОЧНИК: ЦЪК ТУК

Както се очакваше, не получих смислен отговор.

Показах и това:

И както се очаква, и на това няма да получа смислен отговор.

Ама, че работа... продължават да твърдят, че Русия е гибелно място, въпреки, че не е, което е доказано ЕТО ТУК. Разбира се, никой от тези факти няма значение, тъй като нерационалните твърдения и отричането на реалността са сред основите на русофобията, което се затвърждава от самите "аргументи" на средностатистическия русофоб.

Тъй като отричането на реалността е ядрото на русофобията, то кое е реално, вярно, и фактически коректно, няма значение. Единственото, което има значение, е да се намират извинения да се 'мрази' Русия, заради причини, които дори и самите русофоби не са способни да обяснят, което се потвърждава от факта, че мълчат, когато бъдат попитани (от мен) относно това какви са причините, заради които мразят Русия и изпитват емоционалната нужда да оплюват държавата и Путин, като в оплюването се включват и неща, които всъщност нямат нищо общо с Русия, но въпреки това се използват, тъй като карат Русия да изглежда като нещо лошо.

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 136
  • Прегледи 15,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Като платен-трол-русороб стигат ли ти копейките за ядене ? И защо се криеш от мобилизация ? Библията на мазните-русоробски-тролове 

• Както всяка друга фобия или филия и русофобията е психическо заболяване. Проблема в България с тези фобии и филии обаче е много сериозен и той може да види дори и в тази тема ако се прочетат комента

• Ми именно каквото казвам, който не лиже руския ботуш, значи автоматично лиже американския. Типичната логика на лизач на руския ботуш, отново благодаря, че сам се издаваш  

Публикувани изображения

Малко цитати на по умни от мен, хора :)

1. Когато Русия стане фашистка държава, в нея фашизмът ще се нарича "особена руска духовност".
(Уинстън Чърчил)
2. „Трябва да изразя тъжната си гледна точка за руския народ: той има толкова слаба мозъчна система, че не е в състояние да възприема реалността като такава. За него има само думи. Неговите условни рефлекси се координират не с действия, а с думи.
(акад. Иван Павлов, 1932 г.).
3. „Няма по-малък, копеле и груб човек на този свят от кацапа. Роден в нацистка страна, хранен с нацистка пропаганда, това копеле никога няма да стане Човек. Страната му няма приятели: нито лакеи, нито врагове. Страната му може само да заплашва, унижава и убива. И за запазването на този статус на Русия един обикновен кацап е готов да пожертва собствения си живот, живота на родителите и децата си, качеството на живот на собствения си народ. Наистина: кацапите са животни. свиреп,
кръвожаден, но...смъртен."
(А. И. Солженицин).
4. „На руснака изглежда, че всички съседи го обиждат, не се прекланят достатъчно пред величието му и по всякакъв начин кроят заговор срещу него. Той обвинява всички от домочадието си, че се стремят да му навредят, да се отделят от него и да преминат към врагове, а всички съседи смята за свои врагове.
(Владимир Соловьов "Въображаеми и реални мерки за подобряване на благосъстоянието на хората." Соловьов В. С. "Смисълът на любовта", Избрани произведения. М., Современник, 1991 г.).
5. „Русия, която няма нищо общо с Руси и е получила или по-скоро откраднала сегашното си име в най-добрия случай през 18 век, въпреки това нагло претендира за историческото наследство на Руси, създадено осемстотин години по-рано. Московската история обаче е история на Ордата, пришита с бял конец към историята на Руси и напълно фалшифицирана.
(Карл Маркс, Излагане на дипломатическата история на 18 век).
6. "Русия извършва всяко завземане на територия, всяко насилие, всяко потисничество само под предлог на просвещение, либерализъм, освобождение на народите."
(Фридрих Енгелс).
7. Признак за успеха на руския народ е неговата садистична жестокост.
(Максим Горки).
8. "Руснаците са народ, който се скита из Европа и търси какво да унищожи, да унищожи само за забавление."
(Фьодор Достоевски).
9. „С други европейски народи можете да постигнете целта по хуманни начини, но не и с руснаците ... Нямам работа с хора, а с животни, които искам да превърна в хора.“
(Петър 1).
на 11.10.2022 г. в 17:51, Sliderum2 написа:

П.П. Забравих, екранната снимка, е от политическата тема на хардуербгейци!

хехе :)  ко праят тия червени хамелеони ,патерици на БСП ?

Много ме съмнява премахването на паметниците на окупантите да им е цел.

Нито им вЕрвам за оръжието за Украйна.

Накрая пак ще си глауват с рашистите путинисти от БСП и/или в тяхна полза .

Просто сега е време да засилят пропагандата че са демократи.

И да се забравят предишните им издънки с БСП .

преди 41 минути, miro20 написа:

1. Когато Русия стане фашистка държава, в нея фашизмът ще се нарича "особена руска духовност".
(Уинстън Чърчил)

Чакай малко, ти май въобще не четеш и не осмисляш написани нейде из помийните ями на интернеДа глупости. Така, малко история:

1917 Велика Социалистическа Революция.

1922 Основаване на СССР.

Кога е било изказването на чърч ил, че да нарече СССР Русия? Още докато е бил тийнейджър? Мирко, не ти ли писна от тия надрусани фейкове?

преди 22 минути, Sliderum2 написа:

Чакай малко, ти май въобще не четеш и не осмисляш написани нейде из помийните ями на интернеДа глупости. Така, малко история:

1917 Велика Социалистическа Революция.

1922 Основаване на СССР.

Кога е било изказването на чърч ил, че да нарече СССР Русия? Още докато е бил тийнейджър? Мирко, не ти ли писна от тия надрусани фейкове?

Че по времето на СССР не сме ли наричали и Русия ?

Добре, съгласен съм че това е приписван на него цитат.

• Автор
преди 19 часа, miro20 написа:

(Уинстън Чърчил)
2. „Трябва да изразя тъжната си гледна точка за руския народ: той има толкова слаба мозъчна система, че не е в състояние да възприема реалността като такава. За него има само думи. Неговите условни рефлекси се координират не с действия, а с думи.
(акад. Иван Павлов, 1932 г.).
3. „Няма по-малък, копеле и груб човек на този свят от кацапа. Роден в нацистка страна, хранен с нацистка пропаганда, това копеле никога няма да стане Човек. Страната му няма приятели: нито лакеи, нито врагове. Страната му може само да заплашва, унижава и убива. И за запазването на този статус на Русия един обикновен кацап е готов да пожертва собствения си живот, живота на родителите и децата си, качеството на живот на собствения си народ. Наистина: кацапите са животни. свиреп,
кръвожаден, но...смъртен."
(А. И. Солженицин).
4. „На руснака изглежда, че всички съседи го обиждат, не се прекланят достатъчно пред величието му и по всякакъв начин кроят заговор срещу него. Той обвинява всички от домочадието си, че се стремят да му навредят, да се отделят от него и да преминат към врагове, а всички съседи смята за свои врагове.
(Владимир Соловьов "Въображаеми и реални мерки за подобряване на благосъстоянието на хората." Соловьов В. С. "Смисълът на любовта", Избрани произведения. М., Современник, 1991 г.).
5. „Русия, която няма нищо общо с Руси и е получила или по-скоро откраднала сегашното си име в най-добрия случай през 18 век, въпреки това нагло претендира за историческото наследство на Руси, създадено осемстотин години по-рано. Московската история обаче е история на Ордата, пришита с бял конец към историята на Руси и напълно фалшифицирана.
(Карл Маркс, Излагане на дипломатическата история на 18 век).
6. "Русия извършва всяко завземане на територия, всяко насилие, всяко потисничество само под предлог на просвещение, либерализъм, освобождение на народите."
(Фридрих Енгелс).
7. Признак за успеха на руския народ е неговата садистична жестокост.
(Максим Горки).
8. "Руснаците са народ, който се скита из Европа и търси какво да унищожи, да унищожи само за забавление."
(Фьодор Достоевски).
9. „С други европейски народи можете да постигнете целта по хуманни начини, но не и с руснаците ... Нямам работа с хора, а с животни, които искам да превърна в хора.“
(Петър 1).

хехе :)  ко праят тия червени хамелеони ,патерици на БСП ?

Много ме съмнява премахването на паметниците на окупантите да им е цел.

Нито им вЕрвам за оръжието за Украйна.

Накрая пак ще си глауват с рашистите путинисти от БСП и/или в тяхна полза .

Просто сега е време да засилят пропагандата че са демократи.

И да се забравят предишните им издънки с БСП .

Това са стари цитати, използвани в контекста на тогавашния политически строй, с който Путин и Кремъл нямат нищо общо.

Тези цитати към Путин и Кремъл ли са насочени? Ако цитатите са отпреди 2001г., значи са невалидни и не може да се прилагат към сегашна Русия.

Стига си cherry-pick-вал.

И колко пъти да ти казвам, че БСП не са социалисти, а колониални подлоги на САЩ и неолибералния модел. Те просто паризитшрат върху спомена на хората за Тодор Живковото време. Казват, че ако гладуваме за тях, Тодор Живковото време ще се върне. Това е лъжа. Казват така, за да привлекат гласоподаватели. Реално, те на про-Западни елементи. Нали самият Радев излъга, че е против ЗСУ, но хубаво си малчеше и запази "неутралитет" когато му бяха зададени директни въпроси.

Нали самият син на Корнелия Нинова е уреден в Голдман Сакс, което е свързано с династията Ротшилд. БСП са точно толкова либерални колкото е възможно да бъдат. Недей да казваш, че не са.

преди 1 час, FatMan9 написа:

Тези цитати към Путин и Кремъл ли са насочени?

Точно този набор "цитати", които очевидно са съвсем прясна пропаганда снесена вероятно от, или по поръчка на фашингтон на местната централа за производство на пропаганда, беше публикувана и в темата за войната в Украйна от колежка(?) баалбек. Тези "цитати", нито баш Мирко, нито тя са изхабили дори милиджаул енергия, за да ги извадят от спомените от своето образование, или да ги издирват поотделно. Те са в този си готов вид достигнали до тях, после само copy/paste. :)

Да бяха цитирали "авторът" им поне, но сигурно е световно...неизвестен книжен плъх на заплата към америка за България.

• Автор
преди 2 часа, Филипов написа:

Да, Демократична България са лъжливи популисти, които не се интересуват от интересите на народа.

преди 1 час, Coco1 написа:

Нямаш IQ и не можеш да кажеш нищо.

Имам.

Моят коефициент на интелигентност е 109 точки в момента, като се прогнозира да нарастне до 138 в следващите 4 години.

Сигурен ли си, че не мога да кажа нищо. Аз казах достатъчно. Всичко, което съм имал да кажа, съм го казал. Вие така и не успяхте да оборите което и да е от това, което казах.

Скоро ще пусна още няколко публикации, в които доказвам, че русофобията не е рационално виждане. Вие и тези публикации няма да можете да оборите.

Интересно ми е да видя ти и останалите русофоби какво казахте. Е, какво казахте? Нищо смислено, очевидно.

преди 9 минути, FatMan9 написа:

Моят коефициент на интелигентност е 109 точки в момента, като се прогнозира да нарастне до 138 в следващите 4 години.

Затова пет дена качваш една Мента щот пръщиш от акъл :biggrin:

• Автор
преди 1 час, Sliderum2 написа:

Точно този набор "цитати", които очевидно са съвсем прясна пропаганда снесена вероятно от, или по поръчка на фашингтон на местната централа за производство на пропаганда, беше публикувана и в темата за войната в Украйна от колежка(?) баалбек. Тези "цитати", нито баш Мирко, нито тя са изхабили дори милиджаул енергия, за да ги извадят от спомените от своето образование, или да ги издирват поотделно. Те са в този си готов вид достигнали до тях, после само copy/paste. :)

Да бяха цитирали "авторът" им поне, но сигурно е световно...неизвестен книжен плъх на заплата към америка за България.

Вероятно си прав.

Поведението на тези индивиди е като на платени пропагандисти.

Налагат едно и също мнение,

Използват едни и същи термини,

Информационните им източници са едни и същи американски пропагандни проксита като Twitter,

Пишат по един и същи теми.

По всичко личи, че се занимават с разпространение на пропаганда и дезинформация срещу Русия.

Те не са сами, а са подкрепени и от ботове. Аз вече показах проучвания, и доказах, че пропагандата срещу Русия се изпълнява предимно от ботове. А се твърдеше, че интернета е пълен с руски ботове... каква ирония...

Също и доказах, че Русия няма вина за войната. Те така и не посмяха да коментират написаното от мен.

Глупостите на @БаалБек са най-леснш за оборвани, тъй като са прибързани и недобре обмислени. В темата "Китай и светът на Оруел" и написала глупости, които само с няколко скрийншота ги оборих. Каква беше нейната реакция ли? Беше "Ха-Ха" реакция на това, което написах, и нищо повече.

току-що, petie1 написа:

Затова пет дена качваш една Мента щот пръщиш от акъл :biggrin:

Задълбочен анализ показа, че проблема с въпросната дистрибуция на Линукс е причинен от нещо друго, не от мен самият.

Пуснал съм тема в официалния форум на тази дистрибуция - там сигурно ще ми помогнат.

Проблема идва от kernel-a, според някой от потребителите там.

преди 14 минути, FatMan9 написа:

Имам.

Липсата на iq те кара само да си мечтаеш 

преди 16 минути, FatMan9 написа:

Скоро ще пусна още няколко публикации, в които доказвам,

Скоро заради това че си рашист ше плащаш данъци и ше те земат насилствено на фронта

• Автор
преди 6 минути, Coco1 написа:

Липсата на iq те кара само да си мечтаеш 

Скоро заради това че си рашист ше плащаш данъци и ше те земат насилствено на фронта

Аз съм българин с българско гражданство; как така друга държава ще ме накара насила да се бия на нейна страна? Не че не бих отишъл, но няма как това да стане насила.

преди 8 минути, FatMan9 написа:

Задълбочен анализ показа, че проблема с въпросната дистрибуция на Линукс е причинен от нещо друго, не от мен самият.

Абсолютно съм убеден че проблема е в теб а не в ядрото

току-що, FatMan9 написа:

Аз съм българин с българско гражданство; как така друга държава ще ме накара насила да се бия на нейна страна? Не че не бих отишъл, но няма как това да стане насила.

Ше разбереш как ше стане като те земе генерал Армагедон

• Автор
преди 5 минути, petie1 написа:

Абсолютно съм убеден че проблема е в теб а не в ядрото

Показах снимки на съобщенията за грешки. Хората, които разбират повече от теб, казаха, че проблема е от ядрото, което в момента има несъвместимости с моя BIOS.

преди 5 минути, Coco1 написа:

Ше разбереш как ше стане като те земе генерал Армагедон

Добре.

преди 11 минути, FatMan9 написа:

Показах снимки на съобщенията за грешки. Хората, които разбират повече от теб, казаха, че проблема е от ядрото, което в момента има несъвместимости с моя BIOS.

Ма много лъжеш, добре че намерих темата, а тези грешки ги плюят всички ядра от 4.ж насам и проблеми е нямало каквито описваш

преди 26 минути, FatMan9 написа:

Аз съм българин с българско гражданство; как така друга държава ще ме накара насила да се бия на нейна страна?

Напълни памперса М кат разбра че ше те зимат ? 

10-01_542193993720771517_big.jpg.59b3ab358944086e7032e1fba3864c89.jpg

Безплатното освобождение – идея за филм

Новият филм може да се излъчва в пакет с филма „Второто освобождение“

По време на англо-американските бомбардировки през 1943/44 година са убити 4208 души. 4208. Тежко ранени са 4744 души. 4744.

Само в София са разрушени над 12 хиляди сгради. Близо 1/4 от сградния фонд на София е сринат. Колко струва тази касапница – и може ли изобщо да бъде оценена?

Може да се направи документален филм – „Безплатното освобождение“ – който окончателно да потвърди или опровергае посочените по-горе данни. Той може да се излъчва и в пакет с филма „Второто освобождение“.

Историята трябва да бъде проумявана в контекст - това ще попречи зрителят да бъде въвличан в блатото на пропагандата. „Второто освобождение“ разкрива неизвестни факти за съветската окупация – отнасящи се най-вече до издръжката на войските на Трети Украински фронт, базирани у нас от есента на 1944 година до зимата на 1947 година.

„Безплатното освобождение“ отсега е ясен, до голяма степен, откъм фактите, те са добре известни - ще се намери ли обаче кой да ги интерпретира днес коректно? През февруари 1944 г. Чърчил отговаря на предложенията за прекратяване на бомбардировките над България така: „След като лекарството е свършило толкова добра работа, нека да продължат да получават допълнителни дози от него.“

Британският премиер казва и друго: „Този град/София трябва да бъде унищожен, да загине, да бъде сринат до основи и в неговите развалини да се засадят картофи.”

Други твърдения. Британски историци като Базил Лидъл Харт смятат, че „ползата от бомбардиране на цели райони в много отношения е твърде съмнителна“. И определят „продължаването на бомбардировките на цели райони от британците много след като те вече нямат никакви основания или извинения да действат по този начин“ като „пренебрежение към елементарните морални норми в бомбардировъчната кампания“. Българските медии съобщават за нарушение на Хагските конвенции за водене на война. Американски изтребители са разстреляли спускащият се с парашут поручик Иван Бонев.

Отбелязани са случаи на обстрел на цивилни лица от бордовите картечници на американски съпровождащи изтребители. При такъв инцидент в град Дупница на 4 януари 1944 година загиват 80 души.

Една част от бомбите са с взривател със закъснител. Целта е да се постигне силно поразяващо действие, след като укрилите се в скривалищата излязат от тях на открито.

Според обобщени данни от Разузнавателното отделение към Щаба на войската, на командира на въздушните войски, на болниците, общинските и полицейски власти за периода от 6 април 1941 г. до 1 септември 1944 г. с 45 268 бомби са бомбардирани 187 населени места в старите земи на Царството и в българска Македония, Западните покрайнини, Беломорска Тракия и земите под български контрол. От жертвите 88% са мирни граждани. Нанесените материални щети са за над 24 милиарда тогавашни щатски долара.

Горката България!

И след всичко това тя е принудена повече от две години да издържа безплатно Съветските окупационни части. Впрочем, те са „разпределени“ тук по волята на САЩ и Англия. Можете да потърсите подробности за тъй нареченото „Процентно споразумение“ между Чърчил и Сталин - по инициатива на Чърчил – за определяне на сферите на влияние в Югоизточна Европа след края на Войната.

22.thumb.jpg.1b1f6a5e4aaf334c771c6d987a209d93.jpg

И едните, и другите са освободители.

Едните я освобождават – а след това ги издържат безплатно.

Има филм за това.

Другите я освобождават – като я бомбят безплатно.

Няма филм.

Подхвърлят България помежду си като ненужна кукла.

Със сигурност ще се намери някоя чуждестранна фондация, която няма да има нищо против да финансира този филм. (“Америка за България“?)

(От www.kevorkkevorkian.com)

• 3 седмици по-късно...
на 31.10.2022 г. в 10:54, PigMan9 написа:

Сигурен ли си, че не мога да кажа нищо. Аз казах достатъчно. Всичко, което съм имал да кажа, съм го казал. Вие така и не успяхте да оборите което и да е от това, което казах.

Скоро ще пусна още няколко публикации, в които доказвам, че русофобията не е рационално виждане. Вие и тези публикации няма да можете да оборите.

Интересно ми е да видя ти и останалите русофоби какво казахте. Е, какво казахте? Нищо смислено, очевидно.

В психиятрията сигурен ли си по кои точно тестове ви тестват ???

:giggle1:

на 31.10.2022 г. в 10:54, PigMan9 написа:

Скоро ще пусна още няколко публикации,

...само да мине визитацията.. само да се махнат тия досадни санитари ....

По темата ... интересна гледна точка :

https://www.facebook.com/genoveva.geneva.35/posts/pfbid0GGXotzZWNUQ2wmWpvFPArZcjzccqEPUg5hkwDmnNEF4dNtJbtqCidN1rqKbdPshnl

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Автор
преди 15 часа, miro20 написа:

В психиятрията сигурен ли си по кои точно тестове ви тестват ???

...само да мине визитацията.. само да се махнат тия досадни санитари ....

По темата ... интересна гледна точка :

https://www.facebook.com/genoveva.geneva.35/posts/pfbid0GGXotzZWNUQ2wmWpvFPArZcjzccqEPUg5hkwDmnNEF4dNtJbtqCidN1rqKbdPshnl

Аз съм работник там - не пациент. Мен никой за нищо не ме тества.

Тестове се правят на пациентите, но не и на работниците.

преди 5 часа, PigMan9 написа:

Аз съм работник там - не пациент. Мен никой за нищо не ме тества.

Тестове се правят на пациентите, но не и на работниците.

Най тежките случаи като теб сте работници в Мосейково

• 3 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.