Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за бавен диск и SSD

Featured Replies

Разрешен от Колев 74

Ако все пак решиш да минеш на 10, пробвай този драйвер за видеото за 64-битов 10 -> https://dl-eu1.driverscape.com/files/misc/amd-catalyst-15.7.1-win10-64bit.zip?access_key=v6tWcBkDo3dty9b-wluiT14p2nTnXoRPyzxubMI_gRpNdpKu1-oC1CMoTBc6Y1J2KI4uq5JQZ4AV9xe2YPVnTYJCtHkjFQZSpmpEZASA0KiD0o8Fr-ppfHM6rOjPt3BA

или този за 32-битов 10 -> https://dl-eu1.driverscape.com/files/misc/amd-catalyst-15.7.1-win10-32bit.zip?access_key=cFsssi3SNGgZh9WfHpgEdF4e6v0HOJaxmlFNJ5sx61hJg1qwHFex0onsqLIkmW6xE9r2FO9t_g3s_22nyu5P5yUy3I8fg2KKhHK4MrIekC60Dvk7uB7PhJCiWSeQrYrp

Проблема на 7 е, че му инсталираш АВ програма, която обаче драстично сваля производителността на системата, докато 10 е малко по-тежък, но има поддръжка и сравнително добра вградена АВ. Щом 7 ти върши работа за сега, карай си с него.

• Отговори 151
  • Прегледи 16,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Само 2,3 приказки от мен. Аз те разбирам и съм гласувал за два твои коментара в тази тема. Сега по същество: Няма да купуваш никакъв SSD диск. Говоря честно и почтенно! От мен имаш

• Това, което вие сте показал и това, което аз съм ви предложил е...едно и също. Както Вие решите. Единствената ми цел е била да ви помогна, когато в поста ви забелязах, че сте ...ПЕНСИОНЕР. В този фору

• Уважаеми! Нямате никакви проблеми нито с мен, нито с когото и да било от форума. На всеки може да се случи и да сбърка. И то е човешко, така че, за безпокойство че съм обиден, няма никакво място.

Публикувани изображения

• Автор
преди 14 часа, Joss Bomon написа:

Ако все пак решиш да минеш на 10, пробвай този драйвер за видеото за 64-битов 10 -> https://dl-eu1.driverscape.com/files/misc/amd-catalyst-15.7.1-win10-64bit.zip?access_key=v6tWcBkDo3dty9b-wluiT14p2nTnXoRPyzxubMI_gRpNdpKu1-oC1CMoTBc6Y1J2KI4uq5JQZ4AV9xe2YPVnTYJCtHkjFQZSpmpEZASA0KiD0o8Fr-ppfHM6rOjPt3BA

или този за 32-битов 10 -> https://dl-eu1.driverscape.com/files/misc/amd-catalyst-15.7.1-win10-32bit.zip?access_key=cFsssi3SNGgZh9WfHpgEdF4e6v0HOJaxmlFNJ5sx61hJg1qwHFex0onsqLIkmW6xE9r2FO9t_g3s_22nyu5P5yUy3I8fg2KKhHK4MrIekC60Dvk7uB7PhJCiWSeQrYrp

Проблема на 7 е, че му инсталираш АВ програма, която обаче драстично сваля производителността на системата, докато 10 е малко по-тежък, но има поддръжка и сравнително добра вградена АВ. Щом 7 ти върши работа за сега, карай си с него.

Благодаря за съвета! Имам качени два браузъра - Гугъл Хром и Мозила, но и на двата нищо не се отваря! Вижда се бял екран и нищо друго! 

""Благодаря за съвета! Имам качени два браузъра - Гугъл Хром и Мозила, но и на двата нищо не се отваря! Вижда се бял екран и нищо друго! ""

Отговарям ти от Еленският балкан. Joss да ме извини.
Смятам, че си направил инсталацията на седмицата правилно и всичко е добре. Ако си обърнал внимание на десятката от диска, ще си забелязал между папките на операционната система една по особена - "PORTABLE", оцветена доколкото си спомням в син цвят. Всичко това ти го пиша за твое улеснение. Направи в "С" устройство една празна папка. В нея ще си "инсталираш портативни версии на програми и браузъри. В първият раздел на форума има тема - "Нови програми" Павката (Цър-вул) а и други колеги редовно я поддържат с новите версии на браузърите и техните портативки. Изтегли си Chrome и Firefox, но само портативните версии. Стандартните са с инсталация 300-450 мегабайта. Портативните са в RAR формат. Отваряш RAR файла с WinRAR в тази папка, като предварително в нея си направил подпапки за  Chrome, Firefox, Edge, Cent и т.н. Отваряш всяка една папка и и вадиш иконката на дисплея. Остана да я стартираш от иконата и да си направиш настройките за съответната програма или браузър. Такa или иначе компютърът ти е слабичък и значително ще му помогнеш. По надолу ще ти покажа с две три снимки. При правилни настройки и добре инсталирана операционна система, няма начин да имаш нито бели, нито бенбени екрани. Това е за сега от мен и поздрави в къщи.
Аз не ти се карам а ти се радвам, че си упорит и ще успееш. Ето как е при мен в момента. Всичко на всеки компютър ми е подредено и като поискаш нещо, веднага мога да ти го намеря. Отделно имам цял дял на този диск, на който е операционната система за всички програми , които ползвам и инсталирам. Обема му е около 15-20 гигабайта. Хем по бързо ги намирам , хем по бързо се инсталират работните ми програми. Затова бях ти направил диска на 2 дяла - 100 гигабайта  за операционната система и останалата част за инсталационните програми, с които ще работиш. Разбира се, много често ги обновявам след като излезе нова версия.

Снимка 1 - Виждаш папката, за която съм написал  : ""Portable"" Направил съм я със синя икона, за да ми се яви веднага пред очите  когато "инсталирам" или обновявам дадена програма

Снимка 2 - Всички инсталирани на компютъра портативни програми и браузъри

Снимка 3- Отворена папката на Chrome. Вадиш иконката на дисплея и си готов за неговите настройки

2:38:00 часа през нощта.  В Еленската гора има много красиви сърнички

FirefoxPortable_105.0.3_English.paf
https://dox.abv.bg/download?id=60b1e2d4f6

ScreenShot001.jpg

ScreenShot002.jpg

ScreenShot003.jpg

GoogleChromePortable64_106.0.5249.119_online.paf.exe

преди 14 часа, liusien написа:

Благодаря за съвета! Имам качени два браузъра - Гугъл Хром и Мозила, но и на двата нищо не се отваря! Вижда се бял екран и нищо друго! 

По-назад в темата написа, че предложения от мен браузър "не ти харесва", а сега се оказва, че тези които ти харесват - не работят...

Нямаш много варианти, ако искаш да ползваш интернет - или ползваш работещ браузър, или инсталираш 10.

Не каза какво е положението с портативките, но аз предполагам, че си забърсал целия диск при инсталацията на 7 и вече не са налични...

• Автор
преди 12 часа, Kolev72 написа:

...................... 2:38:00 часа през нощта.  В Еленската гора има много красиви сърнички

Не знам как да се оправдавам, но се оказа, че съм омазал всичко по компютъра!... Обяснявам - на дънната платка както ти казах, има ШЕСТ слота за комутиране на харддискове или SSD. Те са надписани - 0, 1, 2, 3, 4, 5... Не си спомням на кой слот ми беше включен харддиска, но по съвета ти, включих SSD на слот "0"! След това, нали съм "майстор", реших да подредя по азбучен ред отделните дялове и харддиска на който съм записвал филми, програми и други неща! Промених буквите на съответните дялове и предполагам, че тогава се е случило непоправимото - от папката PORTABLE, само две програми ги виждам готови за инсталация. Всичко останало или е изтрито, или някак е скрито, защото няма нищо като отворя дадена папка! Ще се опитам по името на всяка програма, да търся в нета инфо и да се опитам да си ги сваля отново! Ще се изям от яд, но като съм направил белята, сега ще се мъча да се поправя! 

преди 18 минути, Joss Bomon написа:

По-назад в темата написа, че предложения от мен браузър "не ти харесва", а сега се оказва, че тези които ти харесват - не работят...

Нямаш много варианти, ако искаш да ползваш интернет - или ползваш работещ браузър, или инсталираш 10.

Не каза какво е положението с портативките, но аз предполагам, че си забърсал целия диск при инсталацията на 7 и вече не са налични...

В предния си пост написах как съм оплескал всичко! За сетен път се убеждавам, че бързането не е добър помощник! Сега машината работи много по-добре от преди, но лошото е, че там където бяха запазени един куп програми, готови за инсталация, сега са празни!... Това е станало или заради смяна на буквата на партишъна, или защото SSD е куплирано в друг слот! Ще се опитам да ги възстановя.......... 

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Покажи снимка от disk management.

Без име.jpg

Не се вижда дял без буква (на G: му махни буквата, не ти трябва да пипаш там и да го виждаш в explorer). Ако нямаш други дискове в системата, това са ти възможностите. Предполагам в 'D:' са ти били програмите, ако си трил дяла можеш да пробваш да потърсиш примерно с recuva за изтрити неща.

Извинявам се за въпроса който задвам но да попитам все пак. Вие искате да си ползвате програмите които са ви на механичния диск нали и портейбъл програмите които са на друг дял на SSD ?

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Не се вижда дял без буква (на G: му махни буквата, не ти трябва да пипаш там и да го виждаш в explorer). Ако нямаш други дискове в системата, това са ти възможностите. Предполагам в 'D:' са ти били програмите, ако си трил дяла можеш да пробваш да потърсиш примерно с recuva за изтрити неща.

Принципно изтрих Win 10 който е в дял "С", но нищо друго не съм изтривал! Обаче! Когато започна инсталацията на Win 7, не можах да изтрия десетката! Имаше място в дял "С" и по време на инсталиране на седмицата, ми излезна съобщение, че някои неща ще бъдат преместени в папка Windows Old... Инсталацията завърши и изтрих папката Windows Old, защото имаше няколко гигабита информация. След това започнах намесата си в буквите на отделните партишъни и смяната на местата на конекторите в дънната платка... 

преди 15 часа, Kolev72 написа:

Ако си обърнал внимание на десятката от диска, ще си забелязал между папките на операционната система една по особена - "PORTABLE", оцветена доколкото си спомням в син цвят. Всичко това ти го пиша за твое улеснение. Направи в "С" устройство една празна папка.

Всичко добре,само че според мен мястото на тази папка и програми не е в "C" дяла на диска,а на отделен дял създаден само за тази цел............Аз например съм разделил основният си ссд диск на три,на единият дял е 10ка,на другият е 11ка и на тртият дял,които е 10-12 гб е въпросната папка с програмите,така те остават незасегнати при преинсталации и всякакви експерименти и ползвам едни и същи програми с настройките им на двата уиндоуса.Отделно имам друг ссд диск за сторидж и всякакви  други нужди.

• Автор
преди 31 минути, vlado1985 написа:

Извинявам се за въпроса който задвам но да попитам все пак. Вие искате да си ползвате програмите които са ви на механичния диск нали и портейбъл програмите които са на друг дял на SSD ?

Идеята на Kolev72 беше, да изтрия стандартните "Гугъл Хром и Мозила" защото са големи по обем информация, а на тяхно място да инсталирам същите програми, но "Портейбъл"! Тъй като се правих на това, което не съм - промених буквите на отделните партишъни, а също така и конекторите, в които са включени SSD, HDD и DVD записвачката! Някъде там, при тези мои волности, в сегашния дял "D" има папка PORTABLE в която ги има папките на отделни програми, но от тях са изчезнали инсталационните файлове! Когато отворя коя да е папка, в нея няма нищо! 

преди 1 час, liusien написа:

Без име.jpg

От снимката се виждат 4 дяла E- G-C-D. Дял Е е с размер 465.76ГБ дял G е с размер 549МБ дял C е с размер 103.70ГБ и дял D който е с размер 15гб. Дял C е системния за операционната система който се намира на SSD .А дял D е предполагам създаден за да се складират в него портейбъл програмите дял E се намира на механичния диск. И дял G е създаден от операционната система за C то което се намира на SSD. Опитай да влезнеш в контрол панел и от там да намериш опций за папките след като отвориш, опций за папките избери изглед, превърташ до последното което ти пише. Показвай скритите папки и файлове и за да запаметиш промените преди да натиснеш окей избери приложи и след това натискаш окей. А вече за промяна на буквите на дяловете до колкото виждам мисля че знаеш как да промениш буквата за всеки един дял.

Не зная от къде трябва да започна да ти пиша наново, но най добрият вариант е да се чуем по телефона, за да ми спестиш писане на две страници ферман. А в процеса на писане, мога да пропусна нещо основно. Зарадвах се като ми съобщи че всичко е тръгнало от раз със SSD диска - сега ме разочарова.За да си сигурен че портовете са подредени по номера, няма да гледаш на дъното какво е написано а ще прочетеш техническата му документация. Много често подреждането на цифрите от 0 до Х са с разменени места. Документацията ще ти каже примерно номер !, къде му е мястото. Защо така са направили, отново ще ти обясня, но друг път, щото и както си ги разположил, не е грешно. Дяла с Portable"" имаше само две инсталирани програми и това бяха двата браузера, които ти предпочиташ. Нали си съгласен с мен, че твоето и моето виждане какъв софтуер ще ползваме е различно? Всички останали папки са празни по тази причина. Аз съм ти ги направил, евентуално ако качваш програма, която си решил(портативна)_ да ти е готова папката за "инсталация" на програмата. И не си деинсталирал десятката, защото имаш в новата си инсталация Windows Old. Можело е съвсем спокойно още с инсталиране на Win 7,там, където те моли компа за създаване на дялове, да го направиш. На всичкото отгоре, той ти и подсказва как точно да го направиш. Предполагам, когато си почнал инсталацията, на компютъра ти е бил закачен само SSD диска.

Накрая - от твоя начин на инсталиране зависи сърцето на компа. Така че давай на телефона и ще бъда кратък за да не се набутваш с излишни разходи. Хората му дават питомното, а той гони дивото - има една такава поговорка. И след като инсталираш Win 7, трябва да си предварително подготвен със всички драйвери, които ще са ти нужни за правилната работа на системата. Не че след това не можеш да ги намериш. - драйвер за LAN,видеодрайвер към картата, която допълнително ще му поставяш, аудиодрайвер в зависимост какъв е чипа на аудиокартата и така нататък. 

Забравих: Портабъл версиите на Chrome i Firefox  ги имаш пратени в по горен мой пост. Успокой се!

преди 4 минути, Kolev72 написа:

Забравих: Портабъл версиите на Chrome i Firefox  ги имаш пратени в по горен мой пост. Успокой се!

Има линкове към последните им версии и тук във форума 

преди 7 минути, цър-вул написа:

Има линкове към последните им версии и тук във форума 

Като че ли твоите са последни, че не обърнах внимание. Аз му ги изтеглих от друго място. Но зная, че си точен в поддръжката на най новото!

Грешен мой горен отговор от неправилно прочитане! Пеочетох го така: "Има ли линкове..." А ти си написал: "Има линкове..." Извинявам се за отговора.

• Автор
преди 46 минути, Kolev72 написа:

......... Забравих: Портабъл версиите на Chrome i Firefox  ги имаш пратени в по горен мой пост. Успокой се!

Разбирам, че ви създадох много главоболия с моето незнание, но въпреки, че се бавя, опитвам да запомня всеки съвет написан тук!... В същото време експериментирам какво се случва при мен... Колкото до обаждането - не е проблем, но тъй като знам, че имаш спешна и неотложна работа, ще се съобразя и както обещах, ще ти звънна след сряда! Не искам да съм нахален, а и аз имам някои задължения в къщи покрай половинката!... Само едно да споделя сега - не знам как и по какъв начин, но папка PORTABLE не знам как, но се появи и в дял "С", където е записана операционната система! Когато цъкнах на линковете за Гугъл Хром и Мозила, те сами са се инсталирали и в двете папки PORTABLE, които сега се намират в дяловете "С" и "D"........ Повече ще говорим след сряда когато ти се обадя! Сега - спокойна вечер и приятна почивка!!!

преди 5 минути, liusien написа:

Разбирам, че ви създадох много главоболия с моето незнание, но въпреки, че се бавя, опитвам да запомня всеки съвет написан тук!... В същото време експериментирам какво се случва при мен... Колкото до обаждането - не е проблем, но тъй като знам, че имаш спешна и неотложна работа, ще се съобразя и както обещах, ще ти звънна след сряда! Не искам да съм нахален, а и аз имам някои задължения в къщи покрай половинката!... Само едно да споделя сега - не знам как и по какъв начин, но папка PORTABLE не знам как, но се появи и в дял "С", където е записана операционната система! Когато цъкнах на линковете за Гугъл Хром и Мозила, те сами са се инсталирали и в двете папки PORTABLE, които сега се намират в дяловете "С" и "D"........ Повече ще говорим след сряда когато ти се обадя! Сега - спокойна вечер и приятна почивка!!!

Папката windows old  изтрита ли е от дял C ? Ако не е изтрита може в нея да се потърси да ли присъстват портейбъл ,програмите, и само да вметна портейбъл програмите не се инсталират. А се създава пряк път на работния плод и се стартира дадената програма също така не сте казали да ли пробвахте да проверите в контрол панел опций за папките  да ли е оставено на настройката да се виждат скритите файлове папки и устройства.

преди 17 минути, liusien написа:

Не се притеснявай. Всичко ще се оправи. мога да ти направя една седмица с регистрацията на нов SSD(същият модел) а ти си качвай каквото ти душа сака. Поздрави и весела вечер ви пожелавам!

преди 5 минути, vlado1985 написа:

Папката windows old  изтрита ли е от дял C ? Ако не е изтрита може в нея да се потърси да ли присъстват портейбъл ,програмите, и само да вметна портейбъл програмите не се инсталират. А се създава пряк път на работния плод и се стартира дадената програма също така не сте казали да ли пробвахте да проверите в контрол панел опций за папките  да ли е оставено на настройката да се виждат скритите файлове папки и устройства.

Затова, ако си ми чел постовете съм сложил думата  инсталират в кавички във всеки пост. А най добрият начин за инсталация при колегата е....Всичко наново и този път...умната! Закачаш само SSD за да си сигурен, че няма да забършеш нещо, което ти е необходимо от друг диск.

• Автор
току-що, vlado1985 написа:

Да, папка windows old е изтрита от дял "С"! По-горе написах, че всичките папки с отделни програми в дялове "С" и "D" бяха празни до момента, в който изтеглих Гугъл Хром и Мозила. Със самото изтегляне, те сами са се инсталирали без моя намеса, едновременно и на двата дяла!  Нищо не стана с активиране на скритите папки! И в момента тази опция е налице - да се показват скрити папки, но няма нищо! 

преди 2 минути, liusien написа:

Да, папка windows old е изтрита от дял "С"! По-горе написах, че всичките папки с отделни програми в дялове "С" и "D" бяха празни до момента, в който изтеглих Гугъл Хром и Мозила. Със самото изтегляне, те сами са се инсталирали без моя намеса, едновременно и на двата дяла!  Нищо не стана с активиране на скритите папки! И в момента тази опция е налице - да се показват скрити папки, но няма нищо! 

Според мен има остатъци на файловете от портейбъл програмите в дял C папка appdata

• Автор
преди 4 минути, Kolev72 написа:

Не се притеснявай. Всичко ще се оправи. мога да ти направя една седмица с регистрацията на нов SSD(същият модел) а ти си качвай каквото ти душа сака. Поздрави и весела вечер ви пожелавам!

Неееее, моля те, предостатъчно ми помогна!!! По-скоро ще те потърся за монитора, но по-нататък... 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.