Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за бавен диск и SSD

Виж решението Разрешен от Kolev72,

Препоръчан отговор

Ех момци нека да помним малко хардуера 2007 не е толкова далече :)

Много обичам когато някой ми каже, че нещо кое съм го държал в ръце не съществува, направо си умирам от кеф :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 151
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ех момци нека да помним малко хардуера 2007 не е толкова далече :)

Много обичам когато някой ми каже, че нещо кое съм го държал в ръце не съществува, направо си умирам от кеф :)

Както стана ясно, има само един вариант с HDMI, може да си имал специално него, но останалите са без. Навремето много малко карти бяха с HDMI, понеже повечето телевизори нямаха такова нещо, бяха кинескопи. Плазмите бяха много скъпи. Аз имах висок клас видеокарта от същата година NVIDIA GeForce 8800 GT Specs | TechPowerUp GPU Database и нямаше hdmi. Даже от цялата серия никоя нямаше. Гледам, вече в следващата серия е въведено по-масово.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Raze написа:

Както стана ясно, има само един вариант с HDMI, може да си имал специално него, но останалите са без. Навремето много малко карти бяха с HDMI, понеже повечето телевизори нямаха такова нещо, бяха кинескопи. Плазмите бяха много скъпи. Аз имах висок клас видеокарта от същата година NVIDIA GeForce 8800 GT Specs | TechPowerUp GPU Database и нямаше hdmi. Даже от цялата серия никоя нямаше. Гледам, вече в следващата серия е въведено по-масово.

Коя серия?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Raze написа:

Виж отново какво си писал!

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз имах висок клас видеокарта от същата година NVIDIA GeForce 8800 GT Specs | TechPowerUp GPU Database и нямаше hdmi. Даже от цялата серия никоя нямаше.

И преди да сбъркаш отново - 8-ма серия си има видео карти с HDMI, аз лично съм виждал 8600 GT, а и като твоята 8800 GT също е имало Galaxy Geforce 8800 GT HDMI

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може и така да е било, но както казах, HDMI си беше изключение по това време. Моя Asus нямаше.

Може би и тази Galaxy е била единствената, според това, което намирам в гугъл.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Raze написа:

Може и така да е било, но както казах, HDMI си беше изключение по това време. Моя Asus нямаше.

По статистики на In-Stat броят на продадените HDMI устройства е бил 5 милиона през 2004 г., 17,4 милиона през 2005 г., 63 милиона през 2006 г. и 143 милиона през 2007 г.[13][14][15] HDMI се превръща в задължителна технология за HD телевизорите и, според статистики на In-Stat, около 90% от цифровите телевизори през 2007 г. използват HDMI технологията.[13][16][17][18][19] In-Stat изчисляват, че 229 милиона HDMI устройства са продадени през 2008 г.[20] Към 8 април 2008 г. над 850 компании производители на компютри и други електронни устройства са усвоили HDMI технологията в своите продукти.[21][22] На 7 януари 2009 г. LLC съобщават, че HDMI технологията е достигнала до и е в основата на над 600 милиона HDMI устройства.[22] От In-Stat изчисляват, че 394 милиона HDMI устройства ще бъдат продадени през 2009 г. и че до края на същата година всички цифрови телевизори ще имат поне един HDMI порт.[22]

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може би на база на тези статистики от следващата година са започнали да правят повече видеокарти с HDMI. Но като се знае мощността им, повечето едвам бяха достатъчни за 1024 резолюция, да не говорим за по-висока 720p или 1080p. За това най-вероятно е нямало никакъв смисъл от HDMI, а и телевизорите с плосък екран бяха скъпи, както казах вече. Някой си какво бил изчислявал не мисля, че е имало връзка с това, което е имало на пазара в момента като видеокарти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти казвам през въпросната година какво е имало и какво е било положението, ти ми носиш вода 'от девет кладенци'.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Raze написа:

Аз ти казвам през въпросната година какво е имало и какво е било положението, ти ми носиш вода 'от девет кладенци'.

Ти каза ли в прав текст, че 8-ма серия на nVIDIA няма HDMI изобщо? - Сбърка ли?

Какво повече ти дава HDMI спрямо VGA-то? Говоря за този пърсия HDMI - може би ти дава по-висока резолюция ... надали.

Колкото до игрите - 1024 - сериозно ли? Много по-рано си цъках на 1152 при някои игри ... още с Voodoo - то.

Има игри и игри, не слагай всичко под общ знаменател, не гледай нещата само от твоята гледна точка.

И не ти нося вода, извора си е пред теб, налей си сам - просто да си знаете от кога има видео карти с HDMI.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, майстори, приятели!!!!!!!!!!!!!!! Къде се отплеснахте на тема видеокарта????????????? Допълнителната видеокарта, която е монтирана на компютъра е ATI Radeon HD 2400 PRO. На нея има три куплунга - DVI, S-Video и VGA. На тази карта, ползвах изходът S-Video, защото, когато е купуван компютъра, имахме телевизор Самсунг, който имаше само една букса SCART отзад. С помощта на преходи, това беше начина да гледаме филм записан на компютъра, но на по-голям екран на телевизора! На дънната платка на компютъра ми има един видео изход HDMI... По-назад само споделих, че имам проблем с драйвера но допълнителната видеокарта, но за WIN 10.......... В момента съм със WIN 7 и компютъра се държи прилично - поне за мен! Съгласен съм, че има машини, които са десетки или стотици пъти по-бързи от моята, но в момента, колкото - толкова!!! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, plamen_petrov_80 написа:

А сега за какво я ползвате?

Ами, по предназначение... На нея е включен монитора в момента. Защо? До скоро имах монитор 22 инча и той беше включен в HDMI изхода и, защото картината беше по-добра! Обаче, нещо се повреди - не иска да светне екрана! За сега съм го подменил с по-малък монитор, който е включен във VGA изхода, защото няма никакви други входове! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Късно е много но ти отговарям отново.

Почнали сме компютъра, ще го изкараме. Съвместно. Дали ще е след 6 или 60 дена, това ще правим. В процес на писане и коментари, много неща не могат да се изяснят напълно от двете страни. Затова ще те замоля да отговаряш на коментари, които касаят твоя компютър, а не този на филанкишията. Или кое, кога е произведено преди 20 години. Това теб най малко те касае. Ще проверя(аз имам но само една банка от 4 и една от 8 гигабайта със сигурност, но тях ги ползвам переодически при ремонт на някоя машина). Имам ли, имаш Я! Драйвер за видеокартата ти е пуснал Joss, Цър-вул, та накрая и аз. Помолих да напишеш кои са ти основните програми с които си работиш. Пример: За аудиофайлове, за видеофайлове За Zip и RARформат,за обработка на снимки, за текст и за всичко, с което работиш но все още нищо не си ми написал. Според мен е по добре да работиш с техните портативни версии заради старият компютър. Затова така Аз , съм ти предложил. Ти постапи, както на теб ти е по добре. В единият случай се инсталират на едно място, а в другият "инсталацията " им е на друго, но не заемат част от оперативната ти памет и винаги са готови, като ги "извикаш".Не се плаши бре, че питаш. Нима не си чел в този форум какви идиоти пишат разни глупости, нямащи нищо общо с техниката. Който има желание, ще ти отговори. А такива винаги има. 

По въпроса с монитора.

Напиши ми първо точният му модел, но всичко, което е написано на гърба му(върху стикера) Аз сам ще ти отговоря, за да не се налага да го пращаш.  В другият случай, ще ми го пратиш и след оглед, тук в темата ти, ще ти напиша моята констатация - заслужава ли си ремонта или не. Така се прави. При положение че е при мен и с нещо съм те подвел при първоначалния му оглед по документацията му ще те известя, че ти го връщам  в състоянието, в което си ми го пратил, за моя сметка .И да ти кажа, а и на другите, за да знаете, щото виждам колко хора са "техници" а не знаят нещо важно. Техника не се ремонтира във форум с приказки, а в сервиз или при човек, който я разбира, а не само да лае празни приказки. Това е за сега от мен. На семейството поздрави, ти се усмихни и излезте с госпожата на разходка. Лека ви вечер от мен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Включването на @plamen_petrov_80 със забележката за вграденото видео е важно. Де факто, вграденото видео е теоретично 300% по-добро от външната карта.

С наличните 4GB RAM, машината със сигурност ще върви чудесно с Windows 10 и дори 11.

Не знам дали автора е инсталирал драйвер за вграденото видео HD 7560D, но ако не се ползва S-video изхода на 2400 Pro, то тя няма никакъв смисъл да стои в машината.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Kolev72 написа:

Късно е много но ти отговарям отново.

Почнали сме компютъра, ще го изкараме. Съвместно. Дали ще е след 6 или 60 дена, това ще правим. В процес на писане и коментари, много неща не могат да се изяснят напълно от двете страни. Затова ще те замоля да отговаряш на коментари, които касаят твоя компютър, а не този на филанкишията. Или кое, кога е произведено преди 20 години. Това теб най малко те касае. Ще проверя(аз имам но само една банка от 4 и една от 8 гигабайта със сигурност, но тях ги ползвам переодически при ремонт на някоя машина). Имам ли, имаш Я! Драйвер за видеокартата ти е пуснал Joss, Цър-вул, та накрая и аз. Помолих да напишеш кои са ти основните програми с които си работиш. Пример: За аудиофайлове, за видеофайлове За Zip и RARформат,за обработка на снимки, за текст и за всичко, с което работиш но все още нищо не си ми написал. Според мен е по добре да работиш с техните портативни версии заради старият компютър. Затова така Аз , съм ти предложил. Ти постапи, както на теб ти е по добре. В единият случай се инсталират на едно място, а в другият "инсталацията " им е на друго, но не заемат част от оперативната ти памет и винаги са готови, като ги "извикаш".Не се плаши бре, че питаш. Нима не си чел в този форум какви идиоти пишат разни глупости, нямащи нищо общо с техниката. Който има желание, ще ти отговори. А такива винаги има. 

По въпроса с монитора.

Напиши ми първо точният му модел, но всичко, което е написано на гърба му(върху стикера) Аз сам ще ти отговоря, за да не се налага да го пращаш.  В другият случай, ще ми го пратиш и след оглед, тук в темата ти, ще ти напиша моята констатация - заслужава ли си ремонта или не. Така се прави. При положение че е при мен и с нещо съм те подвел при първоначалния му оглед по документацията му ще те известя, че ти го връщам  в състоянието, в което си ми го пратил, за моя сметка .И да ти кажа, а и на другите, за да знаете, щото виждам колко хора са "техници" а не знаят нещо важно. Техника не се ремонтира във форум с приказки, а в сервиз или при човек, който я разбира, а не само да лае празни приказки. Това е за сега от мен. На семейството поздрави, ти се усмихни и излезте с госпожата на разходка. Лека ви вечер от мен.

Благодаря за поздравите! Не знам от къде да започна, но едно по едно... Програмите които в момента са инсталирани от мен на компютъра са следните:

1 - Viber

2 - AMD VISION Engine Control Center

3 - GOM Player

4 - HP LaserJet 1020

5 - HP Photosmart C4200 series

6 - iTop Screen Recorder

7 - Microsoft Office 2003 (пълен пакет)

8 - Nero

9 - Recuva

10 - TeamViewer

11 - WinRAR

12 - Realtek

13 - uTorrent

14 - ДОПЪЛНИТЕЛНА ЗВУКОВА КАРТА  PCI-8768-091203-7.12.8.17.40W7-RC-01

Общо взето, това са програмите които съм качил. Може да има още някоя, но не се сещам сега... Понеже не знам кои данни да напиша, ще кача снимки на паметта и монитора. Така ще е най-пригледно! Малко ще се отклоня за да опиша проблема с монитора... Когато работи нормално, при включването му, той светва с наситен син цвят и изписва PHILIPS в центъра на екрана. Когато започнаха проблемите му, първо спряха да работят бутоните му за управление, а също спря да работи и бутона за включване и изключване на монитора! След това започна и проблема със светването на екрана!... Когато иска светва, друг път не........ Не знам колко пъти вече го отварях, защото за мен това е ефект на студена спойка по захранването му! Не и не!!! Накрая се отказах и го смених с друг - по-малък... Като няма риба и рака е риба, нали?! А ето снимките на паметта и две - на монитора.  

https://imgur.com/a/EXHiHu2

https://imgur.com/TikwfJ9

https://imgur.com/VtZYHsF

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Включването на @plamen_petrov_80 със забележката за вграденото видео е важно. Де факто, вграденото видео е теоретично 300% по-добро от външната карта.

С наличните 4GB RAM, машината със сигурност ще върви чудесно с Windows 10 и дори 11.

Не знам дали автора е инсталирал драйвер за вграденото видео HD 7560D, но ако не се ползва S-video изхода на 2400 Pro, то тя няма никакъв смисъл да стои в машината.

Въпроса с видеото при мен е малко... не знам как да го напиша! Обяснявам - От дънната платка има САМО ЕДИН видеоизход - HDMI. Няма никакъв друг изход, дори и за монитор, който да е VGA... Поради тази причина е монтирана допълнителна видеокърта, към която да се включи монитора. Като допълнителна "екстра" го има изхода S-Video, чрез който на предишния ми компютър можеше да се гледат филми на ТВ екран, записани на компа! Да, но на този компютър по никакъв начин не мога да клонирам видеото към ТВ приемника! Единственото което мога е да разменя местата за основен екран! Тогава на ТВ екран се показва картина от компютъра, но е черно-бяла, без цветове! Иначе НИЩО!!! Връзката между компютъра и телевизора в момента е чрез изход S-Video. Когато изключа този кабел и сложа HDMI кабел, там пък съвсем никаква реакция няма! Това е възможно заради това, че не съм инсталирал видео драйвер за видеото на дънната платка! Не знам, ако можете, моля за съвет! Ето снимка на буксите в задната част на компютъра...

https://imgur.com/e2vRcn1

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 57 минути, liusien написа:

От дънната платка има САМО ЕДИН видеоизход - HDMI. Няма никакъв друг изход, дори и за монитор, който да е VGA... Поради тази причина е монтирана допълнителна видеокърта, към която да се включи монитора.

Преходник HDMI - VGA + 3,5 mm + Гаранция

преди 57 минути, liusien написа:

Когато изключа този кабел и сложа HDMI кабел, там пък съвсем никаква реакция няма!

Ако не те притеснява и можеш да се справиш, демонтирай външната карта и тогава ползвай HDMI изхода на дъното. Добре е да се прегледат настройките за видеото в BIOS.

На снимката на монитора се вижда, че има и DVI-D вход, който вече е цифров, за разлика от аналоговия VGA/D-SUB. Препоръчвам ти да ползваш него с преходник:

Hdmi Към Dvi - OLX.bg

LCD монитор със светодиодно фоново осветление 236V4LAB/00 | Philips

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, Joss Bomon написа:

Преходник HDMI - VGA + 3,5 mm + Гаранция гр. Варна Колхозен пазар • OLX.bg

Ако не те притеснява и можеш да се справиш, демонтирай външната карта и тогава ползвай HDMI изхода на дъното. Добре е да се прегледат настройките за видеото в BIOS.

На снимката на монитора се вижда, че има и DVI-D вход, който вече е цифров, за разлика от аналоговия VGA/D-SUB. Препоръчвам ти да ползваш него с преходник:

Hdmi Към Dvi - OLX.bg

LCD монитор със светодиодно фоново осветление 236V4LAB/00 | Philips

На монитора ми сега, има само VGA вход и този преход не ми върши работа! Мислех HDMI изхода да го свържа с телевизора... Ще потърся преход от VGA към DVI-D. Не знаех за какво е буксата DVI-D........ Никога не съм я ползвал. Ако намеря, тогава вече ще махна допълнителната видеокарта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 52 минути, liusien написа:

На монитора ми сега, има само VGA вход и този преход не ми върши работа! Мислех HDMI изхода да го свържа с телевизора... Ще потърся преход от VGA към DVI-D. Не знаех за какво е буксата DVI-D........ Никога не съм я ползвал. Ако намеря, тогава вече ще махна допълнителната видеокарта.

Ще се побъркам вече - нищо не разбирам и сигурно пиша глупост след глупост!!! :shock11:  Мъжката букса с деветте пина ли е DVI-D? Ако е така, значи ми трябва кабел с една мъжка и една женска букси! Или пък такъв преход... Така ли да разбирам подключването на монитора ми в момента? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Направи снимка на монитора, но срещу буксите му.

Аз лично бих взел един кабел - от HDMI (в дъното на компютъра ти) към DVI (в монитора ти), Външното видео бих го махнал, а за телевизора бих преверил опциите да гледам филми от USB директно.

Ако не - според това колко често гледам филм - HDMI към HDMI и когато ще гледам филм, гася системата, връзвам TV -то и действам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, plamen_petrov_80 написа:

Направи снимка на монитора, но срещу буксите му.

Аз лично бих взел един кабел - от HDMI (в дъното на компютъра ти) към DVI (в монитора ти), Външното видео бих го махнал, а за телевизора бих преверил опциите да гледам филми от USB директно.

Ако не - според това колко често гледам филм - HDMI към HDMI и когато ще гледам филм, гася системата, връзвам TV -то и действам.

Входа на монитора е VGА....... Само един е, няма други! Не ми се разбутва всичко за да го снимам! Странното е, че инсталирах драйвера на видеото, вградено на дънната платка, но телевизора не реагира! Да не би да му пречи допълнителната видеокарта? Ако е така, повече нищо няма да пипна докато не намеря готов кабел или преход, който да е от DVI-D към VGA входа на монитора. Ако правилно съм разбрал буксата с деветте мъжки пина която е на гърба на компа!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...