Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за бавен диск и SSD

Featured Replies

Разрешен от Колев 74

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Според мен има остатъци на файловете от портейбъл програмите в дял C папка appdata

Почваш инсталацията на Win 7. Когасто стигнеш до мястото на създаване на дялове, ИЗТРИВАШ от първият до последният вклкючително. Тук влиза и вторият дял с портативното заглавие. После натискаш създаване, потвърждаваш и компа ще си направи бутващияв сектор, на който имаше пр теб буква "Г" na nego ne trqbwa da ima nikakwa bukwa. Sled towa, prawi[ format na wseki edin red ot gore nadolu samo s potwyrvdenie. Nakraq , sled instalaciqta ]e imam edin sektor sys 500 megabaita , a wtoriqt ]e byde s ostatyka do 128 gigabajta. Ato tam natatyk, prodylvawa[ instalaciqta s "PRODYLVI"ili tam, kakto e napisano. Imam absol\tmo originalna sedmica, kupuwana 2012 godina DVD. Ако си сигурен мога да я кача да си я изтеглиш и да си направиш с нбея флашката. Не си казал, не съм ти я качил за изтегляне! И се извинявам, но няма да правя тази пуста редакция. В бързината и умората, така се получава понякога!

• Отговори 151
  • Прегледи 16,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Само 2,3 приказки от мен. Аз те разбирам и съм гласувал за два твои коментара в тази тема. Сега по същество: Няма да купуваш никакъв SSD диск. Говоря честно и почтенно! От мен имаш

• Това, което вие сте показал и това, което аз съм ви предложил е...едно и също. Както Вие решите. Единствената ми цел е била да ви помогна, когато в поста ви забелязах, че сте ...ПЕНСИОНЕР. В този фору

• Уважаеми! Нямате никакви проблеми нито с мен, нито с когото и да било от форума. На всеки може да се случи и да сбърка. И то е човешко, така че, за безпокойство че съм обиден, няма никакво място.

Публикувани изображения

преди 2 минути, Kolev72 написа:

Почваш инсталацията на Win 7. Когасто стигнеш до мястото на създаване на дялове, ИЗТРИВАШ от първият до последният вклкючително. Тук влиза и вторият дял с портативното заглавие. После натискаш създаване, потвърждаваш и компа ще си направи бутващияв сектор, на който имаше пр теб буква "Г" na nego ne trqbwa da ima nikakwa bukwa. Sled towa, prawi[ format na wseki edin red ot gore nadolu samo s potwyrvdenie. Nakraq , sled instalaciqta ]e imam edin sektor sys 500 megabaita , a wtoriqt ]e byde s ostatyka do 128 gigabajta. Ato tam natatyk, prodylvawa[ instalaciqta s "PRODYLVI"ili tam, kakto e napisano. Imam absol\tmo originalna sedmica, kupuwana 2012 godina DVD. Ако си сигурен мога да я кача да си я изтеглиш и да си направиш с нбея флашката. Не си казал, не съм ти я качил за изтегляне! И се извинявам, но няма да правя тази пуста редакция. В бързината и умората, така се получава понякога!

Напълно съм съгласен но дори и на един диск да има няколко дяла не е нужно и задължително да бъдат изтривани всички дялове. И форматирани и отново да бъдат създадени и това се прави най вече ако информацията не е важна или е заразена от вируси.

преди 12 минути, vlado1985 написа:

Напълно съм съгласен но дори и на един диск да има няколко дяла не е нужно и задължително да бъдат изтривани всички дялове. И форматирани и отново да бъдат създадени и това се прави най вече ако информацията не е важна или е заразена от вируси.

Какво се прави и как, няма да го обсъждаме. Неговият най правилен начин е това, което преди малко съм написал. Нова инсталация и премахване на бутващия сектор и вторият дял, както съм му описал. Всичко останало при него, няма да се получи. Най важен си остава малкият сектор от 500 мегабайта, който след края ще му покаже, че нищо не е направил. А дали ще изтрие вторият дял или не той сам да реши. Без значение е как ще постъпи! Единствено ще увеличи размера на дисла с 15-18 гигабайта - колко беше там, не помня щото не е важно. 

• Автор
преди 4 часа, Kolev72 написа:

Няма да преинсталирам компа, защото работи нормално! Това, което ще направя е да потърся драйвери за програмите които ги има изписани като имена на папките в папка PORTABLE и да разбера коя за какво ще ми е в помощ (евентуално)! Флашката няма да я пипам, защото едно нещо колкото повече го ръчкаш, след това става мазало! 

на 16.10.2022 г. в 10:03, Joss Bomon написа:

Ако все пак решиш да минеш на 10, пробвай този драйвер за видеото за 64-битов 10 -> https://dl-eu1.driverscape.com/files/misc/amd-catalyst-15.7.1-win10-64bit.zip?access_key=v6tWcBkDo3dty9b-wluiT14p2nTnXoRPyzxubMI_gRpNdpKu1-oC1CMoTBc6Y1J2KI4uq5JQZ4AV9xe2YPVnTYJCtHkjFQZSpmpEZASA0KiD0o8Fr-ppfHM6rOjPt3BA

или този за 32-битов 10 -> https://dl-eu1.driverscape.com/files/misc/amd-catalyst-15.7.1-win10-32bit.zip?access_key=cFsssi3SNGgZh9WfHpgEdF4e6v0HOJaxmlFNJ5sx61hJg1qwHFex0onsqLIkmW6xE9r2FO9t_g3s_22nyu5P5yUy3I8fg2KKhHK4MrIekC60Dvk7uB7PhJCiWSeQrYrp

Проблема на 7 е, че му инсталираш АВ програма, която обаче драстично сваля производителността на системата, докато 10 е малко по-тежък, но има поддръжка и сравнително добра вградена АВ. Щом 7 ти върши работа за сега, карай си с него.

Отново инсталирах браузера Palemoon, но и с него не се отварят линковете които са по-горе!... Не знам каква е причината. От друга страна, не виждам как да пренеса запазените си линкове от Гугъл Хром на него! 

Отзад, напред!

На флашката ти има  Win 10 LTSB за инсталация а не Win 7. За да направиш флашката за Win 7, тя трябва първо да се форматира и след това ще ти пусна тулчето с което можеш да направиш "новата флашка" То е малко фаилче и се инсталира, но на добре работещ компютър,на който задължително имаш инсталиран NETFramework - версия 2.0 а ти я нямаш инсталирана. Може и с RUFUS да изготвиш такава флашка.

"Това, което ще направя е да потърся драйвери за програмите които ги има изписани като имена на папките в папка PORTABLE и да разбера коя за какво ще ми е в помощ"

Папките в папка "PORTABLE" са празни. Какви драйвери ще търсиш за тях, не ми е ясно. На лично ще ми напишеш какви програми искаш да си качиш освен двата браузера и аз ще ти покажа как да го направиш. А празните папки можеш да ги изтриеш, ако искаш. Явно те няма да ти послужат за нищо. Когато си готов, можеш да ми напишеш. И понеже вече нямаш Team Wiewer за дистанционно управление на компа си, аз няма по какъв начин да ти помогна. Остава така, с писане, или като се освободя да хващам автобуса и да дойда да ти направя компютър. По друг начин, не виждам какво бихме направили аз или който и да било.

Windows7-USB-DVD-Download-Tool-Installer-en-US.exe

rufus-3.20

https://dox.abv.bg/download?id=599c108991

преди 53 минути, liusien написа:

как да пренеса запазените си линкове от Гугъл Хром на него!

Най-лесно е като се впишеш в google профил и активираш https://support.google.com/chrome/answer/185277?hl=bg

преди 5 часа, цър-вул написа:

Най-лесно е като се впишеш в google профил и активираш https://support.google.com/chrome/answer/185277?hl=bg

пропуснал съм да добавя "синхронизирането"

Извинявам се, че се намесвам в темата, но ми е много приятно да видя, че хора искат да се научат на нещо градивно и не се предават, а други правят всичко възможно да му помогнат. Приемете моите уважения и към двете страни !!!

По същество: научаването на нови неща е вълнуващо и е огромно удоволствие, но няма ли да е по-добре @liusien да си изпрати машината на човек от форума, който да направи необходимото ? Транспортните разходи от и до ще са около 20 лв.

• Автор
преди 1 час, 2249 написа:

...... По същество: научаването на нови неща е вълнуващо и е огромно удоволствие, но няма ли да е по-добре @liusien да си изпрати машината на човек от форума, който да направи необходимото ? Транспортните разходи от и до ще са около 20 лв.

Да, така е, обаче има едно "НО"....... Това ще е все едно на Москвич да налееш керосин в резервоара! Предполагам, че сте прочел, че става въпрос за много стара машина. Сигурно има начин да се накара да работи по-бързо и по-добре!... Да, но това вече е свързано с разходи по подмяна на някои части, а да не забравяме, че интелектуалния труд не е безплатен, нали?! Никой не е длъжен да ми ходи по гайдата! От многото постове тук се убедих, че машината от която пиша в момента, е на доизживяване, защото не си заслужава да се наливат пари в нея! И да, иска ми се да знам много повече за да се разбираме от половин дума с момчетата наоколо, но...... Не случайно няколко поста по-назад написах, че ЗАКРИВАМ ТЕМАТА, защото постигнах малко по-голяма бързина на компа само със смяната на HDD със SSD, което е по-добре от това, което беше до скоро, но се отплеснахме по други въпроси! След някое време ще потърся още една памет с която да се подобри още малко работата на компютъра, защото като е с една плочка той работи, но явно с две ще е по-добре - по мнението на знаещите и разбиращите тук! След това повече няма да се занимавам с него! Когато се сдобия с по-добра машина от настоящата, тогава ще го мисля! :handshake:  

преди 18 часа, Kolev72 написа:

премахване на бутващия сектор и вторият дял

А от това няма никакъв смисъл. Просто форматира втория дял (този с Windows) и е готов да инсталира.
Не е зле да се замислиш за добавянето на поне един модул от 4GB DDR3 за да се работи комфортно със съвременна операционна система. около 25-30лв е такава употребявана памет .

преди 12 часа, liusien написа:

тново инсталирах браузера Palemoon, но и с него не се отварят линковете които са по-горе!

Ами те са с лимитирано време за ползване. Ето ти източника, но гледай да не объркаш весиите и за коя ОС са -> ATI Radeon HD 2400 PRO Drivers Download for Windows 10, 8.1, 7, Vista, XP (driverscape.com)

преди 53 минути, plamen_petrov_80 написа:

Извинявам се, но каква е видео картата на питащия?

Може би е най-добре да се опише на едно място целия наличен хардуер от А до Я.

Мисля, нещо като RX290 или нещо такова. По назад е написана точно.

Това е точно вече:    ATI Radeon HD 2400 PRO.

"...срещнах голям проблем за мен - никъде не можах да намеря драйвър за видеокартата ми, защото се оказа, че и тя също като компютъра ми е много стара! Драйвера който ми трябваше е AMD graphics driver ATI Radeon HD 2400 PRO. "   втора страница, някъде по средата

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз като не разбиращ - тогава какво дъно и процесор има?

И това е написал, но сега ти го потърси. - отново 1-2 страница.

Компютъра е с дънна платка GIGABYTE  GA-F2A55 - DS3.

преди 3 минути, Kolev72 написа:

И това е написал, но сега ти го потърси. - отново 2-3 страница.

Аз съм го намерил ама, защо там пише, че има процесор с вградено видео което е по-добро от това

преди 36 минути, Kolev72 написа:

ATI Radeon HD 2400 PRO

Пък ползваме тази антика.

на 3.10.2022 г. в 18:32, liusien написа:

Здравейте! Имам старичък компютър, който много се бави понякога. Искам да го направя малко по-бърз, затова реших да си купя евтино SSD. Тази машина я ползвам за обикновени неща. Не играя игри, които изискват голям ресурс от бързина, памет и т.н. Просто искам по-бързо да зарежда файловете които ми трябват, а също и в Интернет по-бързо да зарежда страниците, които търся. С помощта на програмата CrystalDiskMark направих проверка на скоростта на обмен на файловете - четене и писане. Получи се нещо много слабо. Ще кача снимка за да се ориентирате. Компютъра е с дънна платка GIGABYTE  GA-F2A55 - DS3. Ще кача снимка и на конфигурацията на системата. Въпросът ми е - какво е мнението ви за SSD което намерих в Интернет и може да го видите на този линк - https://www.pic.bg/ssd-apacer-as350x-ssd-25-7mm-sataiii-ap128gas350xr-1-194189  Ще има ли осезателно по-голяма бързина компютъра, а също така марката и модела на SSD дали е надеждна? 

УИНДОУС.jpg

Система.jpg

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз съм го намерил ама, защо там пише, че има процесор с вградено видео което е по-добро от това

Пък ползваме тази антика.

Може би защото той ползва HDMI порт за телевизора си. А на дъното излиза, че няма такъв. Не съм отварял да го гледам.

току-що, Kolev72 написа:

Може би защото той ползва HDMI порт за телевизора си. а на дъното излиза, че няма такъв. Не съм отварял да го гледам.

Точно това го има.

1 x HDMI port, supporting a maximum resolution of 1920x1200

Но ако ползва и монитор - за него видео изход няма.

преди 17 минути, plamen_petrov_80 написа:

Точно това го има.

1 x HDMI port, supporting a maximum resolution of 1920x1200

Но ако ползва и монитор - за него видео изход няма.

Изчакай го - ще ти отговори на въпросите. Аз само предполагам.

А тук му пускам линк за нейните драйвери, понеже не можал да ги намери. Дори мисля, че Joss му ги е пратил с линк.

https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/ati-radeon-hd-2000-series/ati-radeon-hd-2400-pro 

Линк за изтегляне:  

13-9-legacy_vista_win7_64_dd_ccc_whql

https://dox.abv.bg/download?id=2114c5777e

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Защо да няма?

ATI Radeon HD 2400 PRO Specs | TechPowerUp GPU Database

Защото е нисък клас карта от 2007 година например?

Поправка: има модел с HDMI, но той изрично е отбелязан като такъв: Sapphire HD 2400 PRO HDMI Specs | TechPowerUp GPU Database

току-що, Raze написа:

ATI Radeon HD 2400 PRO Specs | TechPowerUp GPU Database

Защото е нисък клас карта от 2007 година например?

Има модел ATI Radeon HD 2400 PRO HDMI , който си се води HDMI и има

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.