Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за бавен диск и SSD

Featured Replies

Разрешен от Колев 74

Трябва да демонтираш видео картата за да ползваш вградената, казаха ти го вече

• Отговори 151
  • Прегледи 16,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Само 2,3 приказки от мен. Аз те разбирам и съм гласувал за два твои коментара в тази тема. Сега по същество: Няма да купуваш никакъв SSD диск. Говоря честно и почтенно! От мен имаш

• Това, което вие сте показал и това, което аз съм ви предложил е...едно и също. Както Вие решите. Единствената ми цел е била да ви помогна, когато в поста ви забелязах, че сте ...ПЕНСИОНЕР. В този фору

• Уважаеми! Нямате никакви проблеми нито с мен, нито с когото и да било от форума. На всеки може да се случи и да сбърка. И то е човешко, така че, за безпокойство че съм обиден, няма никакво място.

Публикувани изображения

• Автор
преди 12 минути, Gaming_Solutions написа:

Трябва да демонтираш видео картата за да ползваш вградената, казаха ти го вече

Това не мога да го направя сега! Нямам преход, а и кабел към монитора... Така че, това ще е по-нататък, когато намеря каквото ми трябва! 

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Последен жокер:

- VGA (синьо)

- HDMI

- DVI-D (бяло)

Мисля, че вече трябва да извикаш Къци Вапцаров ;)

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Най-добрия шоумен сред системните администратори :) може би ...

преди 27 минути, liusien написа:

Това не мога да го направя сега! Нямам преход, а и кабел към монитора... Така че, това ще е по-нататък, когато намеря каквото ми трябва! 

Тук съм и Ви чета, но ако трябва да отговоря нещо, ще е много по късно.

Пиша, за да те предупредя изрично.

Никога не си позволявай да купуваш кабели от  тази фирма  "ХАМА" и не само кабели, а каквото и да било.. Когато правя инсталации на клиент, обикновено му правя и бутваща флашка като подарък към инсталацията. (както при твоя случай) Лятото купих поредните 5 броя за да ги направя за да са готови и се оказа че от тези флашки единствено , което можеш да направиш, е да ги пуснеш в кофата за боклук. Същата работа имам и с кабел Дислплей порт - компютър - монитор. Кабелът опука две оригинални дъна на HP, фабрични компютри. После всичко беше за моя сметка след реставрацията. Съвсем сериозно ти го пиша. На всички в темата, за сега приятна вечер!

преди 2 минути, Kolev72 написа:

Тук съм и Ви чета, но ако трябва да отговоря нещо, ще е много по късно.

Пиша, за да те предупредя изрично.

Никога не си позволявай да купуваш кабели от  тази фирма  "ХАМА" и не само кабели, а каквото и да било.. Когато правя инсталации на клиент, обикновено му правя и бутваща флашка като подарък към инсталацията. (както при твоя случай) Лятото купих поредните 5 броя за да ги направя за да са готови и се оказа че от тези флашки единствено , което можеш да направиш, е да ги пуснеш в кофата за боклук. Същата работа имам и с кабел Дислплей порт - компютър. Кабелът опука две оригинални дъна на HP, фабрични компютри. После всичко беше за моя сметка след реставрацията. Съвсем сериозно ти го пиша. На всички в темата, за сега приятна вечер!

Потвърждавам с 10 ръце. Никога ХАМА

преди 16 минути, Емил Костов написа:

Да му даде кредит ли :giggle1:

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Последен жокер:

- VGA (синьо)

- HDMI

- DVI-D (бяло)

На компютъра от дънната платка има САМО HDMI порт!!!!!!!!!!! На допълнителната ми видеокарта ги има двата крайни порта, но в средата вместо HDMI има S-Video. Поради тази причина, тя е монтирана като допълнителен аксесоар - за да може да се включи монитора към нея! 

преди 19 часа, liusien написа:

На монитора ми сега, има само VGA вход и този преход не ми върши работа!

Приятелю, нали тази снимка която си качил е на твоя настоящ монитор?

VtZYHsF.jpeg

Там ясно се вижда, че имаш DVI ВХОД и D-sub ВХОД/който е другото наименувание на VGA. 

В линка който вече дадох LCD монитор със светодиодно фоново осветление 236V4LAB/00 | Philips също е дадено какви точно входове има монитора ти.

DVI-D е цифров вход и качеството на картината ще е малко по-добро от на VGA/D-sub.

Затова ти предложих да ползваш преходен кабел HDMI to DVI-D с който да свържеш вградената видеокарта, чиито ИЗХОД HDMI е от дъното към същия този монитор. Това ще стане, като си вземеш такъв кабел и премахнеш допълнителната видеокарта. Резултата ще е, по-добра картина и по-добра производителност на видеото.

преди 16 часа, plamen_petrov_80 написа:

Последен жокер:

Не четеш написаното от автора и даже линковете с картини не си отворил:

e2vRcn1.jpg

• Автор
преди 24 минути, Joss Bomon написа:

Приятелю, нали тази снимка която си качил е на твоя настоящ монитор?

VtZYHsF.jpeg

Там ясно се вижда, че имаш DVI ВХОД и D-sub ВХОД/който е другото наименувание на VGA. 

В линка който вече дадох LCD монитор със светодиодно фоново осветление 236V4LAB/00 | Philips също е дадено какви точно входове има монитора ти.

DVI-D е цифров вход и качеството на картината ще е малко по-добро от на VGA/D-sub.

Затова ти предложих да ползваш преходен кабел HDMI to DVI-D с който да свържеш вградената видеокарта, чиито ИЗХОД HDMI е от дъното към същия този монитор. Това ще стане, като си вземеш такъв кажел и премахнеш допълнителната видеокарта. Резултата ще е, по-добра картина и по-добра производителност на видеото.

e2vRcn1.jpg

Това е снимка на повредения ми монитор, който съм подменил с друг, по-малък - Самсунг, който може би е по-стар от Филипса, защото има само един вход, който е VGA!  Да, на повредения ми монитор Филипс има два входа - VGA и HDMI. 

Е защо ни объркваш, като качваш снимки на Филипса?!

Сега тепърва научаваме за някакъв незнаен Самсунг... Както и да е, основното е, че вградената ти карта е много по-добра. Замисли се за монитор или телевизор с HDMI.

Смело минавай на 10, най-малкото заради браузерите.

• Автор
преди 1 час, Joss Bomon написа:

Е защо ни объркваш, като качваш снимки на Филипса?!

Сега тепърва научаваме за някакъв незнаен Самсунг... Както и да е, основното е, че вградената ти карта е много по-добра. Замисли се за монитор или телевизор с HDMI.

Смело минавай на 10, най-малкото заради браузерите.

Не съм искал да ви объркам!... Качих снимките на повредения ми монитор по молба на Kolev72... 

Уважаеми!

Вярно е, че бях помолил за по вече инфо свързано с програмите , които искаш да инсталираш и за дефектния монитор, но аз помолих на лично съобщение, а не на страница от форума.  Така, както си забелязал стават грешки и се объркват хората, чудейки се кое го има монтирано, инсталирано на компютъра, видеокартата и софтуера.

И към поста си да ти отговоря: Имам абсолютно същия монитор купен почти без пари. Почти нов. Тази серия произведена от китайците не подлежи на никакъв коментар. Видял си, след като си го отворил, как е изработен. Платките, а те са 2 са в някаква метална кутия, която с помощта на алуминиево лепящо се тиксо е закрепена на точно определено място заради формата на капака на монитора, която основно носи платките. Най малкото разместване на тази кутия и не можеш да му затвориш задния капак. Симтомите му при мен бяха абсолютно същите като твоите. Голямата особеност е бутоните му. Те не са на лицето а отдолу до дисплея и не се виждат от никакъв оператор, работещ с него. Още по вече, че няма ограничители на платката на бутоните и последните се разместват от местата си, а монитора става неуправляем. Спойките по платките са правени както през 60-те години четвъртокласниците в ТНТМ кръжоците се учеха. Стойката е буквално от наилон. Целият монитор се клати във всички посоки при най малкото докосване. Моя котарак, го ползваше да стъпи на него за да може да излезе на улицата когато му се преиска. За последно, миналото лято го събори от бюрото и падайки се строши(познай кое) стволът на стойката( правен е буквално от твърд и чупещ се на парчета найлон. Дисплея остана здрав. След половин месец  с кумът ми му направихме чудесна нова стойка, презапоих всичко и до ден днешен го ползвам към компютър за опити без да съм имал какъвто и да било проблем. Ако не вярваш, ще ти пусна снимка, която след малко ще направя. Ако не тук, защото няма да успея за времето с редакцията, ще ти я пусна на лично съобщение. Не се занимавай с този боклук! Това е моят съвет.

IMG_20221019_205214.jpg

преди 6 часа, Joss Bomon написа:

Изобщо не схвана моя пост!

Последен жокер беше - как изглеждат портовете и как де казват, защото той продължаваше да пише за онзи 9 пинов порт ...

на 19.10.2022 г. в 20:19, liusien написа:

Мъжката букса с деветте пина ли е DVI-D?

преди 23 часа, liusien написа:

Ако правилно съм разбрал буксата с деветте мъжки пина която е на гърба на компа!

Сега @Joss Bomon обясни ми отново колко тъп съм аз и не чета какво пише питащия, моля.

преди 28 минути, plamen_petrov_80 написа:

Сега @Joss Bomon обясни ми отново колко тъп съм аз и не чета какво пише питащия, моля.

Къде видя да те определям като тъп?! Цитирал си снимка на карта с HDMI, и поста ти се тълкува в смисъл, че автора не знае , че неговата карта има такъв изход. Аз така съм го разбрал, така го е разбрал и автора:

преди 21 часа, liusien написа:

На компютъра от дънната платка има САМО HDMI порт!!!!!!!!!!! На допълнителната ми видеокарта ги има двата крайни порта, но в средата вместо HDMI има S-Video.

Цитирах карта която беше показана по-рано и на нея много добре личат 3-те вида портове, не случайно съм описал кой порт какъв цвят е - и малко дете ще ги снае ако прочете моя пост - нали?

И питащия преди да ми натърти, че има само HDMI, пита ли два отделни пъти за COM порта - дали това не е DVI?

• Автор

Приятели! Моля ви, не се карайте заради мен незнаещия и питащия! За да се получи хубав диалог, хората трябва да си говорим на "един език" - в смисъл, АЗ да питам нещо конкретно и да очаквам конкретен отговор или съвет! Обаче аз съвсем се замотах в термини, имена и обяснения и стана каша!!! От всички ваши съвети и обяснения разбрах следното:

Вградената видеокарта на дънната платка е по-добра от допълнителната, която е монтирана в момента на компа! Да, но сега не мога да махна допълнителната видеокарта, защото в нея е включен монитора! Не мога да я махна заради липса на кабел или преход от HDMI (който е единствен порт за видео сигнал от дънната платка) към VGA, какъвто е порта на сегашния ми монитор! Ще кача снимка... За сега ще оставя така сглобката на компютъра. Другата седмица ще ходя да купя или кабел, или преход. Тогава ще махна допълнителната видеокарта и ще ви напиша какво е станало при мен. Утре няма да мога да излезна, защото съм "наказан" - сина ми е пипнал корона вируса в работата му и сега всички в къщи сме под карантина!... Това е, което исках да ви напиша сега. Желая ви приятна почивка и хубава вечер! И, още веднъж се извинявам за всички недоразумения, които сътворих!!! Не е нарочно... Просто не знам! 

https://imgur.com/UQfX122

преди 10 часа, liusien написа:

Приятели! Моля ви, не се карайте заради мен незнаещия и питащия! За да се получи хубав диалог, хората трябва да си говорим на "един език" - в смисъл, АЗ да питам нещо конкретно и да очаквам конкретен отговор или съвет! Обаче аз съвсем се замотах в термини, имена и обяснения и стана каша!!! От всички ваши съвети и обяснения разбрах следното:

Вградената видеокарта на дънната платка е по-добра от допълнителната, която е монтирана в момента на компа! Да, но сега не мога да махна допълнителната видеокарта, защото в нея е включен монитора! Не мога да я махна заради липса на кабел или преход от HDMI (който е единствен порт за видео сигнал от дънната платка) към VGA, какъвто е порта на сегашния ми монитор! Ще кача снимка... За сега ще оставя така сглобката на компютъра. Другата седмица ще ходя да купя или кабел, или преход. Тогава ще махна допълнителната видеокарта и ще ви напиша какво е станало при мен. Утре няма да мога да излезна, защото съм "наказан" - сина ми е пипнал корона вируса в работата му и сега всички в къщи сме под карантина!... Това е, което исках да ви напиша сега. Желая ви приятна почивка и хубава вечер! И, още веднъж се извинявам за всички недоразумения, които сътворих!!! Не е нарочно... Просто не знам! 

https://imgur.com/UQfX122

Спокойно, не се притеснявай. То ние ако не се скараме, обидим или каквото там още се сетиш няма ни тръгне денят. ;)

• Автор
преди 8 часа, Емил Костов написа:

Спокойно, не се притеснявай. То ние ако не се скараме, обидим или каквото там още се сетиш няма ни тръгне денят. ;)

Да, реалностите от живота ни! Но аз винаги съм се радвал на нормални и добри отношения между хората!... Както и да е... Дано не ви е останала горчилка от недоразуменията които направих - без да искам! 

• 2 месеца по-късно...

Za да не отварям ненужно нова тема, ще ползвам тази за SSD, по точно как се определя скоростта им дали е нормална като също нямам почти никакъв опит с такива памети и поръчах най-евтин китайски SSD - всъщност няколко различни марки и с различен капацитет. Най-съмнителлен се оказа един 120 ГБ Somnambulist  може да видите отзивите и снимки от платката вътре, включително и от BG. Konkretno аZ китайските памети ги тествам за фалш първо с h2testw_1.4, a след това и с HD Tune Pro, CrystalDiskMark 8, HDD Regenerator - и се получиха най различни резултати, защото променях начините на свързване през УСБ версия 2.0 и 3.0, през вътрешния конектор на лаптопа, с прясно форматирано празно SSD или със запис на 60 гб файл.

Първите измервания, като не помня дали изтрих записаните от  h2testw тестови файлове и дали беше празен SSD, когато го тествах след това с др. програми

somnambulist120gb.jpg

somnambulist120gbLow Speed.jpg

somnambulist120gbLow Speed 2.jpg

somnambulist120gbLow Speed 5.jpg

somnambulist120gbLow Speed 4.jpg

somnambulist120gbLow Speed 3.jpg

Аз не бих разчитал на китайски носители на информация , като SSD . Нито са по-евтини, нито са по-надежни. Взимате си един Patriot P210 128GB на цена до 25лв. от БГ магазин . Дори нещо да дефектира имате 3 години гаранция!

"Китайските" SSD 120gb са под 15 лв, но въпросът не е за цена, а защо тези програми ми показват най различни резултати за един и същ SSD? Как да тествам, коя програма с точност ще определи проблем с диска, по точно със скоростта му, защото всички сочат че няма лоши сектори и фалшив капацитет? 

Филмът Тор Рагнарок 60 гб се копира с часове(от HDD на лаптопа през USB 3.0 kabel adapter, като скоростта ту се вдигаше до 80 м/с, ту падаше до 10 м/с, дори до 0, средно нещо като 12-15 м/с, но филмът след завършване на записа се плейва нормално. После поставих SSD в лаптопа и  му инсталирах WIN 11 като системен диск, копираха се с нормално бърза скорост и после се инсталираха файловете, зареди се WIN 11, веднага му спрях актуализации за да не се бави и забива,но след няколко рестарта зареждането и изключването на Уиндоса се забиваше, дори даде син екран за проблем с хардуер, но тогава бързах и не бях инсталирал никакви драйвери за устройствата на лаптопа - може затова да е забивал. Също забелязах, че като изтрия всичко от SSD и го тествам(само на четене) с HD Tune Pro показва по висока скорост, и особено като го минах с Hard Disk Low Level Format Tool. 

Ето и другият SSD, определено с по-висока скорост и при копирането на него Филма Тор Рагнарок 60 гб скоростта бе почти постоянно 80 м/с:

buking120gb1.jpg

buking120gb.jpg

Защото флаш паметта му е боклук, за това са тези проблеми и колкото и да го форматирате хардуените му недъзи няма как да се заличат. Като не е за пари , защо си го причинявате? Дори без пари да ми го дават не бих го сложил в някаква машина или дори като преносим не бих разчитал на него. Както ви казах по-добре да разчитате на най-евтиният на доказани марки на пазара от колкото на тези китайски пръчки!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.