Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да избягам от таксата за асансьор?

Featured Replies

Опъваш въже от прозореца си или терасата до земята и не ползваш стълбището. По този начин не ще срещаш домоуправителя и да влизаш в спор, защо не му даваш въпросната такса. Може и да си направиш частен ръчен или крачен асансьор. 

Успех! 

п.п. Ех какви асансьори имаше едно време ... ако не пуснеш 1 ст. не тръгваше и нямаше такси и прочие за въпросния ... :) 

• Отговори 182
  • Прегледи 14,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Няма да коментирам това за врътката, но като искате проблемът се решава много лесно. На асансьора се слага карта за достъп и който иска да го ползва само той ще има чип за да го отвори или да го старт

• искаш не искаш плащаш, това е част от сградата, в която имаш дял, същото важи и за ремонти на асансьора. ти може да имаш кола на паркинга и да не я караш, но данък на общината плащаш... аз пък живея н

• Варианти: 1. Пренасяш се в къща 2. Отиваш да живееш в гората/в пещерата. Само внимавай гората да не се окаже резерват на някоя мутра... Или пещерата да е на някоя мечка.

Публикувани изображения

преди 51 минути, dioib написа:

Опъваш въже от прозореца си или терасата до земята и не ползваш стълбището. По този начин не ще срещаш домоуправителя и да влизаш в спор, защо не му даваш въпросната такса. Може и да си направиш частен ръчен или крачен асансьор. 

За какво му е въже? Да се качва и слиза по улука.

преди 2 минути, нушо написа:

Улуците в съвременните блокове не са по фасадата. Иначе има резон ... просто по фасадата да направи нещо от този род:

за дърво Bora и Метални Стелажи за съхранение на материал на стена – и  външна В категория гаражно склад - Ycloudwii.com

преди 1 час, dioib написа:

Улуците в съвременните блокове не са по фасадата. Иначе има резон ... просто по фасадата да направи нещо от този род:

за дърво Bora и Метални Стелажи за съхранение на материал на стена – и  външна В категория гаражно склад - Ycloudwii.com

Има ли право да променя фасадата без разрешение от съседите? От общината? Или това е България и всеки си прави, каквото си иска.

• Автор
преди 15 часа, АСПЕКТ написа:

Ето и как да се облече за Россия.

Стайлинг номер 1.

azj0vpZ_460s.jpgСтайлинг номер 2.

CVkTYj0UYAAUp3t.jpg

Какви са тези глупави стереотипи? Отново средностатистическия руснак бива описван като глупак и замаян, нещастен алкохолик, без реално да е такъв.

Нали вече съм обсъдил това в темите си, където развенчавам про-Западна и анти-Руска пропаганда...

image.jpeg.059bcb081e7f1157f3d6d1637b978ed4.jpeg

image.jpeg.131688ce74dec097a07a4b5122bf5451.jpeg

image.jpeg.ca081ceaa814b4ce8ae9fd62a97608c7.jpeg

Не е необходимо да демонизираш и оплюваш Русия, тъй като русофобията не кореспондира със статистическите данни и наблюдаемата реалност.

преди 12 часа, nikssi написа:

Начина е ... отиваш на село или си строиш къща самичък.

И сега какво излиза? Трябва да плащам за неща, които не използвам и които не ми трябват. Къде е справедливостта в това?

преди 11 часа, Дедо Петьо написа:

Цър-вул е написал. има ред неща, които се плащат от текущата такса. Разберете се на ОС колко е разходът за асансьор, и ако има разбирателство, намалете я тая такса. При мен има обратния случай - от 2 етаж, две съседки, трудноподвижни, поискаха да се направи спирка и за тях и си плащат наравно. Ама иска разбирателство?....

Моите съседи са трудни характери - повечето са възрастни хора, които няма да променят мнението си и вижданията си. На преклонна възраст мнение не се променя. Мнението си менят младите хора, които се развиват и вижданията им се променят. На възрастните хора мненията са вече затвърдени.

Няма какво да споря с тях - тяхната позиция ми е ясна още преди да съм говорил с тях.

Единствената ми надежда е да има някакъв законов път, по който да не плащам таксата.

преди 10 часа, paleto написа:

Навремето в старите кооперации имаше немски асансьори с дърпаща се решетка и монетник. Пускаха се по 1 или 2 стотинки, като на уличните телефони. 

А по темата, автора е доста нагъл тип. На първа страница е казал това - "Мебелите ще ги внасят майстори, не аз. Майсторите, не аз, ще използват асансьора, при това само еднократно." А тия майстори/хамали нали отиват при него?! Кой ще плаща тока и евентуалните повреди които могат да настъпят от удари на мебелите по кабината или други агрегати?

Предполага се че от време на време ще му идват на гости приятели и роднини. Но сигурно и това ще е еднократно, и понеже той лично не ползва асансьора, съкооператорите му са длъжни да плащат за това. 

След като многократно му беше обяснено, че за поддръжка на общите части на сградата се дължи такса фонд "ремонт и обновяване", той пак настоява, че това него не го интересува и той не го ползвал. 

Значи съм нагъл, а? Добре, де... в този случай, ще платя първите 2-3 таксички. А след това защо да продължавам да плащам, след като нито аз, нито мои майстори ползват асансьора?

преди 9 часа, shishmanovp861 написа:

И колко е въпросната такса?

Не знам, още не съм говорил с тях. Апартамент още не е купен, но скоро ще бъде. Такса още няма определена. Последния път, когато говорех с брокерите, те казаха, че таксата още не е определена, тъй като още не е имало събрание, което да вземе решение относно таксата. Притеснява ме да не е някаква голяма такса. Иначе, ако става въпрос за някакви 5 лева на месец, няма проблем.

преди 2 часа, нушо написа:

Стига глупости, де. :D

Въпроса ми е сериозен и искам сериозни и реалистични отговори. Не мисля, че е справедливо да плащам за неща, които реално не ползвам.

преди 2 часа, нушо написа:

Стига глупости, де. :D

Въпроса ми е сериозен и искам сериозни и реалистични отговори. Не мисля, че е справедливо да плащам за неща, които реално не ползвам.

преди 11 часа, АСПЕКТ написа:

Има ли право да променя фасадата без разрешение от съседите? От общината? Или това е България и всеки си прави, каквото си иска.

Как да я променят??? Той не ще я промени, а ще си сложи неща които ще му позволят да се качва до петия етаж и ще е доказателство, че не стъпва в общите чати където е асансьора. Особено с въжето, което не е постоянно ... примерно ... :) Иначе не виждам как естетиката на фасадата ще се наруши, ако набоде по нея естетически "пичове" ... :) Стига да не дават вид на пенис, че иначе ще има проблем с движението на феминизма, та ще се наложи да им прави техните неща по фасадата, които отново не ще я нарушат въпросната естетика  между впрочем ... :) 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 12.10.2022 г. в 5:20, dioib написа:

п.п. Ех какви асансьори имаше едно време ... ако не пуснеш 1 ст. не тръгваше и нямаше такси и прочие за въпросния ... :) 

Ето така е най-добре! Вадиш монета, или чип или карта, и си ползваш асансьора. Тези, които имат чип или карта, ползват. Тези, които нямат, не ползват.

Който има желание да ползва асансьор, да си изкара чип или карта. Ако не искаш да ползваш асансьора, не вадиш нито карта, нито чип, и така няма да можеш да ползваш асансьора и ще се знае от домоуправителите, че не ползваш асансьор и няма да ти искат пари.

преди 10 минути, FatMan9 написа:

Ето така е най-добре! Вадиш монета, или чип или карта, и си ползваш асансьора. Тези, които имат чип или карта, ползват. Тези, които нямат, не ползват

Ииии колкоо в булгаристан има такива асансьори а ,? Купуваш си къща и няма да плащаш за асансьор и охрана .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.