Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да избягам от таксата за асансьор?

Featured Replies

преди 5 минути, FatMan9 написа:

В блока на майка ми, домоуправителя измами хората. Събра пари да оправи копаенето от покрива. Каза, ме той ще направи ремонта. Направи ремонта - сред по-малко от 2 месеца покрива пак прокара. Оказа се, че ремонта е бил направен с много евтини материали, а останалите пари ги е вземал за себе си.

Ето заради такива случаи не искам да давам пари, тъй като знам къде отиват парите...

Съд, адвокат, доказателства? 

преди 2 минути, FatMan9 написа:

От никого нищо не съм откраднал.

Значи, ако се натрупат доста пари, рекетьора ще спре да изнудва и събира пари, или ще продължи да събира, и събира, и събира, без значение какво е количеството пари в касата и колко голямо е то?

Какво?

Нали не искаш, да бъдеш рекетиран и отказваш да плащаш. Как мислиш тогава да си вземеш нещо от другия който има това, което искаш? 

• Отговори 182
  • Прегледи 14,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Няма да коментирам това за врътката, но като искате проблемът се решава много лесно. На асансьора се слага карта за достъп и който иска да го ползва само той ще има чип за да го отвори или да го старт

• искаш не искаш плащаш, това е част от сградата, в която имаш дял, същото важи и за ремонти на асансьора. ти може да имаш кола на паркинга и да не я караш, но данък на общината плащаш... аз пък живея н

• Варианти: 1. Пренасяш се в къща 2. Отиваш да живееш в гората/в пещерата. Само внимавай гората да не се окаже резерват на някоя мутра... Или пещерата да е на някоя мечка.

Публикувани изображения

преди 1 минута, овню написа:

аве уж аз съм спамера на форума, а в тази тема вече пет страници, се обсъжда как да не си плати таксата
ами освен да си пусна тема, как да крадна на съседа пърджолата

И как така реши, че ти си спамър на форума? :ohmy:

преди 1 час, FatMan9 написа:

ако други плащат твоя кеф, това не е ли кражба
ай та водя у катуня, шсъ изучиш на мурафет

преди 4 минути, овню написа:

Абе, да си дойдем на думата.

преди 3 минути, FatMan9 написа:

Напротив - като не си плащаш таксите, крадеш от останалите хора в блока

преди 4 минути, FatMan9 написа:

Значи, ако се натрупат доста пари, рекетьора ще спре да изнудва и събира пари, или ще продължи да събира, и събира, и събира, без значение какво е количеството пари в касата и колко голямо е то?

Няма такова понятие "доста"! Парите се събират на установената дата!, освен, ако ОС не реши друго. Примерно, по наше решение, не събираме такси за декември

преди 7 минути, FatMan9 написа:

Какво?

Същото!

преди 20 минути, АСПЕКТ написа:

В България дано да не са всичките като тоя, че ще е много зле положението. То пък като чета новините май е всички са като тоя. С такова мислене. Горката България с такива синове. 😟

Е ти какво искаш от средностатистически "възрожденец" ?

Бахти мизерниците... не ще да плаща за асансьор... не ще да плаща за осветление... не ще да плаща за нищо... и в нашият вход има една бабичка на 7ми етаж дето не плаща. Разбира се торбите с покупките ги качва по асаньора. Щерка и всеки ден идва на гости, разбира се не се качва по стълбите... и като види, че няма никой във входа си се вози на аванта... ама докато има балъци ще има и тарикати... 

На дебалака даже трябва да му вземат двойна такса - щото натоварва и износва повече асансьора.

преди 9 часа, FatMan9 написа:

Но защо? Няма ли някаква вратичка в закона? Защо да плащам за нещо, което не използвам?

Защото по закона за етажната сосбственост, асансьорът е идеална част и всеки от собствениците на жилищна площ притежава някаква процентна част от тези идеални части. По този смисъл, всеки собственик е длъжен да плаща за поддръжката на тези идеални части. Никой не те задължава да му плащаш тока, когато не го ползваш. Но за поддръжката му ще си плащаш. По закон, дължимата сума се изчислява, като се знае планът за площообразуване на сградата и се смята като процент от общата квадратура, в зависимост от това, колко квадрата е твоето жилище.

С две думи, ще плащаш. Иначе, ако домоуправителят е професионален (т.е., външна фирма), те обикновено ползват юридическите услуги на адвокатска кантора и ще те подведат под отговорност, после призовки, съдилища, ЧСИ-та ... не ти трябва тоз филм за 10 лева на месец (примерно).

преди 2 часа, FatMan9 написа:

Искам да ми е лесно, хубаво и широко около вратлето.

Що не си кажеш направо че искаш и нещо да ти шаварика отзад в гъзето?!:hush:

преди 28 минути, shishmanovp861 написа:

Не плащат тези дето са на първия етаж.Останалите да.Никой няма седне да те следи ползваш или не.

То иначе да го направят с монети.

Даже и те плащат. Поддръжката се плаща от всички собственици, по закон. Имат право да не плащат само тока на асансьора тези собственици, които не го ползват. Всичко, което се отнася до поддръжка и ремонт, се дели между цялата етажна собственост. Няма "ама аз съм на първия". В нотариалния ти акт го пише - притежаваш жилищен имот с такава квадратура, имаш толкова идеални части, длъжен си да плащаш. Асансьори, чистачки, домоуправители, дори ремонта на покрива - всичко.

преди 11 часа, цър-вул написа:

Предложението е мн. хубаво, но ти караш Мазния да плати за нещо...

Тоя филм съм го гледал...имахме чипове на асансьора и накрая чиповете ги анулираха. Като ти дойде някой на гости и хоп трябва да слизаш да отваряш като портиер.

Всички над втори етаж при нас плащат такса за асансьор.

• Автор
преди 15 часа, овню написа:

Какъв кеф? Те използват асансьора, не аз. Ако те плащат таксата, това е защото те използват асансьора, не аз. Те плащат за техния кеф, не за моя кеф.

преди 12 часа, Rammkopf написа:

Даже и те плащат. Поддръжката се плаща от всички собственици, по закон. Имат право да не плащат само тока на асансьора тези собственици, които не го ползват. Всичко, което се отнася до поддръжка и ремонт, се дели между цялата етажна собственост. Няма "ама аз съм на първия". В нотариалния ти акт го пише - притежаваш жилищен имот с такава квадратура, имаш толкова идеални части, длъжен си да плащаш. Асансьори, чистачки, домоуправители, дори ремонта на покрива - всичко.

Но защо трябва да плащам за нещо, което не ползвам?

И значи имам право да откажа да плащам за ток, така ли?

• Автор
преди 12 часа, shishmanovp861 написа:

Не плащат тези дето са на първия етаж.Останалите да.Никой няма седне да те следи ползваш или не.

То иначе да го направят с монети.

А те Зи на първия етаж защо не плащат? Защо аз да плащам, е те не? С какво те са по-специални от мен? Защо аз да трябва да плащам, а те да са освободени от таксата?

току-що, цър-вул написа:

Тсъ - това е спонсорство, патронаж, ...

Никой не ми плаща за моя кеф. Плащане за кеф ще е, ако аз използвам асансьора, но не плащам, а някой друг плаща моята такса. В случая аз не ползвам асансьор и никой нищо не плаща за мен.

преди 8 часа, nikssi написа:

Тоя филм съм го гледал...имахме чипове на асансьора и накрая чиповете ги анулираха. Като ти дойде някой на гости и хоп трябва да слизаш да отваряш като портиер.

Всички над втори етаж при нас плащат такса за асансьор.

Наясно ли си дали има някакъв начин да се избегне таксата за асансьор, в случай, че не ползвам асансьора?

току-що, FatMan9 написа:

А те Зи на първия етаж защо не плащат? Защо аз да плащам, е те не? С какво те са по-специални от мен? Защо аз да трябва да плащам, а те да са освободени от таксата?

ми, да! Как тъй те ще са облагодетелствани? Нали през ден ти идват на гости с асанцьора.

• Автор
преди 14 часа, ined написа:

На дебалака даже трябва да му вземат двойна такса - щото натоварва и износва повече асансьора.

Аз вече казах, че не ползвам асансьори...

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Защото се предполага че ползваш асансьор

току-що, FatMan9 написа:

Никой не ми плаща за моя кеф. Плащане за кеф ще е, ако аз използвам асансьора, но не плащам, а някой друг плаща моята такса. В случая аз не ползвам асансьор и никой нищо не плаща за мен.

Аре а почнеш а мислиж га четеш, преди да заливаш ...

• Автор
току-що, цър-вул написа:

ми, да! Как тъй те ще са облагодетелствами? Нали през ден му ходят на гости с асанцьора.

За какво говориш? Мен ме е яд, че аз трябва да давам пари за нещо, което не ползвам, докато тези на първия етаж, които също не ползват асансьора, не трябва да дават такса за асансьора.

Значи, аз трябва да плащам за нещо, което не ползвам, а другите не трябва да плащат за нещо, което не ползват... и цялата работа е, че аз не съм на първия етаж, а те - да.

преди 1 минута, нушо написа:

Защото се предполага че ползваш асансьор

Да, но аз реално не ползвам.

Да, предполага се, че ползвам асансьор, но предположението е грешно.

току-що, FatMan9 написа:

Мен ме е яд

Теб те е яд и че дишаш. Ай спри се с тъпите си изцепки! Има закон, който регулира всички тези моменти!
Като не ти изнася законът - в съда завеждаш дело срещу държавата. Направо ни разби кочинката тук с твоите псевдо разсъждения.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.