Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да избягам от таксата за асансьор?

Featured Replies

Ако живея на петия етаж в блок, но не използвам асансьор, длъжен ли съм да плащам такса за асансьор?

Смятам да си купя втори апартамент, но е в сграда, в която има асансьор, а аз не искам да давам пари за нещо, което не използвам. Аз по принцип не използвам асансьори, и не ми е проблем да се качвам до 5-тия етаж и да слизам от 5-тия етаж по стълбите.

Ако кажа, че не ползвам асансьор, домоуправителя има ли право да ме изнудва за такса?

• Отговори 182
  • Прегледи 14,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Няма да коментирам това за врътката, но като искате проблемът се решава много лесно. На асансьора се слага карта за достъп и който иска да го ползва само той ще има чип за да го отвори или да го старт

• искаш не искаш плащаш, това е част от сградата, в която имаш дял, същото важи и за ремонти на асансьора. ти може да имаш кола на паркинга и да не я караш, но данък на общината плащаш... аз пък живея н

• Варианти: 1. Пренасяш се в къща 2. Отиваш да живееш в гората/в пещерата. Само внимавай гората да не се окаже резерват на някоя мутра... Или пещерата да е на някоя мечка.

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Длъжен си да дадеш! 

Но защо? Няма ли някаква вратичка в закона? Защо да плащам за нещо, което не използвам?

Купи целият вход.

преди 25 минути, FatMan9 написа:

Ако живея на петия етаж в блок, но не използвам асансьор, длъжен ли съм да плащам такса за асансьор?

Смятам да си купя втори апартамент, но е в сграда, в която има асансьор, а аз не искам да давам пари за нещо, което не използвам. Аз по принцип не използвам асансьори, и не ми е проблем да се качвам до 5-тия етаж и да слизам от 5-тия етаж по стълбите.

Ако кажа, че не ползвам асансьор, домоуправителя има ли право да ме изнудва за такса?

Купи си къща. И аз не гледам немска телевизия у нас, но плащам за нея такса. 

преди 10 минути, FatMan9 написа:

Но защо? Няма ли някаква вратичка в закона? Защо да плащам за нещо, което не използвам?

Няма да коментирам това за врътката, но като искате проблемът се решава много лесно. На асансьора се слага карта за достъп и който иска да го ползва само той ще има чип за да го отвори или да го стартира.

преди 55 минути, FatMan9 написа:

Мазен спал си с отвити крака, в Мосейково нямате асансьор. 

преди 1 час, FatMan9 написа:

искаш не искаш плащаш, това е част от сградата, в която имаш дял, същото важи и за ремонти на асансьора. ти може да имаш кола на паркинга и да не я караш, но данък на общината плащаш... аз пък живея на осмия етаж и се е случвало по цели месеци да не ползвам асаньор (дори с торбите от кауфланд се качвам по стълбите...), но си плащам всеки месец...

пък ако ти дойдат гости и тях ли ще караш по стълбите да се качват? според ЗУЕС всички трябва да плащат, дори тези на втория етаж, макар там да не спира (естествено на общо събрание може да се реши те да не плащат - при нас така сме решили) като ползваш само стълбите трябва да плащаш повече за чистачка, тия дето се качват с асансьора цапат само на първия етаж, в асансьора и на своя си етаж. а ти на всичките до твоя...

преди 46 минути, нушо написа:

Мебелите за новия апартамент на гръб ли ще ги качваш?

Нуши като другарче от интерната няма ли да му помогнеш. Начи преместването от първия на втория етаж в интерната се считало за нов апартамент ! Браво :giggle1:

преди 2 часа, FatMan9 написа:

това е изнудване от твоя страна
ще си плащаш всички такси които се събират за да се поддържа сградата - входа
и при нас има тарикати, които не искат да плащат
ама ако притежаваха къща на село, независимо че не живеят в нея, разходите за поддръжката на къщата  ще са техни

Цитат

Как да избягам

Варианти:
1. Пренасяш се в къща
2. Отиваш да живееш в гората/в пещерата. Само внимавай гората да не се окаже резерват на някоя мутра... Или пещерата да е на някоя мечка.

преди 30 минути, цър-вул написа:

Варианти:
1. Пренасяш се в къща
2. Отиваш да живееш в гората/в пещерата. Само внимавай гората да не се окаже резерват на някоя мутра... Или пещерата да е на някоя мечка.

Аз съм сериозен с карти за достъп до асансьора. Имам познати на няколко места, където са си решили проблемите по този начин. Сега в чужбина не мога да кажа как е. 

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Аз съм сериозен с карти за достъп до асансьора. Имам познати на няколко места, където са си решили проблемите по този начин. Сега в чужбина не мога да кажа как е. 

Само в България я има простотията от 1ви до 3ти етаж да не плащат асансьор щото видиш ли не ползвали и тия на последния етаж да си праЯт покрива щото видиш ли на тях тече.

тогава двойна такса за входа тарикат мамин нар   .......     май      ..........   паплач от нарко купон 

преди 24 минути, Емил Костов написа:

Предложението е мн. хубаво, но ти караш Мазния да плати за нещо...

преди 1 час, Bubbles написа:

тия на последния етаж да си праЯт покрива щото видиш ли на тях тече

Ааа, по тоА вапроз ЗУЕС си е казал точно - на всекиго на ГЗ. Няма последен, няма прЪви.

преди 1 час, Bubbles написа:

Само в България я има простотията от 1ви до 3ти етаж да не плащат асансьор щото видиш ли не ползвали и тия на последния етаж да си праЯт покрива щото видиш ли на тях тече.

Съгласен напълно. За покривите няма да говоря, че такива саги има, че може бестселър да се напише.

преди 1 час, цър-вул написа:

Предложението е мн. хубаво, но ти караш Мазния да плати за нещо...

Не, няма да плаща. Той не иска асансьор и няма да го ползва, защото няма да му е достъпен. Въпросът е, че това са ...енски работи, но казвам как мои познати на няколко места са си решили подобен казус.

преди 4 часа, FatMan9 написа:

Асансьора е на входа т.е. и на Вас . Това дали го ползвте или не е личен проблем не общ на входа, като единствено жителите на първи етаж могат да се освободят от такси! Има изключения с умни асансьори/с чипове с карти/ т.е. който плаща той ползва!

преди 2 часа, Емил Костов написа:

а какво пречи на тия без картите да горят бутоните на асансьора или да го развалят, след като не могат да се возят?

преди 2 минути, the professor написа:

а какво пречи на тия без картите да горят бутоните на асансьора или да го развалят, след като не могат да се возят?

Ами слага се камера за наблюдение и после има и шамарена фабрика.

преди 7 минути, the professor написа:

Аз се чудих, защо на асансьора копчетата са изгорени и счупени в България, а то било затова. Същата работа е и с пощенските кутии. Служат само за писоари в България.

• Автор
преди 2 часа, Емил Костов написа:

Асансьора не е произведен с опция за чип. Като се има това предвид, може ли да се сложи чип?

Аха, значи има как да избягам от рекета? Ако те ми кажат, че трябва да плащам, аз мога да ги заставя, като им кажа да си сложат чип, така ли? Ако отправя това изискване, е законно да не плащам и няма какво да ми направят, нали?

преди 4 часа, нушо написа:

Мебелите за новия апартамент на гръб ли ще ги качваш?

Мебелите ще ги внасят майстори, не аз. Майсторите, не аз, ще използват асансьора, при това само еднократно.

преди 4 часа, Orgasmatron написа:

Купи целият вход.

Прекалено е скъпо.

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

Купи си къща. И аз не гледам немска телевизия у нас, но плащам за нея такса. 

Имам и къща... но искам и втори апартамент в големия град.

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Няма да коментирам това за врътката, но като искате проблемът се решава много лесно. На асансьора се слага карта за достъп и който иска да го ползва само той ще има чип за да го отвори или да го стартира.

Добре. И все пак, може ли да ми обясниш врътката? Не съм милиардер, не е с справедливо да плащам за нещо, което не ползвам.

преди 3 часа, овню написа:

това е изнудване от твоя страна
ще си плащаш всички такси които се събират за да се поддържа сградата - входа
и при нас има тарикати, които не искат да плащат
ама ако притежаваха къща на село, независимо че не живеят в нея, разходите за поддръжката на къщата  ще са техни

Те мен изнудват, не аз тях. Те искат пари от мен, не аз от тях.

преди 2 часа, Bubbles написа:

Къде е логиката да плащам за нещо, което не ползвам?

преди 1 час, Емил Костов написа:

Не, няма да плаща. Той не иска асансьор и няма да го ползва, защото няма да му е достъпен. Въпросът е, че това са ...енски работи, но казвам как мои познати на няколко места са си решили подобен казус.

Значи, ако изискам да се постави чип, това ще ми върже гащите от правна гледна точка, така ли? С други думи, ако е незаконно да не се плаща, то изискването от моя страна те да сложат чип, ще ме постави в законна позиция, въпреки че не искам да плащам?

Ако те ми кажат, ме е незаконно да не се плаща, а аз им кажа да сложат чип, то аз съм прав от правна гледна точка, така ли?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.