Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да избягам от таксата за асансьор?

Featured Replies

преди 4 минути, FatMan9 написа:

Асансьора не е произведен с опция за чип. Като се има това предвид, може ли да се сложи чип?

Аха, значи има как да избягам от рекета? Ако те ми кажат, че трябва да плащам, аз мога да ги заставя, като им кажа да си сложат чип, така ли? Ако отправя това изискване, е законно да не плащам и няма какво да ми направят, нали?

може, обаче няма 23 апартамента да платят система за чипове, заради един дето неще да плаща... така че на събрание ще решат и най вероятно като набъбне неплатената сума ще заведат дело и ще ти пратят съдия изпълнител, ще те осъдят да платиш таксите + разноските по делото... и замислил ли си се че по стълбите пак хабиш ток ако се качваш вечерта, ще се сърдиш ли ако ти вдигнат таксата или трябва и осветлението да правят с чипове?

• Отговори 182
  • Прегледи 14,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Няма да коментирам това за врътката, но като искате проблемът се решава много лесно. На асансьора се слага карта за достъп и който иска да го ползва само той ще има чип за да го отвори или да го старт

• искаш не искаш плащаш, това е част от сградата, в която имаш дял, същото важи и за ремонти на асансьора. ти може да имаш кола на паркинга и да не я караш, но данък на общината плащаш... аз пък живея н

• Варианти: 1. Пренасяш се в къща 2. Отиваш да живееш в гората/в пещерата. Само внимавай гората да не се окаже резерват на някоя мутра... Или пещерата да е на някоя мечка.

Публикувани изображения

• Автор
преди 6 минути, the professor написа:

може, обаче няма 23 апартамента да платят система за чипове, заради един дето неще да плаща... така че на събрание ще решат и най вероятно като набъбне неплатената сума ще заведат дело и ще ти пратят съдия изпълнител, ще те осъдят да платиш таксите + разноските по делото... и замислил ли си се че по стълбите пак хабиш ток ако се качваш вечерта, ще се сърдиш ли ако ти вдигнат таксата или трябва и осветлението да правят с чипове?

Вдигането на таксите е логически погрешно понятие. Какво изобщо значи това? Че то по тази логика какво ще ги спре да ми направят таксата 10 хиляди лева, или защо не направо 500 милиона лева?

Аз мога и осветление да не плащам, имам фенер на телефона.

И защо закона ме принуждава да плащам за нещо, което не ползвам?

преди 3 минути, FatMan9 написа:

Вдигането на таксите е логически погрешно понятие. Какво изобщо значи това? Че то по тази логика какво ще ги спре да ми направят таксата 10 хиляди лева, или защо не направо 500 милиона лева?

Аз мога и осветление да не плащам, имам фенер на телефона.

И защо закона ме принуждава да плащам за нещо, което не ползвам?

защото имаш дял в собственоста... то по тая логика за ремонт на покрива трябва да плаща само последния етаж, а ако се запуши канализацията само първия... пък ако си поръчаш печка и хладиник не знам знаеш ли че куриерите носят само до входната врата на входа, то твоята само с асансьор, ако няма си приготви бая пари за да ти ги качат по стълбите, но съм 90% сигурен че по стълбите няма да ти ги кача дори срещу заплащане...

преди 20 минути, FatMan9 написа:

Асансьора не е произведен с опция за чип. Като се има това предвид, може ли да се сложи чип?

Аха, значи има как да избягам от рекета? Ако те ми кажат, че трябва да плащам, аз мога да ги заставя, като им кажа да си сложат чип, така ли? Ако отправя това изискване, е законно да не плащам и няма какво да ми направят, нали?

Мебелите ще ги внасят майстори, не аз. Майсторите, не аз, ще използват асансьора, при това само еднократно.

Прекалено е скъпо.

Имам и къща... но искам и втори апартамент в големия град.

Добре. И все пак, може ли да ми обясниш врътката? Не съм милиардер, не е с справедливо да плащам за нещо, което не ползвам.

Те мен изнудват, не аз тях. Те искат пари от мен, не аз от тях.

Къде е логиката да плащам за нещо, което не ползвам?

Значи, ако изискам да се постави чип, това ще ми върже гащите от правна гледна точка, така ли? С други думи, ако е незаконно да не се плаща, то изискването от моя страна те да сложат чип, ще ме постави в законна позиция, въпреки че не искам да плащам?

Ако те ми кажат, ме е незаконно да не се плаща, а аз им кажа да сложат чип, то аз съм прав от правна гледна точка, така ли?

Може естествено! 

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Може естествено! 

Могат ли да ме съдят, ако откажат да плащам за асансьора, който не ползвам?

преди 5 минути, the professor написа:

защото имаш дял в собственоста... то по тая логика за ремонт на покрива трябва да плаща само последния етаж, а ако се запуши канализацията само първия...

Покрива пази всички в сградата, следователно е редно да платим всички. Канализацията е свързана към всички апартаменти, не само към първия етаж.

В случая с асансьора, ползването му не е задължително.

• Автор
преди 1 минута, васил козарев написа:

Пак като типичен циганин и русофил търси безплатното. 

Търся безплатното, тъй като (а) заплатите не са милиони, (б) не съм милиардер, че да имам пари в изобилие, (в) и не е нужно да плащам за нещо, което не ползвам.

Какво общо има русофилията, нямам идея. В Русия също има блокове с хора които плащат такси.

преди 36 минути, FatMan9 написа:

Къде е логиката да плащам за нещо, което не ползвам?

Логиката е в думчката КООПЕРАЦИЯ другарю.

преди 21 минути, FatMan9 написа:

Колкото реши ОС, толкова ще плащаш. Няма вариант да не плащаш

преди 14 минути, FatMan9 написа:

Могат ли да ме съдят, ако откажат да плащам за асансьора, който не ползвам?

Естествено, че могат - и става доста бързо

8000 IQ?

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Абе те няма да го осъдят, но ..... няма значение. Когато попадне в подобна ситуация, но той да е от страдащата страна ще го разбере.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 4 минути, цър-вул написа:

Метални капачки на бутоните

Не, чупене на ръцете на тоя, който до прави. 

• Автор
преди 23 минути, Bubbles написа:

Логиката е в думчката КООПЕРАЦИЯ другарю.

Аз какво печеля от цялата работа? В крайна сметка, аз съм един човек, който дава парите и така има по-малко пари.

преди 19 минути, Емил Костов написа:

Абе те няма да го осъдят, но ..... няма значение. Когато попадне в подобна ситуация, но той да е от страдащата страна ще го разбере.

Откъде си сигурен, че няма де ме съдят? Имам ли правен имунитет? В правото ли съм си, ако откажат да плащам и изискам да се сложи чип?

По закон съм в нарушение, ако откажат да пратя, но придобивам ли имунитет в момента в който изискам чип?

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не, чупене на ръцете на тоя, който до прави. 

Това е болезнено.

преди 24 минути, NewRedDragon написа:

По кой закон могат да ме съдят?

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Аз какво печеля от цялата работа? В крайна сметка, аз съм един човек, който дава парите и така има по-малко пари.

Никъде не е казано, че трябва да печелиш нещо. Макар, че реално, чрез принципана кооперирането, ти вече си спечелил много. За съжаление, нямаш капацитет да го разбереш

преди 2 минути, FatMan9 написа:

Откъде си сигурен, че няма де ме съдят? Имам ли правен имунитет? В правото ли съм си, ако откажат да плащам и изискам да се сложи чип?

По закон съм в нарушение, ако откажат да пратя, но придобивам ли имунитет в момента в който изискам чип?

Това е болезнено.

Ти наистина почваш да ни вземаш за мезе. Спирам да ти отговарям в темата! 

Хехе Мазньото го играе Ганя Балкански или селскип хитрец :lol6:

Купува си на първи етаж и е готов май тва е законата врътка

преди 4 минути, FatMan9 написа:

Откъде си сигурен, че няма де ме съдят? Имам ли правен имунитет

Не нямаш. В блока на родителите ми ()е, и аз имам тама едно апартаментче). един такъв тарикат го осъдихме за иманяма 2 месеца

преди 6 минути, FatMan9 написа:

но придобивам ли имунитет в момента в който изискам чип?

Нищо не придобиваш, нито пък имаш право да изискваш! Имаш право да дадеш предложение за решение от ОС на съкооператорите

преди 9 минути, FatMan9 написа:

Това е болезнено.

По кой закон могат да ме съдят?

https://www.mrrb.bg/bg/zakon-za-upravlenie-na-etajnata-sobstvenost/

ти може да изискаш чипове, но решението се гласува на общо събрание... ако се съгласят, тогава ще плащаш само за ремонтите на асансьора...

преди 1 час, petie1 написа:

Хехе Мазньото го играе Ганя Балкански или селскип хитрец :lol6:

Купува си на първи етаж и е готов май тва е законата врътка

ама няма да може да избегне да плаща парно, въпреки че не го ползва

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Че той редовно ни взема за боядисани канарчета :) Помним и БИОС и Кали Линукс

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Няма я любимата му реплика-...ама хубаво,ми го обясни...

преди 2 минути, овню написа:

ама няма да може да избегне да плаща парно, въпреки че не го ползва

Те тва искам да го видя ...

Умиране има отърване от Топлофикация нанай

преди 1 минута, Orgasmatron написа:

Няма я любимата му реплика-...ама хубаво,ми го обясни...

Нали много; е поумнял?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.