Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да избягам от таксата за асансьор?

Featured Replies

• Автор
преди 9 минути, NewRedDragon написа:

Никъде не е казано, че трябва да печелиш нещо. Макар, че реално, чрез принципана кооперирането, ти вече си спечелил много. За съжаление, нямаш капацитет да го разбереш

Давам пари на домоуправителя, а той постоянно реве, че няма пари и таксите трябва да се увеличават. В реалността обаче, пари има даже в излишък, а той взема от тях и ги ползва за своите нужди. Това съм го изживявал - много добре знам как работят домоуправителите.

Знам, че в новия апартамент постоянно ще се реве че няма пари и постоянно ще се вдигат таксите, докато събирачите крадат.

• Отговори 182
  • Прегледи 14,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Няма да коментирам това за врътката, но като искате проблемът се решава много лесно. На асансьора се слага карта за достъп и който иска да го ползва само той ще има чип за да го отвори или да го старт

• искаш не искаш плащаш, това е част от сградата, в която имаш дял, същото важи и за ремонти на асансьора. ти може да имаш кола на паркинга и да не я караш, но данък на общината плащаш... аз пък живея н

• Варианти: 1. Пренасяш се в къща 2. Отиваш да живееш в гората/в пещерата. Само внимавай гората да не се окаже резерват на някоя мутра... Или пещерата да е на някоя мечка.

Публикувани изображения

преди 1 час, petie1 написа:

Те тва искам да го видя ...

Умиране има отърване от Топлофикация нанай

без пари да ми го дават такъв апартамент, няма да го взема защото с тая топлофикация ще го платя два пъти

преди 20 минути, FatMan9 написа:

Аз какво печеля от цялата работа? В крайна сметка, аз съм един човек, който дава парите и така има по-малко пари.

Откъде си сигурен, че няма де ме съдят? Имам ли правен имунитет? В правото ли съм си, ако откажат да плащам и изискам да се сложи чип?

По закон съм в нарушение, ако откажат да пратя, но придобивам ли имунитет в момента в който изискам чип?

Това е болезнено.

По кой закон могат да ме съдят?

И следващият въпрос, сигурно, ще ти е защо плащам данъци, имам удръжки след като нямам деца, някой друг да плаща заплатата на учителите. И не ползвам услугите на полицията, или на пожарната. Който има деца или ползва услугите на полицията да им плаща.

преди 2 минути, FatMan9 написа:

Давам пари на домоуправителя, а той постоянно реве, че няма пари и таксите трябва да се увеличават. В реалността обаче, пари има даже в излишък, а той взема от тях и ги ползва за своите нужди. Това съм го изживявал - много добре знам как работят домоуправителите.

Знам, че в новия апартамент постоянно ще се реве че няма пари и постоянно ще се вдигат таксите, докато събирачите крадат.

Не можеш да докажеш нищо от това! Като имаш претенции, свикваш ОС, решавате да използвате услугите на професионален домоуправител, ти поемаш ангажимента за месечните такси към фирмата и имаш контрол над причните потоци

• Автор
преди 13 минути, Емил Костов написа:

Ти наистина почваш да ни вземаш за мезе. Спирам да ти отговарям в темата! 

Защо спираш? На мен ми е необходима правна помощ и искам да ми се обяснят нещата, за да разберат ова, което искам.

преди 10 минути, NewRedDragon написа:

Не нямаш. В блока на родителите ми ()е, и аз имам тама едно апартаментче). един такъв тарикат го осъдихме за иманяма 2 месеца

Нищо не придобиваш, нито пък имаш право да изискваш! Имаш право да дадеш предложение за решение от ОС на съкооператорите

Защо се държиш така остро с мен?

Ако рекета е задължителен, то поне имам ли право да си търся правата, ако таксата надвиши някаква стойност? Има ли законен лимит колко висока може да е таксата, или рекетьорите могат да вдигат таксата (рекета) до колкото си поискат?

преди 12 минути, petie1 написа:

Хехе Мазньото го играе Ганя Балкански или селскип хитрец :lol6:

Купува си на първи етаж и е готов май тва е законата врътка

Сградата е нова и има апартаменти за продажба на първа етаж. Проблема е, че на първия етаж и рисковано, тъй като някой може да проникне в апартамента. Също така, на по-горните етажи влиза повече слънчева светлина и е по-тихо.

преди 12 минути, the professor написа:

https://www.mrrb.bg/bg/zakon-za-upravlenie-na-etajnata-sobstvenost/

ти може да изискаш чипове, но решението се гласува на общо събрание... ако се съгласят, тогава ще плащаш само за ремонтите на асансьора...

Значи, ако не се съгласят, изискването ми за чип няма никаква правна стойност, и пак могат да ме съдят, ако не плащам, така ли?

преди 8 минути, васил козарев написа:

Щом си съгласен, че си циганин, добре. 

Не съм циганин.

преди 8 минути, petie1 написа:

Нали много; е поумнял?

Моля те, не ме иронизирай. Аз просто искам да си живея живота спокойно, без да бъда рекетиран и изнудван да плащам за неща които не ползвам.

преди 6 минути, овню написа:

без пари да ми го дават такъв апартамент, няма да го взема защото с тая топлофикация ще го платя два пъти

Какво имаш предвид? Защо топлофикацията оскъпява апартамента?

преди 22 минути, FatMan9 написа:

Аз какво печеля от цялата работа? В крайна сметка, аз съм един човек, който дава парите и така има по-малко пари.

Асансьора е на цялата сграда, не само на тия от 8я етаж, така че щом живееш там ще плащаш, като не искаш да плащаш отиваш в къща и край.

преди 1 час, FatMan9 написа:

Какво имаш предвид? Защо топлофикацията оскъпява апартамента?

ползваш, не ползваш плащаш

Цитат

преди 1 час, petie1 написа:

Те тва искам да го видя ...

Умиране има отърване от Топлофикация нанай

• Автор
преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

И следващият въпрос, сигурно, ще ти е защо плащам данъци, имам удръжки след като нямам деца, някой друг да плаща заплатата на учителите. И не ползвам услугите на полицията, или на пожарната. Който има деца или ползва услугите на полицията да им плаща.

Прав си; това са несправедливи неща.

Плащам данъци на държавата, а то полиция няма.

Разбити улици с дупки по тях.

Нискокачествен обществен транспорт.

Изгнили, ръждясали и паднали пътни знаци.

Уличното осветление е с изгорели крушки на места.

Тротоарите са заети от коли, не от хора, не може да се минава по тротоарите.

Докторите ти гледат джобовете, хора умират пред болниците, ако нямат пари.

Нови лечения няма в България.

Корупция, инфлация...

Е, къде са парите, които народа плаща с такси? Нали уж целта е тези пари да се инвестират в държавата, не в на политиците частните самолети, частните охрана, луксозни коли, яхти, имоти, и други...

Защо да плащам данъци, ако данъците не се инвестират в общото благо?

преди 4 минути, FatMan9 написа:

Ако рекета е задължителен, то поне имам ли право да си търся правата, ако таксата надвиши някаква стойност?

Не! Никой никъде не може да сложи лимит на таксите, по простата причина, че цените се менят

преди 6 минути, FatMan9 написа:

Има ли законен лимит колко висока може да е таксата, или рекетьорите могат да вдигат таксата (рекета) до колкото си поискат?

Щом общото събрание е одобри сумата, да!

• Автор
преди 2 минути, Bubbles написа:

Асансьора е на цялата сграда, не само на тия от 8я етаж, така че щом живееш там ще плащаш, като не искаш да плащаш отиваш в къща и край.

Защо да плащам за нещо, което не ползвам? Ако не ползвам асансьора, не го цапам и износвам. Ако не го износвам аз, защо аз да плащам за поддръжката му, а не тези, които до използват и износват?

преди 3 минути, овню написа:

ползваш, не ползваш плащаш

Защо да плащам? Каква е причината, каква е логиката зад закона, който ме рекетира да плащам за нещо, което не ползвам?

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Не! Никой никъде не може да сложи лимит на таксите, по простата причина, че цените се менят

С други думи, няма какво да ги спре да направят таксата и 1000 лева на месец, ако поискат?

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Защо да плащам за нещо, което не ползвам? Ако не ползвам асансьора, не го цапам и износвам. Ако не го износвам аз, защо аз да плащам за поддръжката му, а не тези, които до използват и износват?

Защото ти твърдиш. че не ползваш съоръжението, но всички останали казват обратното!

преди 3 минути, FatMan9 написа:

С други думи, няма какво да ги спре да направят таксата и 1000 лева на месец, ако поискат?

Да, точно така! Мога да ти посоча точно един комплекс от затворен тип, където таксата е 850 ;в на месец

От правна гледна точка, също е съвсем нормално. Плаща се такса дори и да живееш на партера.

https://juris.bundesgerichtshof.de/cgi-bin/rechtsprechung/document.py?Gericht=bgh&Art=en&nr=37713&pos=0&anz=1

преди 1 час, FatMan9 написа:

Защо да плащам? Каква е причината, каква е логиката зад закона, който ме рекетира да плащам за нещо, което не ползвам?

води се сградна инсталация
ако комшиите ползват парно, топлели и твоя апартамент
а това че гориш киловати ел.енергия за отопление, това не се брои

преди 3 минути, FatMan9 написа:

Защото като си купиш апартамента-си купуваш част,от общите части.Вход,стълби,предблоково пространство...В това число и асансъора.И като съсобственик-трябва да поемаш отговорност.

преди 18 минути, FatMan9 написа:

Сградата е нова и има апартаменти за продажба на първа етаж. Проблема е, че на първия етаж и рисковано, тъй като някой може да проникне в апартамента. Също така, на по-горните етажи влиза повече слънчева светлина и е по-тихо.

Грешиш.. А, вярно че страдаше от параноя         та да те питам монтира ли вече цека ключетата на дисковете?:lol6:

преди 10 минути, FatMan9 написа:

1. Таксата за асансьор не е 1000 лева. Плаща се ток и поддръжка, за да може да работи. 2. Представи си следния случай. Ти си на последния етаж и покривът протече и започва да ти наводнява стените или апартамента. И другите кажат, ами ние не ползваме покрива, а само ти. Плащай си ремонта сам. Как ще се чувстваш?!

преди 3 минути, petie1 написа:

Грешиш.. А, вярно че страдаше от параноя         та да те питам монтира ли вече цека ключетата на дисковете?:lol6:

Чака Белжо,да му направи схемата.

• Автор
преди 12 минути, NewRedDragon написа:

Защото ти твърдиш. че не ползваш съоръжението, но всички останали казват обратното!

Ако има охранителни камери, които доказват, че аз реално не ползвам съоръжението, тогава пак ли ще бъда рекетиран за плащам такси?

и аз имам проблеми

някакви чистачки се викат 

една стълба метат 2 не метат- искат пари

викат се дезинфектатори

пръскат с някакви еврогейски препарати само размножават вредителите - искат пари и то някакви космически суми примерно 80 лв за вход 100 лв за апартамент като чели немога да си купя препарат за 3 лв и да го изпръскам

явно пак шеробаджанаци на  домуоправителя

преди 6 часа, FatMan9 написа:

Ако живея на петия етаж в блок, но не използвам асансьор, длъжен ли съм да плащам такса за асансьор?

аз при първа възможност се изнасям да си живея в къщата и апартамента  го давам под наем или продавам че  ми омръзна да  се разправям с утепляци  и да им плащам общите сметки 

и всичко чупят и не се пази чистота  някой ако дойде ще каже че в някакво гето живея 

преди 20 минути, FatMan9 написа:

Моля те, не ме иронизирай. Аз просто искам да си живея живота спокойно, без да бъда рекетиран и изнудван да плащам за неща които не ползвам.

Естестевено че ще те иронизирам след като пишеш смешки :lol6:

А щом искаш да живееш както искаш ей ги гърците продават острови купи си един и си живей ако щеш кат Фкинстоун

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

1. Таксата за асансьор не е 1000 лева. Плаща се ток и поддръжка, за да може да работи. 2. Представи си следния случай. Ти си на последния етаж и покривът протече и започва да ти наводнява стените или апартамента. И другите кажат, ами ние не ползваме покрива, а само ти. Плащай си ремонта сам. Как ще се чувстваш?!

Всички ползват покрива. Ако няма покрив, цялата сграда ще се наводни, включително и техните апартаменти.

Колко лева на месец е една такава такса за асансьор?

току-що, FatMan9 написа:

5 лв

обаче  най- много народ  живее  по последните етажи и само го разкарват за щело и нещело да ходил да си купи едно кенче бира от магазина прошляка вместо да си вземе един стек 

току-що, FatMan9 написа:

Всички ползват покрива. Ако няма покрив, цялата сграда ще се наводни, включително и техните апартаменти.

Не, ще наводнява твоя. И так ще го мислят такива като тебе с твоето мислене. Както и да е. Вече казах достатъчно по темата. Мисля, че вече си го разбрал

Даже ти давам още един съвет. Направо спри да плащаш и за осветление. Ти си на първия етаж за какво ти е.

преди 2 минути, FatMan9 написа:

Ако има охранителни камери, които доказват, че аз реално не ползвам съоръжението, тогава пак ли ще бъда рекетиран за плащам такси?

Естествено, че ще плащаш! Ползването е по же;ание - не по задъ;жение

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.