Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да избягам от таксата за асансьор?

Featured Replies

преди 2 минути, FatMan9 написа:

Колко лева на месец е една такава такса за асансьор?

Питай асансьорния сервиз, който поддържа асансьора ви.
И не може да не плащаш нещо, което Общото събрание е приело! Иначе отиваш на съд и ще платиш освен неплатеното и съдебните такси.

• Отговори 182
  • Прегледи 14,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Няма да коментирам това за врътката, но като искате проблемът се решава много лесно. На асансьора се слага карта за достъп и който иска да го ползва само той ще има чип за да го отвори или да го старт

• искаш не искаш плащаш, това е част от сградата, в която имаш дял, същото важи и за ремонти на асансьора. ти може да имаш кола на паркинга и да не я караш, но данък на общината плащаш... аз пък живея н

• Варианти: 1. Пренасяш се в къща 2. Отиваш да живееш в гората/в пещерата. Само внимавай гората да не се окаже резерват на някоя мутра... Или пещерата да е на някоя мечка.

Публикувани изображения

преди 1 час, FatMan9 написа:

Ако има охранителни камери, които доказват, че аз реално не ползвам съоръжението, тогава пак ли ще бъда рекетиран за плащам такси?

никой не те рекетира
част от него е твоя собственост и трябва да се поддържа

• Автор
преди 2 минути, Banesc написа:

и аз имам проблеми

някакви чистачки се викат 

една стълба метат 2 не метат- искат пари

викат се дезинфектатори

пръскат с някакви еврогейски препарати само размножават вредителите - искат пари и то някакви космически суми примерно 80 лв за вход 100 лв за апартамент като чели немога да си купя препарат за 3 лв и да го изпръскам

явно пак шеробаджанаци на  домуоправителя

аз при първа възможност се изнасям да си живея в къщата и апартамента  го давам под наем или продавам че  ми омръзна да  се разправям с утепляци  и да им плащам общите сметки 

и всичко чупят и не се пази чистота  някой ако дойде ще каже че в някакво гето живея 

Цялата работа е да се крадат пари и да се изпират чрез чистачката. Примерно, намират някаква бедна, гладна жена и я убеждават да дойде и да чисти и да поиска 100 лева, примерно. След това, инициаторите и чистачката делят парите. Те вземат парите, а тя е благодарна, че са й намерили работа.

преди 4 минути, Banesc написа:

и аз имам проблеми

някакви чистачки се викат 

една стълба метат 2 не метат- искат пари

викат се дезинфектатори

пръскат с някакви еврогейски препарати само размножават вредителите - искат пари и то някакви космически суми примерно 80 лв за вход 100 лв за апартамент като чели немога да си купя препарат за 3 лв и да го изпръскам

явно пак шеробаджанаци на  домуоправителя

аз при първа възможност се изнасям да си живея в къщата и апартамента  го давам под наем или продавам че  ми омръзна да  се разправям с утепляци  и да им плащам общите сметки 

и всичко чупят и не се пази чистота  някой ако дойде ще каже че в някакво гето живея 

На тебе ти се полага!

• Автор
току-що, овню написа:

никой не те рекетира
част от него е твоя собственост и трябва да се поддържа

Защо да плащам за поддръжка на нещо, което не използвам ш не износва? Не е ли редно за поддръжка да плащат само тези, които използват и износват?

Цялата работа е да се крадат пари и да се изпират чрез чистачката. Примерно, намират някаква бедна, гладна жена и я убеждават да дойде и да чисти и да поиска 100 лева, примерно. След това, инициаторите и чистачката делят парите. Те вземат парите, а тя е благодарна, че са й намерили работа.

Не става! Сключчва се ТД - може и еднодневен - редовно го правя

преди 1 час, FatMan9 написа:

Защо да плащам за поддръжка на нещо, което не използвам ш не износва?

ако имаш къща на село, но не живееш в нея
като протече, съседа ли  плаща?

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

На тебе ти се полага!

аз съм предупредил че още веднъж ако ми викне чистачка  никаква пари няма да давам нито за ансансьор  нито за нищо врътвам ключа и да се оправят  със сметките за  сградна инсталация на топлофикация 

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Даже ти давам още един съвет. Направо спри да плащаш и за осветление. Ти си на първия етаж за какво ти е.

На 5тия, не първия етаж. И за протокола, да, не ми е нужно осветление... нали имам фенер на телефона.

преди 4 минути, Banesc написа:

5 лв

обаче  най- много народ  живее  по последните етажи и само го разкарват за щело и нещело да ходил да си купи едно кенче бира от магазина прошляка вместо да си вземе един стек 

Ако ме изнудват за повече от 5 лева мога ли да си търся правата и да ги съдя?

преди 4 минути, FatMan9 написа:

Защо да плащам за нещо, което не ползвам? Ако не ползвам асансьора, не го цапам и износвам. Ако не го износвам аз, защо аз да плащам за поддръжката му, а не тези, които до използват и износват?

Capture d’écran (69).png

• Автор
преди 4 минути, цър-вул написа:

Питай асансьорния сервиз, който поддържа асансьора ви.
И не може да не плащаш нещо, което Общото събрание е приело! Иначе отиваш на съд и ще платиш освен неплатеното и съдебните такси.

Имат ли право да ме рекетират за повече пари отколкото фирмата на асансьора иска? Примерно, ако фирмата каже, че е 5 лева на човек на месец, а рекетьорите ми искат 10 лева, мога ли да съдя рекетьорите?

току-що, FatMan9 написа:

мен ме изнудват за 20

това се счупило онова се сменило

всеки месец асансьор се ремонтира 

направо са ужас тия   блокчета общи

преди 1 минута, FatMan9 написа:

На 5тия, не първия етаж. И за протокола, да, не ми е нужно осветление... нали имам фенер на телефона.

Плати си една консултация с адвокат - 100-200 лв ще е, да ти обясни Закона за етажната собственост и ще разбереш. че си от страната на булката

• Автор
преди 2 минути, Banesc написа:

аз съм предупредил че още веднъж ако ми викне чистачка  никаква пари няма да давам нито за ансансьор  нито за нищо врътвам ключа и да се оправят  със сметките за  сградна инсталация на топлофикация 

Аз доколкото знам, по закон не си длъжен да даваш пари за чистачка, дори и рекетьора (домоуправителя) да ти иска пари.

Имат ли право да ме рекетират за повече пари отколкото фирмата на асансьора иска? Примерно, ако фирмата каже, че е 5 лева на човек на месец, а рекетьорите ми искат 10 лева, мога ли да съдя рекетьорите?

Колко е таксата на поддръжката, няма значение. Това си е просто абонамент. Всички ремонти, както и електроенетгията се плащат отделно

• Автор
преди 1 минута, Banesc написа:

мен ме изнудват за 20

Сигурен ли си, че не те лъжат за да даваш пари и да ти ги крадат, уж под претекст, че парите ще се инвестират в ремонт?

Сигурно ти казват, че има повреда, пишат доклади и ти искат пари за ремонт, а то повреда реално няма.

преди 17 минути, FatMan9 написа:

Ако има охранителни камери, които доказват, че аз реално не ползвам съоръжението, тогава пак ли ще бъда рекетиран за плащам такси?

Ти не си сам в сградата и ще плащаш. Като не ти харесва обществото и не искаш да участваш за благото на сградата, да спазваш правилата, можеш да напуснеш сградата по всяко време.

Когато решиш. Всички са собственици като теб. И не са длъжни да те търпят. И да се съобразяват с теб. Кога и кога не ползваш дадено нещо по сградата. Дадено е да се ползва. Ползвай го. Ако искаш. Ако не. Довиждане.

Ако всеки почне с тези коварни номера, какво ще стане със сградата. Един не ползва вода и няма нужда от водомер или тръби, другия бил пенсионер и не ползва интернет и няма нужда от кабели по сградата. 

Другият не живее или въобще рядко се отбива в сградата и затова няма пък му да нищо да не плаща.

• Автор
преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Плати си една консултация с адвокат - 100-200 лв ще е, да ти обясни Закона за етажната собственост и ще разбереш. че си от страната на булката

Винаги съм от страната на прецакания.

Като взема заплата, фирмата ме обира, като ми взема пари за застраховки, данъци удръжки...

Като се прибера вкъщи, бивам рекетиран от домоуправителя.

Като отида на магазина, инфлация и надути цени...

Общо взето, хич не е добре работата.

преди 1 час, Banesc написа:

мен ме изнудват за 20

плащахме 11 лв на ап. от които 4 за чистачка
смениха входната врата и я направиха с чипове
сложиха камери  заснимащи пространството около блока
сега плащаме седем, защото няма чистачка, ама хората пазят чисто

Сигурен ли си, че не те лъжат за да даваш пари и да ти ги крадат, уж под претекст, че парите ще се инвестират в ремонт?

Сигурно ти казват, че има повреда, пишат доклади и ти искат пари за ремонт, а то повреда реално няма.

не съм сигурен а съм убеден

бб колко пари от крадна от магистрали

та   съседите от едни битовизми ли няма да се сетят да откраднат пари

има хора с кучета

и по закон   трябва да се таксуват с такса

а не го правят защото ще си развалят отношенията 

и тва че народо се е побъркал с кучища аз трябва да им плращам сметките дето викат асансьора и го водат да усерат тротоари  и всичко където се сетиш 

Като взема заплата, фирмата ме обира, като ми взема пари за застраховки, данъци удръжки...

Е, ти как искаш? Естествено.

преди 3 минути, овню написа:

плащахме 11 лв на ап. от които 4 за чистачка
смениха водната врата и я направиха с чипове
сложиха камери  заснимащи пространството около блока
сега плащаме седем, защото няма чистачка, ама хората пазят чисто

А требе да плащате много повече. С тая водна врата. Т'ва на ваш'та входна врата сигурно и викат водопада...

преди 5 минути, FatMan9 написа:

Проблема си е твой! Аз нямам проб;еми

преди 1 час, lebel написа:

С тая водна врата

моя лаптоп е само в трохи и това "х" най-често не захапва

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.