Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да избягам от таксата за асансьор?

Featured Replies

• Автор
преди 12 минути, NewRedDragon написа:

Плати си една консултация с адвокат - 100-200 лв ще е, да ти обясни Закона за етажната собственост и ще разбереш. че си от страната на булката

Много е скъпо.

• Отговори 182
  • Прегледи 14,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Няма да коментирам това за врътката, но като искате проблемът се решава много лесно. На асансьора се слага карта за достъп и който иска да го ползва само той ще има чип за да го отвори или да го старт

• искаш не искаш плащаш, това е част от сградата, в която имаш дял, същото важи и за ремонти на асансьора. ти може да имаш кола на паркинга и да не я караш, но данък на общината плащаш... аз пък живея н

• Варианти: 1. Пренасяш се в къща 2. Отиваш да живееш в гората/в пещерата. Само внимавай гората да не се окаже резерват на някоя мутра... Или пещерата да е на някоя мечка.

Публикувани изображения

И като дойде един ремонт на покрив или машинно отпушване на мръсен канал или...от къде смяташ, че ще ги плати домоуправителя, като няма вноски? От джоба си? Да, да.
Наскоро имахме инцидент с мръсен канал - 300 кинта машинно отпушване. Това с телове или други Направи си сам инструменти просто забрави. Ако няма събрани пари и домоупрравителя тръгне по апартаментите да събира и половината като Сега нямам, ко прайми? Ще си преливат л@ната, да?

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Много е скъпо.

Учи за юрист - не е скъпо платеното обучение...
И при лекар специалист като идеш числата започват от 30

преди 8 минути, FatMan9 написа:

Винаги съм от страната на прецакания.

Като взема заплата, фирмата ме обира, като ми взема пари за застраховки, данъци удръжки...

Като се прибера вкъщи, бивам рекетиран от домоуправителя.

Като отида на магазина, инфлация и надути цени...

Общо взето, хич не е добре работата.

Викаш няма смисъл за какво да живея. Ами има решение и на този казус! 

• Автор
преди 12 минути, NewRedDragon написа:

Колко е таксата на поддръжката, няма значение. Това си е просто абонамент. Всички ремонти, както и електроенетгията се плащат отделно

Ако ремонтите и така се плащат отделно, къде отиват за какво се използват събраните такси?

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Ти не си сам в сградата и ще плащаш. Като не ти харесва обществото и не искаш да участваш за благото на сградата, да спазваш правилата, можеш да напуснеш сградата по всяко време.

Когато решиш. Всички са собственици като теб. И не са длъжни да те търпят. И да се съобразяват с теб. Кога и кога не ползваш дадено нещо по сградата. Дадено е да се ползва. Ползвай го. Ако искаш. Ако не. Довиждане.

Ако всеки почне с тези коварни номера, какво ще стане със сградата. Един не ползва вода и няма нужда от водомер или тръби, другия бил пенсионер и не ползва интернет и няма нужда от кабели по сградата. 

Другият не живее или въобще рядко се отбива в сградата и затова няма пък му да нищо да не плаща.

Няма ли да е по-добре всеки да плаща за това, което ползва, а останалите да не плащат за това, което не ползват?

преди 9 минути, Banesc написа:

не съм сигурен а съм убеден

бб колко пари от крадна от магистрали

та   съседите от едни битовизми ли няма да се сетят да откраднат пари

има хора с кучета

и по закон   трябва да се таксуват с такса

а не го правят защото ще си развалят отношенията 

и тва че народо се е побъркал с кучища аз трябва да им плращам сметките дето викат асансьора и го водат да усерат тротоари  и всичко където се сетиш 

Да, прав си. Нали точно това и аз обясних в по-горния си пост. Домоуправителите надуват таксите и изискват такси, като правят удръжки за своите нужди.

Примерно, ако даден ремонт струва 100 лева, те биха казали, че струва 150 лева; и така останалите 50 лева ще бъдат удържани.

Като цяло, надуват таксите, като реално таксите трябва да са по-ниски. Целта де да има остатъчни суми, които да се удържат.

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Е, ти как искаш? Естествено.

Искам да ми е лесно, хубаво и широко около вратлето.

преди 8 минути, lebel написа:

А требе да плащате много повече. С тая водна врата. Т'ва на ваш'та входна врата сигурно и викат водопада...

Защо да плаща повече? На него пари не ми ли трябват, или само на домоуправителя му трябват пари?

преди 14 минути, FatMan9 написа:

Винаги съм от страната на прецакания.

Като взема заплата, фирмата ме обира, като ми взема пари за застраховки, данъци удръжки...

Като се прибера вкъщи, бивам рекетиран от домоуправителя.

Като отида на магазина, инфлация и надути цени...

Общо взето, хич не е добре работата.

Говорят си двама...
- Знаеш ли, от една страна всичко е хубаво...
- А от друга?
- От другата сме ние...

преди 6 минути, овню написа:

моя лаптоп е само в трохи и това "х" най-често не захапва

Стига де. Човек да се не пошегува.

Ако ремонтите и така се плащат отделно, къде отиват за какво се използват събраните такси?

За ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ абонамент и таксата към моб. оператор за СИМ картата в асансьора (също задължителна по закон)

преди 1 час, lebel написа:

Стига де. Човек да се не пошегува.

ами кът мий ниско айкюто  всичко го вземам за  лично
дек викат, "не питай за лудото, то само се обажда"
олелей, горкият аз

преди 6 минути, FatMan9 написа:

Няма ли да е по-добре всеки да плаща за това, което ползва, а останалите да не плащат за това, което не ползват?

Да, прав си. Нали точно това и аз обясних в по-горния си пост. Домоуправителите надуват таксите и изискват такси, като правят удръжки за своите нужди.

Примерно, ако даден ремонт струва 100 лева, те биха казали, че струва 150 лева; и така останалите 50 лева ще бъдат удържани.

Като цяло, надуват таксите, като реално таксите трябва да са по-ниски. Целта де да има остатъчни суми, които да се удържат.

Искам да ми е лесно, хубаво и широко около вратлето.

Защо да плаща повече? На него пари не ми ли трябват, или само на домоуправителя му трябват пари?

И откъде да знам ти какво ползваш и какво не? Ще има контрольори, детективи, камери, сензори, датчици ли какво? За да следят всеки индивид конкретно в дома му.

Имаш право да си търсиш правата в съда! Но имаш само право - ти нямаш възможност да докажеш твъеденията си! Ще те смачка дори третокурсник от ЮФ

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Имаш право да си търсиш правата в съда! Но имаш само право - ти нямаш възможност да докажеш твъеденията си! Ще те смачка дори третокурник от ЮФ

В България дано да не са всичките като тоя, че ще е много зле положението. То пък като чета новините май е всички са като тоя. С такова мислене. Горката България с такива синове. 😟

преди 11 минути, FatMan9 написа:

няма контрол върху строителните дейности

специално за ремонти е ужас и излиза минимум двойно по-скъпо и нулево качество

дават някаква  гаранция и после си мият ръцете  когато стане нещо.

за да излезе всичко както трябва

си купуваш материалите, куриер ги носи до адрес,

назначаваш някой общ работник за 700 лв на месец 

и му заставаш  над главата и му казваш какво да прави 

( стига да имаш свободно  време и желание нещата да станат както трябва )

преди 2 минути, Banesc написа:

специално за ремонти е ужас и излиза мининим двойно по-скъпо и нулево качество

Аз пък съм виждал, наемаш строител. Той носи материалите от предишната си работа, от някакъв строителен обект.  И ми казва, че материалите бил ги купил. Нови били. 😁

Аха, да. Аз тези номера не ги знам.

• Автор
преди 8 минути, NewRedDragon написа:

За ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ абонамент и таксата към моб. оператор за СИМ картата в асансьора (също задължителна по закон)

За какво ми е СИМ карта на асансьора, като имам телефон?

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

И откъде да знам ти какво ползваш и какво не? Ще има контрольори, детективи, камери, сензори, датчици ли какво? За да следят всеки индивид конкретно в дома му.

Не, бе, човек. Нали тока и ремонтите се плащат отделно. Ако те се плащат отделно, не от събраните такси, какво тогава се прави със събраните такси?

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Имаш право да си търсиш правата в съда! Но имаш само право - ти нямаш възможност да докажеш твъеденията си! Ще те смачка дори третокурник от ЮФ

Ще използвам камерата на телефона си, за да документирам нещата.

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

В България дано да не са всичките като тоя, че ще е много зле положението. То пък като чета новините май е всички са като тоя. С такова мислене. Горката България с такива синове. 😟

Какво ми е на мисленето, бе? Просто не искам да бъда рекетиран и ограбван?

току-що, АСПЕКТ написа:

Аз пък съм виждал, наемаш строител. Той носи материалите от предишната си работа, от някакъв строителен обект. 

а аз съм виждал наемаш строител и  дай машина дай консумативи  задръж тука освен да го изгоня и сам да си го направя 

Не, бе, човек. Нали тока и ремонтите се плащат отделно. Ако те се плащат отделно, не от събраните такси, какво тогава се прави със събраните такси?

Но пък нямаш проблем да рекетираш или да грабиш от другите?

преди 3 минути, FatMan9 написа:

Питай Законодате;я! Мерки за безопасност му викат! 

Седят в каса!

Отново не познаваш законите! Ключовата дума е "докумрнтирам"

Screenshot_2022-07-30-19-00-52-856.jpeg

• Автор
преди 4 минути, Banesc написа:

специално за ремонти е ужас и излиза минимум двойно по-скъпо и нулево качество

В блока на майка ми, домоуправителя измами хората. Събра пари да оправи копаенето от покрива. Каза, ме той ще направи ремонта. Направи ремонта - сред по-малко от 2 месеца покрива пак прокара. Оказа се, че ремонта е бил направен с много евтини материали, а останалите пари ги е вземал за себе си.

Ето заради такива случаи не искам да давам пари, тъй като знам къде отиват парите...

преди 4 минути, Banesc написа:

а аз съм виждал наемаш строител и  дай машина дай консумативи  задръж тука освен да го изгоня и сам да си го направя 

На нас пък като дойде строител обикновено примерно ромски произход, ставаме автоматично разсилен. Сипи му кафенце, две, три. Даже сме имали случай, кафето да не му харесва. Защото той обичал кафето с мляко и повече захар. После цигара, след цигара. След като приключи тази процедура. Става му скучно. Трябва да се погрижа да взема аудио система, за да си пусне кючек 6 без 10 или нещо подобно. Малко поработи и стане обяд. После огладнявал. ...Същата процедура до вечерта. От сутрин до вечер хотел Паразит. И така 2 седмици. 

Когато всичко това му е осигурено, храна, пийне, подслон, после иска психоанализа. Да му слушаме болежките. И колко е велик и какви велики дела прави. Само с.екс не мога да му дам.

току-що, АСПЕКТ написа:

аз съм за  всеки да си плащата каквото   използва

но се злоупотребява и се разхищава

най-вече с чистотата и въобще нещата дето са общи

ако живеят  самостоятелно кога  ще си  викнат чистачка да ги одере 50 лв за 10 стълби - НИКОГА!

Ама ти наистина си с разсъждения на третокласник. За счетоводство да си чувал? За първични счетоводни документи? Казали били...
А за контролна тричленка.
Нали си умен - чети закони, не заливай форумите с тъпи въпроси. Аре стига сме ти сдъвквали матряла.
Ай....

аве уж аз съм спамера на форума, а в тази тема вече пет страници, се обсъжда как да не си плати таксата
ами освен да си пусна тема, как да крадна на съседа пърджолата

• Автор
преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

От никого нищо не съм откраднал.

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Седят в каса!

Значи, ако се натрупат доста пари, рекетьора ще спре да изнудва и събира пари, или ще продължи да събира, и събира, и събира, без значение какво е количеството пари в касата и колко голямо е то?

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Питай Законодате;я! Мерки за безопасност му викат! 

Седят в каса!

Отново не познаваш законите! Ключовата дума е "докумрнтирам"

Какво?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.