Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да избягам от таксата за асансьор?

Featured Replies

Ползвай кой те спира? Не питай само защо,ще почнем да ти викаме Защоткото.Плащаш и полваш, какво по- вече искаш?

• Отговори 182
  • Прегледи 14,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Няма да коментирам това за врътката, но като искате проблемът се решава много лесно. На асансьора се слага карта за достъп и който иска да го ползва само той ще има чип за да го отвори или да го старт

• искаш не искаш плащаш, това е част от сградата, в която имаш дял, същото важи и за ремонти на асансьора. ти може да имаш кола на паркинга и да не я караш, но данък на общината плащаш... аз пък живея н

• Варианти: 1. Пренасяш се в къща 2. Отиваш да живееш в гората/в пещерата. Само внимавай гората да не се окаже резерват на някоя мутра... Или пещерата да е на някоя мечка.

Публикувани изображения

току-що, FatMan9 написа:

Да, предполага се, че ползвам асансьор, но предположението е грешно.

А само ти ли си в този апартамент? Освен това за 1. етаж - по презумпция живеещите там не ползват асансьор.
Направи заменка - апартамент на N-ти етаж за такъв на 1. етаж

• Автор
преди 11 минути, цър-вул написа:

А само ти ли си в този апартамент? Освен това за 1. етаж - по презумпция живеещите там не ползват асансьор.
Направи заменка - апартамент на N-ти етаж за такъв на 1. етаж

Да, сам ще съм в апартамента.

Не, не искам да правя замяна. На първия етаж е по-шумно, по-опасно, и влиза по-малко слънчева светлина.

преди 2 минути, FatMan9 написа:

Не, не искам да правя замяна. На първия етаж е по-шумно, по-опасно, и влиза по-малко слънчева светлина.

Еми плащай си като бял човек,и проблема е решен.Не се магарясвай.

• Автор
преди 1 минута, нушо написа:

Еми плащай си като бял човек,и проблема е решен.Не се магарясвай.

Не разбирам защо да плащам за нещо, което не ползвам.

Защо да не може да не плащам, тъй като не ползвам асансьор?

• Автор
преди 1 минута, нушо написа:

Защото трябва да плащаш,ползваш не ползваш плащаш.Не можеш да докажеш че не ползваш.

Аха! Значи, ако докажа, че не ползвам, тогава може и да не плащам, така ли?

Ако правя видео запис на това, че се качвам и слизам по стълбите, това може ли да се използва в съда като доказателство, че не използвам асансьор?

Ако правя видео записи на влизанията и излизанията си в сградата, това ще ме спаси ли от съдебнште изпълнители?

Мазен, aе да се връщаш на работа, стига си тролил вече. Изписахме достатъчно по темата, за да излиза в търсачката за хора, които реално имат такъв проблем. Измисли някаква нова простотия, с която да запълваш скучния си свински живот. Тази вече се изтърка.

преди 1 час, FatMan9 написа:

Какъв кеф? Те използват асансьора, не аз. Ако те плащат таксата, това е защото те използват асансьора, не аз. Те плащат за техния кеф, не за моя кеф.

Но защо трябва да плащам за нещо, което не ползвам?

И значи имам право да откажа да плащам за ток, така ли?

Сигурно има неща, които те не ползват, но ти да. Но въпреки това ползваш, а те плащат.

преди 2 часа, FatMan9 написа:

Какъв кеф? Те използват асансьора, не аз. Ако те плащат таксата, това е защото те използват асансьора, не аз. Те плащат за техния кеф, не за моя кеф.

Ти представяш ли си какво им е на тия хора да живеят в една кооперация с тебе?
Само за това трябва да им плащаш вредни.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Аз бих гласувал да го изгонят от сградата. Вреди на сградата и създава само проблеми на живущите. На другите собственици.

• Автор
преди 53 минути, АСПЕКТ написа:

Сигурно има неща, които те не ползват, но ти да. Но въпреки това ползваш, а те плащат.

И какви са тези неща? Аз ползвам само две неща - входна врата и стълби. Друго не ползвам.

преди 40 минути, Bubbles написа:

Нищо им няма. Аз съм си в апартамента, те са си в техните апартаменти. Нито аз им говоря и преча, нито не на мен. Проблема е, че те ми бъркат в джоба. Те бъркат в моя джоб, не аз в техния.

преди 40 минути, АСПЕКТ написа:

Аз бих гласувал да го изгонят от сградата. Вреди на сградата и създава само проблеми на живущите. На другите собственици.

Какви проблеми създавам?

преди 2 часа, FatMan9 написа:

Да, сам ще съм в апартамента.

Аааа, някога в необозримото бъдеще...Защо се напъваш толкова, ще го мислиш тогава, а СЕГА ще си плащате населяващите този апартамент. А токът на стълбището и мазите кой го плаща?
За мен темата е отдавна изчерпана.

• Автор
преди 1 минута, цър-вул написа:

Аааа, някога в необозримото бъдеще...Защо се напъваш толкова, ще го мислиш тогава, а СЕГА ще си плащате населяващите този апартамент. А токът на стълбището и мазите кой го плаща?
За мен темата е отдавна изчерпана.

Няма да е в далечно бъдеще. Парите са готови, сделката ще се изпълни скоро.

В ЗУЕС е написано ясно - за подръжка и ремонт - на идеални части, за текущи разходи - на човек/куче. ОС може да взима решение за освобождаване на материално затруднени от такса обслужване. Питащият да прочете закона, а ако не му харесва - действа както е посочил един от последно пишещите - съди държавата, може и арменския поп.🤔 (При това, евентуалното освобождаване от текущата такса е нормално да бъде намалена само с разхода за електричеството за асансьора, за цапането на дръжката на аснсьора и износването на пода на същия... Имам още куп глупости на акъл, ама да не досаждам. Извинявам се на прочелите до края!)

• Автор
преди 2 часа, Дедо Петьо написа:

В ЗУЕС е написано ясно - за подръжка и ремонт - на идеални части, за текущи разходи - на човек/куче. ОС може да взима решение за освобождаване на материално затруднени от такса обслужване. Питащият да прочете закона, а ако не му харесва - действа както е посочил един от последно пишещите - съди държавата, може и арменския поп.🤔 (При това, евентуалното освобождаване от текущата такса е нормално да бъде намалена само с разхода за електричеството за асансьора, за цапането на дръжката на аснсьора и износването на пода на същия... Имам още куп глупости на акъл, ама да не досаждам. Извинявам се на прочелите до края!)

Как мога да се освободя от таксата, или поне таксата да е намалена колкото се може?

току-що, FatMan9 написа:

Как мога да се освободя от таксата, или поне таксата да е намалена колкото се може?

Като заминеш за Расия

преди 3 минути, FatMan9 написа:

Докажи петстин лева семеен доход и молба до Общото събрание на блока да те освободят от плащане. В противен случай или плащаш доброволно или съдия-изпълнителят ще те г*зи.

преди 3 минути, Coco1 написа:

Като заминеш за Расия

Тамъънь ша го мобилизират

преди 10 минути, Coco1 написа:

Като заминеш за Расия

Ето и как да се облече за Россия.

Стайлинг номер 1.

azj0vpZ_460s.jpgСтайлинг номер 2.

CVkTYj0UYAAUp3t.jpg

преди 9 часа, FatMan9 написа:

Наясно ли си дали има някакъв начин да се избегне таксата за асансьор, в случай, че не ползвам асансьора?

Начина е ... отиваш на село или си строиш къща самичък.

преди 4 часа, FatMan9 написа:

Цър-вул е написал. има ред неща, които се плащат от текущата такса. Разберете се на ОС колко е разходът за асансьор, и ако има разбирателство, намалете я тая такса. При мен има обратния случай - от 2 етаж, две съседки, трудноподвижни, поискаха да се направи спирка и за тях и си плащат наравно. Ама иска разбирателство?....

на 10.10.2022 г. в 21:40, shishmanovp861 написа:

Не плащат тези дето са на първия етаж.Останалите да.Никой няма седне да те следи ползваш или не.

То иначе да го направят с монети.

Навремето в старите кооперации имаше немски асансьори с дърпаща се решетка и монетник. Пускаха се по 1 или 2 стотинки, като на уличните телефони. 

А по темата, автора е доста нагъл тип. На първа страница е казал това - "Мебелите ще ги внасят майстори, не аз. Майсторите, не аз, ще използват асансьора, при това само еднократно." А тия майстори/хамали нали отиват при него?! Кой ще плаща тока и евентуалните повреди които могат да настъпят от удари на мебелите по кабината или други агрегати?

Предполага се че от време на време ще му идват на гости приятели и роднини. Но сигурно и това ще е еднократно, и понеже той лично не ползва асансьора, съкооператорите му са длъжни да плащат за това. 

След като многократно му беше обяснено, че за поддръжка на общите части на сградата се дължи такса фонд "ремонт и обновяване", той пак настоява, че това него не го интересува и той не го ползвал. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.