Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 4 минути, communismatic написа:

Тъй? И? Колко са? Даваш го за пример, но не можеш да посочиш колко са? Т.е. кой е неподготвеният в случаят? Аз или ти? 😆

Аналогиите ти с пътната инфраструктура са нелепи. 

В интерес на истината, Девети септември 1944 г. завари България без интернет... Oh, wait... То и на Десети ноември 1989 г. беше същото.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, plamen.spam написа:

Аналогиите ти с пътната инфраструктура са нелепи. 

Tъй ли? Ми, що развитите държави са имали асфалтов път? Ние нали сме били "развита" държава до 1944-та?

Комунистите са виновни, че влаковете закъснявали? Джоковиииииииииич Велики! 😆😆😆😆😆

Да, и не е смешно, но комунистите са виновни дори когато влакът закъснява, защото ние още сме във влака, който те са пуснали…. и още не е стигнал до никъде.

току-що, "Саша" написа:

Да, и не е смешно, но комунистите са виновни дори когато влакът закъснява, защото ние още сме във влака, който те са пуснали…. и още не е стигнал до никъде.

Аха. ОК... 😆

Tъй ли? Ми, що развитите държави са имали асфалтов път? Ние нали сме били "развита" държава до 1944-та?

Да те питам, като подготвен по темата, от развитите държави, средно по колко процента от пътищата им са били асфалтови (да не се бърка с бетоново покритие) в края на ВСВ?

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Да те питам, като подготвен по темата, от развитите държави, средно по колко процента от пътищата им са били асфалтови (да не се бърка с бетоново покритие)?

Първо, дай да си изясним за какво изобщо тръгваш, да коментираш неща от които нищо не разбираш?! Питах те, колко процента от ЖП транспорта ни осигурява икономиката? Ти нямаш отговор. Спомена павираните пътища, питах те "Колко км са те?", ми ти и това не знаеш. И за какво изобщо се включваш в темата тогава? Ти да не си някакъв ВАНКАТА близнак?

преди 6 минути, communismatic написа:

Първо, дай да си изясним за какво изобщо тръгваш, да коментираш неща от които нищо не разбираш?!

Да започнем от началото на коментара ми:

на 27.05.2025 г. в 20:56, communismatic написа:

Цялата пътна инфраструктура е наследство от оня строй...

ЛЪЖА!

Всички язовири...

ЛЪЖА!

Опровергай ме.

Ми току що го направих, както се вижда и за най-невменяемите от тук, ти нямаш отговор на нито един въпрос. Само пляскаш някакви кухи фрази. Кви павирани пътища, бълнуваш? Ти нормален ли си изобщо... Даже не си наясно колко километра са, ама иначе много балалайкаш. Баси хората има в тоя форум...

преди 14 минути, communismatic написа:

Аха. ОК... 😆

За да се оправим, трябва да се отдалечим от бедните държави които са васали на сесесер и да се присъединим към Европа. Също така да построим трудови лагери или ГУЛАГ, в който да вкараме тези които ни пречат. 

току-що, "Саша" написа:

За да се оправим, трябва да се отдалечим от бедните държави които са васали на сесесер и да се присъединим към Европа

По какъв начин, да се "присъединим" към Европа? Какво трябва да направим? Конкретно...

преди 1 минута, "Саша" написа:

Също така да построим трудови лагери или ГУЛАГ, в който да вкараме тези които ни пречат. 

Ти от партията на европейските комунисти ли си? Щото те правеха същото едно време...

преди 3 минути, communismatic написа:

Ми току що го направих, както се вижда и за най-невменяемите от тук, ти нямаш отговор на нито един въпрос. Само пляскаш някакви кухи фрази. Кви павирани пътища, бълнуваш? Ти нормален ли си изобщо... Даже не си наясно колко километра са, ама иначе много балалайкаш. Баси хората има в тоя форум...

Направи си още десет профила, от които да си отговаряш на предишните и да казваш Баси хората има в тоя форум. :giggle1:

току-що, Муца написа:

Направи си още десет профила, от които да си отговаряш на предишните и да казваш Баси хората има в тоя форум. :giggle1:

Няма нужда, да си правя други профили. Използвам само един, понеже не се крия от нищо... Друго има ли?

току-що, communismatic написа:

По какъв начин, да се "присъединим" към Европа? Какво трябва да направим? Конкретно...

Ти от партията на европейските комунисти ли си? Щото те правеха същото едно време...

Първо трябва да се погрижим за хората които са против това България да се присъедини там където и е мястото в Европа всички паразити в трудови лагери 

преди 2 минути, communismatic написа:

Абсолютно куха лейка... 
Колко автомобили, камиони и автобуси е имало по онова време, че да се инвестира в повече от няколко стотин километра пътища с трайна настилка (бетон, паваж, асфалт). Естествено, че по-голямата част от средствата и усилията са насочени към няколко хиляди километра за железопътния транспорт.

Точно затова ще повторя: Аналогиите ти с пътната инфраструктура са нелепи. 

току-що, "Саша" написа:

Първо трябва да се погрижим за хората които са против това България да се присъедини там където и е мястото в Европа всички паразити в трудови лагери 

Ти си направо като някакъв апаратчик. Питам те, какво конкретно трябва да направим, че да бъдем "там където НИ е мястото"? Какво конкретно? Ти можеш ли, да се аргументираш изобщо? Щял да вкарва в лагери, ти първо си опресни малко това което се случва в собствената ти глава, та после вкарвай в лагери...

Абсолютно куха лейка... 

Ти ли? То това си го знаем...

преди 5 минути, communismatic написа:

Няма нужда, да си правя други профили. Използвам само един, понеже не се крия от нищо... Друго има ли?

Вие комуненцата много лъжете бе! 🫢

Колко автомобили, камиони и автобуси е имало по онова време, че да се инвестира в повече от няколко стотин километра пътища с трайна настилка (бетон, паваж, асфалт). Естествено, че по-голямата част от средствата и усилията са насочени към няколко хиляди километра за железопътния транспорт.

Тъй? Я ми обясни, каква е целта на спора ни в момента? Какво аз твърдя, ти за какво се включваш и т.н. Дай отначало, щото очевидно ти е много сложно...

Много е тежко положението... 😆

току-що, Муца написа:

Вие команенцата много лъжете бе! 🫢

Муца... по тия часове на нощта, не работеше ли?

преди 5 минути, communismatic написа:

Я ми обясни, каква е целта на спора ни в момента? Какво аз твърдя, ти за какво се включваш и т.н. Дай отначало

И отново... за неразбралите:

Цялата пътна инфраструктура е наследство от оня строй...

ЛЪЖА!

Всички язовири...

ЛЪЖА!

Опровергай ме.

току-що, communismatic написа:

Ти си направо като някакъв апаратчик. Питам те, какво конкретно трябва да направим, че да бъдем "там където НИ е мястото"? Какво конкретно? Ти можеш ли, да се аргументираш изобщо? Щял да вкарва в лагери, ти първо си опресни малко това което се случва в собствената ти глава, та после вкарвай в лагери...

Първо трябва да се погрижим за хората които са против това България да се присъедини там където и е мястото в Европа всички паразити в трудови лагери На пръв поглед ябълката е съвъшенна но има по нея паразити и вътре в нея червеи Затова започва да гние същото става и с България Ние трябва да отстраним паразитите и червеите от България за да се оправим Това трябва да се направи 

Тъй... Момчето очевидно е на антидепресанти, гледам, че почна и да ми нервничи, та да обясня.

Още преди една седмица някъде, аз подхванах тезата, че цялата ни икономика стъпва на построеното от социализма. Дадох за пример заводите, които функционират и които плащат най-големи данъци, дадох пример и с пътната инфраструктура, електроцентралите, язовирите и прочее. Тоя... айде да го нарека "средноинтелигентен" човечец, който се казва Пламен (хубаво име) се включва и ми обяснява, че асфалтовият път не бил цялата пътна инфраструктура, а имало и "павирани пътища", че и ЖП пътища. Така... Дотук добре, нямам никакви проблеми с опровержение на моите думи. Задавам най-нормалният въпрос. Колко км са тия "павирани пътища", при което отговор не получавам. Задавам най-нормалният въпрос. Колко в процентно съотношение допринася ЖП-то за нашата икономика и съвсем логично пак не получвам отговор. Оня стигна даже да ми обяснява колко км асфалтов път имало и из Европа, чак дотам я докарахме. Щото другата тема я оправихме, та чак тръгнахме и из Европа...

Аз направо съм потресен от нивото в тоя форум... Честно! Просто е потресаващо!

преди 2 минути, "Саша" написа:

Първо трябва да се погрижим за хората които са против това България да се присъедини там където и е мястото в Европа всички паразити в трудови лагери На пръв поглед ябълката е съвъшенна но има по нея паразити и вътре в нея червеи Затова започва да гние същото става и с България Ние трябва да отстраним паразитите и червеите от България за да се оправим Това трябва да се направи 

Тоя е другия. Забележете отговорите. Все едно е програмиран.

Задавам най-нормалният въпрос. Колко км са тия "павирани пътища", при което отговор не получавам. Задавам най-нормалният въпрос. Колко в процентно съотношение допринася ЖП-то за нашата икономика и съвсем логично пак не получвам отговор.

Номерът ти за изместване на темата с допълнителни въпроси не минава.

Цялата пътна инфраструктура ли е наследство от оня строй?
Всички язовири ли са построени по време на оня строй?

Честно, не знам къде те поставят в постиженията си преподавателите ти по български език...

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Номерът ти за изместване на темата с допълнителни въпроси не минава.

Измествал съм темата? Верно? Я виж кой пост си цитирал? Ти дори и да четеш не можеш, бе...

на 24.05.2025 г. в 9:32, communismatic написа:

Ми, ако искаш да започнем с електропреносната мрежа, електроцентралите, пътната инфраструктура и язовирите? Те от кой са строени, извинявай? От монархистите сигурно? От "завещанието" - кой построи Соди Девня (Солвей Соди), Мелничен комбинат (ГудМилс България), Оловоцинковият комбинат (КЦМ), Стъкларския завод (Рубин), Металургичният завод (Стомана Перник), Медодобивният завод (Аурубис), Рудодобивният завод (Елаците), КТМ (Булмаркет), Дънди Прешъс, Агрополихим и т.н. Извинявай, забравих да добавя и "Нефтохим-а", и той пак е строен от "лошите" комунисти. Говоря за същият "Нефтохим", дето Иван Костов го даде на руснаците, понеже бачкал само с руски нефт.

Някой път си мисля, че тоя дето ти е на аватара, всъщност си самият ти.

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Всички язовири ли са построени по време на оня строй?

Не всички, но в процентно съотношение над 85% са строени от лошите комунисти.

-----------
Тъй. Да обобщим. Икономиката ни стъпва ли върху построеното от оня режим или не? И ако да, за какво изобщо се включваш?

преди 7 минути, plamen.spam написа:

Честно, не знам къде те поставят в постиженията си преподавателите ти по български език...

Това го твърди същият, който се включва в тема, но няма идея, какво точно се коментира?!?!??! 😆

Тоя е другия. Забележете отговорите. Все едно е програмиран.

Отклоняваш темета на разговора което говори много за ниското ти ниво Желанието ти е ние да се водим от това което пишеш Всяко отклонение не е в твоя полза и затова винаги променяш диалога за нещата които са в твоя полза Те не са много и ти отдавна се изчерпа Не ти остава нищо друго освен да повтаряш до без край само твоите тези 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 4

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.