Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 часа, parmobil написа:

Извинявай, но ти пак пропускаш стотици заводи и стопанства, за да опреш до Костов и една бензиностанция.

Много ми е чудно, как е възможно... човек да е толкова нагъл, при положение, че умишлено не отговаря на една дузина въпроси, постоянно сменя темите и т.н. и след това да твърди, че от отсрещната страна се пропускали "заводи и стопанства". И то при положение, че над 200 пъти ти писах, че и сини, и червени са крали заедно като изоглавени. Това е ясно на абсолютно всеки с две мозъчни гънки. И не знам, колко пъти трябва да те питам за "Нефтохим" и как циганина Иван Костов я даде на руснаците... Отговор най-накрая ще получа ли? А, НЕпривърженико на Иван Костов?

Но има хора като мен, дето са били работещи по това време и помнят.

Помнят, да. Има и документи, които още се пазят. Примерно за "БГА Балкан", дето една с твоите възможности тук тръгна, да ми спори, та в един даден момент спря умишлено да отговаря. Напомня ми на един от форума... Абсолютно всичките тук сте си един дол дренки. Видите ли зор, веднагически се сменя темата, не се отговаря и т.н.

Между другото, колкото и да се опитваш да ми лепиш политически етикети, не съм парламентарно представен.

Костов не е ли с ПП-ДБ? Щото ти си типичен жълтопаветник... Ама пар екселанс "жълтопаветник"...

Дребнавостта и злобата ти ме забавлят, но не си мисли, че на всяка твоя полюция ще си правя труд да отговарям.

Аз съм злобен, при положение, че ти ме питаш за баща ми и дядо ми и натрапваш тъпата си теза, че били "комунисти". Баси жалкото човече... И кого лъжеш, че се забавляваш? Хора, дето се "забавляват", не пикаят газ от злоба по други, намесвайки и семействата им в обидите. Тия ги разправяй на някой друг. Виж Баалбек и Джокович ще ти се вържат на измишльотините.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, ivottoshev написа:
преди 1 час, parmobil написа:

Естествено, че са нерентабилни. Задай на себе си, а не на мен въпрос - защо след като СССР и СИВ отхвърлиха нашата "невероятна" продукция, никой друг не я поиска?

Питаш ли, питаш, но едно разяснение не си дал.  Вече ти казах - ти си дефиниция на whataboutism. 

От този отговор разбирам че са станали нерентабилни защото е изчезнал СИВ и това е причината за съсипването им. Прав ли съм?

Е не може да си толкова кух.... :lol6:

на 15.06.2025 г. в 22:38, ivottoshev написа:

... когато ти изнася - червените другари са виновни, когато те питам защо антикомунетата не ги построят отново - тогава вече се оказва че заводите не били рентабилни, защото бил изчезнал СИВ. Иска ми се да разбера кое от двете според теб е причината? СИВ или "червените другари"? Само че от твоя страна има само шикалкавене...

Значи те са си били рентабилни, преди червените другари да ги разсипят? 

Или пък те са си били нерентабилни заради залеза на СИВ, и разсипването им е бил неизбежен процес? 

абе кух , Има си разсекретени архивите на компартията със всичките статистики на заводите , печалбите загубите , експорт импорт

Антон Тодоров цяла / и не една/ книги издаде систематизирано за соц съсипията и нерентабилната ни икономика. И как са ни връщали експорна продукция , и машини и стругове и какво ли не. 

:)

Ама чукча не читатель, чукча писатель.. локуми до дупка да си защитавате соц съсипията  с тотални лъжи и измишльотини :)

преди 57 минути, miro20 написа:

Антон Тодоров

Само да попитам:

Този Антон Тодоров от Атлантически съвет ли е? Може ли да му се вярва, или и той е фейкомет като останалите от тази шайка?

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Само да попитам:

Този Антон Тодоров от Атлантически съвет ли е? Може ли да му се вярва, или и той е фейкомет като останалите от тази шайка?

Има ли по-голям фейкомет от теб? 
Забрави ли за:

на 1.06.2025 г. в 22:33, ivottoshev написа:

това отсреща са соларни панели, поставени на мястото на изсечена гора

Било е по-добре само за глупаците и за прекланящите се на всичко руско. Глупакът се е кефил, че и другите около него са зле, даже на драго сърце е доносничил и клеветил различни хора, да да са по-зле от него и той да се изкефи още повече.

На глупаците не им се е съобщавало нищо негативно и не е стигало до него, затова са живели в блажено невежество. Тогава е имало много серийни убийци и масово убийство в Студентски град през 1974г..

Един от серийните убийци е вилнял близо до квартала, в който живях в детството ми  - шофьорът-убиец на жени от автобус 69 в София.

преди 31 минути, plamen.spam написа:

Има ли по-голям фейкомет от теб? 
Забрави ли за:

Не бре. Не са били на мястото на изсечената гора. Бяха ги сложили м/ду дърветата на сянка :)

Само да попитам:

фейкомет e

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Не бре. Не са били на мястото на изсечената гора. Бяха ги сложили м/ду дърветата на сянка :)

Гората, от която от 20 години няма следа...
Разбра ли кога е била изсечена?

2008-11-05
image.png

2011-11-21
image.png

2014-08-27
image.png

2020-08-14
image.png

2022-10-18
image.png

2025-04-28
image.png

преди 2 часа, plamen.spam написа:

Гората, от която от 20 години няма следа...
Разбра ли кога е била изсечена?

2008-11-05
image.png

2011-11-21
image.png

2014-08-27
image.png

2020-08-14
image.png

2022-10-18
image.png

2025-04-28
image.png

На снимката се виждаше (не знам къде изчезна, аз поне не я отварям вече), че покрай панелите има ниски дървета. 2018-та може да е имало пожар, може и да е била друга причината за изчезването на гората там, но явно природата е била тръгнала да се възстановява. Е, не ѝ е бил даден шанс. Сега с тези панели - вече гора нанайси.

преди 8 часа, ivottoshev написа:
преди 9 часа, miro20 написа:

Антон Тодоров

Само да попитам:

Делят ви вагони с книги и най вече АРХИВИ на любимите ви цоциалисти,  които комунделите и копейките никога не са чели но "всичко знаете" .

преди 51 минути, miro20 написа:

Делят ви вагони с книги и най вече АРХИВИ на любимите ви цоциалисти,  които комунделите и копейките никога не са чели но "всичко знаете" .

Щом е чел вагони с книги, това означава че не е фейкомет? Е, те т'ва е логика отсекъде :giggle1:

На снимката се виждаше (не знам къде изчезна, аз поне не я отварям вече), че покрай панелите има ниски дървета. 2018-та може да е имало пожар, може и да е била друга причината за изчезването на гората там, но явно природата е била тръгнала да се възстановява. Е, не ѝ е бил даден шанс. Сега с тези панели - вече гора нанайси.

Що така продължаваш да се излагаш?
Ето ти снимки от още две години. Ще обясниш ли, как от август 2017-а, до предполагаемия пожар през 2018-а е пораснала гора?

2016-08-17
SB-2016-08-17.png

2017-08-03
SB-2017-08-03.png

К'ъв съпрайз...
И преди 40 години на това място не е имало гора. Да не би по време на социализЪма да е изсечена? 

1985
SB-1985-12-31.png

преди 18 минути, plamen.spam написа:

Ето ти снимки от още две години. Ще обясниш ли, как от август 2017-а, до предполагаемия пожар през 2018-а е пораснала гора?

2016-08-17

2017-08-03

Имаше ли дръвчета около панелите на снимката, която бях показал? Мислиш ли че те са избрали да си растат само там, където да не пречат на бъдещите панели?

преди 25 минути, plamen.spam написа:

И преди 40 години на това място не е имало гора. Да не би по време на социализЪма да е изсечена?

Когато с Аспарух дойдохме тъдява - цялото Лудогорие беше една голяма гора!

Към Кюстендилския край обаче ... не сме ходили, щото нямаше нищо интересно там.

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Имаше ли дръвчета около панелите на снимката, която бях показал? Мислиш ли че те са избрали да си растат само там, където да не пречат на бъдещите панели?

Правиш ли разлика, между няколко дръвчета и гора?

преди 15 часа, parmobil написа:

Един левак ме питаше за язовири. Имаме ли нужда от още? Къде да ги строим новите язовири? Що не си задавате въпросите за язовири към Холандия/Нидерландия, дето е като тепсия и няма релеф и денивелация, за да прави язовири? Но не реве, че е без вода.

И за какво са и на Холандия/Нидерландия язовири?

"Територията на Холандия е почти изключително равнинна, като около една трета е под морското равнище и е укрепена с диги. Поради тази си особеност всъщност страната носи официално название Нидерландия, което означава „Ниска земя“. Възприетото в България име Холандия е взето от названието на две от провинциите – Северна и Южна Холандия, в които е съсредоточена по-голямата част от населението на страната. Най-ниската точка е на 6,5 m под морското равнище и е близо до Ротердам, а най-високата – 321 m е в югоизточната част на страната, в крайните северни разклонения на Ардените. Около една шеста от територията се състои от водни площи – езера, реки и канали. Около 40% от територията на Нидерландия е разположена под морското равнище и само 2% – над 50 m. Ниските райони се намират под постоянна опасност от наводнения при нахлуването на морски води по време на щормове. "

То бива да си глупав, ама чак пък толкова!:speak:

преди 40 минути, M.Николов написа:

"Територията на Холандия е почти изключително равнинна, като около една трета е под морското равнище и е укрепена с диги. Поради тази си особеност всъщност страната носи официално название Нидерландия, което означава „Ниска земя“. Възприетото в България име Холандия е взето от названието на две от провинциите – Северна и Южна Холандия, в които е съсредоточена по-голямата част от населението на страната. Най-ниската точка е на 6,5 m под морското равнище и е близо до Ротердам, а най-високата – 321 m е в югоизточната част на страната, в крайните северни разклонения на Ардените. Около една шеста от територията се състои от водни площи – езера, реки и канали. Около 40% от територията на Нидерландия е разположена под морското равнище и само 2% – над 50 m. Ниските райони се намират под постоянна опасност от наводнения при нахлуването на морски води по време на щормове. "

Какво се опитваш да кажеш??? Явно освен вдлъбнат си и кух!

преди 15 часа, В. Велев написа:

Когато децата се учеха и възпитаваха на сръчност и трудови навици още в детската градина.
Сега децата една гайчица не могат да завинтят, а някои и дори връзките на обувките не могат да си завържат. Нямат никакви елементарни трудови навици

Ако си медик, музикант или художник - трябва ли да можеш „да завиваш гайчици“?

Ти можеш ли да си извадиш сам зъб или да си направиш операция?

преди 43 минути, jhoro написа:

Какво се опитваш да кажеш??? Явно освен вдлъбнат си и кух!

То се вижда кой е кух.

Има ли още да се излагаш?

преди 5 часа, miro20 написа:

Делят ви вагони с книги

Толкова ли си предал за вторични суровини? Машалла.

преди 5 часа, miro20 написа:

най вече АРХИВИ на любимите ви цоциалисти, 

Опитах се да си те представя като книжен плъх, но успях само да си те представя, като някой, който е изял всичките книжни плъхове наведнъж и подут кат плондер.

Между другото, прави впечатление, че бай Тиквун наистина успява да кара политическата измет, да му целува краката. Антон Тодоров е много точен пример за всичко това, тоя едно време даже книга писа срещу "шайката" му, а в последствие стана най-върлият му привърженик. И то само Тодоров да беше, примери - бол. Тома Биков, Любен Дилов Син, Кирил Петков, Асен Василев... Любен Дилов в предаването си "Пуснете водата" постоянно ни обясняваше колко прост бил Бойко Борисов, а при Мартин Карбовски преди няколко години съвсем чистосърдечно каза, че в момента България била по-добре от всякога.

преди 7 часа, M.Николов написа:

Верно ли нямаш никакво чувство за ирония и хумор?

Така де, разбрахме, че си се опитал да се пошегуваш.

Ти и с цените на яйцата в Русия се опита да се пошегуваш, но ние пак не те разбрахме.

:wub:

Въобще, ти много обичаш да се шегуваш.:giggle1:

преди 6 минути, M.Николов написа:

Така де, разбрахме, че си се опитал да се пошегуваш.

Ти и с цените на яйцата в Русия се опита да се пошегуваш, но ние пак не те разбрахме.

:wub:

Въобще, ти много обичаш да се шегуваш.:giggle1:

Аз с цените на яйцата изобщо не с шегувах. Както и с цената на газта, която ти реши да иронизираш, но безуспешно.

Но нямам нищо против да си поговорим за икономиката на Русия, която тук ми се представя като печеливша.

За видни политически кадри, които казват, че нещата са кендз, но някои се правят, че не са ги прочели. Ама защо да се правят? Те четат само какво им харесва.

преди 5 минути, parmobil написа:

Но нямам нищо против да си поговорим за икономиката на Русия, която тук ми се представя като печеливша.

Да ти припомня пак, че в момента сме съвременници на епохални и радикални световни промени. Така че не мога веднага да ти кажа че руската икономика е във възход. Защото едва сега руснаците разбраха, че западните и презокеанските им "приятели" не са им приятели.

Не разбирах руснаците защо не си развиват различни и защо не всички отрасли на икономиката, а разчитаха само за нефт, газ и други природни ресурси. От друга страна и те са прави. Защо да откриват топлата вода и колелото. Германците например произвеждат хубави коли, но правят това от зор, защото нямат какво друго да продават. В смисъл нямат нефт и газ. И тогава руснаците купуват хубави коли и им дават газ. Това е идеалния икономически модел за света. Кой каквото има да продава. Ако няма природни ресурси да произвежда коли или чипове.

Само че ненаситните и алчни влечуги, няколко семейства управляващи света, не искат такава идеалистична картина и такова мирно световно съществуване. Те искат всичко за тях - и природните ресурси и производството. И заради тях сега има войни.

И да се върнем на руската икономика. Руснаците, благодарение на санкциите разбраха най-после истината. Руснаците трябва вечно да са благодарни на хората въвели санкциите срещу тях.

Сега ще започнат и коли да си правят и чипове. Много важно е че те имат и енергийните ресурси и материалите. При тях просто е идеалния вариант и мечта на всяка държава. Не се подлъгвай че били пияници и нямали специалисти. Специалисти при руснаците с лопата да ги ринеш, а пияници има повече в САЩ.

Та руската икономика тръгна, ама не бързай да питаш като с ваксините кога ще ти подействат. Просто сега сме съвременници. В окото на бурята сме.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 4

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.