Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

По категоричен начин показваш, че... нищо не можеш да покажеш.

Чакам ти картинките и разясненията.

Лаладжия...

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Чакай малко сега. Ти искаш още обяснения, че пишеш тъпотии за външният ни дълг и БВП-то ни? Досега не ти стигнаха, искаш и още? Що пак би отбой, между другото? Щото пак те наврях, дето ти е мястото... 😆

току-що, communismatic написа:

Чакай малко сега. Ти искаш още обяснения, че пишеш тъпотии за външният ни дълг и БВП-то ни? Досега не ти стигнаха, искаш и още? Що пак би отбой, между другото? Щото пак те наврях, дето ти е мястото... 😆

Чакам ти картинките и разясненията.

Лаладжия...

В момента прави някакъв изключително нелеп опит, да излезе с капка достойнство от "спора" ни за икономиката... Неуспешен, обаче... 😆

Между другото, това неска ми попадна...

Цитат

Българската военна индустрия е реализирала износ за 13 млрд. лв. от началото на войната в Украйна. Само след 2022 г. приходите от продажби на оръжие и боеприпаси са с 10 млрд. лв. над обичайните за сектора в предишни години, показват данни на Министерството на икономиката.

Това според МИ е огромен успех за България. 13 милиарда лева за четири години!? 3,25 милиарда лева на година...  Каква чудовищна мощ от икономическият гигант България! Скоро целият свят ще се съобрязава с нас! България на нанайсе морета! България на нанайсе морета!

😆😆😆😆😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Виж сега, както ти самия каза, твоя низнед е пунта мара, демек лесен си!

Явно дойде време да се ликвидират подобен тип бкзнеси. Яко ще свирите с бащати, ама ще е късно!

преди 1 минута, teo-glavata написа:

Виж сега, както ти самия каза, твоя низнед е пунта мара, демек лесен си!

Явно дойде време да се ликвидират подобен тип бкзнеси. Яко ще свирите с бащати, ама ще е късно!

Тоя с всеки следващ малоумен пост, все повече доказва, защо съм го баннал. И той като една дузина други...

Големи заплахи, голямо чудо. Прави го даже и в интернет форум, което е доста лесно доказуемо. И не му минава през акъла, че мога, да му спретна и дело за това нещо.

Дотук разбрахме, че ти, като един гениален икономист-анализатор, си стигнал до най-логичното заключение и единствено възможно обяснение, че единствената причина за бум в ръста на БВП на РБългария  след 2020 г., е инфлацията.

Правилно ли съм разбрал?

Ако е така, можеш ли да посочиш, дали някой в икономическите среди, може да подкрепи твоите заключения или ти си единствения на тази Планета, който го твърди?

Извинявай, до момента ти трябваше да докажеш, че аз лъжа. Така ли беше? Положението с 1989-а не било същото, постна ми и статистика за БВП-то с цел да ме затапиш? Аз от край време твърдя, че БВП-то ни се вдига, не заради друго, а просто защото има луда инфлация през този период. Ти яростно отричаше, понеже дори нямаш идея, как се изчислява БВП-то.

Та... причината за ръста на БВП-то ни е единствено и само инфлацията. Просто цените на стоките се вдигат, вдига се и самото БВП, понеже то се изчислява на базата на цените. Не случайно има сума ти статистики в предходни години (примерно за 1989 г.), които да изчисляват БВП-то със сегашни цени, за да може да се направи някаква реална съпоставка с днешното време. Ама кво да ти обяснявам, надали нещо ще разбереш. Знаем си възможностите.

преди 8 минути, communismatic написа:

Тоя с всеки следващ малоумен пост, все повече доказва, защо съм го баннал. И той като една дузина други...

Големи заплахи, голямо чудо. Прави го даже и в интернет форум, което е доста лесно доказуемо. И не му минава през акъла, че мога, да му спретна и дело за това нещо.

Просто не ми пречиш. Делото си спретни! Не ми пука! 

Само не забрявай за "вноската"!

преди 4 минути, communismatic написа:

Извинявай, до момента ти трябваше да докажеш, че аз лъжа. Така ли беше? Положението с 1989-а не било същото, постна ми и статистика за БВП-то с цел да ме затапиш? Аз от край време твърдя, че БВП-то ни се вдига, не заради друго, а просто защото има луда инфлация през този период. Ти яростно отричаше, понеже дори нямаш идея, как се изчислява БВП-то.

Та... причината за ръста на БВП-то ни е единствено и само инфлацията. Просто цените на стоките се вдигат, вдига се и самото БВП, понеже то се изчислява на базата на цените. Не случайно има сума ти статистики в предходни години (примерно за 1989 г.), които да изчисляват БВП-то със сегашни цени, за да може да се направи някаква реална съпоставка с днешното време. Ама кво да ти обяснявам, надали нещо ще разбереш. Знаем си възможностите.

Избяга от въпроса.

Наясно съм какво твърдиш.
Попитах, можеш ли да посочиш, дали някой в икономическите среди, може да подкрепи твоите заключения или ти си единствения на тази Планета, който го твърди? 

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Избяга от въпроса.

От кой въпрос съм избягал? Ти нормален ли си? Питаш и веднага ти отговарям. За разлика от теб, аз съм мъж с топки. Не се налага, да се крия като мишок от въпросите, щото твърдя всякакви тъпотии, които ми идват на ум, но нямам никаква идея, как да ги защитя.

Наясно съм какво твърдиш.

Наясно си, друг път.

Попитах, можеш ли да посочиш, дали някой в икономическите среди, може да подкрепи твоите заключения или ти си единствения на тази Планета, който го твърди? 

Що трябва някой да подкрепя мнението ми? Не мога ли да си имам своето? Ти верно ли си такова теле? Защити си тезата, по дяволите. Ако не можеш... не ми вади от 20 кладенеца вода. Факт е, че хал-хабер нямаш по темата. И то да е само тая...

преди 4 минути, communismatic написа:

Що трябва някой да подкрепя мнението ми? Не мога ли да си имам своето? Ти верно ли си такова теле? Защити си тезата, по дяволите. Ако не можеш... не ми вади от 20 кладенеца вода. Факт е, че хал-хабер нямаш по темата. И то да е само тая...

Самороден таланте, не се ли усещаш колко издишат тезите ти?
Ти, верно ли смяташ, че единствен си открил "разковничето на БВП на РБ"... или поне си единственият, който се е осмелил да го обяви на неграмотната публика?
Още малко и си написал "Капиталът II".

Смехурко, иди се прегледай...

Да. 100% издишат моите тези, а не твоите... дето през последният един час ми пишеш само тъпотии, колкото там да се намираш на приказка и да излезеш с някакво достойнство от поредната "дискусия", в която беше наврян точно там, където ти е мястото. 

Все тая... Нямах високи очаквания и без това. Айде, приятна ви вечер...

преди 5 минути, communismatic написа:

Да. 100% издишат моите тези, а не твоите... дето през последният един час ми пишеш само тъпотии, колкото там да се намираш на приказка и да излезеш с някакво достойнство от поредната "дискусия", в която беше наврян точно там, където ти е мястото. 

Все тая... Нямах високи очаквания и без това. Айде, приятна ви вечер...

Моите вечери винаги са приятни...заради сутрините. Друго е да се събуждаш с около 200 еврака под възглавницата

Цитат

Карбовски: "Ми, те и инфлацията я наместиха само и само да им влезем в еврото..."
Сарийски: "Всеки влиза в магазина и сам вижда, че нещо от НСИ го лъжат с цените и колко са се покачили те през последният месец. Само за пример ще дам данните на НСИ с туризма. Има много хубава тяхна статистика за приходите от нощувките. За декември 2024-та имаме един милион и една хиляди нощувки, което е колкото нощувки сме имали и през декември 2023-та. Приходите в хотелите са се увеличили с 11,6%, при положение, че имаш същият брой нощувки, откъде по-точно ще е дошло това увеличение? Ми, естествено, че разликата е от цените там. Сега нека хората да си отворят данните за инфлацията в хотелите и ресторантите и да видят какви са данните на НСИ за инфлацията в този бранш. Всъщност според тях инфлацията е с 1/3 надолу. Т.е. като направиш дори тази съпоставка, данните на НСИ не си говорят едни с други. Т.е. означава, че НСИ "фрезира" данните, при това толкова грубо, че дори и те не могат, да го обяснят..."

преди 11 минути, BANKATA написа:

Коко са отчели НСИ като инфлация за нощувките в хотелите от '23 до сега ?

Това каква връзка има с темата!? 😆

преди 8 минути, BANKATA написа:

Нали НСИ лъжат и не отчитат правилно инфлацията.

Ти прочете ли текста изобщо... 😆

преди 8 минути, BANKATA написа:

Да, ти отвори ли данните в този бранш както пише ?

Я дай да видя... 

преди 1 минута, BANKATA написа:

Аз да ти дам?! Доклад да ти напиша по темата ?

Мхм, ясно... 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.