Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Беше прав за "по-скъпата" кока-кола ли?

Бях прав за това:

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Пропадна ти опорката и вместо да си признаеш че не си бил прав или пък да си затраеш, ти продължаваш да риеш :D

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 17 минути, plamen.spam написа:

Да не те жегна вметката за реалния курс на долара?

Не може да ме жегне нещо, което даже не прочетох. Даже не знам и за какви цени конкретно ставаше дума. Просто видях че се опитваш да изградиш опорка върху фактът, че Нескафето струвало с едиколкоси повече от пастичката.

Знам, че след като ти обясних как седят нещата, на теб ти стана ясна общата картинка, и че тази обща картина не подкрепя тезата ти, но понеже не ти се пада по гръб, реши да се хванеш за цената на Кока кола. Това е.

Както казах и по-рано - аз за т'ва влизам тук. Знам че ако ми стане скучно, тук винаги ще намеря някой "умен" който се гърчи по подобен начин, а за мен това е забавно :cool: 

преди 19 минути, ivottoshev написа:

Не може да ме жегне нещо, което даже не прочетох. Даже не знам и за какви цени конкретно ставаше дума. Просто видях че се опитваш да изградиш опорка върху фактът, че Нескафето струвало с едиколкоси повече от пастичката.

Знам, че след като ти обясних как седят нещата, на теб ти стана ясна общата картинка, и че тази обща картина не подкрепя тезата ти, но понеже не ти се пада по гръб, реши да се хванеш за цената на Кока кола. Това е.

Както казах и по-рано - аз за т'ва влизам тук. Знам че ако ми стане скучно, тук винаги ще намеря някой "умен" който се гърчи по подобен начин, а за мен това е забавно :cool: 

Айде поредния нечетящ... също като един друг. Че и неговата лексика си започнал да използваш.
Не е добре положението...

Можеш да се върнеш назад и да видиш при какви курсове излиза сметката.
И понеже спомена за цигарите KENT, знаеш ли колко струваха по онова време в Кореком - 30 цента.
БТ кутия, ама с чужди надписи (BT), пак там струваше 15 цента.
През 1978 г. БТ-то беше 60 ст'инки.

И к'во излиза - курс 4 към 1

Та така. Не толкова въпрос на престиж, колкото на евтино левче.

току-що, plamen.spam написа:

Айде поредния нечетящ... също като един друг. Че и неговата лексика си започнал да използваш.
Не е добре положението...

Можеш да се върнеш назад и да видиш при какви курсове излиза сметката.
И понеже спомена за цигарите KENT, знаеш ли колко струваха по онова време в Кореком - 30 цента.
БТ кутия, ама с чужди надписи (BT), пак там струваше 15 цента.
През 1978 г. БТ-то беше 60 ст'инки.

И к'во излиза - курс 4 към 1

Та така. Не толкова въпрос на престиж, колкото на евтино левче.

Гъъъъърч  :giggle1:

Аз му пиша че има такса "лукс" и за т'ва една чаша вносно NESCAFE излиза по-скъпо от "100 грама шоколадова торта" сглобена от лелката-готвач на ресторанта, ма оно си рие ли рие  :giggle1:

пп: Да си правя ли пуканки? Ще има ли още забава от твоя страна тази вечер?

на 26.12.2025 г. в 23:08, ivottoshev написа:

Виждам удобно си откраднал моя израз към теб "гърчовеее" .... :) 

Много си се комплексирал , нали ? :) 

Без да гледам кой какво нескафе и пастички сравнява, само да ти кажа основния извод - само малоумен лоботомиран неграмотен тъпак може да си мисли че през соца е било по добре. 

И аз влизам да се забавлявам със соц простотиите на някои .

Малко носталгия

на 22.12.2025 г. в 20:26, plamen.spam написа:

Безнадеждно тъпичкото ми то... орязването на данните е постепенно.

• 2022 г. (м. март) - изчезват статистиките за смъртността по възраст и по региони
  • 2024 г. - всички данни за причини за смъртността
  • 2025 г. - в данните за м. март (публикувани през м.май), липсват някои от традиционно публикуваните детайли, както и всички регионални статистически данни (преди данните се публикуват отделно за всеки регион) от последния отчетен месец.

Източник:

image.png

То освен това, по ме притеснява че копейките ще страдат, защото руската салата / оливие/ в матушката се оказва... лукс.

Какво да говорим за месо, риба.... 

Казвам го не аз, а депутата от руската госдума Миронов : 

преди 1 час, miro20 написа:

защото руската салата / оливие/ в матушката се оказва... лукс.

Забравили са как се приготвя или пак нещо е взело да липсва в Русия? Хората не могат да си я направят, а ще чакат някой да им я продаде в магазина.....

Какво да говорим за месо, риба.... 

Мизерия и глад..... И пак нещо липсва в таз Русия..... Ама то щом депутата го казва......

Виждам удобно си откраднал моя израз към теб "гърчовеее" .... :) 

Ти вече не си интересен. От както твоят идол - Бочко Менискуса ти го наби с двеста, спря да се гърчиш и започна се правиш че не виждаш въпросчетата. Нищо. Липсата на отговор е красноречив отговор.

Чакай все пак да те пробвам де де.

Комунетата, по които цял живот плюеш, Бочко взе че стана сол ташак с тях. По чалгарите също плюеше като изоглавен, пък то в коалицийка с Бочко се оказаха. Е? Комунета и чалгари от добрите ли са вече?

За Шиши и Спецов нещо да кажеш? Оказа се, че Бочко от двайсет години бил дружка с Шиши:

566208529_10228474183832031_2947578043803834109_n.jpg.897e3b663354e13c750ad277d53c0a83.jpg

Ние ти казвахме че са дупе и гащи, а ти ни обявяваше за фейкомети. Коментар някакъв? Кой се оказа шаранче, дето са го водели за носа?

Защо Бочко назначи този същият Спецов, за когото ти твърдеше че е  "далавераджия", "данъчен измамник", "мошеник", "калинка", "компрометиран", "комшия на Черепа от Дубай" и тн., и тн., и тн.... за шеф на Лукойл?

КОЙ ПОСОЧИ СПЕЦОВ, Лоботомиркооо?

на 28.12.2025 г. в 17:10, ivottoshev написа:

Ти вече не си интересен. От както твоят идол - Бочко Менискуса ти го наби с двеста, спря да се гърчиш и започна се правиш че не виждаш въпросчетата. Нищо. Липсата на отговор е красноречив отговор.

Чакай все пак да те пробвам де де.

Комунетата, по които цял живот плюеш, Бочко взе че стана сол ташак с тях. По чалгарите също плюеше като изоглавен, пък то в коалицийка с Бочко се оказаха. Е? Комунета и чалгари от добрите ли са вече?

За Шиши и Спецов нещо да кажеш? Оказа се, че Бочко от двайсет години бил дружка с Шиши:

566208529_10228474183832031_2947578043803834109_n.jpg.897e3b663354e13c750ad277d53c0a83.jpg

Ние ти казвахме че са дупе и гащи, а ти ни обявяваше за фейкомети. Коментар някакъв? Кой се оказа шаранче, дето са го водели за носа?

Защо Бочко назначи този същият Спецов, за когото ти твърдеше че е  "далавераджия", "данъчен измамник", "мошеник", "калинка", "компрометиран", "комшия на Черепа от Дубай" и тн., и тн., и тн.... за шеф на Лукойл?

КОЙ ПОСОЧИ СПЕЦОВ, Лоботомиркооо?

И това какво общо има с истината за социализма? И курс лев към долар, който изобщо не се припокрива с нощните ви полюции? За каква такса "лукс" изобщо пишеш?

преди 54 минути, parmobil написа:

И това какво общо има с истината за социализма? 

Ако не можеш да разбереш - това си остава за твоя сметка. Не е нужно да те ограмотявам.

И курс лев към долар, който изобщо не се припокрива с нощните ви полюции? 

Защо цитираш мен? Аз по такава тема не съм взимал отношение.

За каква такса "лукс" изобщо пишеш?

Пак трябва да ти се обяснява като на първокласник. Прекалено буквално приемаш всичко, човече.

- щом не сме били на памуковата плантация - значи не сме били роби

- щом на касовата бележка не пише "такса лукс" - значи такава не съществува

Все пак, само защото съм пич, ще се опитам да ти обясня за какво става дума. Да започнем от нещо по-елементарно. Чувал ли си израза "такса спокойствие"?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Ако не можеш да разбереш - това си остава за твоя сметка. Не е нужно да те ограмотявам.

Защо цитираш мен? Аз по такава тема не съм взимал отношение.

Пак трябва да ти се обяснява като на първокласник. Прекалено буквално приемаш всичко, човече.

- щом не сме били на памуковата плантация - значи робство у нас не е имало

- щом на касовата бележка не пише "такса лукс" - значи такава не съществува

Все пак, само защото съм пич, ще се опитам да ти обясня за какво става дума. Да започнем от нещо по-елементарно. Чувал ли си израза "такса спокойствие"?

??? Нещо по социализЪма? Защото такса "спокойствие" е по-късно.

Та?

преди 2 минути, parmobil написа:

??? Нещо по социализЪма? Защото такса "спокойствие" е по-късно.

Та?

Не разбирам какво ме въпросваш? :speak:

Тошев, поразмишлявай над това: "Защо няма богат бизнесмен с потекло от Белене, а всички са от ДС?"

Или нашите сънародници от 1914г. са лъгали? Още тогава са усетили що за "стока" са социалистите.

1914.png.864ba6d26d28f0bf92bf86e00df7b79b.png

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

Разговор с изкукал надъхан соцносталгик:
- Какво толкова му харесваш на соца?
- Бяхме 6-тата икономика в света, първи в Европа!
- А защо тогава имаше дефицит на всичко, огромни опашки, режим на тока и снабдяване с елементарни неща само с връзки?
- Абе може и да живеехме бедно, но бяхме спокойни и щастливи!
- А защо при такъв прекрасен строй бяхте бедни?
- Защото проклетият Запад постоянно ни прецакваше!
- Е как е успял да ви прецака, нали там са само разлигавени дегенерати, а вие сте били най-умните и с най-доброто образование в света?
- Защото имаше много предатели!
- Тези предатели от къде се взеха, нали Партията ви възпитаваше в честност, преданост и всички останали добродетели?
- Да ама проклетият Запад ги подкупваше!
- А защо му е било на Западът да го прави?
- Искаха да ни прецакат, защото ни завиждаха, че сме много по-напред от тях!
- И как така някой по-беден успява да купи друг, който е по-богат от него?
- Абе не ми се обяснявай, вземи прочети малко и ще разбереш!
- Препоръчай ми книга, в която е описано всичко това. Но такава, която и ти си я чел.
- На мен не ми трябва да чета, аз това съм го видял с очите си!
- Как си видял, че Западът е по-зле, като комунистите не пускаха никого там?
- .......ъ.......ъ........

604680441_869891429322005_54865785703930
преди 17 минути, Alvion написа:
Разговор с изкукал надъхан соцносталгик:

Разговорите с изкукалите ти съквартиранти в Карлуково не интересуват никого, освен може би лекуващият те лекар. Не разбирам защо ги постваш тук :speak:

на 22.12.2025 г. в 20:26, plamen.spam написа:

Безнадеждно тъпичкото ми то... орязването на данните е постепенно.

Аха, т.е. то имало данни за смъртността, ама новата мантра е, че били "орязани". Само да питам... понеже отново ме наричаш "безнадеждно тъпичкото ми то"... та ти, великий мислителю, ти титане на мисълта, що отново постваш нещо, което дори не си си и правил труда, да прочетеш, та и да осмислиш? Щото нали аз съм "тъпият" пък ти за пореден път си станал за кашмер, поради интелектуалната си мощ.

Чакаме новата мантра на Пламен Умния. След 20 минути отново ще твърди нещо, което няма абсолютно нищо общо с предходното, но отново ще бъде 100% сигурен. Иначе... ПП-ДБ фенчето отново му се е вързало на умната глава.

Това ще е от някоя скрита статистика на "Росстат".

Цитат

Как сообщили в Росстате, число родившихся в РФ в 2024-м снизилось на 3,4% по сравнению с 2023 годом. Показатель упал до 1 млн 222,4 тыс. человек. При этом число умерших увеличилось на 3,3% — до 1 млн 818,6 тыс. человек. Таким образом, естественная убыль населения в 2024 году увеличилась на 20,4%, составив 596,2 тыс. человек против 495,2 тыс. человек в 2023-м. Ранее Росстат сообщал, что в 2023 году естественная убыль населения снизилась на 17,4%, а в 2022-м — уменьшилась на 42,5%.

И това също...

Цитат

MOSCOW. Feb 16 (Interfax) - Natural population decrease in Russia slowed by 17.4% in 2023 compared with 2022, to 495,200 from 599,600, the State Statistics Service (Rosstat) said.

Е, на Пламен Умния и kaldata1 откъде да им мине през акъла, да погледнат просто в официалният сайт на "манипулаторите" от "Росстат".

Малко са ти старички "официалните" данни? Нещо по-пресничко няма ли ... например от миналата година?

преди 36 минути, kaldata1 написа:

Малко са ти старички "официалните" данни? Нещо по-пресничко няма ли ... например от миналата година?

Така е, прав си... През 2024-та данните вече са стари, трябваше в навечерието на 2026-та вече да са наясно с това кой е умрял на фронта през 2025-та, кой се е родил, как да фалшифицират данните, че да не личат многото им загуби. Ти си безкрайно умно момче...

преди 46 минути, communismatic написа:

Така е, прав си... През 2024-та данните вече са стари, трябваше в навечерието на 2026-та вече да са наясно с това кой е умрял на фронта през 2025-та, кой се е родил, как да фалшифицират данните, че да не личат многото им загуби. Ти си безкрайно умно момче...

Убеден съм, че данните от първо и второ Q (че и трето) на 2025 трябваше отдавна да са изнесени на сайта на Росстат.

Особено когато например на 27 май 2017г вече са имали данните за януари-април 2017г:

https://nangs.org/analytics/rosstat-doklad-sotsialno-ekonomicheskoe-polozhenie-rossii-za-yanvar-aprel-2017-goda-kratkij-pdf

Или нещо прясно - още на 26 ноември 2024 издават отчета за януари-ноември 2024:

http://ssl.rosstat.gov.ru/storage/mediabank/osn-11-2024.pdf

Държавна сигурност е била истински бардак

Свидетелствата за сексуалните извращения са направени от самите участници или са описани от техните началници.

Толкова за социалистическия морал. Сега предаден и на техните наследници, като @communismatic!

:newspaper:

преди 34 минути, kaldata1 написа:

Убеден съм, че данните от първо и второ Q (че и трето) на 2025 трябваше отдавна да са изнесени на сайта на Росстат.

Аз съм убеден, че за пореден път демонстрираш колко хал-хабер нямаш от нищо, ама карай. Питам те, по какъв начин "Росстат" крият данните за руските загуби? Зададох ти изключително конкретен въпрос преди две седмици, нещо не виждам, да си отговорил. Нали твърдиш, че руснаците криели загубите си? Що ги криели? Щото изкарвали данните за населението... вече на годишна база. Т.е. по тоя начин ще скрият загубите си на фронта? Ти си доста умно момче, определено. Точно толкова умен си, колкото и умният ром - Пламен Умния.

преди 20 минути, БаалБек написа:

Сега предаден и на техните наследници, като @communismatic!

Баалбек, защо целият форум те смята за бавноразвиваща? Каква ли може, да е причината?

преди 1 минута, БаалБек написа:

@communismatic, защо си наследник на социалистическите  "моралисти" участващи в сексуални извращения?

:popcorn2:

Пиша от една година в тоя форум, дали някога ще се натъкна на някакви наченки на умен пост от теб? Не случайно те подозирам за женски акаунт на турският тираджия...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.