Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Ай са рашизъм, туй какво е ?

Путинов  пост социализъм, с елементи на национализъм и имперски полюции е едно възможно определение. Не претендирам, че е най точното. Да ти е хрумвало да прочетеш, вместо да губиш времето на по умни от теб хора.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 22 минути, Митко Вълчев написа:

Човек, през цялото време тролиш съзнателно. "Какво общо имат болшевиките със социализма " питаш. Създават Съюз на съветските социалистически републики. Социалистически. Трол, нисък левъл. Губиш ми времето, писва ми да се занимавам с ниско интелигентни, съзнателно тролещи жалкари.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Ленинизъм

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Марксистко-ленинска_философия

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Трол. Нисък левъл. Болшевики строят социализма по пътя към комунизма. 

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Трол. Нисък левъл. Болшевики строят социализма по пътя към комунизма. 

Май са строили само в главата ти...Слушалите главата,изобщо ?

току-що, нушо написа:

Трол. Кое не е вярно от написаното. Човекоподобен смЕх

преди 5 минути, нушо написа:

Положението е неспасяемо. С фанатици да спориш или да пишеш не можеш. Успешно лечение и оздравяване на @Митко Вълчев. Дано се оправиш. Повече чист въздух и разходки. Може и да ти помогнат. Да не виждаш под леглото тролове или Путин. Руснаци, комунисти.

Feel Better Cheer Up GIF

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Положението е неспасяемо. С фанатици да спориш или да пишеш не можеш. Успешно лечение и оздравяване на @Митко Вълчев. Дано се оправиш. Повече чист въздух и разходки. Може и да ги помогнат. Да не виждаш под леглото тролове или Путин.

Споко трол. Аз съм превъзходно интелектуално, душевно, здравословно, финансово и всякак. Вие се спасявайте, че не остана опорка осмисляща жалкото ви съществуване.

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Споко трол. Аз съм превъзходно интелектуално, душевно, здравословно, финансово и всякак. Вие се спасявайте, че не остана опорка осмисляща жалкото ви съществуване.

За това сме в това състояние ,все някой ни е виновен,нали знаеш оня лаф за калпавия и какво пречи ? Аз си пия хапчетата, пий и ти хапчетата че си зле.

преди 2 минути, нушо написа:

За това сме в това състояние ,все някой ни е виновен,нали знаеш оня лаф за калпавия и какво пречи ? Аз си пия хапчетата, пий и ти хапчетата че си зле.

Ми аз си се справям, мен козина ми не пречи. Увеличи дозата, няма ефект. Добронамерено пиша. Аре в блок листа от мен, не прочетох един смислен пост, та спирам да си губя времето с тебе.

преди 25 минути, AAUUXX написа:

Знаеш ли каква е разликата между комунизъм и социализъм ?

Общо казано второто е отроче на първото, понеже първото е утопия и няма как да се приложи на практика - нама как да съществува безкласово общество и всички да са равни. Та отрочето му социализъм в различните му форми се опитва да приравни болшенството човешка маса /без "елита" - партийните функционери, понеже са богопомазани/, но и това няма как да се получи понеже само "търтеите" мечтаят за такова общество и винаги са много-под 50% в цивилизования свят. За да се постигнат повече от 50% "по-равните" ползват различни приоми залегнали в доктрина на подчинение, чрез ограничаване на човешки права и насаждане на страх!

Няма смисъл да пиша повече, всеки има достъп до интернет и може да се информира, само да не попада на клкбайт сайтове, които обичате да поствате и тук от време на време !

Уловените в капана на социализЪма-комунизъм са описани много добре по начина, които се лови диво прасе:

"За да хванете диви прасета, първо локализирайте място в гората, където обикновено отиват дивите прасета, а там ежедневно поставяйте, малко царевица на земята. И така, дивите прасета идват всеки ден, за да ядат "безплатна" царевица и когато свикнат да идват ежедневно, изграждате ограда от едната страна, около мястото, където са свикнали да ядат... Когато свикнат с едната страна на оградата, те отново се връщат да ядат царевицата, а ти изграждаш друга страна на оградата... Отново свикват и отново се хранят. Строите оградата наоколо, малко по малко, докато монтирате и четирите страни на оградата около прасетата. Накрая монтирайте врата от последната страна. Прасетата, вече са свикнали с лесната царевица и оградата, и така започват да идват сами в ограждението. Така е, докато затвориш портата и хванеш цялата група. Толкова просто, стъпка по стъпка, докато прасетата в последната секунда, не загубят свободата си. Започват да тичат в кръг, около оградата, но вече са в затвора. След това, започват да ядат лесната и "безплатна" царевица. Толкова свикват, че забравят как да ловуват за себе си и затова приемат робството. Те дори показват благодарност, към похитителите си и поколенията с радост отиват в кланицата. Дори не се притесняват, че ръката, която ги храни, е същата, която ги убива."

И сега им е трудно да си го признаят на себе си, а може въобще и да не подозират. А ние от страни и да им посочваме, че са били роби и продължават да бъдат, те още по яростно се самозалъгват.

Благодаря за вниманието!!!

преди 26 минути, Митко Вълчев написа:

Мислиш ли, че някой от путинтроловете има намерение да се информира за каквото и да е и търси някаква истина?

Зарлем хубост няма, каквото им душа сака да правят, мислят, говорят. Лошото е че строя, който възхваляват не дава право на другите да мислят другояче!

преди 34 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Общо казано второто е отроче на първото

Соца не създава търтей защото всички работеха, демокрацията от друга страна създаде търтей с поколения на социални помощи.

току-що, AAUUXX написа:

Соца не създава търтей защото всички работеха, демокрацията от друга страна създаде търтей с поколения на социални помощи.

Особено партийните секретари и другите "наши хора" по всички нива се скъсваха да работят.

преди 5 минути, gagodrago написа:

Същото като митковизъм. :)

Чак толкова да съм важен, едва ли. Но гали слуха.

преди 8 минути, БаалБек написа:

"За да хванете диви прасета, първо локализирайте място в гората, където обикновено отиват дивите прасета, а там ежедневно поставяйте, малко царевица на земята.

Вярно е че прасетата ядат царевица но повече харесват трюфели, опитало веднъж от трюфелите не можеш го хванеш на царевица.

pigs piglets GIF by The Dodo

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Особено партийните секретари и другите "наши хора" по всички нива се скъсваха да работят.

По спомени по соца не знам някой да е получавал заплата за това ,че е народен представител? Та не знам ,не знам -в Русия съм .

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

Чак толкова да съм важен, едва ли. Но гали слуха.

Толкова важен - не ,все пак Миро не може го измести никой от първото място :D

преди 18 минути, AAUUXX написа:

Ползва "търтеи" , никъде не пиша създава! Може да се заблуждаваш от процентите, които са за масата хора некритични към строя при който може да вирее!

Междудругото изкривяване на информацията, както в случая е показателно или пък сравнения "по картинка" присъщи на способи прилагани в началните класове!

P.S. Да допълня, това че се водили всички на работа не означава, че всички фактически са работили и че част от тях не са "търтеи"! Все още по държавните институции се срещат такива екземпляри и към днешна дата!

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Вярно е че прасетата ядат царевица но повече харесват трюфели, опитало веднъж от трюфелите не можеш го хванеш на царевица.

pigs piglets GIF by The Dodo

По спомени по соца не знам някой да е получавал заплата за това ,че е народен представител? Та не знам ,не знам -в Русия съм .

Толкова важен - не ,все пак Миро не може го измести никой от първото място :D

Знаем, че си в Русия. Знатни тъкачки коват закони и решават съдбините без заплата. Платени партийни секретари помниш ли , хиляди търтеи вредящи във всяка област.

преди 53 минути, JohnTRIVOLTA написа:

но и това няма как да се получи понеже само "търтеите" мечтаят за такова общество и винаги са много-под 50% в цивилизования свят.

Пак ще ти го напиша ,не можеш да имаш търтей при социализъм, системата не го позволява - процента няма значение какъв е 50% повече или по малко в цивилизования свят.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Знаем, че си в Русия. Знатни тъкачки коват закони и решават съдбините без заплата. Платени партийни секретари помниш ли , хиляди търтеи вредящи във всяка област.

А в демокрацията колко са ?

преди 9 минути, JohnTRIVOLTA написа:

P.S. Да допълня, това че се водили всички на работа не означава, че всички фактически са работили и че част от тях не са "търтеи"! Все още по държавните институции се срещат такива екземпляри и към днешна дата!

При норма за деня все някой трябва да я изпълни, пък търтей как би я изпълнил не знам ?

преди 23 минути, Митко Вълчев написа:

Носталгия по комунизма: 88 % от българите смятат, че едно време беше по-хубаво

Цитат

Осезаемо е усещането, че масата от българското общество гледа назад във времето, но сега се появиха проучвания, които го доказват. 

България с 88% соцносталгици заема второ място по тежнения към комунистическото минало според изследване на opendemocracy, INSCOP и Gallup.

https://e-burgas.com/post/nostalgiya-po-komunizma-88-ot-balgarite-smyatat-che-edno-vreme-beshe-po-hubavo-3078

току-що, AAUUXX написа:

Пак ще ти го напиша ,не можеш да имаш търтей при социализъм, системата не го позволява - процента няма значение какъв е 50% повече или по малко в цивилизования свят.

Ще поясня специално за теб понеже не ме разбираш какво имам предвид!

Някои когато иска нещо да прокара в общество трябва да се съгласи мнозинството. Имаш обаче само 25% основно "търтеи". За да получи мнозинство се ползват по-горе цитирани приоми и получават нужното мнозинство, но зорлем, за това и непросъществуват. В общества с мнозинство "търтеи" не е нужно да се провежда насилствена политика за одобрение понеже го имат свободно изразено.

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ще поясня специално за теб понеже не ме разбираш какво имам предвид!

Някои когато иска нещо да прокара в общество трябва да се съгласи мнозинството. Имаш обаче само 25% основно "търтеи". За да получи мнозинство се ползват по-горе цитирани приоми и получават нужното мнозинство, но зорлем, за това и непросъществуват. В общества с мнозинство "търтеи" не е нужно да се провежда насилствена политика за одобрение понеже го имат свободно изразено.

Разбирам ,като когато правим избор при избори, галсуват общо 40% избираме този с 20%, останалите 60% не гласуат изобщо ,а ние си мислим че мнозинството определя бъдещето ни ?

преди 3 часа, Proshark написа:

Остави го...не си струва...мрънкачи..все някой друг им е крив...целия им живот така минава...мрънкане и хленчене...и Адам ,и Ева и змията и те са им виновни...

Забрави американците. 

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Общо казано второто е отроче на първото, понеже първото е утопия и няма как да се приложи на практика - нама как да съществува безкласово общество и всички да са равни. Та отрочето му социализъм в различните му форми се опитва да приравни болшенството човешка маса /без "елита" - партийните функционери, понеже са богопомазани/, но и това няма как да се получи понеже само "търтеите" мечтаят за такова общество и винаги са много-под 50% в цивилизования свят. За да се постигнат повече от 50% "по-равните" ползват различни приоми залегнали в доктрина на подчинение, чрез ограничаване на човешки права и насаждане на страх!

Няма смисъл да пиша повече, всеки има достъп до интернет и може да се информира, само да не попада на клкбайт сайтове, които обичате да поствате и тук от време на време !

Стига си писал и ти простотии. Безкласово общество е характерно за комунизма.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Разбирам ,като когато правим избор при избори, галсуват общо 40% избираме този с 20%, останалите 60% не гласуат изобщо ,а ние си мислим че мнозинството определя бъдещето ни ?

Ами ето, имат все пак свободен избор тез 60%. Ако видят следващ път, че с този си избор са докарали управляващи, които за понижили техния житейски статус, пробърнали са и статуса на държавата, вероято ще гласуват за другиго или ако не намерат такъв/такива ще издигнат от самите себеси някои в които имат доверие!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.