Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 8 часа, plamen.spam написа:

А защо излъга тогава?

Кажи, колко много се влага в днешният ЖП транспорт, че ми стана много смешно? Ти си уникален, заклевам се... 😆

преди 7 часа, kaldata1 написа:

Яд ли те е, жълтопаветнико?

Няма от какво да ме е яд, забавлявам се на акъла ти просто. Сигурен съм, че и на следващите избори пак ще гласуваш за ПП-ДБ...

преди 2 часа, parmobil написа:

Издишаш.

Мда... 😆

преди 3 часа, livret написа:

Спомнете си всичко, което до тук ни беше "обяснено" за случая.

Аз помня "обясненията" на умнокрасивите. Терзиев каза, че тая педофилска измет са били "природозащитници", които са изгонили "дървената мафия". А Сандов каза, че министерският подпис бил като "ръкостискане", не значело абсолютно нищо. Но пък и двамата не крият, че са ходили там. Много е забавно, как умнокрасивите привърженици открито вярват на подобни жалки "обяснения", дето са "обяснения" точно за умнокрасиви. Просто само те могат, да се вържат на тия глупости...

Недосегаеми? Държавата е била зад тях? О, ужас! Не е възможно това! Моля ви се! Да не е руска пропаганда!

Цитат

„В този казус едно нещо е 100% сигурно, защото тези хора бяха ограничавали достъпа на местни хора и на туристи до планината. Това е доказано, включително, мисля, със свидетелства на хора от МВР, от кмета на Гинци и хора от селото. Доказано е, че хората в хижата оградиха незаконна територия около сградата и я обградиха с камери, датчици за движение и охраняваха тази територия. Това нещо стана възможно с тоталната институционална подкрепа от правителството на Кирил Петков. Там бяха замесени Министерството на земеделието, Министерството на околната среда и водите, РИОСВ София, БАБХ. БАБХ им издаде и разрешение за пчелин, за да могат да узаконяват тази територия, която бяха заградили около хижата“, добави гостът.

„Хората в хижа „Петрохан“ бяха недосегаеми. Те блокираха хора от Гинци, които се качват в планината да берат боровинки, малинки, гъби. Искали са лични карти на хората, които са минавали покрай тях. Как тези мутристи ще искат лична карта, това е право само на МВР. Мисля си за цялата тая работа, че се пуска информация на час по лъжичка, за да се търка имиджа на институциите, разрешили това“, каза още Куманов.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 11 минути, communismatic написа:

Кажи, колко много се влага в днешният ЖП транспорт, че ми стана много смешно? 

Колкото клиенти има!

току-що, "Саша" написа:

Колкото клиенти има!

Джокера се юрна, да помага на умния ром... 😆

преди 1 минута, "Саша" написа:

Видях, че подмокри гащите..... 

Мда, сигурен съм, че масово тук изпитват панически ужас от дискусиите с теб... 😆

Примерно... така се случи при последната дискусия. 😆😆😆

на 21.02.2026 г. в 0:39, "Саша" написа:

За 1000-ти път повтарям, че си прост ненормалник, който провокира всички! Заради теб нещастник прост не останаха нормални хора, които да пишат в форума. Дори ще се радвам и мен да ме блокират завинагииии. Не че често посещавам форума, но поне ще се отърва завинаги! Неща неясно? Ненормалник!

на 21.02.2026 г. в 0:28, "Саша" написа:

?????? Шизофреник, отговор да и не ли те затруднява? Психопат, заради теб не останаха нормални хора да пишат в форума! То бива лиготия и общи приказки, но ти прекаляваш. Срам нямаш и само изнервяш хората..... Харесва ли ти форума без хора с които да прилагаш психо практиките си? 😂 

Олигафрен......! 

преди 4 минути, communismatic написа:

Джокера се юрна, да помага на умния ром... 😆

Сритаха го в Дрън дрън темата и се премести тук да се прай на тарикат. 

преди 1 минута, communismatic написа:

Мда, сигурен съм, че масово тук изпитват панически ужас от дискусиите с теб... 😆

Примерно... така се случи при последната дискусия. 😆😆😆

Хората свикнаха вече това да се повтаря при теб!!! 😆

Докога ще си го причиняваш това унижение, само ти си знаеш, нали? 

преди 2 минути, nikssi написа:

Сритаха го в Дрън дрън темата и се премести тук да се прай на тарикат. 

Той и да се прави на "тарикат", всички знаем, че не е... 😆

преди 4 минути, communismatic написа:

Той и да се прави на "тарикат", всички знаем, че не е... 😆

За Ж-е П-ето се измъкна като ощипана мома? Та какво ти е мнението не разбрахме? Ти колко би вложил ако зависеше от теб? :lol6:

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

Не съм се измъкнал, умен тираджия... Дори сам го подпитах, за да ми каже, само дето умния ром, понеже е умен ром, та се оплете тотално и млъкна. Та... колко пари са вложили в ЖП-то? Нали си все пак тираджия, може да имаш някаква информация от колеги а-у. Щото доколкото си спомням Русе-Видин беше 10 часа, а разстоянието е 250 километра. Вероятно държавата е влагала бая пара в този ултрабърз транспорт...

току-що, communismatic написа:

Не съм се измъкнал, умен тираджия... Дори сам го подпитах, за да ми каже, само дето умния ром, понеже е умен ром, та се оплете тотално и млъкна. Та... колко пари са вложили в ЖП-то? Нали си все пак тираджия, може да имаш някаква информация от колеги а-у. Щото доколкото си спомням Русе-Видин беше 10 часа, а разстоянието е 250 километра.

Питам се кога ще станем свидетели на чудото да отговоиш адекватно на някой от въпросите, които ти задавам? 🤔

Ми, аз не съм виновен, че акъла ти стига единствено, да караш един тир и не си в състояние, да ми осмислиш постовете. Тя и твойта не е лесна, де. Това целият форум, да те смята за бавноразвиващ, не е работа... наистина.

Умен ром? Кво стана с ЖП-то?

преди 2 минути, communismatic написа:

Ми, аз не съм виновен, че акъла ти стига единствено, да караш един тир и не си в състояние, да ми осмислиш постовете. Тя и твойта не е лесна, де. Това целият форум, да те смята за бавноразвиващ, не е работа... наистина.

Умен ром? Кво стана с ЖП-то?

Аз съм тираджията, ром-а, този с един милион профила и каквото си въобразяваш! Защо не ми отговори на въпроса за ЖП-то? Ти колко би вложил в ЖП-то ако зависеше от теб? 

Умен тиражия, аз не съм твърдял, че някой трябва да влага нещо. Ти за пореден път дори не си и разбрал, за какво точно се подигравам на Пламен Умния Ром. Карай... не ти е за първи път. 😆

току-що, communismatic написа:

Умен тиражия, аз не съм твърдял, че някой трябва да влага нещо. Ти за пореден път дори не си и разбрал, за какво точно се подигравам на Пламен Умния Ром. Карай... не ти е за първи път. 😆

Не следя дискусията, не съм посещавал форума от два дни, но това не означава, че въпроса ми губи давност! Надявам се на отговор или пак ще извърташ?

току-що, "Саша" написа:

Не следя дискусията, не съм посещавал форума от два дни, но това не означава, че въпроса ми губи давност! Надявам се на отговор или пак ще извърташ?

Не следиш дискусията, просто ей така си питаш, дето няма връзка с темата. 😆

Даже чакал и отговор от мен, аз никога не съм твърдял нещо подобно, ама оня чака и отговор и да не съм се бил извъртял... 😆

Добре, ве... Питам за 20-ти път сигурно, тоя тип, как изобщо е изкарал основно образование, че да кара тир? Как е взел книжка, майка му стара!? Това направо е потресаващо. Чак пък такава ли криза на кадри има, няма кой даже един тир, да кара, че са го сложили него!? 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Не следиш дискусията, просто ей така си питаш, дето няма връзка с темата. 😆

Даже чакал и отговор от мен, аз никога не съм твърдял нещо подобно, ама оня чака и отговор и да не съм се бил извъртял... 😆

Добре, ве... Питам за 20-ти път сигурно, тоя тип, как изобщо е изкарал основно образование, че да кара тир? Как е взел книжка, майка му стара!? Това направо е потресаващо. Чак пък такава ли криза на кадри има, няма кой даже един тир, да кара, че са го сложили него!? 😆

Отговор - НЯМА! 😄 Изненада! 🫢

преди 7 часа, communismatic написа:

Кажи, колко много се влага в днешният ЖП транспорт, че ми стана много смешно? Ти си уникален, заклевам се... 😆

Попитах те, защо излъга?

на 27.05.2025 г. в 20:56, communismatic написа:

Цялата пътна инфраструктура е наследство от оня строй...

преди 2 часа, plamen.spam написа:

Попитах те, защо излъга?

Ром, ти квото и да питаш вече... 😆

Кажи, какви инвестиции има в ЖП-то, че наистина ми стана интересно... Дай някакви аргументи, ти си умно момче, вярвам в теб. Докажи поне веднъж, че акъла не ти стига само, да метеш улици... 😆

ПЛАМЕН РОМ... Е УМЕН РОМ! 😆

преди 6 минути, communismatic написа:

Кажи,...

Ще ти кажа, Буратино. Веднага щом си признаеш, защо излъга:

на 27.05.2025 г. в 20:56, communismatic написа:

Факт е, че основата е от социализма.
...
Цялата пътна инфраструктура е наследство от оня строй...

Не, бе... умен ром. Няма да ми кажеш. А задаването на малоумни въпроси, на които вече съм отговарял...

преди 19 часа, communismatic написа:

А ти помниш ли изобщо за какво спорихме във въпросната дискусия? Ти си умен ром, определено. И не си умнокрасив гласоподавател, определено...

е запазен твой патент... 😆

Много ме кефи, как абсолютно всеки път ми подскачаш на оная работа и всеки път още повече затъваш в собствената си лой, пот и слуз. Пламен ром е умен ром! 😆

на 23.02.2026 г. в 20:12, БаалБек написа:

Дрогаре, минавам само да ви напомня, че твърдението ви "Социализма беше много прогресивен строй" е уникална тъпня!

По същество темата да се дискутира, че при т.н. социализъм е било по-добро няма много смисъл. Има един израз любим на соц носталгиците - този строй (социализма) бил много хубав, но лоши са го въввели. А истината е обратна - по същество си е една порочна система, но въвведена много успешно (със силна полицейска държава, тотален контрол над медиите, ДС и т.н. у нас). Това не е някакво изключение за България а типично за целия източен блок който следваше инструкциите от СССР. Икономически - без частна собственост, държавно планиране и управление което за обикновенния гражданин означаваше постоянни дефицити на много стоки. Информацията - под централния контрол на държавата също (разбирай партията), съответно това което стига до хората беше добре избрано и филтрирано (без лоши новини, няма убийства, няма катастрофи), което очевидно е било много успешно защото и до днес хората милеят за спокойния живот тогава. Без да споменавам как бяхме оградени за да не избягаме, колко трудно се ходеше в чужбина (особенно извън социалистическия лагер), или пък еднопартийната система. 

преди 2 минути, Gencho 123 написа:

до днес хората милеят за спокойния живот тогава.

Бай Генчо, титан на мисълта... имаш предвид, че сега е по-спокойно ли? Щото имаше бая умни глави от форума, дето вярваха на тая тъпотия...

преди 1 час, communismatic написа:

Не, бе... умен ром. Няма да ми кажеш. А задаването на малоумни въпроси, на които вече съм отговарял...

е запазен твой патент... 😆

Много ме кефи, как абсолютно всеки път ми подскачаш на оная работа и всеки път още повече затъваш в собствената си лой, пот и слуз. Пламен ром е умен ром! 😆

Тъпичкото ми то, късокрако и дългоносо, как всеки път се оплита в лъжите си 🤦‍♂️

Освен, че си скаран с числата, разбирам, че хич те няма и по география... при това на България...

преди 10 часа, communismatic написа:

Щото доколкото си спомням Русе-Видин беше 10 часа, а разстоянието е 250 километра.

Защо измерваш разстоянието между двата града, за по-напряко през Румъния? 
🤦‍♂️

image.png

Спомените ти също са измамни и лъжливи.
Да беше проверил разписанието, за колко часа се пътуват тия 380 км (по ЖП линия), с прехвърляне и спиране на 40+ гари, преди да изпляскваш поредните си лъжи...

преди 24 минути, plamen.spam написа:

Защо измерваш разстоянието между двата града, за по-напряко през Румъния? 

Викаш, ако разстоянието не е по права линия, това вероятно ще промени факта, че влаковете са ни изключително бавни, въпреки мощните инвестиции, дето така и не ги видяхме... Що не ги постна най-накрая? Щото гледам, че постоянно въртиш и сучеш само и само да не отговориш... Няма проблем, ще изчакам. Аз отдавна съм свикнал, да те чакам... да напишеш нещо умно. Май ще си остана с чакането. Пламен ром е умен ром!

Я постни някой документ пак. От ония, дето ги разбираш... 😆

преди 24 минути, plamen.spam написа:

Спомените ти също са измамни и лъжливи.
Да беше проверил разписанието, за колко часа се пътуват тия 380 км (по ЖП линия), преди да изпляскваш поредните си лъжи...

Верно ли бе? 😆
1.jpg

Toлкова е елементарен, милия... че постоянно върти и суче, само и само да влиза в "спор" с мен. Сега има нова мантра - ЖП-тата били с мощни инвестиции, не били изобщо бавни и прочее. Толкова да му личи, че е умен ром, че не е истина. 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 3

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.