Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 минути, parmobil написа:

Защо се преструваш, че не помниш?

Помня много добре, че имаше хора във военно-ремонтния завод на тоя и оня партиен секретар , които не работеха а само докладваха разни неща. Но това никога не ми е пречело. Аз гледам себе си и в моето канче. А не в това на другите. В тази връзка тези про-комунистически идеологии и да ги е имало не са ме притеснявали много и не са ми пречели!

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 10 минути, БаалБек написа:

Това е лично твое субективно мнение и няма нищо общо с дейстителната ситуация в НРБ!

Защо нищо не споменавате за екологичните проблеми на българите при Живков? Знаеш ли, че след падането на режима на Живков, през април 1990 г. Министерството на здравеопазването обявява градовете Асеновград, Димитровград, Кърджали, Панагюрище, Пловдив, Русе и Враца за екологично застрашени райони.  И че жителите на тези райони ще бъдат подложени на медицински прегледи. Защо, а? Това е признание, че по времето на социализма се е криело всичко и са лъгали за всичко. След като са признали проблема, политиците след Живков правилно са оценили влошаването на състоянието на въздуха, водата и почвата като един от най-сериозните проблеми, пред които е изправена България. Ама това не ви изнася да го коментирате. 

Ей, много сте нагли! И познах че си се отбила до НПО квартирата за дезинформационни материали. Сега ти дали лъжата че:

преди 12 минути, БаалБек написа:

Министерството на здравеопазването обявява градовете Асеновград, Димитровград, Кърджали, Панагюрище, Пловдив, Русе и Враца за екологично застрашени райони.

Сега при демокрацията цяла България е едно сметище и е екологично застрашена. Иди и виж колко са пълни болниците. Повече народ има там отколкото в Мооооллааа. А за по-реална представа снимай края на гробищата в Казанлък и иди след 1-2 месеца да видиш колко стотин метра се е преместил.

Мръсници! Съсипахте и унищожихте България!

току-що, parmobil написа:

Хълцам от смях. Други дълбокомислени разкрития?

Смях през сълзи... Опорката ти пропадна и сега си в небрано лозе :wub:

преди 3 минути, Belefor написа:

А пра-дядо ми е имал най големия дюкян в нашия град където най известните хора са се събирали да ядат и пият.... ПАК през НРБ.

По кое време е бил този дюкян? Защото говориш за пра-дядо, нали?

преди 1 минута, Belefor написа:

1930-1950 горе долу+- някоя друга година за пра-дядо ми и 1950-80 за дядо ми! 

Какво му се обясняваш на тоя? След малко пак ще те пита защо Марксизма-Ленинизма не е победил...

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Смях през сълзи... Опорката ти пропадна и сега си в небрано лозе :wub:

Коя по- точно? Твоите глупости или истината, че никъде не се получиха марксистко-ленинските полюции?

Още ви чакам "проповедниците" да ми покажете страна. в която е проработило това недоносче.

преди 3 минути, Belefor написа:

1930-1950 горе долу+- някоя друга година за пра-дядо ми и 1950-80 за дядо ми! 

Не рабрах какви предимства посочи от онзи строй?

току-що, parmobil написа:

Още ви чакам "проповедниците" да ми покажете страна. в която е проработило това недоносче.

Ето - обяснявам ти. Социализма наистина беше недоносче. Но демокрацията в България през последните 15-20 години е ПО ЗЛЕ от това недоносче!

преди 2 минути, parmobil написа:

Не рабрах какви предимства посочи от онзи строй?

Ти сериозно ли следиш тази тема и питаш сега тоя въпрос? Много пъти беше обяснявано какви са били предимствата преди и сега и недостатъците преди и сега...

преди 2 минути, Belefor написа:

Ето - обяснявам ти. Социализма наистина беше недоносче. Но демокрацията в България през последните 15-20 години е ПО ЗЛЕ от това недоносче!

По-зле е за нормалните, честните и трудолюбивите хора. За крадците, кяраджиите, мръсниците, лъжците и подобните им е рай. А те са повече. Така че по-голямата част от народа ни е добре.

преди 5 минути, parmobil написа:

Твоите глупости или истината, че никъде не се получиха марксистко-ленинските полюции?

Трите най-мощни държави в света се управляват от комунета - ФАКТ!!!

Аз лично посочих, безплатно и по добро здравеопазване, безплатно и по добро образование (включително висше). По спокойно се живееше, защото мнозинството на хора бяха работещи на много подобни заплати и можеха да си позволят еднакви неща в живота. Хората не се страхуваха (е не всички де) за работата си. Градяха кариера и т.н. Оградите на къщите бяха декоративни.

Сега тези изброени неща ги няма или са рядкост.

През социализма престъпността беше битова и на ниско ниво. Нямаше организирана престъпност както сега.

Рядко се крадяха коли и рядко имаше убийства и още по рядко изнасилвания, продажба на дрога по училища не съществуваше. С 2 думи имаше ред и дисциплина (под дисциплина включвам , че лелките 'изказваха' ако правиш нещо нередно спрямо партията :) или нещо друго незаконно)

Но пък сега можеш да пътуваш навсякъде и да правиш бизнес примерно в цяла Европа. Сега има ОГРОМНО разделение на София и софиянци и цяла останала България (разликата в приходите е в пъти). Има и други неща , но засега това се сещам

преди 13 минути, Belefor написа:

Да разбирам, че не защитаваш онази 45 г. глупост? Защото затова е темата, нали?

И не е по-зле, друже! Ако искаше да отидеш в ЮАР от НРБ, щяха ли да те пуснат? Не, щяха да те застрелят на границата! И някой щеше да получи отпуск за награда.

Аз искам да живея днес и сега. И да щъкам където ми е кеф с половинката. И го правя!

преди 7 минути, В. Велев написа:

А те са повече

Аз съм оптимист.... и не искам да повярвам, че тарикатите и прееби-другарчетата са повече от обикновените хора... :( 

преди 1 минута, parmobil написа:

Ако искаше да отидеш в ЮАР в НРБ, щяха ли да те пуснат? Не, щяха да те застрелят на границата! И някой щеше да получи отпуск за награда.

Аз искам да живея днес и сега. И да щъкам където ми е кеф с половинката. И го правя!

Прав си - нямаше да ме пуснат. Такива бяха законите. Искам само да кажа, че който е спазвал законите не е живеел зле. Нямаше пътувания и луксозни стоки (имаше за избрани хора), но това не те прави по малко човек или по зле живеещ човек.

преди 4 минути, parmobil написа:

Ако искаше да отидеш в ЮАР в НРБ, щяха ли да те пуснат? Не, щяха да те застрелят на границата!

Щях да си имам фирмата и никой нямаше да дойде и да ме плаши да му я продам и нямаше да търся щастието си извън НРБ?

преди 16 минути, Belefor написа:

Аз съм оптимист.... и не искам да повярвам, че тарикатите и прееби-другарчетата са повече от обикновените хора... :( 

Прав си - нямаше да ме пуснат. Такива бяха законите. Искам само да кажа, че който е спазвал законите не е живеел зле. Нямаше пътувания и луксозни стоки (имаше за избрани хора), но това не те прави по малко човек или по зле живеещ човек.

Щях да си имам фирмата и никой нямаше да дойде и да ме плаши да му я продам и нямаше да търся щастието си извън НРБ?

А кой те плашеше? Кой произведе плашещите момчета? Нямаше СДС и Костов. Но е удобно да се оправдаваме с други. 

преди 4 часа, plamen.spam написа:

Тъпичкото то, на 33 още не е знаело...

Умен ром, би ли ми казал, колко процента от икономиката ни е обвързана с ЖП-то? Щото в самият пост, който си цитирал (явно наистина много ме мразиш, щом ми помниш постове от преди година) се има предвид точно това? Та... чакам си отговора. Да видим, дали пак няма да излезеш кръгъл идиот... Споко, няма да ти е за първи път. :) 

преди 2 часа, kaldata1 написа:

Казвам, че това, което е представяно, може и да не кореспондира с това, което е било

Тъй ли? Че то ти освен четене на "медии" като "Дойче Веле" и "Свободна Европа" на други не вярваш. Щом даже не беше наясно, че Калушев е сектант и е насилвал малки момченца... Предполагам, че вече си наясно? Или?

Няма информация Терзиев и Сандов да са монтирали камери и 24/7 да мониторират всички, с които са се ръкували през последните 20 години.

Ми, така да го обясня. Към Сандов и Тома Белев са подавани множество сигнали срещу въпросната "природозащитна" организация? Единият от тия, дето е подавал сигнал е депутат от ПП-ДБ - Александър Дунчев. Отговори ми на въпроса, какво са свършили и защо са проспали сигнала? Или са идиоти и не трябва да са назначени изобщо в МОСВ или са знаели всичко за въпросният Калушев и открито са го прикривали. Искам много точен отговор на този въпрос. Искам просто да те видя, как се гърчиш... :) 

Радвам се, че се съгласи, че хижа Петрохан Е НА Ком-Емине. Отне някакво време, но все пак призна. Та да си дойде сега на темата - за какво им е на педофилска секта да затварят такъв туристически маршрут и да се сблъскват непрекъснато с туристи, гъбари, офроуд АТВ-та (доколкото разбрахме, 11 на брой) и да бият на очи с някаква крепост насред пътеката, вместо да отидат в някое забравено село, например в Трънско?

Тъй, да го обясня за 250-ти път, понеже ОЧЕВАДНО СИ ИМАМ РАБОТА С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО УМНО МОМЧЕ. Ти поставяш под съмнение цялата история за "педофилска секта", понеже те не трябвало, да бият на очи и нямало как хижата, да се свързва с "Ком-Емине"? Така ли беше? Да или не? После ти показах множество сведения, че въпросната измет е блокирала буквално пътят до там, та хората е трябвало да променят маршрута си? Предполагам, че от 250-тият път вече ще ти стане ясно? Ако искаш, да пробвам, да ти го нарисувам? Щото очеизбождащо не ме разбираш...

Явно защо хижата е купена от бащата на Фидосова и защо ИТН местят фокуса от собствения си педофилски скандал, далеч по-доказан и категоричен, няма да разберем от теб.

Къв фокус местят като въпросната организация е яко обвързана с твоите умнокрасиви? И ще спреш ли постоянно, да изместваш фокуса към другите партии? Твоята умнокрасива жалка корумпирана пасмина е отговорна за всичко това. Това, че на теб фактите не ти отърват - не е мой проблем. Точно такива УМНИ хора като теб гласуват за нея. То се вижда за какво иде реч, няма какво да коментирам.

Защо МВР не търси издирван за тройно убийство, с отвлечен 15-годишен с него? Опасен престъпник, въоръжен, с МПС и нямащ какво да губи? Кой знаеше, че Калушев няма да спре в кръчма в Берковица и да избие 30 човека? Или да отиде във Враца и да открие огън в СУМИ? Или да завърти кемпера към София и да го вреже в автобусна спирка в "Надежда"? Защо властта знаеше, че лудият педофил-масов убиец Калушев всъщност няма да направи нищо такова ... и откъде знаеше?

Само да питам пак - някой влизал ли е в телефона на Ивайло Калушев? Ако е влизал - кажи кой и си признай, че си идиот, ако никой не е влизал (вече даже и го написа), та тогава какви глупости ми говориш въобще? Ти си за освидетелстване, заклевам се... До преди няколко часа въртеше съвсем друга мантра. Все едно си пиша с Пламен Умния Ром, няма особена разлика между вас.

Да не говорим за тунела под хижата, разминаванията в часовете на пътните камери, изчезването на основния свидетел за ... Мексико(?!?), ремонта на къщата на Калушев три дни преди убийството, както и горската техника за 200 бона, от която най-скъпа е тази за следене и автомобилната.

Имаш предвид оная техника, която е осигурена чрез средства от твоята партия? За тая техника ли говориш?

Та така, мъжка Агата Кристи, радвам се, че поне на някой в тая държава случая му е ясен.

Ми, вижда се на кой не му е ясен. Ти даже не знаеше, че Калушев бил будист и изнасилвал деца, това е нещо, което е основното в случаят. Благодаря за вниманието, надявам се "дискусията" да продължи. Скъсвам се да се хиля с теб. :) 

преди 2 часа, БаалБек написа:

Благодаря за вниманието!

Пак копи-пейст от "Фейсбук"... 😆

А кой те плашеше? Кой произведе плашещите момчета? Нямаше СДС и Костов. Но е удобно да се оправдаваме с други. 

Плашещите момчета дойдоха бонус към капитализма. 

преди 8 минути, parmobil написа:

Koстов що не спря "плашещите" момчета?

Новото строителство е качествено строителство! Не е комунистическо! Демократично и неруско!
HB3ZiLlW8AEm2rR?format=jpg&name=large

преди 27 минути, parmobil написа:

Глупости. Те и сега са тук и действат пак. Ама овладяха вече държавата и използват нейните институции.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Глупости. Те и сега са тук и действат пак. Ама овладяха вече държавата и използват нейните институции.

Овладяха? Че те не са я пускали никога, друже. Не се случи лустрация при нас.

Кажи, що Костов не спря мутрягите? Коя е причината? Да не е щото е корумпиран боклук и национален предател? :) 

преди 13 минути, parmobil написа:

"Тези" нали знаеш кои са? Барабар и Костов?

Наричаха ги; "Врага с партиен билет". Те с помощта на запада успяха да пробият първо СССР и от там всичко се разпадна. И след това западните пропагандатори и платените им клакьори и гъзолизци тука навсякъде тръбяха че комунистите са виновни за мутрите и разсипията. А те били комунисти само по документи. Иначе крадци, кяраджии, национални предатели, лъжци и подлетци. 

преди 16 минути, communismatic написа:

Кажи, що Костов не спря мутрягите? Коя е причината? Да не е щото е корумпиран боклук и национален предател? :) 

Защо пак Костов? Колко години си вихрехте коня? И изведнъж - Костов е виниовен. А до '98 г. кой ви лазеше по простатата?

С последната музичка, която пусна, за пореден път си давам сметка, че руские са застинали музикално.

преди 58 минути, ivottoshev написа:

Плашещите момчета дойдоха бонус към капитализма. 

Уникална тъпня!

преди 28 минути, В. Велев написа:

Пълни глупости!

преди 2 часа, Belefor написа:

Аз съм го казвал и преди - имах фирма с която правех добри пари и в един момент ми казаха или продаваш на нас или си 'заминаваш' и ти и семейството ти... След кратък 'размисъл' продадох и си заминах.

Това са твоите любими комунисти! Но явно не си разбрал и още скачаш да ги защитаваш!

От Кинтекс до Епстийн: дългата сянка на Живковата държава

Цитат

В българския публичен разказ организираната престъпност обикновено се представя като страничен продукт на хаотичния преход след 1989 г. Според този наратив мафията е възникнала в условията на „безвластие“, срутена държава и икономически вакуум. Този разказ обаче не издържа на проверка. Западни анализи и журналистически разследвания още през 90-те години сочат, че България е била център на организирана престъпност още по време на комунистическия режим. Разликата е, че тази престъпност не е съществувала въпреки Народна Република България, а чрез нея и под нейна опека. Каналите, изградени тогава, не изчезват след 1989 г. – те се трансформират, легализират и се вписват в глобални криминално-финансови мрежи.

преди 8 минути, communismatic написа:

Т.е. Костов не е виновен, ама не е направил и нищо за да ги спре. ОК, разбрах...

т.е. червените са си същите, обират всичко, което могат, но Костов е виновен? Радваш ме с червените си тъпи схващания.

btw, защо Виденов не се оправи с тази неправда?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 4

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.