Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 40 минути, Gencho 123 написа:

Малко им е странна графиката (на КЕВР), но гледайки различните цветове, излиза, че в момента (зеления цвят) цената е най-ниска на газа. Не може да се разбере сравнението което се опитват да покажат (газ с посредник и без).

Колкото повече цветове, толкова повече реклама на лгбт-то. Даже през кевр обработват мат'рияла.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 43 минути, Gencho 123 написа:

Малко им е странна графиката (на КЕВР), но гледайки различните цветове, излиза, че в момента (зеления цвят) цената е най-ниска на газа. Не може да се разбере сравнението което се опитват да покажат (газ с посредник и без).

Тоя също доста ги разбира нещата... Тъкмо толкова колкото и Пламен Умния ром - най-умният умнокрасив ром в света.

преди 21 часа, communismatic написа:

Много е интересно, как се направи връзка между влизането в еврозоната и цената на природният газ, може ли да ми обясниш, кое е общото между едното и другото? 
Не, уникален форум, заклевам се... 😆

Нали говориш за официална информация? Тази, която сме дали за влизането в еврозоната неофициална ли е?

преди 1 час, parmobil написа:

Нали говориш за официална информация? Тази, която сме дали за влизането в еврозоната неофициална ли е?

Би ли ми обяснил, как по-точно може да се лъже за цената на природния газ и какво конкретно биха спечелили? Щото наистина е прелюбопитно сравнението...

преди 6 минути, communismatic написа:

Би ли ми обяснил, как по-точно може да се лъже за цената на природния газ и какво конкретно биха спечелили? Щото наистина е прелюбопитно сравнението...

Аз чакам да ми обясниш защо с официална информация ни приеха в еврозоната. Но ти се тръшкаш, нали?

Защото клип от заседание на КЕВР не е официален.

преди 6 минути, parmobil написа:

Аз чакам да ми обясниш защо с официална информация ни приеха в еврозоната. Но ти се тръшкаш, нали?

Той мнение няма! Само пита и лепи епитети..... 😆

преди 13 минути, parmobil написа:

Интересно, защо за пореден път отговаряш на въпроса... с въпрос!? КЕВР заседанието е едно, а като се тегли чертата и се появи официалната цена на природния газ е нещо съвсем друго. Не знам, дали осъзнаваш нелепостта и на сравнението еврозона - природен газ. Както и да е... Както обикновено отново даде назад. Все тая... Приятна вечер. 

преди 9 минути, "Саша" написа:

Намерил се кой да говори за "мнение"... 

преди 19 минути, "Саша" написа:

Сложен е психопрофила на @communismatic - млад добрички богаташ, който обаче явно мечтае за комунизъм, който да отнеме цялото имущество на него и на семейството му и да го раздаде на мързелива, но послушна паплач.  🙄😃

Отчаян соцхуманист, но в същото време обиждащ на "бавноразвиващ".

Войн на истината, който обаче като нещо не му отърва, минава на "Мхм, и какво от това?"

Любопитното е, че това поведение верно приляга добре както на наследник на червени крадливи котараци, така и на обикновени хора, които 37 години не знаят къде се намират и с носталгия си спомнят времето, когато държавата е казвала къде да работиш и какво.

Което доказва колко често накрая векторите се събират.

преди 4 минути, kaldata1 написа:

Сложен е психопрофила на @communismatic - млад добрички богаташ, който обаче явно мечтае за комунизъм, който да отнеме цялото имущество на него и на семейството му и да го раздаде на мързелива, но послушна паплач.  🙄😃

Войн на истината, който обаче като нещо не му отърва, минава на "Мхм, и какво от това?"

Любопитното е, че това поведение верно приляга добре както на наследник на червени крадливи котараци, така и на обикновени хора, които 37 години не знаят къде се намират и с носталгия си спомнят времето, когато държавата е казвала къде да работиш и какво.

Което доказва колко често накрая векторите се събират.

Остави го си мисли, че някой нормален му се радва за това, че живее в форум където си мисли, че побеждава Европа... 😆 Или че някой се обижда от неговите изказвания.... 😂 Дори не заслужава да го коментираме! 

на 17.02.2026 г. в 20:50, Belefor написа:

Хахахаха!

Все едно да кажеш , че социализма е по лош строй от демокрацията, защото тогава нямаше интернет!!!!

Тъпотия до шия!

Носиш глава не само да слага на нея шапка!? Дали щеше да има интернет през 20 век, ако всчки страни бяха социалистически? 

преди 9 минути, "Саша" написа:

Остави го си мисли, че някой нормален му се радва за това, че живее в форум където си мисли, че побеждава Европа... 😆 Или че някой се обижда от неговите изказвания.... 😂 Дори не заслужава да го коментираме! 

Той е голяма гад! Много внимавай с него, няма друг такъв император на Интернет форум величието 😃

преди 31 минути, communismatic написа:

Интересно, защо за пореден път отговаряш на въпроса... с въпрос!? КЕВР заседанието е едно, а като се тегли чертата и се появи официалната цена на природния газ е нещо съвсем друго. Не знам, дали осъзнаваш нелепостта и на сравнението еврозона - природен газ. Както и да е... Както обикновено отново даде назад. Все тая... Приятна вечер. 

Намерил се кой да говори за "мнение"... 

С официална информация ни приеха в еврозоната, която ти не искаш да приемеш и нарече фалшива. В същото време не приемаш видео от КЕВР, в което се говори за цени, защото не било официално. Дай си време, седни и помисли. За какво по-точно се дракаш?

преди 35 минути, kaldata1 написа:

Би ли ми дал пример с кога не ми е "отървало", щото доколкото си спомням, ти си един от хората, дето си твърдял най-големите простотии евър и при най-удобният случай бягаш както колегата-костовист. Та... дай ми пример, ако може.

преди 29 минути, "Саша" написа:

Остави го си мисли, че някой нормален му се радва за това, че живее в форум където си мисли, че побеждава Европа...

Изключително е забавно, човек, дето пише от толкова много акаунти, че забравя, какво с кой акаунт е писал, да ми говори за "живеене" във форум...

преди 11 минути, parmobil написа:

За какво по-точно се дракаш?

Ами виж сега, ако и след поредното обяснение на въпросната тъпотия, която е само в твоята глава, не си разбрал, какво конкретно твърдя, то значи си малоумен. Благодаря за вниманието, ясно е, че дискусия отново няма да има. Мой си е проблема, че изобщо ти се вързах. Пределно беше ясно, че така ще стане.

преди 47 минути, kaldata1 написа:

Добро описание наистина. Странното е, че изглежда той е сравнително млад и изобщо няма впечатления от първо лице какъв е бил живота преди 1989, но страда по необяснима соц носталгия :) Най-вероятно средата в която живее е такава - родители, роднини и т.н.  Някак за по-възрастните хора бих разбрал. Тяхната младост е преминала тогава, имат носталгия по младостта. След 2 дни писане в тази тема видях, че смислен спор/разговор с човек като него не може да се получи. 

преди 3 минути, Gencho 123 написа:

След 2 дни писане в тази тема видях, че смислен спор/разговор с човек като него не може да се получи. 

Мда, доста "смислен" разговор може да се получи с човек, който за разликата в убитите от катастрофи посочи Бойковите магистрали...

преди 1 час, parmobil написа:

Официалната информация беше натъкмена и за това ни приеха. Ако не бяхме правили алабализми, щяхме да видим еврозона на куково лято. Ето ти го черно на бяло:

Авансов данък от банките е позакърпил бюджета за полугодието

Цитат

Банките са превели авансово данъка върху печалбата си не само за цялата 2025 г., а и за 2026 г.

Сега какво следва? Тази година банките ще внесат авансово данък за следващите 3 години? После може за 10 години, пък за по-после ще го мислим по-после, а?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Официалната информация беше натъкмена и за това ни приеха. Ако не бяхме правили алабализми, щяхме да видим еврозона на куково лято. Ето ти го черно на бяло:

Сега какво следва? Тази година банките ще внесат авансово данък за следващите 3 години? После може за 10 години, пък за по-после ще го мислим по-после, а?

Разберете се със съратника @communismatic, кое е официална информация!

преди 1 минута, parmobil написа:

Разберете се със съратника @communismatic, кое е официална информация!

Какви съратници, какви парашутисти, какви три евро на цяло :question:

Нещо по мнението ми и инфото, което ти дадох, имаш ли да споделиш?

преди 18 минути, ivottoshev написа:

Притеснителното е, че се правят на гламави и алабализмите минават....

Има и друг вариант, за да не ги мъчат с аванов данък, да им наложат данък свръхпечалба....

преди 10 минути, Мечо Хубавеца написа:

Притеснителното е, че се правят на гламави и алабализмите минават....

Има и друг вариант, за да не ги мъчат с аванов данък, да им наложат данък свръхпечалба....

Това че от ЕС и ЕЦБ са правят на гламави го знаем. И Пармобилът го знае и затова и той се направи на гламав и избяга от дискусията.

А колкото до банките - те са на далавера. Дори и да няма данък свръхпечалба, с новият бюджет е много вероятно останалите данъци да се повишат, а те вече са ги платили и ги бòли хоя.

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Официалната информация беше натъкмена и за това ни приеха.

Костовиста прави някакво мега дебилно сравнение между официалната информация на КЕВР относно цената на природният газ и официалната информация, че влизаме в Еврозоната. Само не е много ясно, как се навърза едното с другото и какво общо има, ама това са бели кахъри.

преди 6 часа, communismatic написа:

Мда, доста "смислен" разговор може да се получи с човек, който за разликата в убитите от катастрофи посочи Бойковите магистрали...

Бях решил, че с глупака не се спори, но защото продължавате да вадите думи от контекста, цитирам точно какво бях написал. Не разбирам това постоянно заяждане какво точно ви носи, но щом ви прави щастливи продължавайте все така :)image.png.e6b718509dd92f2ae43122d2416defc1.png

Имаш предвид, да спориш със себе си? Мисля, че и обясних за магистралите, при това като за петгодишно дете. Освен това, нека да не забравяме и че след като доуточнихме, че в самите данни за убитите от катастрофи преди 1989-а и сега, има неточности, ти продължаваше, да въртиш мантрата, че всичко това било безспорен факт и прочее. Ето ти го и точният пост...

на 16.02.2026 г. в 18:20, Gencho 123 написа:

Мислех, че темата е приключена - очевидно и преди и сега е ималко жертви по пътищата, както виждаме преди 1989 дори повече. С други думи тази мантра за спокойния живот преди 89-та година когато не са загивали хора по пътищата не е вярна.

А и между другото, това, че си такъв (щото ти говориш за глупаци и прочее), не беше мое мнение, а мнение на Иво Тошев, тъй, че... разбирай се с него, но ти така и не остави впечатление, че не си такъв, де... Нека бъдем максимално коректни и обективни.

Тъй, значи да го смеля като за петгодишно дете. Някой пуска мантрата, че сега било по-добре, щото имало по-малко катастрофи. Оказва се, че данните са неточни, но ти казваш, че темата направо е приключена. Та... Иво Тошев прав ли е за теб?

преди 8 часа, communismatic написа:

Би ли ми дал пример с кога не ми е "отървало", щото доколкото си спомням, ти си един от хората, дето си твърдял най-големите простотии евър и при най-удобният случай бягаш както колегата-костовист. Та... дай ми пример, ако може.

Изключително е забавно, човек, дето пише от толкова много акаунти, че забравя, какво с кой акаунт е писал, да ми говори за "живеене" във форум...

Ами виж сега, ако и след поредното обяснение на въпросната тъпотия, която е само в твоята глава, не си разбрал, какво конкретно твърдя, то значи си малоумен. Благодаря за вниманието, ясно е, че дискусия отново няма да има. Мой си е проблема, че изобщо ти се вързах. Пределно беше ясно, че така ще стане.

Примери да искаш:

- когато ти казах, че до клетвата на нов служебен министър Даниел Митов от ГЕРБ е действащият министър на вътрешните работи. 

- когато ти дадох информация, че рецесията в Германия всъщност е растеж, макар и слаб, от 0.2%

- когато ти обясних, че освен Андрей Гюров е нямало никакви други опции пред Илияна Йотова, основната от които е въпиющата некомпетентност, обект на подигравки, на основния конкурент за служебен премиер - Мария Филипова. 

- И разбира се, любимата тема за изчезналата демографската статистика на Русия. 

Сега гледам, че се дръвчиш и за някакви "неточности" в статистиката за починали при ПТП преди и сега. Момко, разликата е почти тройна! Колко па да има неточности? 

Да не говорим, че съдейки по навика на соцлюбимците ти да снижават броя на загинали (ако въобще обявят такъв), като нищо при големите трагедии при катастрофите може броя да е още по-голям. 

Вместо да кажеш "Да, нормално, сега има еди-какви-си системи за безопасност", почваш да спориш. И за какво? Все едно да спориш дали компютрите при соца или сега са по-леки... 

преди 8 часа, communismatic написа:

Примери да искаш:

- когато ти казах, че до клетвата на нов служебен министър Даниел Митов от ГЕРБ е действащият министър на вътрешните работи. 

- когато ти дадох информация, че рецесията в Германия всъщност е растеж, макар и слаб, от 0.2%

- когато ти обясних, че освен Андрей Гюров е нямало никакви други опции пред Илияна Йотова, основната от които е въпиющата некомпетентност, обект на подигравки, на основния конкурент за служебен премиер - Мария Филипова. 

- И разбира се, любимата тема за изчезналата демографската статистика на Русия. 

Сега гледам, че се дръвчиш и за някакви "неточности" в статистиката за починали при ПТП преди и сега. Момко, разликата е почти тройна! Колко па да има неточности? 

Да не говорим, че съдейки по навика на соцлюбимците ти да снижават броя на загинали (ако въобще обявят такъв), като нищо при големите трагедии при катастрофите може броя да е още по-голям. 

Вместо да кажеш "Да, нормално, сега има еди-какви-си системи за безопасност", почваш да спориш. И за какво? Все едно да спориш дали компютрите при соца или сега са по-леки... 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.