Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 19 минути, kaldata1 написа:

Общото е, че явно жп транспорта не просто е атрактивен и смислен, а има и бъдеще.

И със сигурност да биеш път до летището (което навсякъде по света е на чичка си), да чакаш 2 часа преди полет, да летиш 65 минути и после да напускаш летището е по-бавно от това просто да се метнеш за 2 часа и 50 минути на влак, чийто гари са в центъра на градовете.

Господин нискоинтеЛЕГЕНтен - не навсякъде по света летищата са на чичка си. Аз живея в широкия център на Йоханесбург и летището (О Р Тамбо) ми е на 5 мин. А най близката жп-гара на 20 мин. Само показваш незнанието и глупостта си тук! 

За всеки вид транспорт си има пътници и за всяка жаба - гьол! Абе въобще много се излагаш с глупавите си примери!

И явно не си запознат с пътуванията със самолет. Само за международните полети се изисква по ранно чекиране. За вътрешните полети е много малко времето.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 9 минути, Belefor написа:

Господин нискоинтеЛЕГЕНтен - не навсякъде по света летищата са на чичка си. Аз живея в широкия център на Йоханесбург и летището (О Р Тамбо) ми е на 5 мин. А най близката жп-гара на 20 мин. Само показваш незнанието и глупостта си тук! 

За всеки вид транспорт си има пътници и за всяка жаба - гьол! Абе въобще много се излагаш с глупавите си примери!

И явно не си запознат с пътуванията със самолет. Само за международните полети се изисква по ранно чекиране. За вътрешните полети е много малко времето.

Не знам коя авиокомпания не те иска да си там два часа преди полет. А аз летя често.

преди 1 час, Belefor написа:

Не знам кой е тъп и кой не е но да сравняваш България с Китай ... е МНОГО тъпо!

Аз затова казвам, че 90% от хората тук си живеят в някакъв си измислен свят. Даже единия... съвсем сериозно твърдеше, че у нас автомобилната индустрия била много сериозно развита. Оказа се, че произвеждаме кабели и ключалки за автомобили. И това е развита автомобилна индустрия... Само да вметна, че 90% от хората тук са гласоподаватели или на ПП-ДБ или на ГЕРБ. То им личи по акъла.

преди 1 час, parmobil написа:

Сравнението (поне моето) беше колко релсов път се е положил по време на соц-а. Смешно малко. Не е ли очеизбождаща разликата преди и по време на соц?

Ти последно разбра ли, какво съм твърдял или? Щото до преди 24 часа още не беше вдянал?

преди 1 час, kaldata1 написа:

Абе въобще не знам защо има влакове...

Кажи, какво стана с "Петрохан"? Нещо рязко спря да пишеш? Що така?

преди 1 минута, communismatic написа:

Ти последно разбра ли, какво съм твърдял или? Щото до преди 24 часа още не беше вдянал?

Ти сам не знаеш какво твърдиш, та аз ли?

преди 1 минута, parmobil написа:

Ти сам не знаеш какво твърдиш, та аз ли?

Т.е. не си разбрал. Каква изненада само...

преди 1 минута, communismatic написа:

Т.е. не си разбрал. Каква изненада само...

Аз не съм изненадан. Поне от теб. След като в тази тема не успя да отговориш къде е успяло марксистко-ленинското учение. Поне една държава ми посочи, моля!

току-що, parmobil написа:

Аз не съм изненадан. Поне от теб. След като в тази тема не успя да отговориш къде е успяло марксистко-ленинското учение. Поне една държава ми посочи, моля!

Извинявай, ти бавноразвиващ ли си? Колко пъти, да ти пиша, че след като ми отговориш за ползите от еврото, ще ти отговоря и на твоят малоумен въпрос? Кажи колко пъти, да го пиша? Ако си умственоизостанал... Ако искаш, да го моделирам с пластилин, че да го разбереш?

Минавам само да ви припомня, че в началото на 1978г. започва икономическата криза в НРБ. На 12-тия конгрес на БКП се взема решение - предприятията да минат на Собствена Стопанска Сметка. През периода 1984-85 кризата е осезаема. Взема се решение за смяна на модела, но…соца се разпада. СССР рухва под натиска на „мощната“ си икономика и повлича „силно развитите“ социалистически икономики на останалите държави от СИВ.

Благодаря за вниманието!

преди 9 минути, БаалБек написа:

Минавам само да ви припомня, че в началото на 1978г. започва икономическата криза в НРБ. На 12-тия конгрес на БКП се взема решение - предприятията да минат на Собствена Стопанска Сметка. През периода 1984-85 кризата е осезаема. Взема се решение за смяна на модела, но…соца се разпада. СССР рухва под натиска на „мощната“ си икономика и повлича „силно развитите“ социалистически икономики на останалите държави от СИВ.

Благодаря за вниманието!

И аз минавам само да напомня, че си толкова умна, че акъла ти стига единствено до копиране на тъпотии от малоумни "Фейсбук" групи. И аз благодаря за вниманието...

Другаре! Помнете и споменавайте великите социалистически икономически умове. Благодарение на тях финансовите и производствените ресурси бяха разпределяни толкова "ефективно" в продължение на много години, че икономиката спешно се нуждаеше от големи реформи. Производственият сектор беше неконкурентоспособен на световните пазари, технологично остарял и консумираше енергия и материали с изключително разточителни цени. Селскостопанският сектор беше деградирал до степен, че страната едва можеше да изхрани собствения си народ. Хората разчитаха на собствено "частно" производство и самозадоволяване. Всичко вървеше по план и опашките по магазините и стоковия дефицит по рафтовете.  Външният и вътрешният дълг бяха огромни. 

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

преди 8 минути, "Саша" написа:

Аз също минавам за да напомня, че си най-големият боклук в България!!!! 😆

Между другото, много е забавно, как човек, който постоянно оревава орталъка пред модераторите (което е обяснимо, предвид факта, че всеки тук го осмива заради детският му акъл, а той не може да отговори по никакъв начин на присмеха), кой как бил обиждал, кой как се бил отнасял и т.н..., та същият тоя постоянно, да ръси обиди наляво-надясно. Аз абсолютно никога не съм докладвал (щото не съм доносник), но въпреки всичко ще го цитирам, та за да се види хубаво. Още една причина, да бъдеш унижаван общо-взето... :) 

преди 41 минути, communismatic написа:

Извинявай, ти бавноразвиващ ли си? Колко пъти, да ти пиша, че след като ми отговориш за ползите от еврото, ще ти отговоря и на твоят малоумен въпрос? Кажи колко пъти, да го пиша? Ако си умственоизостанал... Ако искаш, да го моделирам с пластилин, че да го разбереш?

Това какво общо има с тази тема, товарищ?

Аз питам по темата - къде успя марксистко-ленинското учение, което се пробутва повече от сто години? В коя държава?

току-що, parmobil написа:

Това какво общо има с тази тема, товарищ?

Ама аз и в темата за еврото те питах, вероятно над 200 пъти. Отговор не съм получил, няма и да получа. Като отговориш - ще ти се отговори. Не за друго, просто искам да те изкарам от зоната ти на комфорт, та да настане всеобща веселба след като отговориш. :) 

преди 2 минути, "Саша" написа:

Чат ГПТ каза, да ползвате играчката по предложение "Анал но" , какво има предвид, май само ти знаеш? 😂

Е, ти много добре знаеш, какво е казал Chat GPT, нали възможностите ти опират само до питане на ИИ. Там е работата, че дори и чрез ИИ пак не можеш, да се справиш. Помня много добре "дискусията" ни за кирилицата и факта, че обърка името на единият от светите братя. При това го направи два пъти. Т.е. нямаш капацитет дори и да препишеш нещо, което е написано от него. :) 

Кофти тръпка, а? Всичко живо, да те смята за палячото на форума... :) 

току-що, communismatic написа:

Ама аз и в темата за еврото те питах, вероятно над 200 пъти. Отговор не съм получил, няма и да получа. Като отговориш - ще ти се отговори. Не за друго, просто искам да те изкарам от зоната ти на комфорт, та да настане всеобща веселба след като отговориш. :) 

Виждам само ползи от еврото.

Сега ще прочета ли от теб къде успява марксистко-ленинското учение, което следвахме 45 г.? Питам в тази тема!!!

преди 38 минути, БаалБек написа:

Благодаря за вниманието!

Ти тогава на колко години си била, че знаеш?

преди 5 минути, "Саша" написа:

Каза също, да духаш, но без подробности..... 😆 Приятел ти е и явно те познава?😂

Що така тръгна, да обиждаш наред? Нещо притесни ли се? :) 

преди 3 минути, parmobil написа:

Виждам само ползи от еврото.

Тъй ли? Я дай пет-шест големи ползи... Щото той и тираджията виждаше ползи, щяха да ни вдигат песниите и заплатите... То ти си долу-горе на неговия акъл, та затова ми е любопитно.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Когато пишат за динозаврите, колко са пили кафе с Тиранозавър Рекс, че да знаят?

:hush:

преди 1 минута, В. Велев написа:

Питай комуниста, той е на 30 и знае всичко преди тях. 😂 Нещо като мега МАГ се явява в форума....

преди 3 минути, communismatic написа:

Тъй ли? Я дай пет-шест големи ползи... Щото той и тираджията виждаше ползи, щяха да ни вдигат песниите и заплатите... То ти си долу-горе на неговия акъл, та затова ми е любопитно.

И пак ме питай защо те цитирам със screenshot

2026-02-26 23.18.59 www.kaldata.com 700cac6f849b.png

преди 1 минута, parmobil написа:

Това ли ше попиташ?

Другото са факти! Не е удобно да се коментират. 

преди 1 минута, "Саша" написа:

Нещо притеснява ли те, че ти отговарям подобаващо? Това между другото е типично за боклук като теб! 😂

Тир, аз ако искам, мога да те накарам, да се разплачеш... повярвай ми, просто си толкова жалък и елементарен, че дори не предизвикваш у мен никакви негативни реакции, по-скоро стомашни болки от смях. Не знам, що реши, че да обиждаш от безпомощност е отговаряне "подобаващо". Просто толкова ти е пипето на теб... С човек, който единствено може да върти един геврек до майната си... как да очакваме от него някакви наченки на мислене.

преди 5 минути, parmobil написа:

И пак ме питай защо те цитирам със screenshot

Кажи, кои са ползите от еврото? Тая година ще обясниш ли? Нали не си малоумен уж?

преди 5 минути, БаалБек написа:

Другото са факти! Не е удобно да се коментират. 

Мда, много ни е трудна дискусията с теб, толкова много смърди на мислене от постовете ти.

току-що, "Саша" написа:

Вярвам ти боклук! На теб е невъзможно някой да не ти повярва...... 😂

Е, вярваш ми естествено. Нали от зор влизаше и в другите форуми, в които аз пиша. Явно много надълбоко ти бях бръкнал тогава... :) 

преди 3 минути, "Саша" написа:

Зор нямам! Но при теб е различно! 😂 ГПТ е прав за играчката, май не я ползваш по предназначение. Не я лапай, тя е за анал но ползване...... 😆

То не е зор, да. Просто си болен. Човек който очевадно няма никакъв личен живот, та му е доста важно, да не бъде жалък в интернет форум, та заради болесното си състояние, тръгва да дири постовете на тоя, дето постоянно го унижава в други форуми. 

Сега е тръгнал, да обижда наред... но дори и да го баннат го боли шпагата. Просто ще започне, да пише от другите си акаунти.

Нека да не забравяме, че говорим за умно момче, което за да докаже, че не пише от много акаунти си пусна снимка от кенефа, в който имаше четири устройства с четири отворени браузъра с тоя форум... Наистина е доста умен, няма две мнения тук!

преди 2 минути, parmobil написа:

2026-02-26 23.30.53 www.kaldata.com 2a8f40261a28.png

Мда, явно няма да имам честта, да узная. Прави впечатление, че умния костовист е поредният умен умнокрасив гласоподавател, на който не му стига акъла даже и да върже два лафа относно ползите от еврото. А тоя е един от хората, дето постоянно се подиграват на тия, които са били "против" въвеждането му. Гласоподавател на ПП-ДБ, естествено... :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 4

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.